Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Будет ли большая война в ближайшие дни-месяцы?

Опрос закончился 24 фев 2022, 14:40

НЕТ. Это больше психологическое давление со стороны РФ. Не разгоняйте панику!
5
28%
НЕТ. Война уже идет с 2014 года. Будет обострение, но не в формате большой войны.
6
33%
ДА. РФ готова к такому варианту событий и скоро начнет. Но крепко получит по зубам.
6
33%
ДА. Ааа! Все пропало! Мы все умрем!
1
6%
ПОФИГ. Главное шашлыки весной.
0
Голосов нет

Всего голосов: 18

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 авг 2022, 19:05

Про ЗАЕС.
Тут цікаво. Професійно, але доступною мовою.

Про персональні санкції наприкінці теж дуже цікаво :hm:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 19 авг 2022, 23:39

Vitaliy Trubnykov
Вчера в 15:07 ·
Прочитав, що Фонд Сергія Притули придбав доступ до всіх можливостей одного з супутників компанії ICEYE. Довелося шукати інформацію, що ж це за компанія і які можливості її супутників.
ICEYE - це фінська компанія, яка була заснована у 2014 році. У 2018 році вони запустили ICEYE-X1 - перший супутник вагою менше 100 кг, оснащений радаром із синтезованою апертурою, та перший фінський комерційний супутник.
У жовтні 2019 року ICEYE почав пропонувати комерційний доступ до своїх SAR-знімків із роздільною здатністю 1 метр. У січні 2022 року вони вже мали 16 супутників на орбіті.
Технологія SAR (радар із синтезованою апертурою) перевершує оптичні прилади в тому, що вона дозволяє отримати якісні зображення в будь-який час і за будь-яких погодних умов, навіть у темряві та в похмуру погоду. Додаткові переваги полягають у високій частоті та своєчасності отримання супутникових зображень, що ідеально підходить для виявлення об'єктів, відстеження цілей, моніторингу активності та багато іншого.
Для того, щоб отримати SAR-зображення, радар передає послідовні імпульси радіохвиль для того щоб «підсвітити» цільовий об'єкт, і реєструється зворотна луна від кожного імпульсу. Імпульси передаються і приймаються за допомогою однієї антени з просторовою фільтрацією, з довжинами хвиль, від метра до міліметра, що використовуються по всьому простору.
Оскільки супутник знаходиться на орбіті, розташування антени по відношенню до цілі змінюється з часом. За допомогою алгоритму обробки записаного радіолокаційного сигналу можна потім об'єднати отримані дані з декількох позицій антени. Це дозволяє побудувати синтезовану апертуру, і створювати зображення з більшою роздільною здатністю, ніж це було можливо при даних фізичних характеристиках апертури антени.
Зараз ICEYE надає доступ до абсолютно нових рівнів даних для постійного моніторингу великих і малих територій по всьому світу – кожні кілька годин, вдень і вночі, за будь-якої погоди. Від відстеження об’єктів, що швидко рухаються, наприклад суден у морі, до моніторингу та вирішення проблем національної безпеки.
Практичне застосування для ЗСУ, на мою думку, полягає в тому, що можна відслідковувати рух ворожих військ вдень і вночі, незалежно від погоди, з високою актуальністю і роздільною здатністю. Сподіваюся, зображення з цього супутника ми незабаром побачимо.
148387 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
148384 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
148385 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
148386 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 19 авг 2022, 23:41

Із дискусії.
Україна буде отримувати данні з сітки супутників не швидко а "з затримкою до 5 днів" Чи технічні вимоги (обробка даних радарів) чи щось інше.

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 авг 2022, 03:46

@mike_lebid

Про ядерний тероризм. Що думаю з огдяду на ту ж інфу, що й ви в новинах бачите.

Зараз обстріли ЗАЕС це - понт. Тобто прямо зараз в Кремлі її взірвати не збираються. І їм дійсно хочеться перемикнути ЗАЕС на обслуговування окупованого Криму.

Але це не лише понт. Це підготовка інформаційного підґруннтя на випадок, якщо/коли наші контратаки на півдні зайдуть далеко. Інформаційне піґрунтя це не на нас направлене (в Кремлі розуміють, що ядерний вибух нас не зупинить), і не на росіян (ці переважно схавають будь-яке кремлівське пояснення будь-чого), а на керівництво держав-партнерок (перш за все, Китаю), європейських і американських проросійських політиків-маргіналів, і власне на проукраїнський Захід.

