Украина-реалии New

Современная история Украины (в т.ч. АТО на Донбассе)

Александр Сергеевич Перижняк
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Александр Сергеевич Перижняк » 16 дек 2023, 11:26

А не любили их всегда .
Времена Януковича группа вооруженных людей напала на семью судьи ( версия напавшие сотрудники МВД) отрезали им всем головы забрали деньги ,коллекцию редких монет и много чего еще.
В соцсетях царил восторг .не пишу что это правильно но факт .

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 17 дек 2023, 00:42

Александр Сергеевич Перижняк, Так ця людина, яка застосувала гранатне право, він же теж представник влади. Він депутат.

Це дуже погана історія. Дуже погана. І вона може мати дуже небезпечні наслідки.

Вдуматися в те, що сталося.
Представник влади здійснив терористичний акт. Свідомо. І в суспільстві знайшлися ті, хто підтримує цей його вчинок.
Це жах.

Не владу наші люди не люблять. Ні. Наші люди не люблять жити за законом. Підтримують тих, хто не збирається на своїх посадах виконувати закони, обирають тих, про кого знають, що вони не поважають закони. Самі залюбки порушують закони. А потім ці самі люди розповідають, що вони не люблять владу.

Якщо наша ціль перетворитися у Сомалі, то тоді так, нам не треба закони. А якщо ми все-таки хочемо жити у державі, то іншого шляху немає, як навчитися поважати закони. А для цього треба суспільству подорослішати.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Lis1980 » 17 дек 2023, 01:19

А законы кто пишет?? Эти же паразиты-депутаты.. под себя и своих "друзей" зачастую ;) Так что не нужно огульное "наши люди не любят жить по закону"!! У нас все друг-друга стоят.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 17 дек 2023, 01:45

Lis1980, Ну так, а хіба не ми їх на це спонукаємо? Ми самі штовхаємо тих, кого обрали, так вчиняти.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 17 дек 2023, 02:38

Як завджди, офігєнна історія. У 1983 році у невеличкому селиші на Закарпатті народжується хлопчик. Щодо його батьків відомостей немає, можливо вони були завезені сюди з Росії, але жодних фактів, які б на це вказували немає. Скоріш за все він таки корінний місцевий.
У 1990-х роках хлопець навчається у місцевій же школі. Навіть жовтенятком він вже не був, не кажучи про піонерів. Незалежна Україна, Закарпаття. Потім вступає до університету у Львові, навчатися на працівника Служби з надзвичайних ситуацій.
Після навчання повертається на рідне Закарпаття і працює там пожежником. Дослужується до майора ДСНС і посади заступника пожежної частини. А у 2019 році несподівано вирішив стати головою у рідному селі.
При цьому він не знайшов нічого кращого, як висунутися від ОПЗЖ. 2019 рік. Про ОПЗЖ вже давно усім все відомо, 5 років в країні війна. Чуваку 36 років, майор спеціальної служби. У селі, згідно з переписом 98 відсотків населення розмовляє українською.
Менш, ніж за два роки по тому сільського голову від ОПЗЖ беруть на крупному хабарі, вручають підозру... і на тому все завершується, він продовжує виконувати обов'язки.
Виконує чисто по-регіоналівські. Комунальне підприємство фінансується на повну, але водопостачання в селищі зникає і не з'являється роками.
Починається широкомасштабне вторгнення. Голову-медведчуківця ніхто і не думає знімати. Навесні 2023 до нього приходить запит на демонтаж пам'ятника радянському солдату від активістів.
Голова села абсолютно офіційно, на бланку, з підписом відповідає, що мешканці села (98 відсотків говорять українською, 9 років війни, рік повномасштабного вторгнення) обговорили цю пропозицію і вирішили прирівняти радянських солдат до людей, що пішли захищати Україну від російської агресії 24 лютого 2022 року.
Тому звичайно, ніхто нічого зносити не буде. Ця відповідь стає широко відомою, її обсмоктують російські пропагандисти аж до Соловьова. Але українські держава та суспільство не реагують ніяк. Ані СБУ справу не заводить, ані жителі села нікого на вила не саджають, ані Фейсбук не переймається.
Пан голова від ОПЗЖ продовжує працювати у своєму стилі. Для місцевого поліцейського за бюджетні кошти купується автомобіль. Нарешті, 15 грудня має розглядатися бюджет на наступний рік.
Пан голова звертається до ради з проханням у новому бюджеті виділити гроші на збільшення особисто йому зарплати. У відповідь піднімається один депутат. Питає, чому на надбавку йому гроші знайшлися, а на відновлення водопостачання вже декілька років - ні. Його ніхто не слухає.
Далі депутат наполягає, що перш, ніж приймати новий бюджет, непогано б звітувати за цьогорічний, бо про його виконання ніхто не подумав розповісти. Розуміння у присутніх депутат не знаходить і виходить геть.
За декілька хвилин повертається, на нього ніхто не звертає уваги. Колеги та сільський голова з ОПЗЖ занурилися у розподіл грошей на наступний рік.
Депутат-опозиціонер дістає з карманів гранати і ще раз просить слова. Його ніжто не чує, усі зайняті. Депутат зриває запобіжники і кидає гранати. Вибухи, два десятки людей у лікарні, включно підривника і голову села.
І ось тут, нарешті, Україна реагує на ситуацію. СБУ заводить справу... проти депутата-підривника. У соцмережах його усі засуджують, називаючи терористом. Про діяча ОПЗЖ ніхто не згадує, хіба що у розрізі "у підривника із ним був конфлікт".
Україна. Така Україна.
Олександр Бурлака

