Украина-реалии New

Современная история Украины (в т.ч. АТО на Донбассе)

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 13 июл 2022, 22:01

Lumen писал(а):
13 июл 2022, 20:28
И кто остался? Один Ахметов. Где остальные "бандиты"?
Донедавна ще були.
Наприклад наші тернопільські бандюки підпорядковуються саме донецким. В дев'яностих на "разборкі" до нас сам Янек приїздив.

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 13 июл 2022, 22:18

Все вищі и віщи по рівню люди говорят про це...
С. Кривонос вже про Чонгар і що південь свідомо злили
І що ніяке СБУ не мало повноважень на розмінування

Розв'язка вже близька?
США готують нам Піночета раз ми самі не змогли підйом переворотом?

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 13 июл 2022, 22:23

Контр теза.
А може не контр, може два конкуруючих процеси.
147467 - Украина-реалии New

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 13 июл 2022, 22:55

147468 - Украина-реалии New

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 14 июл 2022, 01:43

А може все набагато простіше насправді, ніж нам здається?
Ні для кого не секрет, що медіаринок який належить нашим олігархам, збитковий. Він таким був завжди. Наші олігархи свої ЗМІ використовували як інструмент. Як це не дивно звучить, але вони і не збиралися свої ЗМІ перетворювати у прибуткові, тому що ЗМІ для них не бізнес. Це інструмент, завдяки якому вони мали і мають вплив, завдяки якому вони отримували свої надприбутки у великому бізнесі. Ну і крім впливу, ще трохи розваг, щоб зацікавити глядача.

А зараз немає ні політики, ні бізнесу, ні впливу, ні прибутків. І тримати ще і реально збиткову сферу, якось не той. Зараз це той тягар, який важко тягнути.

І скориставшись нормою цього дебільного закону, РЛА вирішив скинути цей баласт. А що? Двох зайців вбиває. І законослухняний бізнесмен, і скинув з себе те, що зараз йому не потрібно. Ліцензії віддав державі, от вона нехай тепер і думає чим наповнити пустоту. Співробітникам виплатить з/п та вихідну допомогу. Це все одно дешевше, ніж тримати такий штат на постійній основі. А далі це знов головний біль держави з новоприбулою армією безробітних.

Як варіант такий розклад, нє? :hz: Як гадаєте?
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 14 июл 2022, 04:20

І приємних новин!

Нобелевська премія ніколи не вручається математикам. Такою була воля Альфред Нобеля – шведського вченого, винахідника. Це свого роду помста вченого за подружню зраду: жінка Нобеля пішла від нього саме з математиком.

Але, на щастя, існує Медаль Філдса – аналог Нобелевської премії саме для математиків.

Каролина Ашион:
Изображение
“На світлині - українка Марина В’язовська, випускниця КНУ ім. Шевченка, яка декілька днів тому отримала Медаль Філдса.

А тепер – поїхали:
- Україна ніколи не була лауреатом Філдса.
- Вище цієї нагороди в математиці нічого не існує.
- Премію вручають раз на чотири роки.
- Це найвище досягнення.
- Премію Марина відправить на допомогу ЗСУ.
- За всю історію вручення нагороди (майже 100 років) це вдруге, коли іі отримала саме жінка.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Bikini » 14 июл 2022, 08:19

Warisdeath писал(а):
14 июл 2022, 01:43
Як гадаєте?
Я вот думаю где теперь Шустер кормиться будет? :wink:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 15 июл 2022, 21:54

