Где
Александр Сергеевич Перижняк » 01 окт 2023, 14:28
Сергей Алымов
Мы бьемся. Бьемся хорошо, продвигаемся. Да, не так сильно, как хотелось бы, но те же минные поля… Я всегда, помните, всякие случаи из жизни рассказываю. Буквально на днях мне позвонила одноклассница, я попросил ее по дому помочь, по уходу за мамой. Она звонит – помогла, все. И что-то настроения вообще никакого. Я говорю: «Что такое? Что случилось?» А она отвечает: «Мы тут смотрим, у вас там так все плохо. Вы не наступаете, у вас там такие потери. Я не хотела расстраивать…». Я говорю: «Ты не могла меня хотя бы спросить? Я же там. Спроси меня, что там делается. Как дела? Как вы воюете?». Я ж говорю, только вышел с Угледара и тут тебе говорят, что у тебя все плохо. Все в тылу плачут.
Полтавские военкомы какие-то эти… Смотрите, реально сейчас на фронте так же, как и год назад. Сейчас везде горячо. Сейчас весь фронт горит и весь фронт движется. Кременная, Купянск, у меня там друг воюет. Бахмут – стоим держим, Клещеевка, Курдюмовка, Андреевка – мы идем. Перед аэропортом – мы идем, атакуем. Авдеевка стоит. Марьинка – где-то там мы двигаемся. Угледар – стоит. Справа, слева от нас в Новоселка, Работино – да, фронт реально прямо сейчас воюет и прямо сейчас идут движения. Ну, поддержите нас. Зачем нам такое нытье сзади. У вас там все плохо... Да у нас все хорошо. Мы воюем для того, чтобы здесь все было хорошо. Я же говорю, приезжаешь сейчас, я к вам еле доехал, пробки.
Все перешли в ночной режим. Все передвигаются только в случае крайней необходимости. Техника зашита, как в клетках.
про военкоматы
45 людей. Із низ чоловік десять такі нормальні, вмєняємі люди, а решта – алкотреш банда. Я це називаю «Банда чорного бокалу». Ну, така “синєва”. І їх уже везли в піхоту. Я кажу, а вік? В середньому – 40 років, пару – до 30. 35, а так 40 і 40+. Приїжджають в Харків, їх там заводять, все. І нормальний командир того центру навчального каже: «А кого вы мне тут привезли, пенсионеров? Зачем мне эта алкотреш банда? Я вот этих двоих беру до 30 років. От їх я в піхоту можу взяти». Пам’ятаєте я казав, піхота – 35 років, гайка, а решта назад. Полковник каже: «Ну, заберіть. Хоч когось візьміть!». «Ні-ні, назад!».
І виявилось, що з тих 45 людей вони взяли двох. Решту навідріз відмовилися, автобус розвертається, і їде назад. Заїжджає в Полтаву. Там ще 6 людей забирають в ПВО, кажуть, що плюс-мінус нормальні, вмєняємі. Той далі стоїть на колінах, просить: «Заберіть тих, що залишились, як я їх назад повезу».
Николай Фельдман: Але, тим не менше, виходить так, що зараз у всіх військових на місцях є право відмовитися від того “особового складу”, який їм постачають?
Сергей Алымов: Не знаю, чи є право, я так думаю, що воно би мало бути, але те, що вони відмовляються – молодці.
А що ж у нас таке це ТЦК? Тут я уже розповідаю від воєнкома. У нас, взагалі-то, мобілізацією займаються органи місцевого самоврядування. А хто такі ТЦК? От ми, армія, ми відправили у відрядження ці ТЦК, які їм просто кажуть, які люди їм потрібні. Органи місцевого самоврядування привели до них людей, вони їх переписали, підготували і відправили. От, що таке ТЦК.
Якщо з дому ніхто не виходить, а вам треба набрати, то я вам підкажу місця, де можна дуже швидко набрати. Перше місце – в кожному місті в середу чи четвер є магазин секонд-хенд, знаєте? Дебелі хлопці на новий завоз ламають двері і ломляться в той магазин, а їх всередині чекає воєнком. Двері закрили, повісточки виписали. Перший варіант. Бо там всі здорові. Дівчат навіть не пропускають.
Другий варіант. Всі ви напевно знаєте, що в районах і обласних містах є МРЕО. Знаєте таке? Де оформляють машини, платять. Заходите туди, а там хлопці на машинах за 50 тисяч доларів, за 100 тисяч доларів. Дайте їм повістку, вручіть, якщо ви такі бурі. І клієнти у вас будуть завжди. Це друге місце.