Необъявленное контрнаступление противника продолжается.
Более того, украинские формирования выполняют главную задачу: заставляют ВС РФ растягивать силы и снимать наиболее боеспособные подразделения с других критически важных направлений, вынуждая их перебрасывать на угрожаемые участки фронта.
В итоге на флангах Бахмутовской группировки идут ожесточенные бои, в которые стороны вливают всё новые и новые силы. Сейчас, к сожалению, мы в позиции подыгрывающего и идём у ВСУ на поводу, стягивая в «бахмутовскую мясорубку» самые опытные части ВС РФ в одну точку на карте.
Чем это грозит в ближнесрочной перспективе догадается и дурак.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
ВСУ впервые обстреляли территорию России из танка — СМИ.
Машину подогнали к украинскому селу Бударки на границе с Белгородской областью и открыли огонь по южным окраинам хутора Старый Волоконовского района. Всего выпустили 12 снарядов, сообщают телеграм-каналы.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Система ППО Patriot у Києві перебуває в робочому стані, пошкодження «незначні», інспектори США його обстежили - CNN
Система ППО Patriot після ракетного обстрілу Росією Києва вранці 16 травня отримала мінімальні пошкодження, повідомили CNN троє американських офіційних осіб, причому один чиновник назвав це "незначним" ушкодженням".
США направили інспекторів для перевірки системи після повідомлення української сторони про те, що система, мабуть, була пошкоджена, сказав один чиновник.
При цьому сама система перебуває в робочому стані, а радіолокаційна складова Patriot, один із найважливіших її елементів, не постраждала.
Попри те, що у Повітряних силах не збирались коментувати заяви російського Міноборони про нібито "знищення" ЗРК Patriot ракетою "Кинджал" в Києві, українців все ж вирішили заспокоїти - Patriot знищити одним ударом ракети "Кинджал" неможливо.
Про це заявив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.
Він зазначив, що вчора Командування Повітряних сил взагалі відмовилось коментувати заяви представника Міноборони РФ Конашенкова, який "вже 8 разів поспіль знищив весь склад нашої авіації". На його думку, враховуючи ту кількість знищенного, "ми, мабуть, вже давно б перемогли".
"Я хочу сказати: Не переймайтеся за долю Patriot", - додав він.
Ігнат пояснив, що Patriot - це дивізіон, який складається з командного пункту, радара, а також самих пускових установок (до 8). Зокрема, у командному пункті "сидить бойова обслуга". Вона займається відстеженням цілей, отримує інформацію про ситуацію у повітрі у зоні своєї відповідальності.
При цьому, командний пункт може працювати у трьох режимах: ручному, напівавтоматичному й автоматичному. Автоматичний режим дозволяє без втручання людини збивати повітряні цілі. Саме його, за словами Ігната, і використали у ніч проти 16 травня.
Що стосується пускових установок, то кожна оснащена чотирма транспортно-пусковими контейнерами. Ці установки розташовані окремо одна від одної, щоб забезпечувати бойову роботу.
"Знищити систему якимось там "Кинджалом", ну це неможливо. Тому все, що там вони розповідають, я думаю, що хай залишиться в їхньому архіві пропаганди", - додав Ігнат.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Міністерство оборони Росії опублікувало вже нову заяву про «знищення комплексу Patriot».
«За достовірно підтвердженими даними, 16 травня внаслідок удару гіперзвуковим ракетним комплексом «Кинджал» у місті Київ було уражено та повністю знищено багатофункціональну радіолокаційну станцію, а також 5 пускових установок зенітного ракетного комплексу Patriot виробництва США», – йдеться у повідомленні російського міністерства в телеграмі.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
ВСУ впервые обстреляли территорию России из танка — СМИ.
І куди влучили?
Чи просто проїжджав повз і вирішив трохи постріляти?
"Подразделения МО РФ отошли до 570 метров на севере от Бахмута, оголяя наши флаги", — заявил глава ЧВК “Вагнер” Евгений Пригожин.
