Украина-реалии New

Современная история Украины (в т.ч. АТО на Донбассе)

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 05 ноя 2023, 23:56

Lis1980, Ось:

Український головнокомандувач про прорив, необхідний для перемоги над росією

https://drukarnia.com.ua/articles/ukray ... yeyu-26Txi

Повний переклад першої статті тут:

Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 06 ноя 2023, 03:31

(с)
Причини та відповідальність за трагедію у 128-й гірсько-штурмовій бригаді.
1. Захід з нагородження групи військовослужбовців командування бригади призначило у селі Зарічне, яке знаходиться приблизно у 30 км від фронту. Зарічне є важливою трасою сполучення, тому перебуває у зоні уваги аеророзвідки ворога. Дрон противника тривалий час спостерігав як зосереджуються автомобілі у середині села і ворог завдав удар керованою ракетою. Судячи з руйнувань, це йомовірно була авіаційна ракета Х-59. Загинуло 28 військовослужбовців, понад 50 поранено.
2. Відповідальність за обрання місця та часу нагородження в селі, яке добре проглядалось дронами - командира бригади та інших посадових осіб, хто ухвалював рішення разом з ним.
3. Питання, хто несе відповідальність за відсутність попереджень про проліт російського дрону. Дрон на значній висоті залетів глибоко в тил, і про його маршрут мало пройти попередження або від радарів або від радіоелектронноі розвідки. Або не було засобів, або не було попередження від військ ППО та РЕБ, або попередження було, але командування бригади цього не врахувало. Це треба встановити. Можливо, коло відповідальних розшириться.
4. Халатність з обранням місця проведення урочистостей є наслідком відсутності покарання посадових осіб за інші численні випадки скупчення особового складу, які призвели до кількох сотен жертв - удари по казармах 137-го батальйону у Миколаіві, 66-і бригади на полігоні у Чернігівській області, учбового центру в Яворові. Поки не буде визначений порядок зосередження особового складу та поки не будуть робити аналіз та карати за демаскуваня власних позицій. скупчення будуть продовжуватись.
Відповідальність за життя підлеглих у нас не є справою честі. Війна все спише, так думають наверху.

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 06 ноя 2023, 05:19

(с)
Перевелися наші блогіри. От раніше, пам'ятаю, за Іловайськ: "Порошенко винен, відправив патріотів на смерть, бо боявся їх!". А зараз про загибель артилеристів: "Сподіваюся цього жахливого уроку буде достатньо, щоб подібного не повторювалося". Де пристрасть, де експресія? Тьху!

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 06 ноя 2023, 14:55

Влад Бевх писал(а):
06 ноя 2023, 03:31
Загинуло 28 військовослужбовців, понад 50 поранено.
"Загинуло 19 військовослужбовців.", - підтвердили у 128 ОГШБр.

"Зараз проводиться ретельна перевірка всіх обставин трагедії, до її закінчення просимо не поширювати неперевірену, часто фейкову інформацію", - звертаються в 128 ОГШБр.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 07 ноя 2023, 12:46

«Термінова телефонограма!» Вертикаль президента таки готується до виборів?

«Главком» публікує депеші, які «згори» отримали місцеві чиновники

https://glavcom.ua/publications/termino ... mmVpR_QdiI

Вкотре риторичне питання: А наша ОПа точно працює в інтересах України? :old:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 07 ноя 2023, 22:47

Тут про Арестовича, Романенко та інших руснявих прихильників.

Цікаво. Палій цитує те, що вони говорили раніше!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 08 ноя 2023, 02:11

Повноваження Президента і Ради діють до отримання результатів наступних виборів, - ЦВК

На питання про те, чи будуть повноваження президента й згодом парламенту автоматично подовжені наступного року, заступник голови комісії Сергій Дубовик вказав на формулювання в Конституції: "Скільки б не було спекуляцій щодо цієї теми, в Конституції чітко записано, що президент України виконує свої повноваження до вступу на посаду новообраного президента України.

Все решта – це політичні спекуляції, щодо закінчення повноважень, переходу якихось повноважень. Конституція чітко дає відповіді на ці запитання. Закон про воєнний стан чітко визначає, що під час воєнного стану вибори не проводяться. Іншого поки що немає, змін до законодавства немає. Тобто немає підстав, принаймні юридичних, говорити про щось на даний час".