Oleksii Fedenko
11 ч. ·
Сергій Дібров (С)
Останнім часом дивуюсь, наскільки шляхи «Великого будівництва» співпадають зі шляхами наступу російської армії.
Ось, наприклад, карта початку масштабного вторгнення.
1 — дорога М-02 Бачівськ — Глухів — Копти. Її реконструювали в 2020-му році.
2 — дорога Н-07 Київ — Суми — Юнківка. Її реконструювали в 2021-му.
3 — дорога Н-24 Благовіщенське — Миколаїв. У 2021-му її капітально відремонтували на ділянці від Миколаїва до Вознесенська, новий міст збудували.
4 — дорога Н-26 Мілове — Старобільск, яку дуже активно ремонтували у 2021-му.
Або, наприклад, Чорнобаївка. Чому росіяни так вперто туди лізуть? Тому що там знаходиться міжнародний аеропорт «Херсон». Нещодавно його кардинально реконструювали, злітну смугу продовжили до 2600 метрів та розширили до 60 метрів. Саме тому вона тепер дуже зручна для ворожої авіації. Реконструювали аеропорт — так, звісно! — в 2021 році, і теж за кошти «великого будівництва».
Так, усьому цьому є розумне пояснення. Окупанти їхали ключовими, важливими шляхами. Важливі шляхи треба хоча б інколи ремонтувати. І міжнародний аеропорт Херсону, з його населенням 250 тисяч, теж конче потрібен. Тому дійсно — витратити кошти на його реконструкцію було важливіше, ніж на кисень для ковідних лікарень.
Але певні нехороші думки інколи виникають.
Подивіться на карту. Коли росіяни намагалися охопити Київ зі сходу, їм довелося їхати аж з самих Сум, шляхами 1 та 2. Це, на хвилиночку, 350 кілометрів. Чому вони не зайшли з півночі, з боку Білорусі? Що їм завадило?
Завадила їм сама природа, тому що це - Полісся.
Ліси та болота Полісся сторіччями були непридатними для проходу війська. Ані Наполеон, ані Гітлер не намагалися тут пройти — Наполеон обійшов Полісся з півночі, а Гітлер — двома шляхами, наступаючи на Київ і Мінськ.
Добре, припустимо. Але чому з протилежного, правого боку Дніпра, зі сторони Чорнобиля природа не завадила ворогам атакувати та хутко просунутися до Ірпеня, Бучі, Гостомеля?
Все просто — там було "Велике будівництво". Більш того, там був один з найбільш дивних проєктів «програми президента» — будівництво мережі автошляхів в зоні відчуження.
Ось, наприклад, новина квітня 2021 року: «У Чорнобильській зоні відремонтують 40 кілометрів дороги». Читаємо: «Укравтодор … за програмою президента «Велике будівництво» розпочало ремонтні роботи на ділянці 40 км дороги між КПП «Дитятки», КПП «Прип'ять» та під'їздом до Чорнобильської АЕС».
А тепер подивимося на карту. КПП «Прип'ять-1» — це у зоні відчуження, той самий «Рудий ліс», 10 кілометрів до білоруського кордону. КПП «Дитятки» — межа зони відчуження. А до КПП «Чорнобиль» веде ще одна дорога з Білорусі — Р-56.
Тобто виходить, що напередодні російської навали зробили новенький 40-кілометровий автобан — від білоруського кордону через поліські ліси чорнобильської зони в бік Києва. Для кого треба було це будувати в розпал пандемії? Для туристів-екстремалів?! Та невже?
Далі ця дорога веде через Прибірськ на Іванків. Завдяки «великому будівництву», в Іванкові російські танки були в перший день війни. І Чорнобильську АЕС захопили — теж завдяки йому.
В Іванкові дорога з Чорнобиля перетинається з трасою Р-02, яка через Димер та Вишгород йде на Київ. Пам'ятаєте, на початку березня в бік Києва стояла довжелезна колона російської бронетехніки? Вгадайте, яким шляхом вона рухалася. Так, звісно — через Прибірськ та Іванків.
Пам'ятаєте, як ворожа техніка не могла з'їхати з дороги, тому що одразу застрягала в болоті? Це було саме там, це Полісся. Тобто — твердий асфальт новеньких доріг став фактично плацдармом, навіть «плацом» для російської важкої техніки.
Так, я знаю, чия це була програма «Велике будівництво». Так, я знаю хто був координатором. Так, я розумію, що за бажанням можна знайти розумне пояснення ухвалених рішень.
Але — все одно.
Мені дуже цікаво дізнатися, хто саме, в межах яких саме своїх повноважень, за якою конкретно процедурою визначав перелік об'єктів для «програми президента «Велике будівництво».
147506 - Украина-реалии New

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 16 июл 2022, 02:41

147514 - Украина-реалии New

Bikini
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Bikini » 16 июл 2022, 02:49

Немного приврали на картинке имхо. Резников говорил, что его неправильно поняли насчет миллионной группировки для наступления. От наступления в целом он не отказывался вроде.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 16 июл 2022, 03:25

А ще краще пряма мова!

ВВС: В інтерв'ю Time ви заявили, що президент Зеленський віддав наказ відвоювати окуповані прибережні райони України, життєво важливі для української економіки, і для цього Київ збирає мільйонну армію. Ви могли б конкретніше пояснити, що ви мали на увазі?

О.Р.: Скажемо так, там стався трошки misunderstanding (непорозуміння). Я не казав, що ми збираємо мільйонну армію. Нехай вибачають мою англійську мову, вона у мене нерідна.

(Зараз) я чітко формулюю: ми сьогодні в секторі безпеки та оборони маємо мільйон людей під багнетом у тому чи іншому вигляді. Я маю на увазі ЗСУ, включаючи підрозділи територіальної оборони, національна гвардія, прикордонна служба, національна поліція, ДСНС, Служба безпеки України, а також силові підрозділи НАБУ і так далі.

(З них складається цей) мільйон, про який я говорю, а не ми збираємо ще мільйон.

ВВС: Добре, давайте цю заяву розберемо по шматках. Є конкретний наказ відвоювати південні регіони?

О.Р.: Є конкретний наказ президента генеральному штабу готувати плани про деокупацію всієї України, включно з територіями, окупованими з 2014 року. Конкретний наказ. А далі вже, з точки зору пріоритезації планів - військові, виходячи з можливостей, повинні запропонувати цей (план)…

ВВС: Тобто мова не йде про конкретну наступальну операцію, яка от зараз розпочнеться?

