Вітаю, а я сьогодні варення з кульбаби зварив! Близько полудня нарвав 1200 головок кульбаби (це три порцї) біля ставка.
Рецепт для 1 порції. Берем 400 квіток кульбаби, відрізаємо зелену чашечку, щоб залишився жовтоцвіт. Квіти - НЕ миємо! Заливаємо 1 л. води і - на вогонь, як закипить, кип"ятити 10 хв. потім добавити порізаний 1 лимон зі шкуркою і кип"ятити ще 25 хв. Зняти з вогню, остудити, через подвійну марлю все процідити, шмурдяк віджати і викинути з марлі. Додати до рідини 1 кг 200 гр цукру і варити як закипить 1 годину. Зняти і розлити по стерилізованим банкам.
Робив перший раз, смачна, зараза, вийшла. І дуже гарно чистить і відновлює печінку.
Дивимось весь процес на фото. До речі, рвати квітки - не довго, довше обрізАти. ОбрізАв 1 год 30 хв. Але, воно того варте!
Последний раз редактировалось Батька Пиночет 20 апр 2020, 19:24, всего редактировалось 1 раз.
Коли журба мене огОрне і обіймЕ печаль,
Беру пістоль і - на коня!
Десь є і МІЙ москаль!
----------------
Особистий рахунок МОЇХ москалів і сєпарів - 12 штук. Уже - 14
Коли журба мене огОрне і обіймЕ печаль,
Беру пістоль і - на коня!
Десь є і МІЙ москаль!
----------------
Особистий рахунок МОЇХ москалів і сєпарів - 12 штук. Уже - 14
Коли журба мене огОрне і обіймЕ печаль,
Беру пістоль і - на коня!
Десь є і МІЙ москаль!
----------------
Особистий рахунок МОЇХ москалів і сєпарів - 12 штук. Уже - 14
иван777444333,
За кульбабами гарно відпочити і смаколики в тему що готували
Свого часу готували варення з кульбаби, дуже смачно в зимку смакувало шкода треба десь шукати поруч не хочеться збирати, закатали асфальтом і новобудов забагато .
Вітаю, а я сьогодні варення з кульбаби зварив! Близько полудня нарвав 1200 головок кульбаби (це три порцї) біля ставка.
Рецепт для 1 порції. Берем 400 квіток кульбаби, відрізаємо зелену чашечку, щоб залишився жовтоцвіт. Квіти - НЕ миємо! Заливаємо 1 л. води і - на вогонь, як закипить, кип"ятити 10 хв. потім добавити порізаний 1 лимон зі шкуркою і кип"ятити ще 25 хв. Зняти з вогню, остудити, через подвійну марлю все процідити, шмурдяк віджати і викинути з марлі. Додати до рідини 1 кг 200 гр цукру і варити як закипить 1 годину. Зняти і розлити по стерилізованим банкам.
Робив перший раз, смачна, зараза, вийшла. І дуже гарно чистить і відновлює печінку.
Дивимось весь процес на фото. До речі, рвати квітки - не довго, довше обрізАти. ОбрізАв 1 год 30 хв. Але, воно того варте!
Коли робили то зелених листочків не обрізали, а рецепт той самий, і руки постів жовті від цвіту були жовті
Мені порадили обрізати, бо, мовляв, гірчити буде. А у Вас не гірчило?
Коли журба мене огОрне і обіймЕ печаль,
Беру пістоль і - на коня!
Десь є і МІЙ москаль!
----------------
Особистий рахунок МОЇХ москалів і сєпарів - 12 штук. Уже - 14