Президент Зеленский

Современная история Украины (в т.ч. АТО на Донбассе)

Профайлер2016
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Профайлер2016 » 10 дек 2019, 00:14

Инет-Ю-туб: "За даними ЗМІ, Володимир Путін на переговорах наполягав на тому, щоб спочатку провести вибори в ОРДЛО, а потім Україна зможе взяти кордон під свій контроль. Володимир Зеленський не погодився.

Головний редактор інтернет-видання "ГОРДОН" Олеся Бацман поділилася інсайдами з НАШою Ангеліною Пичик інсайдами з "нормандського формату".
"Є інформація про те, що по кордону не домовилися, виборів у 2020 році поки не буде. Для Путіна основним на цій зустрічі було закріпити в Конституції особливий статус Донбасу, на що Зеленський відповів категоричною відмовою. Коли Путін заговорив про те, що Україні потрібен особливий статус, Зеленський не дослухав його, коректно перебив і сказав, що за це не проголосує Верховна Рада", - повідомила Бацман.
Також журналістка розповіла про емоційний бік зустрічі. За її словами, на цей раз, на відміну від минулої Нормандії, російські представники нервували, а президент Володимир Зеленський посміхався.
"Джерела кажуть, що спочатку Путін робив вигляд знудьгованої людини, не особливо дивився на Зеленського. Коли він почав говорити, він робив це підкреслено ввічливо, звертався дружелюбно - на Ви. Україна і Росія були на межі того, щоб домовитися, але (зіграв, - ред.) фактор Владислава Суркова, який був категорично проти такого договору... Він виступає за ескалацію і різкий розвиток подій у плані Донбасу. Тут Сурков поводився вкрай агресивно, використовував дворову лексику, ситуація була на межі того, що він був готовий на когось кинутися. Намагався грубіянити Андрію Єрмаку (помічникові президента Зеленського, - ред.). Лавров, як і Сурков, кілька разів вибігав із зали або говорив "Або так, або ми взагалі йдемо".

Як і очікувалося - зради не відбулося ))) :yes:

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Президент Зеленский

Где Warisdeath » 10 дек 2019, 00:16

Цікаво, це путін так затримує початок? Адже він сьогодні прибув майже вчасно, але ж треба йому своє амплуа зберігати, от і держе всіх у позі "Будь готов".
От би дізнатися чого вони так довго не виходять!
:rolleyes:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Президент Зеленский

Где Warisdeath » 10 дек 2019, 00:22

Профайлер2016, Я цих інсайдів вже начитався стільки! Деякі кажуть, що Сурков кинувся з кулаками на Єрмака. Ще про обмін полоненими до кінця року домовились. Аваков сказав, що все добре, зради немає і по 5-бальній оцінює на 5. Мендель сказала, що все добре.

А учасників все немає і немає. Щось гадаю я, що це все путін викорьожується.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Президент Зеленский

Где Warisdeath » 10 дек 2019, 00:33

Вийшли. Слухаємо!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Профайлер2016
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Профайлер2016 » 10 дек 2019, 01:28

Трудно разгребать Авгиевы конюшни! :hm:

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Президент Зеленский

Где Warisdeath » 10 дек 2019, 02:09

Зеленський тримався добре, впевнено. Меркель трохи втомлена, Макрон веселий, путін - ***ло. Воно нервувало, дригало ніжкою, обличчя червоне, гнуло свою лінію.
Так щоб якісь висновки, поки ніяких. Зустрілись, познайомились, поговорили. Як на мене, то у Зеленського прозріння. Саме в тому, що Зеленський переконався, що з цією людиною, яка називається путін і являється очільником ерефії, або дуже складно, або зовсім неможливо домовитись.
Головні тези: Україна - унітарна держава, Крим, Донбас - це Україна, і вектор свого розвитку Україна обирає самостійно і ніхто не може на це вплинути; мир і тільки мир; як перестати стріляти і як це контролювати - не знає, сказав, що це дуже важко; різні погляди з путіним на відновлення контролю за українським кордоном; сепаратистів називав сепаратистами; про вибори говорити, ще рано; обмін полоненими всіх на всіх до кінця року; слідуюча зустріч через 4 місяці.

Що насторожило? Те, що Ангела сказала, що вони узгодили формула Штанмайєра. І ще те, що ОБСЄ отримає розширений мандат і будуть моніторити 24/7.

А путін свою платівку не міняв. Захист російськомовних, кордон по Мінську, розмова з сєпарами і т.д. Правда, сказав, що газ буде. Закинув вудочку про знижку 25% і що все ще треба обговорювати.