Тобто росіяни зараз на всіх платформах кажуть, буцім це ми самі обстрілюємо ЗАЕС. Кіно може навіть вже зняли, де на свою артилерію українські прапори поначіпляли. Хто в це повірить? Або довбограї (росіяни і Стівен Сігал), або... ті, кому вигідно робити вигляд, що в це вірить.

І в годину Х росіяни планують сказати

1) нам:
- Остановитесь и капитулируйте, иначе мы взорвём ЗАЭС!

2) проукраїнському Заходу і проросійським божевільним та лицемірним маргіналам:
- Остановите Украину, иначе она взорвёт ЗАЭС! Заставьте Украину капитулировать! Вы же помните наши новости? Они по ЗАЭС уже несколько недель стреляют!

3) і якщо що, то після години Ікс спробувати збрехати Китаю і іншим важливим для них партнерам:
- Видите? Украинцы взорвали ЗАЭС. Не мы, а они взорвали! Вы же помните наши новости? Это ядерный удар по русским людям! Мы теперь имеем право ядерно ответить!

Це "план Б". А їх "план А" ядерного шантажу, я думаю, такий. Відбити наші контратаки, провести псевдорефендуми на всіх новозахоплених територіях, і заявити всім вищезгаданим аудиторіям: "Оставляем за собой право ответить ядерным ударом на любое нападение на новые территории Российской Федерации. Заставьте Украину капитулировать, чтоб этого не было!" І тоді їм вже не потрібно буде задіювати саме ЗАЕС.

Але повторюся. Взривай ЗАЕС, чи не взривай. Бий по нас ядерною ракетою, чи не бий. Український воєнний спротив це загалом не зупинить.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 авг 2022, 11:07

Севастополь. Беспилотник залетел на крышу штаба ЧФ РФ.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 авг 2022, 11:24

Bikini писал(а):
20 авг 2022, 11:07
Севастополь. Беспилотник залетел на крышу штаба ЧФ РФ.
Мнение (с)
- Весьма странный вьбор цели. Там в бухте стоят подлодки-фрегаты и прочие нежные корыта, нефтебаза флота, трансформатоные подстанции и т.д. Удар маленькой боеголовкой по зданию вызывает удивление.
- Кто-то слишком озабочен пиар-акцией, а не делом...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Рост76
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Рост76 » 20 авг 2022, 11:34

Bikini,
Зробили показуху :yahoo: там для нас багато пріоритетних цілій є, тож моя думка що то самі влаштували.

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 авг 2022, 14:39

Кажуть, що щось палає біля аеропорту в Сочі.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 авг 2022, 17:03

Том Купер про ситуацію на фронті без прикрас.

Поля боїв в Україні вже майже місяць фактично «сплять». У тому сенсі, що всупереч багатьом твердженням, жодна зі сторін не досягла певних серйозних успіхів.

Повітря/Ракетна війна

Після серії самозаймань на різних російських авіабазах та складах боєприпасів в окупованому Криму розвідка повідомила, що ВКС РФ евакуювали уцілілі літаки з авіабази в Саках. Але імперія завдала удару у відповідь. У своєму стилі та традиціях. 17 серпня вранці Ту-22М3 ВКС задіяли два Х-22 для враження Затоки південніше Одеси. До речі, це свого роду підтвердження того, що у ВКС практично не лишилося Х-22 (напевно, знайшли ці дві ракети в якомусь забутому Богом кутку): Міноборони РФ заявило про вбивство «більше 300 українських бойовиків». Що ж, мабуть, це є підтвердженням того, що в сучасному словнику з’явилися такі терміни, як «воєнізовані українські діти» та «українські екстремістські пенсіонери» — інакше я просто не уявляю, у що ще вони могли влучати в цьому місці.

Не менше «воєнне значення» мали удари Х-59 по Миколаєву: два удари додалися до знесення Чорноморського національного університету імені Петра Могили (мабуть, це «воєнізований університет»?). Була ще інформація, що був ще один удар десь у порту, але мені не вдалося знайти жодних подробиць.