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 17 дек 2023, 04:16

Влад Бевх писал(а):
17 дек 2023, 02:38
Україна. Така Україна.
Така, яка є. І іншої у нас немає. Зі всіма її недоліками і перевагами.

Причини зрозумілі. Одного того, що голова опзжист достатньо, навіть без всіх цих передісторій, описаних в цьому дописі. Але все це разом узяте не дає нікому права вирішувати питання таким чином. Нікому. Це не вирішення, це загострення. І біда.

Так що допис хороший, але в даному контексті недоречний. По факту скоєно злочин. І цей злочин має бути засудженим, як за законом через винесення вироку у суді, так і морально суспільством. Таке треба присікати одразу і не виправдовувати. Бо інакше на наступну гранату знайдеться інша граната, РПГ, кулемет, автомат, гвинтівка і так далі.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Александр Сергеевич Перижняк
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Александр Сергеевич Перижняк » 17 дек 2023, 09:50

Warisdeath, Зараз війна зараз усе небезпечно .
Але якщо влада глуха.
Війна усе загострює .
Я не писав що цей випадок гарний чі добрий .
Скільки той Мушка ,сільській голова ,викачав з бюджету?
Я приводив приклади Філатова та Саюка.

26 депутатів чі скільки їх там...навіщо вони у такої кількості ????!

А от для того щоб не було таких випадків такі засідання повинні проводитися публічно щоб за ними наглядали усі мешканці села міста .

Щоб була наглядова рада .

І це не перший випадок коли депутати одне одного калічать чі б'ють .
Бійка у ВР .

У Нікополі до війни один депутат другого обсипав мукою та полив кефіром а той стріляв з травмата

А тут вже велика війна от гранати вже застосували .
Суспільство таке як є .

І владі треба дорослішати .
А вона інколи веде себе так наче війни немає зовсім .

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 20 дек 2023, 01:14

Марина Данілюк-Ярмолаєва

Кілька думок за мотивами прес-конференції президента.

Розмова Зеленського явно готувалась заради меседжів на західну аудиторію. Тому максимум уваги було саме до іноземних ЗМІ, нашу були тими дівчатами із бек-вокалу, які підтанцьовують в спідницях і періодично наспівують в мікрофон: «ууу, ааа!»

Задумка непогана, з огляду, щоб нагадати Конгресу про потребу допомоги, допоки тамтешні обранці не поїхали кататись на лижах в Аспен під «олл ай вонт фор крістмас із ю»….