На деякі слова путіна Зеленський реагував очами і показував в зал, що ні, не те, що воно меле. Правда, не назвав окупантів "російськими окупаційними військами", а як завжди іноземними. Ну, ще одна зустріч - і назве путіна по нашому, по народному, справжнім іменем.

Такі мої враження. В кого які?
А деталі вже будуть по ходу розвитку ситуації. Як на цей час, то не заморожують Донбас, а як воно буде - подивимось.

А, ще сподобалось, як Зеленський потролив соловйова і всю їх скабєєвську спільноту))

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Президент Зеленский

Где Warisdeath » 10 дек 2019, 02:11

Профайлер2016 писал(а):
10 дек 2019, 01:28
Трудно разгребать Авгиевы конюшни!
Я розумію про що Ви.
Так, хочу Вам зауважити, що якби не те, що Ви зараз так назвали, ще невідомо з якого окопу Ви б зараз це писали. Так що не треба.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Профайлер2016
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Профайлер2016 » 10 дек 2019, 13:04

Warisdeath писал(а):
10 дек 2019, 02:11
Ви зараз так назвали, ще невідомо з якого окопу
Ніякого окопу не було! Навіть з прислів*ям "би"! Знову сослаганіє(((. Я теж вмію гадати. Наприклад: "А якщо українське верховне головнокомандування (у т.ч. і незамінний верховний ГК) зробило би висновки із трагедії Ілловайська, то не допустило би оточення наших військ під Дебальцево і не дало би козиря у руки ворога перед саммітом у Мінську!" Як Вам такий пассаж? Можно і далі гадати. Але потрібно це? Вже ні! Ні капіляції!!!

dnepr7
Полковник
Полковник

Президент Зеленский

Где dnepr7 » 10 дек 2019, 13:07

Warisdeath писал(а):
10 дек 2019, 02:09
мир і тільки мир; як перестати стріляти і як це контролювати - не знає, сказав, що це дуже важко; різні погляди з путіним на відновлення контролю за українським кордоном; сепаратистів називав сепаратистами; про вибори говорити, ще рано; обмін полоненими всіх на всіх до кінця року; слідуюча зустріч через 4 місяці.

Такі мої враження. В кого які?
То есть - по сути - ни о чем договориться не удалось. Познакомились, поговорили, выяснили что позиции разные, компромисса нет. Не решили вопрос с выборами - а соответственно с границей и выводом войск - тоже не решили ибо без выборов этого не будет.
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Президент Зеленский

Где dnepr7 » 10 дек 2019, 13:15

Профайлер2016 писал(а):
10 дек 2019, 13:04
Я теж вмію гадати. Наприклад: "А якщо українське верховне головнокомандування (у т.ч. і незамінний верховний ГК) зробило би висновки із трагедії Ілловайська, то не допустило би оточення наших військ під Дебальцево і не дало би козиря у руки ворога перед саммітом у Мінську!" Як Вам такий пассаж?
Теперь ждем обострения ситуации на линии соприкосновения после неудавшихся мирных переговоров. Не хотели "капитуляции" - отлично - ее и не будет - будет война. Все желающие смогут умереть за Украину - не словом, а делом доказав свой патриотизм.
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Профайлер2016
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Профайлер2016 » 10 дек 2019, 13:15

Warisdeath писал(а):
10 дек 2019, 02:09
В кого які?
Згоден з Вашими висновками. Не сподобалось його крайня відповідь на россійській мові...про друзів і іншу лабуду... Це було вкрай зайве(((
Зеленський теж дуже нервував. Часто пив воду :drink: .Оно і зрозуміло - в стані ворогів...
Путін, як путін, але думаю, що якщо би він дійсно розмовляв з ним око в око, без світи... були б (ІМХО) можливо більш реальні якісь результати. Зеленський проіронізував з цього приводу. З того, що зараз розповідав Аваков, в компанії пу ті ще яструби.

Профайлер2016
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Профайлер2016 » 10 дек 2019, 13:21

dnepr7 писал(а):
10 дек 2019, 13:15
на линии соприкосновения после неудавшихся мирных переговоров
Я вначале склонялся также к такой мысли. Но сейчас думаю, что сохранится существующее статус кво. По крайней мере до следующих переговоров через 4 месяца. Пу важно сейчас решить вопрос с транзитом газа, к тому же ему сейчас будет не совсем "удобно" проявлять свою агрессию перед "норманнскими" коллегами. Он ведь такой "пушистый". Хотя... судя по высказыванию про "бандитскую среду", ему все пофиг...