Битва за Донбас

Харків. Останні два дні місто постраждало сильніше, ніж за попередні тижні. Щонайменше 6 людей було вбито та 18 поранено. Keystone cops у Москві навіть застосували крилату ракету «Калібр», щоб вразити житловий будинок у Салтівському районі, а потім і гуртожиток.

Щодо того, хто що тримає: лінія фронту тим часом сильно укріплена з обох боків і проходить від Соснівки до Прудянки, Дементієвки (обидві утримуються українцями), до Великих Проходів (нейтральна смуга) і до Малого Веселого, Тернової, до Рубіжного (всі належать російським загарбникам).

На південний схід від Харкова минулого місяця росіяни застали українців зненацька, просунувшись із Чкаловського через Нову Гнилицю до Гракова. Українці зупинили їх лише у Ртищівці. Відтоді росіяни обстрілюють Базалівку та Леб’яже. Для українців це не дуже добре, оскільки росіяни відтіснили їх до Куп’янська — до межі ефективної дальності М777.

Ізюм. На північний захід від міста українці (а це 3-я танкова бригада, оснащена Т-72) в районі Балаклії за останні кілька тижнів погано почувалися, втративши там кілька сіл. Що зміцнює мою думку про те, що українські танкові бригади, як правило, не дуже добре почуваються у цій війні. Принаймні схоже, що і десантно-штурмові, і механізовані бригади ЗСУ справляються набагато краще, ніж танкові частини. Поки не знаю точної причини: звісно, такі частини, як 3-я та 4-а танкові «тільки нещодавно» (див.: з 2019 року) були перетворені з резервістської на штатний статус. Однак з точки зору артилерії всі вони повинні бути оснащені однаковою кількістю гармат та реактивних систем залпового вогню.

Звідки таке враження? Ну, поки що у 3-го танка проблеми з утриманням лінії фронту завширшки 4−5 км на південний схід від Харкова і на північ від Ізюму, на південь від Ізюму, 93-та механізована бригада розбила ще одну російську БТГ, яка заїхала між Вернопіллям і Бражківкою для атаки на Нову Дмитрівку. Південний схід Ізюму: після того як ЗС РФ були витіснені з Довгенького (тобто їм не дали повернутися туди після контратаки 93-ї механізованої бригади наприкінці минулого місяця), вони займаються мінуванням усюди.

Далі на південний схід: руїни Краснопілля, Богородичного та Тетянівки благополучно перебувають у руках українців (справді, росіяни були витіснені з усіх трьох населених пунктів). Погляньте на мапу: це сектор приблизно 30 км, у якому одна механізована бригада вирує вже цілий місяць. Звісно, багато подробиць залишаються невідомими, але, за моїми оцінками, за цей період 93-я дивізія демілітаризувала лише три російські БТГ — в обмін на 1 (буквально: одну) БМП, підтверджену як знищену.

Сіверськ. Попри заяви/очікування різних експертів (які стверджували, що Залужний просив у Зеленського дозволу повністю піти з району на північний схід від Слов’янська та Бахмута), лінія фронту там уже кілька тижнів виглядає стабільною. Звісно ж, росіяни постійно зондують ґрунт і проводять «розвідку боєм», але у 10-ї гірничострілецької та двох бригад ПТ, схоже, немає проблем із утриманням їх на місці. На південь все трохи інакше.

Бахмут. Почнімо із Соледара… Більшу частину останніх 4−5 тижнів росіяни продиралися через підступи до цього села, сильно укріпленого батальйоном 80-ї десантно-штурмової бригади. Я вже давно збився з рахунку, як часто вони оголошували його захопленим. 17 серпня з’ясувалося, що вони — а це: щонайменше одна БТГ ПВК — лише зараз, «нарешті», вийшли на південно-східну околицю, де бої точаться у районі житлових будинків. Українські позиції на південь у Бахмутському (утримувані одним із українських добровольчих загонів) також зазнають сильного тиску.

Близько двох тижнів тому в Бахмуті 58 мотострілецькому полку вдалося зупинити наступ росіян на східну околицю міста.

На південь 72-га механізована бригада перебуває під сильним тиском у Зайцевому та Кодемі вже як мінімум тиждень. Думаю, росіяни заявляли про взяття Зайцева вже 4−5 разів, але насправді захист однієї тільки Вершини залишається для них серйозною проблемою. Іншими словами: перспективи швидкого наступу росіян на Бахмут і далі зараз дуже мізерні.