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 08 ноя 2023, 23:24

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 09 ноя 2023, 09:54

(с)
Нардеп-слуґа Шевченко на своєму каналі повідомив, що "Главкома Залужного уволят с вероятностью 99%. Вопрос времени" (с)
Нуууу і-і-і...? Де проклятія?
Де звинувачення в розколі?
Де спростування і обурення?
Де урочисті обіцянки "растрєлять!", "повєсіть!", "нє голосовать - нікогда, ніколи, never!"?
Так хто тут своїми істериками "працює на московську пропаганду", шановні позитивні лицеміри?

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 09 ноя 2023, 09:54

Юрій Бутусов
8 ч. ·
Єрмак та Татаров захищають від звільнення пов'язаного з російською мафією заступника начальника Нацполіції Тишлека, Зеленський боїться відповідати за ганебне призначення та зволікання зі звільненням
27 жовтня журналісти оприлюднили шокуючі факти - нещодавно призначений заступник начальника Національної поліції Дмитро Тишлек живе на утриманні мафіозі Віталія Нечипоренка на прізвисько "Панда", прямо у домі кримінального ватажка, і їздить на машині мафіозі. Цей мафіозі тісно пов'язаний з російською мафією - з відомим в РФ бандитом на прізвисько "Полузверь".
Я не кажу про інші деталі розслідування. Я просто вражений, що під час війни на одну з найвищих посад у правоохоронних органах, яка затверджується у офісі президента, особисто головою офісу Єрмаком та заступником голови офісу президента Татаровим, призначена людина, зв'язки якого з мафією, у тому числі з російською мафією, згідно з журналістським розслідуванням Бігус.інфо вглядають очевидними.
Міністр Кліменко заявив, що призначено службове розслідування. Але ніяких спростувань зв'язків Тишлека з "Пандою" нема досі. То що це розслідування робить два тижні?
Очевидно, влада хоче приховати скандал, щоб ця суперсканальна історія забулась.
Що мав би негайно зробити президент Зеленський?
1. Оголосити хто узгоджував призначення людини мафії у керівництво правоохоронних органів, весь список, хто його запропонував? Чи спілкувались з Тишлеком перед призначенням Єрмак та Татаров?
2. Звільнити Тишлека з Нацполіції негайно. Бо під час розслідування він продовжує отримувати зарплату від українських платників податків.
3. Публічно відповісти, чи є у Нацполіції кримінальні справи, по яких проходить "Панда" та "Полузвєрь", і якщо нема, то хто за це відповідає? А якщо є - то чому по цих справах не проходить Тишлек, який живе в будинку мафіозі?
4. Оголосити слудбове розслідуваня та тимчасово відсторонити від виконання обов'язків міністра внутрішніх справ Клименка - це він безпосередньо підписував призначення, і має відповісти, чому він провалив перевірку, яку доповідь йому зробив підрозділ внутрішньої безпеки?
5. Оголосити чи проводилась спецперевірка СБУ при призначенні Тишлека - якщо не проводилась, то за це треба звільняти міністра, якщо проводилась але не виявила факти, які легко побачили журналісти - то звільнений має бути начальник підрозділу СБУ, який відповідав за спецперевірку.
6. Чи є у влади оперативні дані, що "Панда" та "Полузверь" є учасниками кримінального угруповання "Хімпром", і Тишлек був просунутий на високу посаду за сприяння "Хімпрому"?
7. Чому мафіозі надає будинок та машину заступнику начальника поліції, тобто діюча влада демонстративно зрощується з криміналом, але в тюрму за вигаданою справою саджають полковника Червінського, а бандити спокійно собі живуть та рішають усі питання з офісом президента?
Президент Зеленський повинен відповідати за ганебні речі, які коять його "смотрящие", бо постійно стояти у позі страуса і робити вигляд, що призначення людей мафії на найвищі посади у правоохоронну систему - це йому будить задавати тепер кожного дня. Бо це плювок в обличчя тим чесним громадянам, які за закон та права в Україні кожного дня віддають життя. Негайно звільняйте Тишлека, починайте діяти!