Наші журналісти бцли слабкі. Кілька заздалегідь узгоджених питань, на які президент відповів чітко і з цифрами. Готувався.

Інна Ведернікова — автор Дзеркала тижня, чудова журналістка. Але від хвилювання дещо заплуталась у формулюванні, тому це дало привід Зеленському викрутитися і навіть трохи бути пихатим, навіть звинуватити її в нефаховості. А саме: «важливо бути начитаною людиною, але треба бути розумною….». Це вкрай негарно.
Стосовно пасажу його, що «його ніхто не попереджав про закон 5655», тут президент набрехав. Бо 15 червня Європарламент ухвалив резолюцію під назвою "Стала відбудова та інтеграція України в євроатлантичне співтовариство", де застеріг щодо підписання президентом містобудівної “реформи” (проєкт 5655).

Ось тут пруф із скріном. Там є прізвище Зеленський👇🏻

https://texty.org.ua/fragments/109919/y ... uduvannya/

До слова, президент не в курсі, що комітет Іонушаса та Радіної — це два різні комітети. Це дивує, бо обоє з президентської партії Слуга народу. І як би працюють уже п’ятий рік!

Дуже забавна була спроба турецького журналіста урівняти війну в Україні з фріпалестайнерами. Це цілком вкладається в нову політику Ердогана. Загалом Зеленський викрутився з незручного питання.

Команду міняти він не буде. Це означає, що Татаров, Єрмак і Шурма будуть довго торгувати фейсами і не тільки.

Загалом прес-конференція була дуже нудна, не цікава, пластикова.

До речі, зацініть, що жартів і смішків, як на минулих уже не було.

«Я не тряпка» — новий мемчик.

Щодо конфлікту з Залужним. «Селфі ще встигнемо зробити»🤦🏻‍♀️

Чимало закордонних журналістів запитували в стилі: «ну що там ви уже програли? Може, уже все і на переговори?»

І тут же президент в іншій відповіді президент розказав про потужну закордонну дипломатичну команду «Андрій, Діма, Жовква».

Якщо чесно, якраз ця молода команда, де в одного харизма ларьочника, а в іншого крадія силосу із колгоспу — якраз і є причиною того, чому наша комунікація неефективна. Додайте, що їхні оливкові м’яті піжами викликають лише сарказм. І заяви про намір фотосесій в хакі.

Зневажливе «Валєра».

Пасаж про «селфі робити не буду». Хоча те кляте селфі могло би дуже допомогти міжнародній допомозі зброєю і грошима. Голосуванню в Конгресі.

Постійне підкреслювання, що саме Генштаб, військові, армія мають порішати питання з мобілізацію, стратегією, конкретними речами на полі. А де тут випав наш цілий Верховний Головнокомандувач, який так любив підкреслювати цей статус на минулих прес-конференціях?

Пряма вудочка для антонін і любителів простих рішень, що це саме військові «м‘ясники», а не Банкова. «Вони запропонували додатково мобілізувати 450-500 тисяч людей. Це дуже серйозна цифра. Я сказав, що мені потрібно більше аргументів, щоб підтримувати цей напрямок, тому що це питання людей, справедливості, обороноздатності та фінансів». Ну а як ви хотіли пане президенте і ваш Андрій, Діма та Жовква — красуватися в хакі і танкових шевронах, поки хтось беззмінно гниє в окопі 2 роки?

Із цієї категорії зневаги заява «на одного військового — 6 людей в цивільному житті». Можу сказати, що я залюбки поплачу податки для незнайомого військового, але не на марафон чи Лєнку Кропив‘янку-Кравець.

Підкреслений розділ на «моя команда менеджерів» і «військові».

«На Півдні були складнощі, бо усі говорили про цілі». Давайте чесно скажемо, що регулярний піар Подоляка, Єрмака і Маляр на контрнаступі потужно підісрав усім планам. У мене є скріни Маляр, де вона ще 19 квітня патякає про початок контрнаступу. Я не бачила жодного поста Залужного, Сирського, Тарнавського зі смайликами і іншою фігнею про це. Але політичних клопів — овер дофіга.

