Где
Warisdeath » 08 май 2021, 04:07
Sanek, Не порівнюйте 80 у нас, і 80 там.
Хоча, давайте, порівняємо. Його візаві на десять років молодше. І давайте вгадаємо у кого деменція?
Ілюзій ніхто ніяких не має. Є реальність. І є досвід. Великий досвід.
Байден дуже давно в політиці — вже 51 рік. За цей час у США змінилося девʼять президентів, закінчилася Холодна війна, розвалилися СРСР і Югославія, Україна стала незалежною, пережила дві революції, окупацію Криму і переживає війну на Донбасі. Джо Байден зустрічався з кількома Папами Римськими, главою уряду СРСР Михайлом Косигіним і міністром закордонних справ Андрієм Громиком, премʼєр-міністром Ізраїлю Голдою Меїр і навіть з першим президентом ПАР Нельсоном Манделою.
За одним із підрахунків, він відвідав десятки країн. За оцінками газети The Washington Post, Байден зустрівся з лідерами й чільними представниками приблизно 60 країн і територій – або за кордоном, або на території США.
«Правий я чи не правий, я знаю більше про американську зовнішню політику, аніж люди довкола мене, включно навіть, можливо, з Кіссінджером», – сказав він під час заходу для збору коштів на свою кампанію у травні 2019 року, маючи на увазі легендарного гуру зовнішньої політики США Генрі Кіссінджера.
«Я кажу так, бо я цим займаюсь усе своє доросле життя», – додав Байден.
«Через те, що він активно їздив, активно представляв США у різний спосіб під час довгих проміжків часу, він справді уособлює повоєнну політику зміцнення верховенства права, це те, що він робив під час усієї своєї кар’єри», - каже Пітер Чейс, колишній американський дипломат, який нині працює в Брюсселі.
І ще одна його цитата:
«Я думаю, що ви проклятий військовий злочинець, і вас за це мають судити», – сказав Байден, Слободану Мілошевичу.
Подивимось.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.