Израиль VS разные арабы - современность

Арабо-Израильские войны

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 сен 2024, 00:23

Сотні бойовиків «Хізбалли» отримали поранення: у них раптом вибухнули пейджери

Сотні бойовиків «Хізбалли» отримали 17 вересня серйозні поранення внаслідок того, що в них вибухнули пейджери та інші пристрої, які вони використовували для спецзв'язку. Про це повідомили джерела Reuters у ліванських службах безпеки.

Журналіст Reuters бачив близько десяти поранених активістів «Хізбалли», які стікають кров'ю, в південному передмісті Бейрута — Дахії. Ліванське МОЗ називає цифру в 200 поранених.

Посол Ірану в Лівані поранений внаслідок вибуху засобу зв'язку, пише Reuters з посиланням на іранське інформаційне агентство

Один із представників "Хізбалли" підтвердив Al-Hadath, що вибухи пристроїв є "найбільшим порушенням безпеки на даний момент". Міністерство охорони здоров'я Лівану заявило, що велика кількість постраждалих із різними пораненнями надходять до лікарень.

Ліванські джерела повідомляли, що "Хізбалла" почала використовувати, зокрема, стаціонарні телефони та пейджери, щоб уникнути передових ізраїльських технологій стеження та запобігти ліквідації.

Також повідомлялося, що мобільні телефони, які можна використовувати для відстеження розташування користувача, були повністю заборонені та замінені на старі засоби зв'язку, такі як пейджери.

Вибухи пейджерів зафіксовано у Бейруті, гірському Лівані та на півдні країни. В інтернеті з'явилися перші відео, що зафіксували такі вибухи.

Пейджери, що вибухнули, були з нової партії, яку терористи “Хізбалли” отримали в останні дні, повідомляє The Wall Street Journal.

Представник угруповання заявив виданню, що сотні терористів використовували такі пристрої, припустивши, що причиною вибухів могло стати програмне забезпечення, яке змусило пристрої нагрітися та вибухнути. Він додав, що деякі бойовики відчули, як пейджери нагріваються і викинули їх до того, як вони вибухнули.

Міністр охорони здоров'я Лівану Фірас Абіад заявив, що йому потрібно більше часу для точного підрахунку кількості постраждалих, але зазначив, що кількість звернень у відділення невідкладної допомоги на півдні Лівану, оплоті "Хізбалли", є вкрай високою.

UPD
Останні дані - близько 3000 постраждалих внаслідок вибухів пейджерів, з них - 200 тяжко поранених
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 сен 2024, 00:25

«Хізбалла» назвала вибухи пейджерів «загадковими» і не звинуватила Ізраїль

Ліванське угруповання виступило з першою офіційною заявою після вибуху тисяч пейджерів, які використовуються її членами для зв'язку. Поки медики повідомляють про тисячі постраждалих і щонайменше 8 загиблих, «Хізбалла» заявляє про смерть лише трьох людей.

За словами терористів від вибухонебезпечних пейджерів, загинули двоє чоловіків та 10-річна дівчинка в Баальбеку. Але Ізраїль поки що не звинуватили у загибелі дитини. Угруповання в принципі утримується від звинувачень будь-кого в цій атаці.

«Хізбалла» назвала масові вибухи пейджерів «загадковими» та пообіцяла провести масштабне розслідування. Також угруповання уточнило, що заборонило своїм членам користуватися телефонами, які легко відстежити. Саме тому терористи здобули пейджери.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 сен 2024, 00:33

Із забинтованим обличчям і закривавленою сорочкою: момент евакуації посла Ірану в Лівані, який отримав легкі поранення під час вибуху пейджерів у Бейруті

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 18 сен 2024, 00:36

С этими пейджерами нихрена не понятно.. ладно, взрываются иногда здоровенные аккумы смартфонов, но какая там батарея в пейджере?? Меньше чем в старых ч/б телефонах?? Чему там бабахать!!??

Заминированная сионистами партия девайсов?? У тысячи народу одновременно?? Тоже вопрос.....

Ничче не понимаю!! (с)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 сен 2024, 00:38

Нові деталі «пейджерної атаки»: надпотужна вибухівка та психологічна операція

Хоча «Хізбалла» та інші терористичні угруповання звинувачують Ізраїль, єврейська держава так і не взяла на себе відповідальність за підрив пейджерів терористів, що призвів до загибелі щонайменше вісьмох із них та майже 4 тисяч поранених. Рахунок постраждалих бойовиків «Хізбалли» зростає, а журналісти з’ясовують подробиці операції.

Так, Sky News арабською мовою повідомляють, з посиланням на ексклюзивне, але анонімне джерело, що підрив пейджерів організував «Моссад». Для цього, за даними видання, в батареї пристроїв додали невелику кількість пентриту.