Лінія контролю. Утримання старих ліній фронту в районі Донецька не було для українців «розвагою» за останні кілька тижнів. Росіяни обстрілювали та штурмували такі місця, як Нью-Йорк, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар'їнка тощо дійсно «як божевільні». Перші два досі тримаються. Проблема в тому, що росіяни вбивають між ними клин: минулого тижня вони захопили Новоселівку Другу, а згодом взяли Опитне.

Далі на південь північні Піски тим часом видаються нічийною територією (тобто 56-та механізована бригада була нарешті витіснена звідти), але атаки на Водяне та Невельське були відбиті.

Не менш тривожна ситуація в Новомихайлівці: оскільки росіяни захопили Солодке, тепер це місце атакують не з одного, а одразу з двох напрямків (сходу та півдня). Більше того, сепаратисти, напевно, вийшли на дорогу, що сполучає Новомихалівку з Павлівкою, далі на південний захід. Іншими словами: виявляється, вони проходять через найкращі українські укріплення у цьому районі.

Цей сектор утримує українська 53 механізована бригада, яка зазнала значних втрат ще наприкінці лютого-початку березня. Звісно, це велике формування (чотири мехбати, принаймні один танковий батальйон, а зенітна частина навіть експлуатує Тунгуски), але воно перебуває в постійних боях вже шість місяців і жодного разу не було значно посилено (настільки, що я сумніваюся, що у нього є М777 або достатньо БПЛА). Інакше кажучи: настав час для Генштабу розпочати «робити щось там» — замість того, щоб ігнорувати цю область у своїх звітах.

Південне Запоріжжя. Новин особливо немає — якщо не вважати того, що росіяни мінують підходи до всіх сіл уздовж лінії фронту.

Мелітополь. Російські штаби та склади в місті обстрілюються з такою регулярністю, і ЗС РФ зазнають таких втрат, а їхнє військове керівництво настільки впевнене у своїй здатності зберегти контроль над містом, що тим часом поширює брошури з порадами про те, як пережити удари HIMARS.

Херсон. Українська артилерія, тим часом посилена шведськими FH77, так сильно обстрілює росіян, що, як повідомляє розвідка, всі останні вцілілі мости через Дніпро вибиті, а 49-а САА і XXII АК вже тим часом відвели свій штаб на східний бік… і що всі контратаки росіян на українському «Білогірському плацдармі» (на південь від Давидова Броду) були відбиті з великими втратами. Але, своєю чергою, українцям теж не вдавалося закріпитися протягом 3−4 тижнів.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 авг 2022, 17:24

Warisdeath писал(а):
20 авг 2022, 14:39
Кажуть, що щось палає біля аеропорту в Сочі.
Писали, что гаражи.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 авг 2022, 18:08

(с)
Конкретно на фото раздача листовочек, но в целом контингент на фото вполне соответствует региональным добровольным путенским подкрепам - мужики хорошо "за", без физ. подготовки, сидящие без нормальной работы и без плодородной земли. Вчера или позавчера была статья о том, что губернаторы по всей стране провалили план добровольных моб. мероприятий, набрав недостаточно подкрепов, а те, что набраны, вот такие..

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 авг 2022, 19:35

Помните этого борца с фашизмом? :wink:
148423 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
148424 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 авг 2022, 19:37

Bikini,
Арестовича нет в списке советников главы ОПУ. Ни штатных, ни внештатных.

Согласно официальным данным, у президента и руководства его офиса 46 советников (по состоянию на 18 августа). Алексей в этом списке не числится.

Так много вопросов, так мало ответов... 🧐
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 авг 2022, 19:49

Мы хотим убивать «Медуза» рассказывает, как (и зачем) неонацисты из России отправились «денацифицировать» Украину.
https://meduza.io/feature/2022/07/08/my-hotim-ubivat

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 авг 2022, 20:05

Сообщается о взрывах в Чернобаевке, после которых начался пожар.
148425 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
В Херсоне тоже что-то горит.
148426 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 авг 2022, 20:11

Умеют же! :crying:

Москва. 20 августа. INTERFAX.RU - Беспилотник, который упал на крышу здания штаба Черноморского флота в Севастополе, перед этим был сбит постом воздушной обороны, сообщил губернатор Михаил Развожаев.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»