Украина-реалии New

Современная история Украины (в т.ч. АТО на Донбассе)

Lis1980
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Lis1980 » 11 июн 2023, 16:08

Если останется нынешняя власть - естественно не найдут.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Александр Сергеевич Перижняк
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Александр Сергеевич Перижняк » 11 июн 2023, 16:25

На хвыле есть несколько статей про это...
Но не знаю...верно ли неверно ли ..

Вот вчера Солонин Марк говорил о ракета кинжал ..
Сверхзвуковая ..
У него есть такие передачи .
Он это назвает "техникум" .

В общем с его слов сверх звуковой является практически любая ракета .
Фау 2 например .
Скорости в этих Махах .

То есть как говорил я : ракета летит как брошенный камень и баллистическая ,тактическая и стратегическая от дальности .

В общем нет кинжала есть Искандер .

А само слово крылатая ракета неверно ..
Это беспилотный самолёт ,который летит с крыльями .Фау 1 и что у них ещё было .

Как педаль газа в автомобиле ..
"Газа" там никакого нету ..
Но называется педаль газа очевидно из за того что при нажатии в атмосферу выделяются продукты сгорания жидкого топлива в газообразной форме .

Но автор утверждал ,что Искандер а не кинжал .

Это вызвало острую полемику среди читателей .
Кацапы писали что это неправда .
А Солонин далее уверенно сказал ,что ракеты циркон оникс с какими то там запредельными скоростями в махах ах
Не существуют вовсе .

Это американские опытные ракеты ,которые не могут построить поскольку при скорости увеличивается трение. И происходит перегрев корпуса .

В защиту Солонина выступили бывшие выпускники Квирту .
Киевского Высшего Инженерного Радио Технического Училища .

Против него какие то кацапы .
Кто то сказал что Искандер это развитие точки У ..

Не знаю не ракетчик .

Искандер или ха как то там ее индекс не помню . Это то что они смогли слепить .
В КБ Южное тоже было что то похожее но Янукович пишут наложил вето на постройку мол воевать же не с кем .
Эта проблема закладывалась годами.

Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Александр Сергеевич Перижняк » 11 июн 2023, 19:49

Утонувшие кацапы по берегам Каховки .
Ну то есть происходящее идеально укладывается в версию о том что кацапам нужна именно такая война с преступлениями отсутствием логики .
Хотя кто претендовал на власть кагэбэ из мировых лидеров ???
Или кагэбэ настолько боится собственных либералов?
Все активные кто выходил на Болотную дрался с московским ОМОНом давно сидят по лагерям .
Росгвардия из кадыровцев задавит любой протест со стороны русских если прикажут.
Взрыв плотины скажется на водоснабжении Крыма .
Блогеры что то там бубнели о ледниках питающих ..
Ну допустим Симферополь будет с водой .
Южный берег там и до войны были проблемы с водой .
155711 - Украина-реалии New
155712 - Украина-реалии New
155713 - Украина-реалии New

Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Александр Сергеевич Перижняк » 11 июн 2023, 19:53

Lis1980, они очень хотят остаться шмыгло уже говорит после военного положения введем чрезвычайку .
Выборов нет . Граница на замке .
Правда давление то будет повышаться как в котле .
Рабочих мест нету люди вернутся с фронта .
Это сейчас мнимое многообразие вакансий потому что мобилизация и людей мало .

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 11 июн 2023, 22:41

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Александр Сергеевич Перижняк » 12 июн 2023, 11:37

Пишут ,что кацапы подорвали дамбу возле села Новодаровка запорожской области.
армия росии продолжает идти по пути военных преступлений.

Странно ,что до этого кацапы на твиттере транслировали видео где вроде было подбито два леопарда на запорожском направлении. и упоминали Арестовича .

То есть вроде как "абарона" была крепка ,а тут пришлось снова гадить подрывая дамбу .
Лето традиционный период эскалации во всех войнах.

Люся категорически прославился по обе стороны фронта.

Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Александр Сергеевич Перижняк » 12 июн 2023, 16:38

Сторожевое ,Благодатное ,Нескучное ,Макаровка .
Освобождены . Твиттер .

Испанец выложил видео где какие то кацапы палят вроде по своим .снято с квадракоптера или дрона.
Испанец удивляется : а что русские блокадные отряды(так перевел Гугл ,очевидно блокада или заграждение ) опять появились ?

Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Украина-реалии New

Где Lumen » 12 июн 2023, 16:45

Александр Сергеевич Перижняк писал(а):
12 июн 2023, 16:38
Освобождены
Да, реалии Украины сейчас война в основном :mad: Но лучше, наверное, о войне в нашей военной теме Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?, чтобы не скакать туда сюда и не дублировать :old:
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 13 июн 2023, 03:05

Саша Кац
9 ч. ·
На раёне
Женщина с ооочень красивым холёным доберманом.
- подскажите, где ближайший банкомат? Нам надо за чип и прививки заплатить, а в клинике только наличка.
(Это дебилизм конечно, но в центральной клинике, где делают документы на выезд животным нет терминала)
- ну надо пройтись туда, потом туда...
- ох
- могу побыть банкоматом, вы мне на карточку скинете.
- дай вам бог здоровья и мужика хорошего. Мы просто из Олешек только приехали.
- плохо все?
- это вы нежное очень слово подобрали.
- делаете документы собаке, куда-то дальше ехать?
- да, куда-то. Ничего нет у нас теперь. Дом, бизнес. Ни че го.
НЕНАВИЖУ

Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Александр Сергеевич Перижняк » 16 июн 2023, 16:02

Lumen, ок. Тогда напишу там .

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 16 июн 2023, 17:17

Изображение
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 17 июн 2023, 00:19

Залишаю тут, тому що тут не просто про Зеленського зокрема, а тут про Україну в цілому.
Послухайте.
Як ненав'язливо, але чітко Європа допомагає нам, громадянам, і виступає проти узурпації влади в нашій країні.

Save євробюрократів :good2:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Украина-реалии New

Где Lumen » 17 июн 2023, 12:48

У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 17 июн 2023, 19:06

:shok: :hm: :sad:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 17 июн 2023, 19:07

Чому політичні призначення послів вже не дивують

Після усім відомого і гучного призначення на посаду посла (посолки) до Болгарії нікому не відомої Олесі Ілащук, влада отримала купу коментарів та критичких зауважень в соцмережах. І в якийсь момент було враження, що ця практика політичних призначень залишиться в минулому. Бо це бʼє в першу чергу по рейтингу Президента.

Більше того, МЗС вирішило пригасити пожежу, оголосивши «конкурс» на послів. Мовляв, тепер все по-новому. Подалось майже тисячу кандидатів, з яких (за словами міністра Кулеби) відібрали 30 достойників.

Здавалось, що після такого посилу влада (в особі ОП) більше не ризикне в ручному режимі представляти послів. І навіть, за моєю інформацією, не випустить гору заготовлених раніше указів.

Цьому, до речі, після скандалу з Ілащук, сприяли і приймаючі сторони. Наприклад, Казахстан. Який не погодив призначення послом колишнього очільника Луганської ОДА Сергія Гайдая.

Чому чергове призначення на посаду посла в Чехію знову збудить активну частину суспільства?

Бо, по-перше, це повністю нівелює конкурс, який запустило МЗС.

По-друге, це понизить мотивацію професійних дипломатів, для яких посольська посада - це те, до чого вони йдуть у своїй карʼєрі. І заради чого за копійки працюють у системі МЗС, щоб проявити свої здібності.

По-третє (і це найголовніше), це руйнація інституційного підходу до дипломатичної служби. Так, світова практика передбачає можливості політичних призначенців. Але зазвичай (як у США), відсоток цих призначень не є надмірним. Тоді як в Україні чи не кожне друге призначення - політичне. Якщо не кожне перше.

Це, зрештою, понижує роль і значення самої дипломатичної посади. Бо «феномен Ілащук» - це не про дипломатію, а про розмін політичних голосів у Раді, а Таран, Венедіктова, Рябікін - це більше про відстійник для колишніх чиновників, більшість з яких не можуть похвалитися ефективними результатами на попередніх місцях роботи. За часів Кучми та Януковича таким «відстійником» вважався РНБОУ.

Підсумовуючи написане, можна констатувати очевидні речі. Що українська дипломатія заходить на чергове коло кризи. Де послам відведена роль логістів-гідів. В кращому випадку - обслуговуючого персоналу для прийому делегацій. Коли МЗС виключено з процесу підбору кадрів для посольств. Коли міжнародні контакти замкнені виключно на Офіс президента, який не потребує роботи та аналітики «в місцях дислокації посольств».

«Запаморочення від успіхів» («Головокружение от успехов») влади на міжнародному треці не виключає важкої, чорнової роботи на місцях, яку потрібно робити людям, які це вміють і які на це вчились.

Але, схоже, нині посольські посади - це в першу чергу відплата за лояльність, а не за знання.

Так і живемо.

