Сирия и события вокруг нее...

Конфликты на Ближнем Востоке
Ответить

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 дек 2024, 22:32

Влад Бевх писал(а):
08 дек 2024, 21:31
Изображение
Never say never! :yes:

Класика! Доказано життям!
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 дек 2024, 22:52

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив зі спеціальною заявою щодо ситуації в Сирії, перебуваючи безпосередньо на кордоні:

«Сьогоднішній день увійде в історію Близького Сходу. Режим Асада, який був центральною ланкою іранської вісі зла, впав. Це результат наших ударів по Ірану та «Хізбаллі» — основних покровителях цього режиму. Ці дії спричинили ланцюгову реакцію по всьому регіону, надихаючи народи боротися проти тиранії.

Для Ізраїлю це відкриває нові можливості, але також створює ризики. Наше першочергове завдання — захист кордонів. Територія, яка була буферною зоною за угодою 1974 року, втратила цей статус, оскільки сирійські війська залишили свої позиції.

Учора я разом із міністром оборони та за підтримки кабінету міністрів доручив ЦАХАЛу зайняти буферну зону та прилеглі стратегічні позиції. Ми не дозволимо ворожим силам закріпитися біля наших кордонів.

Водночас ми продовжимо нашу політику добросусідства, завдяки якій на Голанах був створений польовий шпиталь, де лікували тисячі постраждалих сирійців. Тут, в Ізраїлі, з’явилися на світ сотні сирійських дітей.

Ми простягаємо руку миру друзям і сусідам, включаючи друзів, наших братів, а також висловлюємо підтримку курдам, християнам і мусульманам, які бажають жити в мирі з Ізраїлем.

Ми будемо стежити за розвитком подій і вживати всіх необхідних заходів для захисту наших кордонів і безпеки країни».
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 дек 2024, 23:23

США завдали ударів по цілях ІДІЛ у Сирії, - Байден

Байден розповів, що в неділю, 8 грудня, Збройні сили США вжили заходів, щоб знищити осередки ІДІЛ, оскільки є побоювання, що хаос найближчих днів може дати можливість "Ісламській державі" відновити себе як головну силу в Сирії.

"Ми добре розуміємо, що ІДІЛ намагатиметься скористатися будь-яким вакуумом, щоб відновити свою спроможність. Ми не допустимо цього. Лише сьогодні сили США завдали дюжини високоточних ударів з повітря в Сирії, націлених на табори ІДІЛ та бойовиків ІДІЛ",- сказав очільник Білого дому.

Більше якихось деталей щодо цього він не розповів.

Під час виступу Байден також заявив, що Вашингтон має намір взаємодіяти із сирійською опозицією під час переходу влади до неї після падіння режиму диктатора Башара Асада.

"Нарешті режим Асада впав. Цей режим знущався, катував і вбивав сотні тисяч невинних сирійців. Це момент історичної можливості для багатостраждального народу Сирії побудувати краще майбутнє для своєї гордої країни.
Головними прихильниками Асада були Іран, «Хізбалла» та Росія. За останній тиждень їхня підтримка обрушилася. 7 жовтня 2023 року, коли більшість країн світу жахнулися, Іран та його поплічники вирішили розпочати війну проти Ізраїлю на кількох фронтах” ", - сказав глава Білого дому.

Також Байден пообіцяв забезпечити стабільність у східній Сирії та захистити персонал США.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 дек 2024, 23:27

Ізраїльтяни влаштували справжній Армагедон на військових базах в Сирії.

Авіація Ізраїлю завдала ракетні удари по авіабазі Меззе поблизу Дамаску в Сирії.

Знищено більшість військових обʼєктів, які поспішно залишали сирійські війська.

Також завдали ударів по будівлям сирійської митниці та воєнної розвідки
Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 09 дек 2024, 00:13

Россия победитель.
163058 - Сирия и события вокруг нее...
За это сообщение автора Влад Бевх поблагодарил:
Warisdeath
Рейтинг: 8.33%

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 09 дек 2024, 00:14

Это было долгое присутствие
163059 - Сирия и события вокруг нее...
163060 - Сирия и события вокруг нее...
Warisdeath

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 дек 2024, 00:39

Історичні кадри. 3 грудня 2010 рік. Київ.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 дек 2024, 02:38

"Даже в Судане такого не было, как здесь, в Сирии. Как-то так, господа", - каже росіянин на відео, коментуючи побіг сирійської армії.
Подивіться це відео.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 09 дек 2024, 17:23

19 апартаментов в «Москва-сити» купила семья Башара Асада, сбежавшая из Сирии в Москву. Большинство квартир находятся в комплексе «Город столиц», ещё одна — в башне «Федерация». Члены семьи президента вложились в недвижимость в разные годы. В 2019 году это имущество оценивалось в 40 млн долларов. По данным Financial Times, для сделок в основном использовались офшорные компании.

(с) The Экономист
За это сообщение автора Lis1980 поблагодарил:
Warisdeath
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 09 дек 2024, 21:04

(С)
Главная проблема режима Асада была не в том что это была диктатура, что при нем не было политических свобод и пр. - а в том что при нем было растоптано само человеческое достоинство.
Политические свободы жителю Востока нужны, как мертвому припарки, но насчет личной чести он очень щепетилен.
Ватникам это не понять, ватнику одинаково враждебна мысль и о политической свободе и о личной чести.
Warisdeath

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 12 дек 2024, 01:57

США сохранят свою текущую дислокацию войск с примерно 900 военнослужащими на территории Сирии. Об этом заявила заместитель пресс-секретаря Пентагона Сабрина Сингх.