Ця потужна вибухівка у чистому вигляді використовується для спорядження капсулів-детонаторів. За даними джерела Sky News, потім на пейджери передали сигнали, що підвищили температуру батарей. І це призвело до детонації.

Американський сайт Axios викладає з посиланням на своє джерело подробиці ухвалення рішення. “Операція була схвалена раніше цього тижня в ході нарад з питань безпеки з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаніягу, високопоставленими членами його кабінету та головами служб безпеки.Ізраїль не інформував адміністрацію Байдена перед операцією", – пише видання.

За даними Axios, “Ізраїль провів операцію, щоб вивести боротьбу з “Хізбаллою” на новий рівень, намагаючись при цьому не допустити ескалації до рівня повномасштабної війни”. Операція була спрямована на підрив впевненості членів угруповання та формування відчуття, «що воно повністю пронизане ізраїльськими спецслужбами».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 сен 2024, 00:55

О, і цей тут як тут
Изображение

А тим часом в ізраїльських ЗМІ пишуть про нього так:

Російський пропагандист Володимир Соловйов знову потрапив у незручне становище, і знову через Ізраїль.

Повідомляючи сьогодні про вибухи пейджерів у Лівані, він зазначив у своєму телеграм-каналі: «Як пишуть місцеві ЗМІ, за атакою міг стояти агент спецслужб Ізраїлю Махшір Кешер» (у перекладі з івриту: «пристрій зв’язку»).

Це вже вдруге, коли Соловйов «сідає у калюжу». У травні 2024 року кремлівський пропагандист запідозрив Ізраїль у вбивстві іранського президента Ібрагіма Раїсі – через жарти, яких не зрозумів.

У своїй програмі на каналі «Росія 1» Соловйов сказав:

«Сьогодні несподівано французький канал видав таке: „Група ХАМАС, яка висловлюється у Telegram, стверджує, що пілот гелікоптера був агентом «Моссаду». Він навіть називає ім’я Елі Копта».

Соловйов повторив помилку журналіста Даніеля Хаїка – той розповів про пілота «Елі Коптера» у франкомовному ефірі ізраїльського каналу i24. Хаїк у свою чергу став жертвою жартівників у соцмережах.

Жарти про «агента Моссада Елі Коптера» використали гру слів: популярне єврейське ім’я Елі за звучанням схоже на початок слова helicopter, вертоліт.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 18 сен 2024, 16:07

Гы.
Ну да, он же не любит исламистов, не пускает в венгрию их беженцев по квоте Евросоюза
162266 - Израиль VS разные арабы - современность

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 18 сен 2024, 22:25

162273 - Израиль VS разные арабы - современность

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 18 сен 2024, 23:46

Влад Бевх писал(а):
18 сен 2024, 16:07
Гы.
Ну да, он же не любит исламистов, не пускает в венгрию их беженцев по квоте Евросоюза
Изображение
На адресу компанії BAC Consulting у Будапешті, яка, як стверджує тайванська компанія Apollo, отримала ліцензію на виробництво пейджерів, знаходиться будівля персикового кольору на тихій житловій вулиці в передмісті. Назва компанії була на скляних дверях на аркуші формату А4.

Людина, яка перебувала на місці і побажала залишитися анонімною, повідомила, що BAC Consulting зареєстрована за цією адресою, але не має фізичної присутності там. Декілька інших компаній також вказані за тією ж адресою, але жодна з них не відповіла на телефонні дзвінки або запити Reuters.

Генеральний директор BAC Consulting Крістіана Берсоні-Арчідіаконо заявляє у своєму профілі LinkedIn, що раніше вона працювала консультантом у різних організаціях, включаючи UNESCO. Вона не відповіла на електронні листи, надіслані їй агентством Reuters. На сайті компанії не вказано будь-якої виробничої діяльності

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 19 сен 2024, 01:02

Я так понял Нетаньяху объявил о начале операции на севере Израиля..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 сен 2024, 01:37

Lis1980, Зараз напевно непоганий момент для цього.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 19 сен 2024, 18:40

Журналист Дейли Мейл описывает ужасы
"▪️«Я видел, как в больницу приходили десятки человек с оторванными конечностями. Я видел людей, чьи глаза выпали из глазниц. Это было что-то апокалиптическое»;

▪️«Везде была кровь... Люди без глаз, с дырами в спинах и с окровавленными руками»;

▪️«Мы услышали два отчётливых хлопка — один раздался со стороны кареты скорой помощи, которая, как я подумал, привезла гробы на похороны. Я увидел, как работник скорой с трудом выбрался из машины, из которой валил дым»;

▪️«Как журналист, базирующийся в Ливане, я освещал множество конфликтов и трупов видел непомерное количество. Но ничто не могло бы подготовить меня к ужасу и бойне в результате событий последних двух дней»;