Дуже шкода. (с)

Віктор Шлінчак

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 18 июн 2023, 18:57

Тетяна Чорновол
1 д. ·
Дякую сусідці Тетяні, що виполола бур'яни перед хатою, та другу Андрію, що покосив траву у дворі. Нагадаю, сільська влада намагалася мене оштрафувати за те, що я посміла піти на фронт і не косила траву перед моїм будинком в якому ніхто зараз не живе і, де я не з'являюся.
--------------
Поясню, чому мене це так достало.
1. Наша сільська влада краде найбільше в країні, бо у нашого отг найбільший бюджет.
2. Особисте: коли мене мали посадити за Майдан, сільський голова Дмитрів під диктовку прокуратури написав погану характеристику, потрібні були підстави щоб мене закрити в тюрмі, хоча як депутат я багато хорошого зробила для отг.
3. Дмитрів жодного разу не вшанував память загиблого в АТО мого чоловіка - а він до війни був єдиним загиблим в Горі.Особливо образливо за дітей, їм ні разу ніхто з місцевої влади не сказав, що вони діти героя. Ні разу, ні хто, ні в школі на лінійці, ні на сільських святах...
4. Мої діти вчилися в старій страшній найгіршій з точки зору умов школі країни в Горі. Бо Дмитрів блокував початок будівництва нової ( за що я боролася як депутат) йому хотілося відмити гроші на реконструкції старої. Зауважу мої діти, діти депутата, були як всі- вчилися в сільській школі. У Дмитрова в елітній в Києві.
5. На початку війни- до мене в підпозділ що складався з 3 людей зі 2 стугнами під Броварами прислали поповнення. Люди Дмитріва їх затримали і закрили у підвалі хоча я телефоном пояснювала, що це мої люди. Зразу з підвала вони поїхали в лісосмугу зустрічати танки, а мали одну ніч переночувати в нормальних умовах в моїй хаті.
Я цей список можу продовжити з багатьма фактами, просто повідомила чому я особисто упереджена.
155849 - Украина-реалии New

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 21 июн 2023, 02:10

Залишу дві історії в одному пості

Перша:

