Иран

Конфликты на Ближнем Востоке
Ответить

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 16 дек 2024, 01:52

Іран може виготовляти одну балістичну ракету на тиждень, до моменту останньої атаки Ізраїлю іранці могли виробляти 2 балістичні ракети на день.

Про це заявив колишній міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант Washington Post.

Галлант пояснив, що мета атаки полягала в тому, щоб "Іран став слабшим, а Ізраїль став сильнішим", щоб Тегеран не міг рішуче відповісти на майбутні атаки.

Іран не зможе поповнити свій арсенал балістичними ракетами у найближчі два роки. За оцінками ЦАХАЛу, до нападу Іран міг виробляти кількість твердого палива, достатню для двох балістичних ракет щодня, а тепер він здатний виробляти кількість, достатню для однієї ракети на тиждень.
За это сообщение автора Warisdeath поблагодарил:
Bikini
Рейтинг: 8.33%
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 23 дек 2024, 00:18

Изображение

Іран, попри значні запаси газу та нафти, стикається з серйозною енергетичною кризою: дались роки санкцій, неефективне управління, старіння інфраструктури та атаки Ізраїлю. Криза досягла критичної точки: держустанови припинили роботу, навчальні заклади перевели заняття в онлайн, автомагістралі та ТРЦ в темряві, промпідприємства відключені від електрики - пише The New York Times.

Дефіцит газу, необхідного для забезпечення нормального функціонування країни, становить близько 350 млн куб. м на день. Оскільки температура різко знизилася, а попит на газ зріс, уряд Ірану опинився перед вибором: припинити подачу газу до житлових будинків або зупинити постачання газу на електростанції. Влада обрала другий варіант. 17 електростанцій були повністю виведені з ладу, а інші працювали лише частково. Масові відключення електроенергії можуть тривати до тижнів.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 13 янв 2025, 00:42

Іран несподівано знайшов нових друзів і поставить їм 1500 безпілотників

Після того, як провалився його план оточити Ізраїль кільцем своїх сателітів, аятола Хаменеї поставив перед собою нову мету, якої ніхто не очікував. Він знайшов нових друзів і тепер активно постачає їм зброю.

Про це повідомив у неділю, 12 січня, сайт “Маарів” з посиланням на турецьку газету Yeni Şafak. Згідно з повідомленнями, Іран несподівано досяг угоди з організацією YPG-PKK (“Курдська робітнича партія Іраку” та її сирійське крило) про постачання курдам 1500 дронів-камікадзе.

Мета такої акції, як пише “Маарів”, — дестабілізація нової влади в Сирії, з якою в Ірану свої рахунки, і протистояння військовій активності Туреччини в регіоні. Згідно з повідомленням, зустріч між представниками Ірану та представниками курдської організації відбулася в Іраку. Там курди вимагали 2000 безпілотників, але Іран дав зрозуміти, що зможе поставити лише 1500.

Незважаючи на те, що угода між сторонами вже набула чинності, фактичний початок поставок безпілотників поки затримується. Це відбувається через пильне спостереження з боку Туреччини за каналами військової контрабанди та загрози з її боку, що вона припинить будь-яку спробу перекидання безпілотників на територію Сирії.

Як пише “Маарів”, через турецький тиск організація YPG/PKK взяла на озброєння іншу тактику — переміщення безпілотників частинами, щоб їх було важче виявити. Але цей план поки під питанням.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Иран

Где Влад Бевх » 14 мар 2025, 00:11

163889 - Иран
За это сообщение автора Влад Бевх поблагодарил:
Warisdeath
Рейтинг: 8.33%

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 27 апр 2025, 00:27

В порту Шахід Раджаї в іранському місті Бандер-Аббас вдень стався потужний вибух. Палає досі. Пишуть, що причиною могла стати детонація паливного бака.
Изображение

За непідтвердженими даними вибухнули китайські хімічні елементи, які Іран мав намір використати у своїх ракетах.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 27 апр 2025, 00:30

Пожежу в порту загасити так і не вдалось, ба більше - вона розгорілась ще сильніше. МВС Ірану мобілізувало всі сили провінції на рішення проблеми, але поки що безрезультатно.

Повідомляється, що вже відомо про 8 загиблих та 750 поранених внаслідок вибуху.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 27 апр 2025, 00:32

Ізраїльські ЗМІ із посиланням на джерело в уряді: Ізраїль не причетний до вибуху в Ірані.

Тим часом, третій раунд переговорів США з Іраном завершився в Омані. Поки що жодних офіційних заяв не було.

Четвертий раунд перемовин має відбутись 3 травня.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 28 апр 2025, 00:44

Причиною пожежі у найбільшому комерційному порту Ірану, були контейнери з перхлорат натрію - це основний компонент твердого ракетного палива.

Про це пише NYT з посиланням на джерела серед КВІР.

Міністерство оборони Ірану цю інфу спростовує

У порту Раджаї не було вантажів військового призначення. Основні та вторинні причини вибуху в порту Шахід Раджаі будуть оголошені за допомогою відповідних органів.

Попередньо, це не була диверсія. Загинуло 28 та 1139 постраждалих.

Ситуація станом на сьогодні. За наявною інформацією пожежу майже приборкали, але відбулися нові вибухи контейнерів після чого пожежа відновилась.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 28 апр 2025, 00:48

Іранський депутат Мохаммад Саррадж звинувачує Ізраїль у вибуху в порту:

"Вибух у порту Бендер-Аббас не був випадковим. Є явні ознаки причетності Ізраїлю.
Вибухи сталися одночасно в чотирьох різних місцях. Це свідчить про те, що всередину контейнерів була закладена вибухівка.
Хімікати зазвичай запалюються в одній точці і не спричиняють кількох вибухів у різних місцях одночасно.

Контейнери були «оброблені» в країні походження або під час транспортування, або місцевими агентами в Ірані.
Вибухи, очевидно, контролювалися через супутник або таймери і були приурочені до того, коли контейнери прибудуть у порт і завдадуть найбільшої шкоди"

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Иран

Где Warisdeath » 04 май 2025, 00:29

В Ірані, неподалік Тегерану горить електростанція.

Перед пожежею були звуки вибухів, але атаки не було, пожежу повʼязують нібито із підземним землетрусом у 4 бали

Та що там відбувається, що все горить та палає?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Ответить