▪️«Нам всем очень страшно; безопасных мест больше нет. Все знают, на что способны эти взрывы. В бейрутской больнице я видел мужчину, у которого с лица была содрана плоть и ужасным образом виднелись кости. Он всё ещё был в сознании»;

▪️«Безмерное число людей потеряли зрение, так как на момент взрывов они поднесли пейджеры к лицу, чтобы прочитать сообщения».
162275 - Израиль VS разные арабы - современность

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 сен 2024, 23:55

Оййо-йо-йо-йой, щас заплачу :cray: А вона не хоче розповісти з якою ціллю вони придбали ці пейджери?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 сен 2024, 00:01

Армія оборони Ізраїлю обстрілює обʼєкти «Хезболли» в Лівані

«ЦАХАЛ працює над створенням безпеки на півночі, яка дозволить мешканцям повернутися до своїх домівок і досягти всіх інших цілей війни», – заявив ЦАХАЛ

Близько 30 пускових установок, військові будівлі та склад зі зброєю: ЦАХАЛ продовжує атакувати обʼєкти «Хізбалли» на півдні Лівану

ЦАХАЛ продовжує завдавати потужних ударів по цілям у південному Лівані

Є повідомлення про те, що десятки літаків ВПС Ізраїлю беруть участь у нанесенні масштабної атаки по цілям у південному та центральному Лівані цього вечора.

Організації сирійської опозиції також повідомляють про авіаудари на півдні країни.

Reuters з посиланням на ліванські джерела: останні атаки є одними з наймасштабніших з початку війни

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 сен 2024, 02:02

Прес-служба ЦАХАЛу повідомляє, що завдяки точним розвідданим від військової розвідки ВПС Ізраїлю завдали точкового удару, внаслідок якого було ліквідовано Ібрагіма Акіла, голову оперативного відділу «Хізбалли», фактичного командира підрозділу «Радуан» та керівника «Плану із захоплення Галілеї».

Під час ізраїльської атаки у Бейруті разом з Ібрагімом Акілем було ліквідовано 16 терористів «Хізбалли». Удар був нанесений під час наради високопоставлених функціонерів «Хізбалли».

Ібрагім Акіл, начальник штабу «Хізбалли», який став цілю ізраїльського удару по Бейруту в п’ятницю, 20 вересня, був напередодні вранці виписаний з лікарні після поранення, отриманого під час вибуху мобільного пристрою зв’язку.

Ібрагім Акіл, друга людина після ліквідованого Фуада Шукра, відповідальна за військові операції «Хізбалли» та куратор спецпідрозділу «Радуан». 2000 року ЦАХАЛ уже намагався ліквідувати Акіля, але невдало.

У 2019 році Держдепартамент США пропонував за інформацію про його місцезнаходження 7 мільйонів доларів.

Американська довідка:

"Акіл, також відомий як Тахсін, служив у вищому військовому органі "Хізбалли" - Раді Джихаду.

У 1980-і роки Акіл був одним з основних членів організації "Ісламський Джихад" - терористичного осередку "Хізбалли", який узяв на себе відповідальність за вибухи посольства США в Бейруті в квітні 1983 року, в результаті яких загинули 63 особи, і за вибухи казарм морської піхоти США у жовтні 1983 року, внаслідок яких загинув 241 американський військовослужбовець.

У 1980-х Акіл керував захопленням американських та німецьких заручників у Лівані і утримував їх там.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 сен 2024, 02:09

У тилу оголошено надзвичайний стан. Від Хайфи до кордону. Це пов'язано з небезпекою масштабного ракетного обстрілу з боку «Хізбалли».
ЦАХАЛ виявив підготовку «Хізбалли» до обстрілів Ізраїлю – і проводить масштабну хвилю атак

Увечері 21 вересня ЦАХАЛ завдав масованих ударів по південному Лівану – після того, як виявив підготовку «Хізбалли» до обстрілів ізраїльської території.

Про це на вечірньому брифінгу повідомив речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі.

«Десятки літаків ВПС Ізраїлю наразі завдають ударів по терористичним цілям і ракетним установкам, щоб усунути загрозу для ізраїльського цивільного населення, — сказав він. – У сумі ми атакували сьогодні близько 400 пускових установок «Хізбалли», в яких знаходилися тисячі ракет».

У відповідь "Хізбалла" обстрілює зараз північ Ізраїлю. Тривога на великій території на півночі. Афула, Нацерет, Йокнеам.

Північ Ізраїлю ці хвилини

Нацерет. Повідомляється про кілька пожеж внаслідок обстрілу

ЦАХАЛ: Було зафіксовано близько десяти пусків з Лівану у напрямку району Емек-Ізреель. Більшість пусків було перехоплено, але зафіксовано одне падіння. Інцидент розслідується.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 22 сен 2024, 22:29

162303 - Израиль VS разные арабы - современность
162304 - Израиль VS разные арабы - современность