Друга:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 23 июн 2023, 01:15

Антін Мухарський
3 д. ·
- Покращуючи власне життя, ти у такий спосіб покращуєш світ. Цю мудрість я почув на відпочинку у Туреччині від місцевого гіда. Так написано в Корані, бо всі святі книги мають єдине джерело, - казав мені Вася Грижа, до якого я завітав у гості в одній терміновій справі.
- Вася, які на хуй святі книги, – обурювався я, - в СБУ кажуть, що ти спиздив у держави вісім мільйонів гривень, а це майже півтора мільйона доларів. Мене слідчі сьогодні три години маринували питаннями: що таке «світлові спецефекти» і куди поділися триста тисяч гривень, виділені на них у кошторисі президентської ялинки в палаці «Україна».
Василь був досить знаним у фахових колах продюсером та директором ледь не усіх українських патріотичних фестивалів, до яких я писав режисерські концепти та телевізійні сценарії. З фінансової точки зору я не мав до нього жодних претензій, аж поки днями не отримав під розпис запрошення на Володимирську, 33, бо проходив свідком у справі розкрадання бюджетних коштів у особливо великих розмірах.
- Зрештою у Еклесіаста написано: нема для людини більшої розради, як насолоджуватися плодами рук своїх. Або: доглядай власний сад – це вже просвітницький концепт Вольтера та Сковороди…
- Вася, до чого тут, блять, Сковорода? Я на власні очі бачив підписані тобою кошториси, в яких на українських артистів закладалися колосальні кошти. Але ж вони не отримували за свої виступи ні копійки, бо працювали «за ідею». Заради, блять, України! – як ти казав.
- Правильно. Бо українські артисти – святі люди і мають працювати без-кош-тов-но. Це росіяни – продажні тварі. Без передоплати на сцену не вийдуть. Тим ми від них і відрізняємось. А українці – герої! Воїни добра і світла, що готові вмерти за власні ідеали. А якщо ти готовий вмерти, то нахуя тобі гроші? От я, приміром, не готовий вмирати за Україну, бо хочу за неї жити! Працювати, любити, народжувати дітей. Ростити їх в українстві. Давати їм освіту. Показати їм світ. Якщо краще буду жити я, то буде краще жити Україна. Бо Україна – це я! Такий мій життєвий концепт.
- Але ж ти пиздив гроші у колег?
- Ні в якому разі я у колег нічого не пиздив! Я пиздив гроші у держави, а це зовсім різні речі. Бо пиздити у людини – це гріх. А пиздити у держави на богоугодне діло – свята справа. Бо якщо не я спижжю ці гроші, то їх спиздить хтось інший. І не факт що цей «хтось інший» витратить їх на благо України, а не на «русскій мір», як то роблять донецькі. Та й держава у нас поки що не українська, а якась хуйня радянська під соусом многовєкторності. Так що не так все однозначно…
Щонеділі усю Василеву родину можна було зустріти на святковій літургії у храмі святого Василя Великого на Смірнова-Ласточкіна, що тепер зветься Вознесенським узвозом. Директор патріотичних фестивалів був одним із найбільших благодійників цієї споруди, яку освятив Архієпископ УГКЦ Любомир Гузар, і чи не єдиний з усіх парафіян допущений до пантофлі блаженнійшого Папи Римського Іоанна Павла ІІ, коли той благословив храм своїм візитом у черні 2001-го.
Мар’яна – Василева дружина, за освітою оперна співачка, ніде не працювала. Виховувала в щасті та любові трьох чарівних донечок-білявок, займаючись облаштуванням їхнього родинного гніздечка на вулиці Звіринецький.
Користуючись близькою дружбою з очільником Київради Олександром Омельченком, Василь свого часу урвав собі на Печерську ділянку у двадцять соток, де збудував будинок на три поверхи в староанглійському стилі з басейном, зимовим садом, кінозалом та студією звукозапису, в якій ми і усамітнились під час мого несподіваного візиту.
- Тому у колег я нічого не пиздив – ніяк не міг заспокоїтись Василь після мого закиду. – Я дзвоню до колег і пропоную їм мінімальний гонорар, на який вони або погоджуються, або не погоджуються. Бо якщо людина готова виступати безкоштовно, ця людина - аматор. Таким я завжди кажу: гонорару нема, але ми оплатимо проїзд, проживання, харчування і дамо вам любов і добові. Любові та добових прагнуть всі. А ще людям цікаво потусувати, побухати, побути в оазі українського духу посеред неозорої пустелі російської попси. Деяким українцям за гроші навіть виступати западло. Бува підійдеш, сунеш їм в руки тисячу-дві гривень, так вони лякаються. Мовляв: ми ж за ідею працюємо! Ну хіба не святі люди, дай боже їм щастя!
- Вася, але ж це схоже на розбещення неповнолітніх. Бо наш народ за рівнем фінансової компетенції – це практично діти, яких місцеві олігархи їбуть в усі діри за безкоштовну гречку, а вони їм за це ще дякують.
- Але, що я можу зробити, якщо простому народу подобається безкоштовна хуйня типу гречки чи творчості Михайла Поплавського? Бо вони скоріше удавляться, аніж заплатять двадцять гривень за квиток на концерт нормального українського артиста. Через що артист не може записати якісно нову пісню, купити нові костюми, харчуватися нормально. Тому й іде український артист на поклон до росіян. Тому й тікають розумні люди до Росії, бо там навіть на думку нікому не спаде запросити виступити більш-менш відомого артиста без-кош-тов-но.
- Вася, слідчі мені недвозначно натякнули, що в разі відмови співпрацювати із ними, я можу з легкістю перетворитися із свідка у співучасника. Попереджаю: я теж працівник культури, а тому сцикливий від природи. Їй-бо я тебе здам, бо не готовий витратити роки свого життя на судову тяганину і нескінченні допити в СБУ. На дворі вже 2002-й рік, а я ще Парижа не бачив.
- Це все сука Черновецький! – цикнув Василь крізь зуби. - Риє падло під Сан Санича. Мені знайомі вже доповіли, що Лесик Довгий – шєстьорка Черновецького, заніс в контору прілічну котлету, аби вони почали нас кошмарити.
- Вася, вмоляю тебе, зроби щось, аби вони від мене відв’язалися!
Після тих слів Василь виклав переді мною тугенько напханий поштовий конверт із логотипом мерії Києва.
- Що то? - глянув я на нього.
- Двадцять тисяч доларів, в якості компенсації моральної шкоди. Раджу тобі на місяць-два виїхати з країни, поки все не вляжеться. Але попрошу заднім числом підписати дещо, - поклав поруч з конвертом стос паперів, в яких я впізнав бухгалтерські квитанції та списки на отримання гонорарів. Більша частина прізвищ у цих списках була знайома всій країні. Навпроти деяких вже стояли підписи, але у графі «сума» значилися порожні місця.
- Вася, скажи чесно, мене посадять?
- Всяке може буть, - знизав він плечима. – Бо корупція - вона як Бог і шляхи її непізнавані.
PS Це був уривок із роману в оповідках Антіна Мухарського "РУСОФОБ", який вийде друком у вересні.
155917 - Украина-реалии New

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 23 июн 2023, 01:17

Вадим Ко
10 ч. ·
Цивілізанти, дивлячись на те, як українські фермери самотужки розміновують і одночасно пашуть свої поля (щоб зекономити солярку) за допомогою виготовлених на колінці винаходів, пишуть "дивовижна нація, дивовижні люди".
Нація-парадокс, додаю я. Нація нібито вільних людей, якій постійно щось заважало за 30 років побудувати нормальну сучасну державу та відірватися від монстра збоку, як це зробили інші її сусіди.

Bikini
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Bikini » 24 июн 2023, 01:34

Снимок рабочего совещания – угадайте, кто из них настоящий начальник?
Изображение
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Современные события в Украине (в т.ч. АТО на Донбассе)»