Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Будет ли большая война в ближайшие дни-месяцы?

Опрос закончился 24 фев 2022, 14:40

НЕТ. Это больше психологическое давление со стороны РФ. Не разгоняйте панику!
5
28%
НЕТ. Война уже идет с 2014 года. Будет обострение, но не в формате большой войны.
6
33%
ДА. РФ готова к такому варианту событий и скоро начнет. Но крепко получит по зубам.
6
33%
ДА. Ааа! Все пропало! Мы все умрем!
1
6%
ПОФИГ. Главное шашлыки весной.
0
Голосов нет

Всего голосов: 18

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 19 июн 2023, 01:52

Warisdeath писал(а):
19 июн 2023, 01:28
І цей. А хто сказав, що Наталка, ну та, що Мосейчук-Раєвська, це українська журналістка?
Так не она же вещает, а какой-то Денис Десятник - "подполковник ГУР, в прошлом израильский спецназовец". Что за фрукт? Его слова понесла сегодня в народ strana.ua (кто бы сомневался :wink: ), а следом РосСМИ.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 19 июн 2023, 02:09

"ВСЕ войны заканчиваются переговорами. Как ни крути" (с) Денис Десятник. Пусть этот "израильский спецназовец" напомнит, когда и где проходили переговоры между коалицией Союзников и Германией, положившие конец Второй мировой войне? Или между Японией и теми же Союзниками несколькими месяцами позже? А то я что-то запамятовал :wink:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 июн 2023, 02:15

Bikini писал(а):
19 июн 2023, 01:52
Так не она же вещает
Але вона не дуже то і заперечує!

По-перше, він озвучив свою особисту думку.
Та і власне все. Навіщо далі ще щось про це говорити? Це його думка. Вирішувати буде точно не він.

П.С.
Звісно, що можна подискутувати, на тему, а для чого було тягнути дев'ять років? А для чого були Маріуполь, Попасная, Сєвєродонецьк, Бахмут, Вугледар, Авдіївка, Мар'їнка, Соледар...Піски, Опитне, Водяне, Широкине...?
Але нахіба ця дискусія в принципі? Вона абсолютно беззмістовна і не має жодного сенсу.

П.С.П.С.
І зовсім не всі війни закінчуються перемовинами. Далеко не всі.

А от навіщо нам цей постулат постійно просувають, так тут питань немає.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 19 июн 2023, 02:38

Warisdeath писал(а):
19 июн 2023, 02:15
І зовсім не всі війни закінчуються перемовинами. Далеко не всі.
Большинство современных - да. Вопрос только с какой позицией идти на переговоры. Победителя или проигравшего? Или "ни одна из сторон не может добиться успеха"? В этих трех случаях и переговоры разные.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 июн 2023, 02:44

Там Шарій Бена Ходжеса цитував. Я теж процитую.

Основна фаза контрнаступу ще не почалась, але Україна перебуває на шляху до вигнання окупантів
Про це заявив генерал і екскомандувач Сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес в етері Еспресо.

"Україна ступила на шлях, який приведе до звільнення Криму та вигнання російських військ з України. Тож початок контрнаступу - це важливий для України крок, але основна його фаза ще не розпочалася", - наголосив він.

За словами генерала, ЗСУ тиснуть на оборону РФ, шукають слабкі місця, збивають ворога з пантелику щодо того, де триватиме основний наступ. Також у ході бойових дій будуть певні втрати.

"Я маю на увазі, що наступні кілька днів буде дуже важко, але очікую, що в подальші кілька тижнів ми побачимо набагато більший успіх і прогресивну динаміку руху українських сил", - додав Бен Ходжес.

А ще краще послухати що каже генерал.

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 июн 2023, 03:01

Додам в тему "всё пропало"

Підсумок за тиждень.

Загалом за тиждень: Мінус 10 складів БК, 20 баз/КП/штабів.

Изображение

Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 июн 2023, 03:11

Все, що залишилося від знищеного складу БК окупантів у Риково
155863 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 19 июн 2023, 08:55

Warisdeath писал(а):Додам в тему "всё пропало"
Никто здесь не говорит, что все пропало.. Но давайте сами себя не обманывать - темпы продвижения ВСУ на многих участках ПОКА совсем не тянут на "успешное контрнаступление"..

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 19 июн 2023, 09:01

Православный ИГИЛ.. ;)
Изображение
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Lumen » 19 июн 2023, 09:12

Бойцы 73-го морского центра специальных операций ВМС Украины зашли с тыла в окопы противника...
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 июн 2023, 11:04

Аж сам руZZкомірєц окуїв від свого руZZкага міра

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 июн 2023, 13:42

Контрнаступ йде вже давно, хоча поки й не почався. Мабуть після напишу, що означає така біполярна думка.

А шо ви думали, воно як турнір по Старкрафту? Танчики в прямому етері, я хз, з мавіків знімають, коментатори з дебільними коментами там, таблиці з рахунком?
Розумієте ж, що у реальності це тільки таблиця з рахунком (ГШ видає), та й та не точна (і не може бути)
Вдалий наступ - це коли навіть не всі свої війська знають, що й де почалося. А противник взагалі поза дуплями, що, де, хто, скільки, чому так боляче в попі і це вже гойда чи ще буде айяйяй. Перехід від наступу до оборони нових рубежів теж мусить бути несподіваним і прихованим, в ідеалі.

