Ґомбовці
Ґгомбовці – закарпатський десерт, родичі кнедликів. Зазвичай, їх роблять із сирного тіста (такого, як на ліниві вареники) і начиняють полуницями, сливами або сливовим повидлом. Але існує ще один, менш поширений, варіант – з картопляного тіста.
Для страви:
500 г картоплі
1 склянка борошна
1 яйце
дрібка солі
10 слив
50 г вершкового масла
50 г мелених сухарів
50 г цукру
кориця
Картоплю зварити в мундирах. Охолодити, почистити, перекрутити на м’ясорубці. Додати борошно, яйце, сіль та замісити тісто. Сливи розділити на половинки, вийняти кісточки. Картопляне тісто розділити на невелику шматочки. Кожен шматочок тіста розплескати в млинець, покласти на середину половинку сливи, заліпити, сформувавши кульку.
На сковорідці розтопити масло, всипати сухарі, розмішати, смажити пару хвилин. Додати цукор, корицю. Готувати, помішуючи, 1-2 хвилини. Ґомбовці відварити у киплячій підсоленій воді (коли спливуть – готові), викласти в глибоку миску, додати сухарну засмажку. Миску потрусити, щоб ґомбовці гарно обкачалися в сухарях.
Не хвилюйтеся, - смак картоплі зовсім не відчувається.