Зеленський і його команда явно вирішили дотримуватись стратегії «скинути все на військових». І якось пропетляти до виборів. Авось тупі виборці, які хотіли шашлика — тепер клюнуть на аеропорт Бориспіль.

Дуже цікава заява про Бориспіль з огляду, як влада готувалась до захисту Гостомеля. Коли бригаду Нацгвардії попри прямі попередження ЦРУ — відправили у повному майже складі на Рубіжне. Добре, що окупантам не вдалось у підсумку взяти аеродром, інакше чимало киян уже б удобрювали собою ближні сквери.

Що таке ознака перемоги за версією Зеленського?

Відкриття аеропорту Бориспіль.

«Бориспіль» - це як Чорне море. Це дуже серйозна операція. Відкриття "Борисполя" - це перемога української протиповітряної оборони. Це говоритиме про те, що Україна перемагає і це дуже серйозно, це потужний економічний крок також", - заявив Зеленський.

Він зазначив, що питання відкриття "Борисполя" ставлять перед колегами, і Україна знає, що саме для цього потрібно.

А я думала, що перемога — це звільнити Херсонщину і Запоріжжя? Вийти на Чонгар.

Підніміть руки, хто би полетів з Борисполя у нинішні часи?

Давайте полетимо з аеропорта Бориспіль під шахедами і ракетами — це травневі шашлички по-новому.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Lis1980 » 22 дек 2023, 07:31

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 22 дек 2023, 21:01

(С)
Как оказалось, сегодняшний ночной мапэд разъебал квартиру ведущего "Телемарафона".

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 23 дек 2023, 02:00

Американське видання Business Insider заявляє про зародження в Україні "нової олігархії", яка несе ризики для економічного зростання і повоєнного відновлення країни. Автор статті, колишній керівник московського бюро BusinessWeek Пол Старобін вважає, що це начебто пов'язано з очільником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Журналіст нагадує, що восени Білий дім надіслав своїм колегам в Україні чотиристорінковий "робочий проєкт" реформ, які Вашингтон очікує від Києва в обмін на подальшу фінансову допомогу від Сполучених Штатів.

Йдеться про посилення нагляду за державними підприємствами в енергетичному секторі, а також про кроки "для сприяння більшій прозорості та підзвітності під час післявоєнної відбудови". Загалом мета полягала в тому, щоб приборкати корупцію в українському державному секторі.

Однак журналіст Пол Старобін побачив скепсис серед своїх співрозмовників в Києві, що Офіс президента, і зокрема його голова Андрій Єрмак, дійсно прагнуть подолати корупцію.

Очільниця організації "Центр протидії корупції" Дар'я Каленюк сказала Business Insider, що Єрмак "створює нову систему олігархії, якою він керує".

"За її словами, Єрмак через своїх заступників в Офісі президента та міністрів маневрує, щоб встановити контроль над значною частиною української економіки, а також її правоохоронним і безпековим апаратом".

В українській владі зароджується "нова олігархія" - Business Insider

https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cy7rq3w5rwpo

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Bikini » 23 дек 2023, 02:07

Warisdeath писал(а):
23 дек 2023, 02:00
заявляє про зародження в Україні "нової олігархії"
Не удивительно - на место старых хозяев придут новые. Наверху по-другому не могут. У нас власть = средство обогащения. Менталитет дорвавшихся до корыта :wink:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 23 дек 2023, 02:47

Lis1980, Яке чудове відео. Яка чудова компанія. Про такі важливі питання говорили справжні профі. Як приємно їх слухати. Слухати людей, які знають про що вони говорять і знають що і як треба робити і треба зробити.

До речі, Лана в цій компанії зовсім інша, ніж коли вона один на один з журналістами. Така свободна, з гумором, з посмішками, інколи з гострим гумором.