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Президент Зеленский

Где Warisdeath » 10 дек 2019, 13:33

Брифінг Зеленського за підсумками "нормандського саміту". Після зустрічі лідерів чотирьох держав у Парижі президент України дав пресконференцію, на якій підсумував перемовини.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Президент Зеленский

Где Warisdeath » 10 дек 2019, 13:43

Профайлер2016 писал(а):
10 дек 2019, 13:04
робило би висновки із трагедії
Та коли ж вже наші громадяни зрозуміють і зроблять висновки? Скільки можна, шостий рік одне і те ж. Вчора вже Зеленський нарешті це признав і озвучив: "Я не знаю як проконтролювати ті постріли", це його слова перед усім світом. А ще позавчора він думав, що знає.
НЕ Київ почав цю війну. Не Донецьк. Не Луганськ. Не Київ захопив Іловайськ і Дебальцеве і устроїв там кінець світу, котли, смерті, полонених.
Які Ви хотіли висновки щоб були зороблені? Відійти? Здатися? Забути? Не оказувати супротив?
Домовитися? З ким? Про що? Он вчора вже другий спробував поговорити. Дуже вийшло?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Lumen » 10 дек 2019, 13:52

dnepr7 писал(а):
10 дек 2019, 13:15
Все желающие смогут умереть за Украину - не словом, а делом доказав свой патриотизм.
За Украину нужно не умирать, а убивать!
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Lumen » 10 дек 2019, 13:54

dnepr7 писал(а):
10 дек 2019, 13:07
Познакомились, поговорили, выяснили что позиции разные, компромисса нет.
Заметьте, и в этом вопросе новая власть многих обманула, пообещав скорый мир и решение оного вопроса :wink:
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Президент Зеленский

Где Warisdeath » 10 дек 2019, 13:54

dnepr7 писал(а):
10 дек 2019, 13:07
То есть - по сути - ни о чем договориться не удалось.
По суті - ні про що. З того, що нам озвучено. Ми ж не знаємо, що не озвучено - це раз. І навіщо їздила вся та група підтримки в тому складі? - це два.
Але Зеленський погодився на формулу Штанмайєра.
Вона йому стане таким же колом, як Порошенку Мінські домовленності. Кожний буде трактувати і читати її по-своєму, а суспільство волати: "Нашо ти її підписував?". А він буде пояснювати, що так було треба в тих умовах. Але йому будуть казати, що ти заклав міну. А пропустити через ВР в нього не вийде, а путін буде йому нею махати перед очима. І тоді він остаточно зрозуміє ВСЕ.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Lumen » 10 дек 2019, 14:25

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Lumen » 10 дек 2019, 14:30

Декларація, ухвалена на саміті "нормандської четвірки": повний текст

Загальні узгоджені висновки Паризького саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року

Президент Французької Республіки, Канцлер Федеративної Республіки Німеччина, Президент Російської Федерації та Президент України зустрілися сьогодні в Парижі.

Мінські домовленості (Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року та Мінський комплекс заходів від 12 лютого 2015 року) продовжують слугувати основою роботи Нормандського формату, держави – члени якого віддані їхній повній імплементації.

Вони наголошують на загальному прагненні до сталої й всеохопної архітектури довіри та безпеки у Європі, заснованій на принципах ОБСЄ, для якої врегулювання конфлікту в Україні є одним із низки важливих кроків.

На цій основі вони вирішили таке:

1. Невідкладні заходи зі стабілізації ситуації в зоні конфлікту:

Сторони відданні повній та всеохопній імплементації режиму припинення вогню, підкріпленого реалізацією всіх необхідних заходів з підтримки режиму припинення вогню до кінця 2019 року.

Вони підтримають розробку та імплементацію оновленого плану з розмінування на основі рішення Тристоронньої контактної групи про протимінну діяльність від 3 березня 2016 року.

Вони підтримають домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи щодо трьох додаткових ділянок розведення з метою розведення сил і засобів до кінця березня 2020 року.

Вони заохочують Тристоронню контактну групу сприяти звільненню та обміну утримуваних осіб, пов’язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу «всіх на всіх», починаючи з «усіх встановлених на всіх встановлених», при розумінні, що міжнародним організаціям, включно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ), буде надано повний і безумовний допуск до всіх утримуваних осіб.

