Ирано-американская война

Конфликты на Ближнем Востоке

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ирано-американская война

Где Warisdeath » 29 июн 2026, 00:33

Удар по школі для дівчат у місті Мінаб на півдні Ірану, де загинули 175 людей, міг стати наслідком збою між базами даних американських військових і розвідки США — Bloomberg із посиланням на джерела.

За інформацією агентства, ще у 2019 році аналітик американської розвідки з’ясував, що об’єкт, який у базі даних був позначений як військово-морська база, насправді є початковою школою.

Після цього він оновив дані в цифровій розвідувальній базі щодо потенційних цілей на території Ірану.

Втім, як повідомили співрозмовники Bloomberg, ця база з невстановленої причини не синхронізувалася з офіційною військовою базою даних Збройних сил США.

У результаті виправлена інформація так і не дійшла до командування.

Саме до такого висновку дійшла спеціальна комісія Пентагону, яка вивчала обставини удару по школі для дівчат в Ірані.
З доповіддю комісії ознайомилися джерела агентства.

Офіційно Пентагон поки не повідомляв про завершення розслідування, однак, за даними Bloomberg, його основні висновки були передані військовим ще у квітні.

Наразі матеріали комісії перебувають на розгляді Центрального командування США (CENTCOM), яке відповідає за військові операції проти Ірану.

Напередодні президент США Дональд Трамп під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте не виключив, що удар могли завдати не Сполучені Штати.

«Тому що ракети літали всюди, і те, що сталося, — жахливо, але ракети літали всюди. Хтось каже, що це була наша ракета, можливо, це була й не наша ракета, але я не бачив нічого, що змусило б мене думати, що вона наша. Я не думаю, що це були ми», — сказав Трамп.

ℹ️ Ракета влучила на територію початкової школи для дівчат у перший день війни США та Ізраїлю з Іраном.

За офіційними даними, жертвами атаки стали 175 людей. Більшість загиблих — діти віком від семи до 12 років.

У березні 2026 року Білий дім визнав, що американські військові завдавали удару по району, де розташована школа.

Водночас адміністрація Трампа наполягає, що безпосередньо в будівлю школи влучили не американські ракети.

The New York Times, своєю чергою, повідомляла, що удар по школі американські військові завдали ракетами Tomahawk.

Видання проаналізувало фотографії з місця удару й дійшло висновку, що на уламках ракети видно розпізнавальні знаки армії США.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Ирано-американская война

Где Влад Бевх » 29 июн 2026, 01:23

Іран бахнув по Бахрейну і Катару у відповідь на американський удар.

Вернуться в «Ближний Восток»