Одним словом, дякую, що виклали це відео. Слухав із задоволенням. :hi:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 23 дек 2023, 09:56

Критичне державне підприємство
159855 - Украина-реалии New

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 23 дек 2023, 11:49

(с)
Ведучій 24 каналу Олексій Печій вирішив втекти з країни. Для цього він отримав акредитацію на Саміт ЄС і отримавши дозвіл на виїзд із України виїхал, але не повернувся. Але найгидотніше те, що він вирішив себе виправдати брехнею і своє рішення обґрунтувати тим, що буцімто він «займатиметься інформаційною боротьбою за Україну» в ЄС. Мабуть він вважає, що всі навколо дебіли і повірять цьому херою з канала Садового.
По-перше, в цю маячню ніхто не повірять. По-друге, не здивуюся, якщо влада прийме знову "просте рішення" у звичній для себе дебільній манері і заборонить ВСІМ журналістам виїжджати з України, а дозволять лише найлояльнішим. Хоча цей Печій і був дуже лояльний до влади, як і сам 24 канал, який з задоволенням цькував опозицію і облизував владу. По-трете, мені не зрозуміло навіщо він після втечі випустив таку гучну заяву? Звалив? Завали їбало і мовчи, поц.
Ну, і фінал - ця історія підтверджує, що всі, хто облизують владу, у будь-який момент її зрадять і зрадять Україну. Доведено не лише Печієм.
159856 - Украина-реалии New

Lis1980
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Lis1980 » 23 дек 2023, 18:26

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 24 дек 2023, 00:44

Ех, Юра, Юра, тебе тому і не акредитували на цю пресконференцію, щоб ти не ставив ці питання.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 25 дек 2023, 00:42

Віктор Бобиренко

От не хотів перед святом писати про це, але ж зачепило...

Як за дешево нахібати народ.
Методів багато.
Ось був у 90-х метод.
Приходили веселі хлопці з короткими зачісками і лобом на три пальці і казали володарю ларька з цигарками, пивом і снікерсами:
- мужик, бачив он спалений кіоск за квартал звідси? То пагані хлопці спалили (а від самих паленим ларьком пахне). Хочеш, щоб тобі не спалили? Тоді плати нам за кришу.

Метод активно перейняв путін. Він спочатку по всьому світові створював проблеми. А потім допомагав їх вирішувати: Молдова. Абхазія, По всьому Кавказу. Та і по всьому світові.

Але ж і наші не гірші.
Сьогодні вибісило. Ходжу по базарчику. І тут два дядьки між собою за політику:
- і шо ж ти думаєш? Хотіли вони вже і дівчат на войну брати. Так Зеленський не дав. Так і сказав: і не думайте, я такого не підпишу. (і от просто гордість в дядька в очах за президента).

І нічого дядьки не зрозуміли про схему. Що насправді такого і в проекті не було.
Бо малоефективно використовувати дівчат у штурмових бригадах, якщо у них по 50 кг ваги.
А якщо їм по 25 і більше, то у більшості вже малолітні діти.
Та і нахіба їх призивати, коли ще 100+ кг з Кварталу 95 на чолі із ймовірним взводним Женею Кошовим не призвані?

Ніхто не збирався дівчат призивати.
Тільки Мар'янка, яка з головою в команді Зе!Єрмака заявила:
- треба дівок в армію гнати, бо булки розслабили.
А людина з гордим і небритим профілем мужньо і відповідально заявила:
- не буде цього. Я такого не підпишу, не просіть.
А хто просив? Не уточнюють. Але всі мають подумати на Залужного.

Ну все як і 30 років тому:
Мар'яна з канстрою бензину і запальничкою каже баригі:
- спалений ларьок бачили?
А Зеленський:
- я ваша криша, спалити ларьок не дам. Цілуйте руки.

Так я вам про дядьків з базарчика: вони сто пудов не траз попалися наперсточникам у 90-х.
І життя їх нічому не навчило.
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где dnepr7 » 25 дек 2023, 21:44

Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 26 дек 2023, 22:04

(С)
Зелені шулери сьогодні змусили Залужного грати за їх столом за їх правилами. Це була його і тактична і стратегічна помилка. Очікувано він програв.
159888 - Украина-реалии New

Вернуться в «Современные события в Украине (в т.ч. АТО на Донбассе)»