О.Р.: А мова і не може йти про конкретну наступальну операцію, тому що я не генерал. Ми домовилися з паном Залужним, що я не вчу його воювати. І президент, до речі, не вчить воювати. Президент ставить політичні завдання, а військові фахово готують ту чи іншу кампанію.

ВВС: Бо є така думка, що ця заява мала такий трохи політичний характер. Вона була озвучена відразу після путінського "ми ще нічого не починали".
О.Р.: Я ніколи не рефлексую ні на кого, а тим паче на кремлівські цитати. Я говорю те, що вважаю потрібним донести до суспільства. І коли хтось там кричить: "Ой, розкрили плани!" - то чого ховати план про те, що ми плануємо деокупувати всі наші окуповані землі? Ми цього не приховуємо. Ми дійдемо до міжнародно визнаних кордонів станом на 1991 рік. Крапка.

ВВС: Тобто включно з Кримом, Донецьком, Луганськом?

О.Р.: Абсолютно. Питання в черговості кампаній і ресурсу, який нам для цього потрібен. І ми це, абсолютно не приховуючи, обговорюємо з нашими партнерами. Вони знають наші плани. І допомагають нам, розуміючи, що і коли нам потрібно для того чи іншого просування.

Повністю інтерв'ю прочитати можна тут:
https://www.bbc.com/ukrainian/features-62176090

Або послухати

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 16 июл 2022, 21:57

"Повідомляють про затримання за державну зраду керівника СБУ в АРК Кулініча, якого Зеленський призначив в кінці 2020 року.
Журналісти неодноразово звертали увагу, що Кулуніч проходив навчання в академії ФСБ Росії, а потім працював в контррозвідці Федеральної служби Росії."
147521 - Украина-реалии New

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Украина-реалии New

Где Warisdeath » 17 июл 2022, 00:38

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 17 июл 2022, 19:58

СТАЛО ВІДОМО, ЩО УКРАЇНСЬКА ВЛАДА ВІДМОВИЛАСЯ ВІД СТЯГНЕННЯ З РОСІЇ ЗА АНЕКСОВАНИЙ КРИМ – ЗЕРКАЛЬ
31.05.2022
Дипломатка уточнила, що їй невідомі причини такої "щедрості" з боку української влади
6 місяців тому стало відомо, що українська влада відмовилася від стягнення майнових претензій із рф за анексію території АР Крим у Європейському суді з прав людини. За приблизними розрахунками, Україна втратила через його окупацію $135 млрд. Про це заявила радниця міністра енергетики України, дипломатка Лана Зеркаль на Київському безпековому форумі, пише видання "Букви".
Зеркаль уточнила, що їй невідомі причини такої "щедрості" з боку української влади.

Як повідомляв 5.UA, раніше Зеркаль розповіла, як Україні отримати репарації від росіян без рішення суду.
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наголосив, що рф відшкодує всі збитки, яких завдала Україні у ході війни.

Пруф -
https://www.5.ua/polityka/stalo-vidomo- ... 78626.html

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 17 июл 2022, 22:16

Зеленский отстранил Венедиктову.

Баканов также отстранен с должности главы СБУ.

А Ермака не отстранил.

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 17 июл 2022, 22:39

ДревляниН
@freeukrman
· 24 мин
Судячи з призначеного В.О Генпрокурора, а це саме він підписав абсолютно абсурдну підозру Порошенку яку Венедіктова не захотіла навіть підписувати, Венедіктову відсторонили за те що «Порошенко не сидить», а вільно їздить за кордон і дуже дратує «найвеличнішого».
147535 - Украина-реалии New
147536 - Украина-реалии New

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 17 июл 2022, 22:40

Олексій Симоненко – прокурор Татарова з величезними статками

https://sprotyv.org/oleksij-symonenko-p ... -statkamy/

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Влад Бевх » 17 июл 2022, 22:48

Примечательно, что Баканова уволили в соответствии со ст. 47 Дисциплинарного устава ВСУ, которая гласит:
«Неисполнение (ненадлежащее исполнение) служебных обязанностей, повлекшее человеческие жертвы или другие тяжкие последствия или создавшее угрозу наступлению таких последствий, является основанием для отстранения такого военнослужащего от исполнения служебных обязанностей».

Bikini
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Bikini » 17 июл 2022, 22:49

Влад Бевх писал(а):
17 июл 2022, 22:16
Баканов также отстранен с должности главы СБУ.
Когда друг оказался вдруг :wink:

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №499/2022
Про усунення І.Баканова від виконання обов'язків Голови Служби безпеки України

Відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, затвердженого Законом України від 24 березня 1999 року № 551–XIV, усунути БАКАНОВА Івана Геннадійовича від виконання обов'язків Голови Служби безпеки України.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

17 липня 2022 року

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Украина-реалии New

Где Bikini » 17 июл 2022, 23:11

Зеленский заявил, что отстранил генпрокурора и главу СБУ за многочисленные факты госизмены сотрудников этих ведомств.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Современные события в Украине (в т.ч. АТО на Донбассе)»