І головне - це мовчання й баланс. Чому мовчання - ну, якщо це після року+ війни ще треба пояснювати, то це вже не допоможе, це тільки курс лікування у доктора-евтаназіолога допоможе. А чому баланс - тому що бережіть свою нервову систему, люди. Буде багато новин, половина з них - наші ІСО, половина - ІСО русні, ще півторанаццять половин - на третину чверті правда, й сірники на здачу. Звільнено населений пункт - втрачено - ой, зрада, наші не втримались побігли. Чи не так? Чи мабуть зайшли, знищили ВОП/склад/батарею арти й відійшли, а в іншому місті вдарили? Не знаєте? Та і не пиздіть. А якщо знаєте - тим більш. І не спитуйте нікого. Майте ся на стриманню, ми ж тут не кацапськи інста-істерички.
Втрати? Погано, але не забуваєм такий кошмарний термін як "планові втрати". Із реальних людей і коштовної техніки - як без них? Вони ще будуть, як згинуть наші вороженьки (всі) то й перестанемо втрачати людей. Тому не робіть зраду з очікуваних складнощів і просто майте на увазі, що керування військами - це щоденна важка справа, що включає в себе й відправлення війьск на вірогідну загибель. Легко і швидко з кацапами НЕ БУДЕ.

А головне - дії наші однакові і у випадку вдалої операції, і у випадку невдалої. Нічого не міняється, все чорно-біле як і було. Військові їбашать, волонтери постачають/ремонтують/лікують, тил працює, донатить, підтримує військо у будь-якому випадку і завжди.
І давайте одне одного теж підтримувати, навіть якщо ми всі муділи й такі собі чучела.

Це не останній наступ, до перемоги ще далеко, ворог сильний, але ми сильніші.
Не зупиняємось.

(с) Варяг

@Американський піхотинець

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 19 июн 2023, 13:51

Warisdeath писал(а):
19 июн 2023, 13:42
Контрнаступ йде вже давно, хоча поки й не почався.
Warisdeath писал(а):
19 июн 2023, 13:42
Це не останній наступ, до перемоги ще далеко
Все понятно... бла-бла-бла... ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 июн 2023, 01:23

Расходимся. Это двойник! :crying:
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 июн 2023, 01:36

Lumen писал(а):
19 июн 2023, 09:12
Бойцы 73-го морского центра специальных операций ВМС Украины зашли с тыла в окопы противника...
@Голобуцький Олексій

Ви всі, мабуть, вже бачили, та я і сам розмістив оце відео зачистки окупантів в окопі: «Counter-Strike по-українськи: 73-тій МЦСП ім.Антіна Головатого ССО показав ефектне відео зачистки ворожих окопів, зняте на камеру GoPro. Ці кадри назвали одним із найбільш приголомшливих ближніх боїв, зафіксованих на відео, в історії сучасних війн».
--
Почитав сльозливі коменти, причому не тільки від росіян. Ну, ви в курсі основних тез: мовляв, це дуже жорстоко, це невиправдано, вони хотіли здатись, вони були беззбройними (! оце особливо завдало – зважаючи, що коментували відео, на якому крупним планом окупант з автоматом, 1:39-1:41 хв.). І чергове «як ви можете цим тішитись?!», «як такому можна радіти?!», «це знелюднення!».

Арестовича поки не підвезли – тож порція меланхолійних наїздів на «покидьків, що нищать себе і Україну ненавистю» ще під’їде.

Але, наприклад, я відчуваю гордість, коли дії українських бійців цілий світ визнає взірцевими і найкрутішими. І як фахівець я задоволений, що ці кадри, котрі буквально завірусились на цілий світ, збільшують в наших союзників (і не тільки в них) впевненість в перемозі ЗСУ. Переконують платників податків країн НАТО, що вони не дарма нас підтримують, що це не безцільні витрати на завідомих лузерів і жертв, а сприяння справедливій перемозі.

Навіть суто психологічно це корисно для України: громадяни країн НАТО дивляться цей «каунтер-страйк» та й самі відчувають себе причетними до крутих дій бійців з окупантом: «О, це ж він так круто лупить зброєю, купленою на мої податки в тому числі! Це трохи і моя перемога!». І такі настрої зміцнюють готовність союзників підтримувати нас стільки, скільки буде треба.
--
А емпатію варто притримати для херсонських загиблих тритончиків. І тушканчиків. І купу виводків степових птахів з малими пташенятами. І сімейки дрібних зайченят, котрі ніяк не могли врятуватись. От з ними окупанти повелись невиправдано жорстоко, і ці створіння точно були беззбройними.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 июн 2023, 01:53

Bikini писал(а):
20 июн 2023, 01:23
двойник!
Трійник, блд, з подовжувачем.

От же ушльопки.

Самі вигадають муйню, самі в неї повірять, самі її розповсюджують і вперто стоять на тому, що їхня муйня то є правда. Дикі люди.

П.С.
А насправді, ми напевно навіть уявити не можемо рівень їхньої заздрості до нас і того, як вона їм здавлює кокошник їхнього вєлічія, коли вони бачать наших генералів.
І не тільки генералів, а наших солдатів, наших речників, наших командирів зокрема і нашу армію в цілому.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Lumen » 20 июн 2023, 09:27

Warisdeath писал(а):
20 июн 2023, 01:53
Самі вигадають муйню, самі в неї повірять, самі її розповсюджують і вперто стоять на тому, що їхня муйня то є правда. Дикі люди.
:crying: Изображение Изображение Изображение
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»