Израиль VS разные арабы - современность

Арабо-Израильские войны

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 окт 2024, 01:59

Бейрут зараз
Добре видно вторинні детонації
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 окт 2024, 00:57

Точковий удар біля іранського посольства в Дамаску

Сирійські джерела повідомляють про не менше ніж чотирьох убитих і 15 поранених. Атаку приписують Ізраїлю.

Близько 20:15 серія вибухів прогриміла в Дамаску в багатоквартирному будинку біля посольства Ірану в кварталі Меззе. Цей район за останній рік багаторазово піддавався атакам. Після кожної повідомлялося про постраждалих іранців або членів «Хізбалли».

Хто був метою нинішнього удару, поки не відомо. Канал Al Hadath повідомляє, що, ймовірно, це один з командирів підрозділу 4400 «Хізбалли», що відповідає за постачання угруповання зброєю.

Изображение Изображение
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 09 окт 2024, 01:41

Биньямин Нетаниягу призвал ливанцев освободить свою страну от «Хизбаллы», чтобы Ливан вновь превратился в «жемчужину Ближнего Востока». Премьер-министр также заявил, что Израиль «уничтожил Насраллу, преемника Насраллы и преемника преемника».
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 10 окт 2024, 00:52

США «сильно обеспокоены» гуманитарной ситуацией на севере сектора Газа и провели срочные переговоры с Израилем по этому вопросу, заявил представитель Госдепартамента Мэттью Миллер.

По его словам, Израиль обязан в соответствии с международным правом обеспечивать продовольствием, водой и другими необходимыми средствами.

Миллер также отметил, что «нельзя допустить, чтобы ситуация в Ливане стала похожей на ту, которая в Газе», и добавил, что это неприемлемо с точки зрения США.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 окт 2024, 00:58

Lis1980 писал(а):
10 окт 2024, 00:52
По его словам, Израиль обязан в соответствии с международным правом обеспечивать продовольствием, водой и другими необходимыми средствами.
Блд, можна подумати, що в цьому світі ще існує міжнародне право.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 окт 2024, 23:31

⚡️ Ліквідовано Ях'ю Сінуара, лідера терористичної організації ХАМАС і відповідального за атаку 7 жовтня.

Спільна заява прес-служби ЦАХАЛу і ШАБАКа:

Ліквідовано Ях'ю Сінуара, лідера терористичної організації ХАМАС і відповідального за атаку 7 жовтня.

Прес-служби ЦАХАЛу і ШАБАКу підтверджують, що після річного полювання, вчора (середа), 16 жовтня 2024 року, сили ЦАХАЛу Південного командування ліквідували Ях'ю Сінуара, лідера терористичної організації ХАМАС, в ході операції на півдні сектору Газа. Сінуар планував і здійснював криваву атаку 7 жовтня, поширював свою вбивчу ідеологію як під час війни, так і до неї, і був відповідальний за вбивства і викрадення безлічі ізраїльтян.

Сінуар був ліквідований після року, проведеного в укритті серед цивільного населення Гази, в підземних сховищах і тунелях ХАМАСу. Десятки операцій, проведених ЦАХАЛом та ШАБАКом за останній рік та останні тижні в районі його ліквідації, скоротили простір для діяльності Сінуара, який зазнав переслідування сил, що призвело до його знищення.

В останні тижні сили ЦАХАЛу та ШАБАКу під керівництвом Південного командування, включаючи дивізію 162 та дивізію Гази, діяли на півдні сектору Газа на основі розвідувальних даних, наданих ШАБАКом та АМАНом, вказуючи на підозрілі райони, де могли бути високопоставлені члени ХАМАСу. Підрозділ 828 (Біслах), який діяв у цьому районі, виявив та ліквідував трьох терористів. Після завершення процесу впізнання тіла, тепер можна підтвердити, що Сінуар був ліквідований.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 04 ноя 2024, 22:20

Пусть выключат свое еврейство и отправят нам!! ;)

ЗЫ: СССР снабжал, Россия снабжает.. причем это не вчера началось.. но мы с Россией в десна до недавнего времени!! Евреи парни умные, но иногда возникают сомнения..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 15 янв 2025, 01:53

У Ізраїлю з’явився новий ворог у Сирії, хто він?

Якийсь «Південний фронт визволення» він же «Ісламський фронт опору в Сирії» вже майже місяць погрожує Ізраїлю. Центр «Альма», який досліджує питання безпеки на півночі країни, вирішив з’ясувати, що це за новий ворог.

Почалося з того, що 17 грудня 2024 року Сирійська націонал-соціалістична партія оголосила про створення «Південного фронту» для боротьби за витіснення Ізраїлю з території Сирії. Це світська партія з відділеннями у Лівані та Іраку, давня союзниця «Хізбалли» та проіранської вісі. Її військове крило вже воювало проти ЦАХАЛу.