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 09 ноя 2023, 18:06

(с)
А хочете я дам яскравий приклад того, як навіть один історик може пустити цілу країну псу під хвіст?
Знайомтеся: Віктор Юхимович Король. Доктор історичних наук професор. Заслужений діяч науки і техніки України. Заступник голови Головної редакційної колегії “Книга Пам’яті України”. Світило...
У часи СРСР - вірний "ленінець". Автор наукової монографії "Сила великой дружбы: КПСС — организатор творческого сотрудничества народов СССР в годы Великой Отечественной войны".
Тепер - типу патріот України. Ну, як патріот...
Саме він фактично "легалізував" Вальцмана.
І написав про це у журналі "Історія в школі". І додав, що Україна знаходиться під владою ну, тих... ви зрозуміли.
Вальцман народився у 2013 році завдяки російським спецслужбам й ледь жеврів у середовищі найтупіших українських антисемітів. Але саме з легкої руки Віктора Юхимовича він через 2 роки закрокував просторами інтернету, їхав у маршрутках і потягах, шастав по базарах і пивнухах: "А ти чув, що Порошенко не Порошенко, а..."
Бо сам заслужений професор у журналі написав...
До речі, це той самий Віктор Юхимович Король, який опублікував вигадки глибоко враженого старечою деменцією Юрія Коваленка, котрий у 14 років став льотчиком-винищувачем, але на війні у 15-річному віці командував розвідротою; був поранений у серце, проте вижив; пив зі Сталіним; особисто взяв у полон фельдмаршала Паулюса, проповзши до його штабу по каналізації; обблював Жукова; був особистим ад`ютантом Ватутіна і надавав поради маршалам як проводити операції. А наприкінці війни бився у повітряних боях проти японських камікадзе і переганяв "Літаючі фортеці" з США до СРСР.
Це завдяки пану Королю пішла гуляти байка про те, що Ватутін - був зовсім не Ватутін, а... Ні, на цей раз лише українець на прізвище Ватутя. Це таке професору Юрій Коваленко розповів. А йому нібито сам Ватутін.
А ще завдяки панові Королю пішла гуляти вигадка старого маразматика Коваленка про знамениту фразу Жукова:
"Навіщо цих ... озброювати - чим більше у Дніпрі потопимо - тим краще..."
Так, любі мої - ця фраза чистої води фейк, який пішов у світ завдяки професорові Королю. В середовищі професійних істориків подібні речі називаються "введення у науковий оборот". Була байка напівбожевільного старого, а завдяки доктору історичних наук стала "історичним фактом".
І регоче з української історичної науки увесь світ. А більш за все - Москва. І тикає пальцями. І каже: дивіться, вони фейки видають за правду. Вони вигадують нісенітниці. Та в них уся історія така - фейкова. І країна 404. Почитайте, що цей Король у своїх книжках та в журналах пише. Наскільки важкими є репутаційні втрати української історичної науки через діяльність цього "світила" навіть уявити важко.
За такі труди Віктор Юхимович Король удостоївся високої нагороди УПЦ Московського патріархату - ордена Нестора Літописця.
Воістину налітописав професор таке, що совковою лопатою не розгребеш.
І досі він у свої 76 років повний бодрості та оптимізму. Навчає молодь, працює на кафедрі культурології Київського університету культури і мистецтв. Виступає по телебаченню. Вкладає у голови українців "правду про війну". Там де Ватутін не Ватутін. Він ще багато років працюватиме...
Уявіть собі, скільки Вальцман відібрав голосів у Порошенка; який процент негативного рейтингу додав. І все це через одного шахрая від науки.
Тож батьківщина має знати свого героя.
Післянаписаного.
Народ, який не знає, або забув свою історію - не має майбутнього. Це Платон сказав.
Від себе додам: такий народ приречений ходити по колу, причому по граблям.
159313 - Украина-реалии New

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 10 ноя 2023, 01:54

Упс, ще одному в принципі нормальному виданню кабздець
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 10 ноя 2023, 03:53

В Україну повернули українок з палестини.
Евакуювали
159319 - Украина-реалии New

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 11 ноя 2023, 01:33

Дмитро Золотухін

Екс-російський олігарх Вадим Новінський, народний депутат Артем Дмитрук та ще ряд осіб здійснюють проти України комплексну спеціальну розвідувально-підривну операцію впливу, мета якої полягає у дискредитації верховного головнокмандувача та української влади.

16 жовтня 2023 року лондонська юридична компанія Amsterdam & Partners LLP, яка представляє інтереси Вадима Новінського та оплачується тими грошима, які Новінський заробив в українській державі, підписала договір про лобіювання інтересів УПЦ МП з американським лобістом Уільямом Уітні Бьорк-Уайт (William Whitney Burke-White).

Рішення про винаймання послуг юридичної компанії та американського лобіста, нібито, було прийнято на Священному синоді УПЦ МП. Інтереси московських попів буде представляьти адвокат Новінського Роберт Амстердам.

Метою послуг є збити законопроект 8371, який має ухвалити Верховна Рада України.

Лондонські юристи та американські лобісти прив'язують цей закон до питань захисту свободи віросповідання, що є абсолютною брехнею. Вони також звинувачують українську владу в опортунізмі та пропаганді проти посіпак ефесбешника Гундяєва.