"Я обращаюсь к высшему руководству Минобороны публично, потому что письма мои не читают. Пожалуйста, не отдавайте фланги…. Ещё несколько дней упритесь как можете".
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
Обелиск из серого полированного гранита с надписью «Борцам за советскую власть» установлен в 1957 году на месте крупнейшего в Донецке захоронения участников Октябрьской революции 1917 года и гражданской войны в России. Здесь похоронено 26 человек в 1 братской и 4 одиночных могилах. С обеих сторон обелиска расположены гранитные плиты с именами погибших. Авторы обелиска: архитекторы Е. А. Равин и Н. В. Куликов.
На шасси танка Т-54 установили 57-мм зенитную автоматическую пушку АЗП-57. Новейшие образцы вооружений ВС РФ из 50-х годов прошлого века.
НАТО ухвалить план відповіді на можливий напад з боку Росії. Вперше з часів Холодної війни
На саміті Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі лідери країн блоку погодять секретний документ, який деталізує відповідь на загрози Росії – про це йдеться в матеріалі агентства Reuters, яке посилається на посадовців НАТО.
"В липні на Вільнюському саміті лідери НАТО мають затвердити тисячі сторінок секретних військових планів, які вперше з часів Холодної війни детально описуватимуть, як альянс відповість у випадку російського нападу", - пише агенція Reuters.
«Союзники точно знатимуть, які сили та можливості потрібні, зокрема, де, що і як розгортати», – сказав генеральний секретар блоку Йенс Столтенберґ, говорячи про секретні документи, які, як у часи Холодної війни, призначатимуть певні війська для захисту певних регіонів.
Зазначається, що такий крок сигналізує про фундаментальну зміну в ставленні НАТО до РФ, адже НАТО не розробляло широкомасштабні оборонні плани протягом десятиліть, навіть під час війн в Афганістані та Іраку.
Водночас історик Верховного штабу об’єднаних сил НАТО в Європі (SHAPE) Ян Хоуп пояснив, що наразі НАТО не готується вести широкомасштабну ядерну війну проти РФ, йдеться радше про розгортання сил для стримування регіональних загроз.
Агентство цитує одного з військових високопосадовців НАТО адмірала Роба Бауера, який вказує на різницю між кризовим менеджментом і колективною обороною.
«Не ми, а наш супротивник визначає часові рамки. Ми повинні бути готові до того, що конфлікт може виникнути будь-коли», – вважає він.
Водночас НАТО не накопичує війська на східному фланзі з міркувань прозорості, каже заступник начальника штабу SHAPE генерал-лейтенант Юбер Коттеро.
«Накопичувати війська на кордоні – це все одно, що мати молоток. У якийсь момент ви захочете знайти цвях. Якщо росіяни скупчують війська на кордоні, це змусить нас нервувати, якщо ми накопичуємо війська на кордоні, це змусить їх нервувати», – пояснює він.
Водночас Коттеро вважає, що союзники мають бути готові «битися сьогодні увечері, якщо доведеться, із тим, що мають».
Несколько дней назад главком ВСУ Залужный был в зоне поражения артиллерии ЧВК «Вагнер», по позициям нанесли удар — Пригожин.
«По понятным причинам у меня сейчас нет исчерпывающей информации, что происходит с Валерием Фёдоровичем Залужным. Могу сказать одно, что 10-го 11-го и 12-го мая, когда он был в зоне досягаемости наших орудий, мы провели ряд "мероприятий", насколько они успешны на сегодняшний день не понятно», — заявил глава ЧВК «Вагнер» Пригожин.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
То Танцюру вбив, то Сирського, тепер і до Залужного добрався.
Слідкуй за своїми Шойгу з Герасімовим, а не за нашими генералами, балабол Пригожин
Один із ракетних ударів у тимчасово окупованому Маріуполі, який відбувся вчора ввечері, прийшовся по будівлі командного пункту аеропорту.
Фото цієї будівлі на Гугл картах до та після удару