Упс, ще один дзвіночок з Німеччини. Залишу в цій темі, а не в автомобільній. Тому що мені здається, що це не тільки про автомобілі.
Немецкие автопроизводители столкнулись с масштабным кризисом — новые машины никто не покупает
В Германии разразился кризис в автомобильной отрасли: на логистической площадке CAT Automobillogistik в Эссене скопилось около шести тысяч новых автомобилей, для которых не могут найти покупателей. Среди них — дорогие модели Volkswagen и Audi, а также электрокары.
Стоимость автомобилей на перевалочном пункте оценивается минимум в 300 миллионов евро. По словам сотрудников, машины простаивают более полугода, а некоторые — даже больше года.
«Я никогда раньше не сталкивался с чем-то подобным, хотя работаю здесь уже более десяти лет. Автомобили только привозят, но почти никто на них не уезжает», — рассказал BILD один из работников.
Причиной кризиса он называет высокие цены на автомобили и проблемы с инфраструктурой для электрокаров.
«Люди не готовы платить такие деньги за электроавтомобиль, а развитие зарядных станций и ограниченная дальность поездки отпугивают покупателей», — заявил сотрудник логистической площадки.
Эксперты подтверждают, что спрос на новые автомобили в Германии продолжает снижаться.
Слабые продажи негативно сказываются на автопроизводителях. Компании — такие, например, как Ford — вынуждены вводить сокращенный рабочий день и увольнять сотрудников. Однако падение спроса может сыграть на руку покупателям: производители начинают предлагать крупные скидки, чтобы избавиться от залежавшихся моделей.
Как отмечает автомобильный эксперт Франк Швопе, до конца года автопроизводители попытаются улучшить свои показатели продаж, что приведёт к ещё большим скидкам. Несмотря на это, по его словам, кризис продолжает углубляться, а найти долгосрочные решения в условиях падающего спроса становится всё сложнее.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
У 2023 році кількість новонароджених дітей у ЄС досягла рекордно низького рівня — 3 665 000, що є найнижчим показником з 1961 року і на 5,5% менше, ніж у 2022 році. https://bukvy.org/riven-narodzhuvanosti ... -minimumu/
Цей результат також нижчий за прогноз Євростату, який очікував 4 000 000 народжень.
Низький рівень народжуваності особливо проявляється в Італії, Іспанії, Греції, Польщі, Фінляндії та країнах Балтії, де за останні 10 років кількість новонароджених зменшилась на 25%. Жінки в ЄС стали народжувати дітей пізніше — середній вік для першої дитини у 2022 році становив майже 30 років.
Експерти пов’язують це зі зростанням вартості життя, нестабільністю на ринку праці та житла, а також глобальними кризами.
Вища рада національної оборони Румунії розсекретила документи, пов'язані з передвиборчою кампанією проросійського кандидата в президенти Келіна Джорджеску, який несподівано переміг у першому турі виборів 24 листопада.
Популярність Джорджеску зумовлена агресивною кампанією в Тік-Ток з використанням алгоритмів соцмереж та була посилена за два тижні до першого туру президентських виборів. Згідно з опитуваннями за 15−20 листопада, кандидат набирав 6,2% голосів. Опитування за 20−21 листопада показали вже 10,6% голосів.
TikTok повідомив румунську владу про те, що виявив потенційну мережу акаунтів, які беруть участь у діях з маніпулювання громадською думкою в передвиборному контексті, а також мережу акаунтів, пов'язаних з російським державним ЗМІ Sputnik націлених на румунських і молдовських користувачів.
Кандидат офіційно декларував "нульові" витрати, але насправді один з облікових записів TikTok профінансував кампанію на понад мільйон євро.
Спецслужби заявили, що Румунія стала метою російських гібридних операцій, включаючи кібератаки, викрадення даних та диверсії. У російських політичних ток-шоу активно обговорювалася можливість посилення проросійських сил у румунському парламенті, яким приписували підтримку понад 30% виборців.
Джорджеску вже заявив, що у разі перемоги заборонить експорт українського зерна через Румунію та припинить військову допомогу Україні.
Другий тур президентських виборів мав відбутися 8 грудня. Але ...
Конституційний суд Румунії скасував перший тур президентських виборів в якому зненацька переміг проросійський кандидат
Уряд повинен буде призначити нову дату президентських виборів, і весь виборчий процес буде запущено заново, починаючи з реєстрації та перевірки кандидатів.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Данія заплатить €27 000 сирійцям, які добровільно повернуться назад на батьківщину.
Плюс на кожну дитину - ще €6700. Ці виплати передбачені у рамках програми репатріації. Уряд заявив, що така ініціатива є економічно вигіднішою, оскільки значна частина сирійських біженців не працевлаштована.
Bikini, Мабуть ні. Тоді ж була така політика. Тоді здається Ангела наполягала на цьому, якщо я не помиляюся.
А з іншого боку, напевно нам не треба так сильно і засуджувати ЄС за те, що вони тоді так масово прийняли біженців зі сходу. А якби наших не прийняли зараз?
Литовскую спортсменку сняли с чемпионата в Венгрии из-за футболки c надписью «Сделаем Росиию снова маленькой». После этого вся литовская сборная покинула соревнования.
Верховний суд Румунії виключив проросійську лідерку ультраправих S.O.S. Romania Діану Шошоаке зі списків кандидатів на президентських виборах.
Саме так 2019 року слід було зробити із Зеленським – приводів було достатньо:
– зв'язки із агентурою кремля:
портнов, масляков, деркач, сівкович, медведчук, коломойський, пальчевський etc.;
– антиукраїнські висловлювання і продукція Кварталу;
– виступи перед сепарами в окупованих регіонах під час війни;
– дружина, яка розповсюджувала кремлівську рекламу, що мала сприяти знекровленню ЗСУ;
– ухилянтство, наркоманія;
– тіньові фінансові оборудки;
– заклики до повалення конституційної влади;
– поширення наративів кремля та багато інш.
Лише один цей крок допоміг би нам уникнути великої війни й урятував би сотні тисяч життів українців
Саме так 2019 року слід було зробити із Зеленським – приводів було достатньо:
Згадайте який вий стояв у Євросоюзі з приводу утисків свободи слова. Ну, їм так здавалося, що в часи ПП свобода слова була під загрозою. І згадайте реакцію наших журналістів на "дорогенька". А ще згадайте реакцію Верховної Ради коли Порошенко запропонував воєнний стан у зв'язку з подіями у Чорному морі. Який шабаш там скоїли депутати. І ще багато чого згадайте. А тепер уявіть якби Верховний Суд, реформою якого займалася команда Порошенка, не дозволив би балатуватися хлопчику з екрану, який зробив себе сам, а не як отой клятий шоколадник, улюбленцю публіки, всіх дєвочєк і мальчіков. То це була б не те, що узурпація влади, а це було б щось захмарне нещастя з нещасть, яке б клятий Порох приніс вкраїнчикам. І знову згадаємо про Європу та Захід в цілому. Вони б точно не зрозуміли такого перфомансу.
Так що ні. Це не наш метод. Все йде, як йде. Якщо багато хто і досі нічого не зрозуміли, то тоді і подавно.
Згадайте який вий стояв у Євросоюзі з приводу утисків свободи слова.
Та срати на нас Європі було.
Вий був від медіаблядей всередині України в рамках «проекту Буратіно».
Не знайшлося тоді патріотичних сил що «перевернули б стіл».
А самі «буратіністи» в свої отруєні сіонізмом голови не могли запустити думку що московський гой посміє (і зуміє!) їх кинути з оманськими домовленостями.
А у румунів сили знайшлися.