Потім, 9 січня, «Південний фронт» надав Ізраїлю ультиматум з вимогою вивести війська протягом 48 годин. А коли ніхто на загрозу не відреагував, то організація відповіла ребрендингом. Тепер вона називається “Люди хоробрості – Ісламський фронт опору в Сирії”. І має емблему з автоматом Калашнікова дуже схожу на символи Хізбалли та іранських Сил Кудс.

Плакати для нової антиізраїльської організації явно малюють нейромережі
Изображение

Назва «Люди хоробрості» — пряме посилання до слів нинішнього глави «Хізбалли» Наіма Кассема, зазначають у центрі «Альма». Саме це словосполучення він періодично вживає, розповідаючи про своїх терористів.

Тому перша версія того, що відбувається, полягає в тому, що «Ісламський фронт опору» — спроба «Хізбалли» поновити образ свого південносирійського підрозділу. Воно, до речі, комплектувалося місцевими сирійцями.

“З іншого боку, це може бути кампанією впливу, націленої як на ізраїльську, так і на місцеву аудиторію”, – вважають в “Альмі”.

У будь-якому випадку, кампанію цю поки що важко назвати успішною. «Фронт» веде канал у Telegram з 91 підписниками і публікує там фотографії радянських танків, що горять, із ізраїльськими прапорами на них.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 16 янв 2025, 00:56

Трамп помирил еврейцев и арабцев.

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 16 янв 2025, 01:18

Да?? Неужели?? Надолго?? ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 16 янв 2025, 01:55

І ізраїльське суспільство розкололося на дві частини. Прочому кожна з цих частин розуміє, що це не виграш аж ніяк.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 16 янв 2025, 22:20

Что мешало полмиллионному ЦАХАЛ, набитому всем ультрасовременным оружием вплоть до F35 за год с лишним победить 40 000 иррегулярных боевиков без тяжёлого оружия вообще на клочке земли 40х20 км?
Ваши версии.

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 16 янв 2025, 23:08

Влад Бевх писал(а):Ваши версии.
Можно по-одесски вопросом на вопрос? А что помешало ультросовременным ВС США за более чем десять лет раскатать северный Вьетнам?? ;)

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 16 янв 2025, 23:19

Ну а насчёт Израиля - миллиона два жителей Газы помешали.. много их там.. слишком НЕВООБРАЗИМО много.. каждый утром с автоматом, а вечером мирный житель..
застройка - лабиринт.. ходы-выходы-норы..

А дустом нельзя как тараканов.. мир не поймет ;)

Или тоже Оманский договорняк?? ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 янв 2025, 00:18

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив у четвер, що ХАМАС переміг у війні з Ізраїлем, пославшись на припинення вогню, оголошене в середу.

«У книгах напишуть, що був натовп, який колись вбив тисячі дітей та жінок у Газі! Усі зрозуміють, що саме терпіння народу та стійкість Палестинського опору та Фронту опору змусили сіоністський режим відступити», — написав Хаменеї англійською та івритом у X.

Изображение

Подібні почуття поділяли і в Корпусі вартових ісламської революції Ірану (КВІР), представники якого заявили, що припинення вогню в Газі є «великою перемогою» палестинського опору, згідно з заявою, поширеною напівофіційним інформаційним агентством Tasnim у четвер.

Представник хуситів Мохаммед Абдусалам також заявив про припинення вогню як перемогу.

«Ми вітаємо легендарну та історичну стійкість Гази перед жорстокою агресією Ізраїлю проти пригнобленого палестинського народу… Продовжуючи окупацію Палестини, Ізраїль становить загрозу безпеці та стабільності регіону».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 17 янв 2025, 20:19

Lis1980 писал(а):
16 янв 2025, 23:08
Можно по-одесски вопросом на вопрос? А что помешало ультросовременным ВС США за более чем десять лет раскатать северный Вьетнам?? ;)
1. Неверная тактика.
Надо было просто резко увеличивать число групп зеленых беретов , группы формируют свои проамериканские отряды , воюют на 80 % местные против местных. Авиация поддерживает. Просто север и Китай стали усиливать давление , умники в Вашингтоне решили что трах бах, мобилизованные Джоны всех быстро заборят и Хошимин за три дня, то есть за полгода.
При этом еще и выделили мало наземных сил , брони , техники. Решили что мобилизованный джон 10 вьетконговцев стоит. А он стоил где то 2…3 узкоглазых.

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 17 янв 2025, 20:24

Израиль проиграл ибо современные израильтяне уже не могут идти в ближний бой. Это когда лицом к лицу и либо ты либо тебя.
Раньше могли.
Теперь есть немного «бешеных» в спец силах но тут нужна была массовая работа пехоты.
На варонлайне про это пророчески писали еще в начале нулевых, еще до «литого свинца» когда эта проблема вылезла первый раз.
А наземные дроны что будут идти спереди и брать на себя основную тяжесть наземного боя (все эти робособаки и т д ) только создаются.
Любая армия второй мировой ари таком соотношении и такой ограниченной локации перебила б иррегуляров за месяцы максимум. Причем основную часть в первую неделю.

Вернуться в «Войны Израиля»