Країни Євросоюзу мають намір позбутися поставок природного газу з Росії. Про це сказала голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн на переговорах із прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гара Стере у середу, 23 лютого.
Здобув Пуйло
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Я дві доби чекаю.
Дві доби громадяни Російської Федерації мовчать. Жодного мітингу, жодного маршу, жодного звернення до свого керівництва про те, що вони не хочуть війни.
Вони на своїх ліберальних каналах кажуть якісь правильні слова. Але вони не звертаються з закликом до своїх глядачів: "А давайте зупинимо"
Ось вже Президент України до них звернувся...
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
"Введення жорстких санкцій проти Росії матиме певний вплив на економіку ЄС, і ми повинні бути до цього готові. Але тут на карту поставлена безпека та територіальна цілісність України, і ми маємо ширшу архітектуру безпеки, тому ми повинні бути в змозі реагувати, а також нести певні економічні витрати, якщо це необхідно", – сказав Домбровскіс.
В ЄС розкрили деталі другого пакету санкцій щодо Росії
Вслед за Харьковом, международные аэропорты Днепра и Запорожья также закрыли на прием и отправку рейсов до утра 24 февраля. Полосы блокируют тягачами, чтобы предотвратить возможную посадку вражеских самолетов с десантом. Также к закрытию готовят аэропорт в Херсоне.
Окупанти після погроз забрали у Місії ОБСЄ обладнання безпілотника
Бойовики збройних формувань погрожували патрулю СММ та відібрали обладнання БПЛА біля Родакового (ОРЛО), під час спроби провести моніторинг неподалік лінії зіткнення. https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/341 ... tnika.html
ЕС запретил некоторые операции с российскими ценными бумагами
Запрещается прямая или косвенная покупка, продажа, помощь в выпуске и другие сделки с ценными бумагами российского правительства и Центробанка. Пакет санкций введен в ответ на признание Россией ДНР и ЛНР
В рамках санкций за признание Россией ДНР и ЛНР Евросоюз запретил некоторые операции с ценными бумагами и инструментами денежного рынка правительства и Банка России, выпущенными после 9 марта. Об этом говорится в официальном журнале ЕС.
Запрещается прямая или косвенная покупка или продажа, предоставление инвестиционных услуг или помощь в выпуске или другие сделки.
Кроме того, должно быть запрещено предоставление им новых кредитов после 23 февраля.
Также Евросоюз ввел санкции против более 300 депутатов Госдумы, включая Петра Толстого и Геннадия Зюганова, главы Минобороны Сергея Шойгу, официального представителя МИДа Марии Захаровой, главреда RT Маргариты Симоньян, главы администрации президента Антона Вайно, вице-премьера Марата Хуснуллина, главы Минэкономразвития Максима Решетникова. Кроме того, в санкционный список внесли бизнесмена Евгения Пригожина, председателя ВЭБ.РФ Игоря Шувалова, председателя правления ВТБ Андрея Костина.
США готовы в ответ на эскалацию вокруг Украины ввести санкции против крупнейших российских финансовых институтов, заявили в Госдепе. Белый дом пояснил, что меры затронут Сбербанк и ВТБ
Об этом на брифинге заявил представитель Госдепартамента Нед Прайс
«Мы готовы одним нажатием кнопки принять меры против двух крупнейших финансовых учреждений в России», — заявил Прайс. По его словам, совокупные активы этих банков составляют $750 млрд, «это половина от всей банковской системы страны».
Прайс не уточнил, какие конкретно банки имеет в виду. Однако накануне о готовности Вашингтона «нажатием кнопки» ввести меры против крупных российских финансовых институтов заявил заместитель помощника президента США по нацбезопасности Далип Сингх. Он пояснил, что речь идет в том числе о Сбербанке и ВТБ.
BREAKING: Ukraine has shut down its airspace
(Україна закрила свій повітряний простір)
Breaking: NOTAM issued closing entirety of Ukrainian airspace due to "potential hazardous situations"
(NOTAM оголосив про закриття повітряного простору України через "потенційно небезпечні ситуації")
Сайти Кабінету міністрів України, Міністерства закордонних справ, СБУ, Міносвіти, Міністерства стратегічних галузей, Мінінфраструктури та Мінагрополітики знову зазнали хакерської атаки.
Украина полностью отключена от энергосистем России и Белоруссии - Укрэнерго.
Перший етап випробувань пройде з 24 по 26 лютого.
Цим випробуванням перевіряється стійкість енергонезалежності України перед можливим приєднанням до Європейської мережі операторів системи передачі електроенергії, яка об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.
"Мета випробувань — продемонструвати здатність енергосистеми підтримувати необхідну частоту 50 Гц в різних режимах роботи. Тестування передбачають почергове проведення відключення генерації та навантаження... Також на час ізольованої роботи 24-26 лютого будуть об’єднані торгові зони ОЕС України та «острова Бурштинської ТЕС». Відповідно, Бурштинська ТЕС та всі решта українських виробників електроенергії у зазначений період працюватимуть в єдиній торговій зоні".
Повне відключення займе три дні – з 24 по 26 лютого, процедура проводитиметься в умовах посилених заходів кібербезпеки.
Робота всіх видів генерації на час ізольованої роботи спланована таким чином, щоб забезпечувати максимально ефективну роботу енергосистеми з необхідними обсягами резервів та раціональне використання палива.
Як повідомлялося, ізольований режим роботи ОЕС України є одним з етапів інтеграції із ENTSO-E. У 2022 році енергосистема має пройти такий режим двічі. Синхронізація ОЕС України з ENTSO-E запланована на 2023 рік.
ENTSO-E – європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.
Випробування на міцність з усіх боків!
Витримаємо