«Это в наших национальных интересах. Мы не хотим, чтобы ИГИЛ смог воспользоваться текущей ситуацией на местах. Мы продолжим работать с СДС», — подчеркнула Сабрина Сингх.

Она также отметила, что ведутся переговоры, чтобы остановить боевые действия между поддерживаемой Турцией СНА и поддерживаемыми США курдскими милициями.

Сабрина Сингх подчеркнула, что США наносят удары в Сирии и будут продолжать наносить их, чтобы устранить любые угрозы.

@yigal_levin

:hm:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 дек 2024, 23:45

В Анкарі відбулася зустріч глави МЗС Туреччини та держсекретаря США

Держсекретар США Блінкен, який перебуває з дводенним візитом в Анкарі, зустрівся з главою МЗС Туреччини Фіданом. Після цього відбулася спільна прес-конференція. Основні заяви сторін на ній:

🇹🇷
«Наші пріоритети - якнайшвидша стабілізація ситуації в Сирії, запобігання тероризму, недопущення домінування там ІДІЛ та PKK (курдська військово-політична організація)».

Фідан зазначив, що сторони також домовилися якнайшвидше встановити режим припинення вогню в секторі Газа.

🇺🇸
Блінкен, у свою чергу, заявив, що Вашингтон та Анкара досягли «у широкому розумінні» згоди про бачення майбутнього Сирії. Він додав, що США бачать підстави для досягнення домовленості між ХАМАСом та Ізраїлем щодо припинення вогню у секторі Газа.

@middle_east_review
За это сообщение автора Warisdeath поблагодарил:
Bikini

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 дек 2024, 00:02

Тисячі сирійців зібралися на площі Омейядів у центрі Дамаска, щоб відсвяткувати повалення режиму Асада на так званому «Фестивалі визволення». Під час мітингу учасники за допомогою молотка зняли ім'я колишнього президента Асада з кам'яної меморіальної дошки, яка встановлена ​​на стіні мечеті Омейядів.

Мечеть Омейядов у Дамаску - одна з найбільших та історично значущих мечетей світу. Мечеть відіграла ключову роль історії ісламу і була важливим центром релігійної та політичної життя під час правління династії Омейядов (661- 750 рр.). Особливу увагу мечеть привернула у грудні 2024 року, коли лідер Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) аль-Джулані звершив свою першу публічну молитву в ній.

Изображение Изображение Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 дек 2024, 00:18

США скасовують нагороду за інформацію про лідера HTS аль-Джулані після переговорів у Дамаску

Представники Держдепу США зустрілися в Дамаскесі лідером HTS аль-Джулані. Помічник держсекретаря США у справах Близького Сходу Барбара Ліф повідомила, що у відповідь на переговори з аль-Джулані США скасують нагороду у розмірі $10 млн. за інформацію про його місцезнаходження.

Вона наголосила, що зустріч відбулася у «позитивній» атмосфері, на якій обговорювалися принципи політичного переходу в Сирії, а також заходи щодо запобігання зростанню терористичної загрози в регіоні. Ліф додала, що аль-Джулані висловив готовність до виконання цих умов. Крім того, на зустрічі порушать питання зняття санкцій із Сирії. Ліф також зазначила, що США не допустять впливу Ірану на формування нового уряду Сирії.

Також вона пояснила, що скасування прес-конференції, про яку раніше повідомляли ЗМІ, було пов'язане не з загрозами безпеці, а з вуличними святкуваннями, які завадили дістатись вчасно до місця заходу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 дек 2024, 23:56

Ізраїльські ЗМІ

Нова влада заборонила іранській авіації літати в небі Сирії

Режим повстанців у Сирії на чолі з Абу Мухаммедом аль-Джулані останніми днями ухвалив рішення заборонити іранській авіації літати в повітряному просторі країни.

Про це повідомив у неділю, 22 грудня, сайт Walla, посилаючись на джерела в Сирії. Спочатку заборона стосувалася лише польотів військової авіації або цивільної авіації у військових цілях, таких як перекидання зброї. Але тепер заборонені будь-які польоти іранської авіації в небі над країною.

За даними джерел у сфері безпеки, цей крок — найбільш чітке свідчення того, як змінилося у нової влади, яка зараз формується за підтримки Туреччини та Катару, ставлення до “іранської осі”, порівняно з тим, що було у старої. Це також може сказати дещо про майбутню зовнішню політику нової сирійської влади щодо Ірану та “Хізбалли”.

Джерела в силових структурах пояснили, що рішення повстанців суттєво ускладнить відновлення військового потенціалу “Хізбалли”. Це рішення також ускладнить іранцям пересування по Близькому Сходу та транспортування зброї, боєприпасів і бойовиків Корпусу вартових ісламської революції та шиїтських ополченців куди б то не було. Контрабандні поставки зброї також до Лівану будуть ускладнені.

Поряд з цим у структурах безпеки не слабшає настороженість щодо нового режиму в Сирії, який ще не сформулював чіткої позиції щодо Ізраїлю. Це питання обговорюватиметься між Ізраїлем та США найближчими днями.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 23 дек 2024, 23:01

Цікавезне відео! :good:

Сирія Асадів: від місцевого гегемона до іранського проксі та падіння

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Ответить