Бьорк-Уайт вже написав гнівну статтю на сторінках американського політичного видання The Hill, яке читають в Конгресі та Сенаті. Послуги Бьорк-Уайта є недешевими. Погодинна оплата з розрахунку 1400 доларів на годину.

Amsterdam & Partners LLP поки що офіційнно, нібито, заплатили йому 7000 доларів.

Мета його роботи викладена у отриманих документах наступним чином:

The agreement is based primarily on legal representation that is subject to a FARA exception and involves preparation for possible international legal efforts to protect the rights of the Church. In addition, the agreement may involve efforts to use US government influence to persuade Ukraine to protect the rights of the Church.

Окрім брехливого пасквілю в The Hill Бьорк-Уайт ще звернувся до Департаменту з релігійних свобод США, сенатора США він Джорджії Джона Оссоффа (демпартія), Білого Дому, офісів сенаторів Марко Рубіо та Джин Шагін.

Якщо Новінський за свої (чи російські) гроші влаштовує такий фестиваль в США і Великій Британії - лиш тільки уявіть, скільки він платить Дмитруку?! Саме тому закон про лобізм в Україні також потрібен. Бо, якби не існувало цього закону в США, ми б ніколи і не знали, що проти нас ведуться розвідувально-підривні операції по всьому світі.

Було б добре залучити увагу тих, хто постійно знаходиться на зв'язку з Вашингтоном і посольством - Hanna Hopko Daria Kaleniuk

За бажанням журналістів, можу спробувати отримати номер телефону Бьорка-Уайта, щоб ви запитали його, чи знає він, що працює на ФСБ?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Lis1980 » 12 ноя 2023, 12:50

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 14 ноя 2023, 02:14

Марина Данілюк-Ярмолаєва

Отже, Офіс президента скільки завгодно може говорити, що у них нема конфлікту із вищим військовим керівництвом. І що вони не готуються до виборів.

Однак, ще влітку Оксана Тороп із ВВС писала про те, що ДБР активно шукає, як повісити на Головкономандувача ЗСУ найбільш тригерне і болюче питання для політичного керівництва — швидку здачу Півдня, і ось надійшли нові деталі.

Одразу скажу, що мої джерела проінформовані і офіційні. Більш ніж.

Отже, станом на зараз є така інформація.

Офіс Президента хоче звільнити з посади
Командування об'єднаних сил Збройних Сил України Героя України, генерал-лейтенанта Сергія Наєва, після того оголосити йому підозру, а потім через ручний суд закрити його у СІЗО. Саме на нього хочуть повісити Чонгар і Маріуполь, аби з чистими руками піти балотуватись на вибори. Аби сказати своїм тіктокерам і фанатикам легких рішень: «ета ваєнниє нє досмотрєлі і всьо про@балі».

Для чого це?
Кусати і знімати Залужного — робити його достроково політиком номер один і гарантувати перемогу на двох повоєнних виборах. Тому — план Б — чинити тиск на Головнокомандувача ЗСУ та вішати на нього начебто «погану підготовку оборони, що стало причиною блискавичного просування ЗС РФ на початку їх вторгнення в Україну».

Чому вибрали фігуру Наєва? Це високопоставлений офіцер і давній колега та товариш Залужного. Тому влада вирішила викусувати команду Генштабу по одному і міняти на зручних людей. Ідея амбітна, побачимо, чи вони на таке підуть на практиці.

Цікаво лиш одне. Сергій Наєв нині у статусі командувача ОСУВ «Північ». Як і хто собі уявляє захист Києва без досвідченого управлінця? Чи мешканцям Оболоні і Бучанського напрямку треба готуватися до дубля два через політичні амбіції окремих осіб?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 14 ноя 2023, 19:22

Буратіна і Мальвіна
159374 - Украина-реалии New

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Bikini
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Bikini » 14 ноя 2023, 21:38

Warisdeath писал(а):
14 ноя 2023, 02:14
робити його достроково політиком номер один і гарантувати перемогу на двох повоєнних виборах.
Билять, он что в политику рвется? :fp:
Какие "двох повоєнних виборах" :bt: Мы уже заняли Москву? (с)
Ну а то, что сдача юга - вина в том числе и высшего военного руководства - это неоспоримый факт! Вопрос в другом, нужны ли сейчас эти разборки? Снимать набокопоривших, не справившихся или не справляющихся подчиненных - законное право руководства страны. Но в каком магазине нам на замену купить Манштейна или Рокоссовского? :wink:
159376 - Украина-реалии New
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 14 ноя 2023, 22:16

Bikini,

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Современные события в Украине (в т.ч. АТО на Донбассе)»