Вони підтримають досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках Тристоронньої контактної групи про нові пункти пропуску через лінію розмежування, виходячи передусім з гуманітарних критеріїв.

Вони нагадують, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) Організації безпеки і співробітництва в Європі має бути спроможною використовувати усі можливості мандату (від 21 березня 2014 року) і мати безпечний і надійний доступ на всій території України з метою повного виконання свого мандату.

2. Заходи з імплементації політичних положень Мінських угод:

Сторони висловлюють зацікавленість у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

Вони вважають за необхідне інкорпорувати «формулу Штайнмаєра» в українське законодавство згідно з версією, узгодженою Н4 та Тристоронньою контактною групою.

3. Подальші кроки:

Вони просять своїх міністрів закордонних справ та політичних радників забезпечити виконання досягнутих домовленостей, і вони погодилися провести ще одну зустріч у цьому форматі впродовж чотирьох місяців стосовно політичних та безпекових умов, серед іншого – для організації місцевих виборів.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lumen
Генерал-майор
Генерал-майор

Президент Зеленский

Где Lumen » 10 дек 2019, 14:41

Нормандская встреча прошла на удивление предсказуемо. Российский империализм перестал стесняться и скрывать прямую связь между войной за европейский газовый рынок и войной на Украине. Переговоры один на один, которые проводил Путин и Зеленский перед заключительным раундом "четверки", прошли в формате 8+8, где по семь человек с каждой стороны были как раз людьми, отвечающими за газовые и энергетические вопросы. Так что обсуждали не столько Донбасс, сколько увязку Донбасса с ключевым вопросом газовой войны - вопросом транзита.

Политическая часть "четверки" озвучена - разведение войск еще в трех местах, обмен пленными до Нового года, особый статус Донбасса будет закреплен в конституции Украины. Газовая часть пока засекречена, но из проговорок известно, что транзитный договор будет заключен, причем как и ожидалось, на компромиссный срок - не год и не десять, а "посередине", как сказал Зеленский. Здесь Европа сумела додавить Путина, впрочем, у него выбора все равно особо не было, но нужно было продемонстриоовать борьбу и неуступчивость.

Однако ключевой вопрос газового транзита пока неясен - объемы газа, который гарантировано пойдут в Европу через Украину. Пока об этом никто не говорит. Кроме того, как можно понять, решен (или близок к решению) вопрос с долгом Газпрома - его, скорее всего, возьмут газом. Или дополнительной надбавкой к транзитному тарифу. Но формально Газпром платить не будет - тут Путину дали сохранить лицо.

Ну, и субъективные впечатления, точнее, визуальные - судя по тому, что Путин с большим трудом ходил, проблемы со здоровьем у него вполне серьезные. Так ходят и волокут ноги люди с очень больной спиной. С международными встречами всегда так - туземные фотографы оттренированы, как именно снимать фюрера, с какого ракурса и освещенностью. Импортные акулы пера никакой деликатности не проявляют, показывают все как есть. Впрочем, здоровье Путина особой роли не играет - в его ситуации он будет цепляться за власть даже из гроба, вопрос здоровья лидера актуален только для демократических стран. В диктатурах это никакого значения не имеет.

Следующую встречу четверки проведут через 4 месяца. И снова - здесь увязаны вопросы газовой войны и войны на Донассе. Через 4 месяца (если, конечно, не произойдет каких-то внешних событий) Северный поток-2 может начать эксплуатацию, пусть и в ограниченном режиме. К тому же времени будет понятна ситуация и на юге - у Турецкого потока есть пока технические ограничения на транзитном направлении, возможно, часть из них будет снята как раз к весне. Донбасс предельно жестко увязан с газовой войной, а так как никто никому не верит, то и возвращение Донбасса на Украину будут обуславливать взаимным выполнением политических и газовых условий.

По сути, "четверка" была возможностью увязать все проблемы в одну систему гарантий, а так как ключевым игроком во всех газовых схемах России играет Германия, то именно Меркель и модерировала эту встречу. И, судя по всему, справилась очень неплохо. Задачи Европы решены на данном этапе практически полностью.

-----------------------------

У меня есть несколько маркеров российской пропаганды - ряд ресурсов, на которых появляются тезисы, через некоторое время становящимися мейнстримными для всей современной геббельсовской машины лучей добра, распространяемых нашими вечерними, дневными и ночными м..дозвонами. На современном волапюке это называется "темник". Они не подвели и на этот раз - по итогам нормандской встречи уже обкатывается новая легенда - гениальный Вождь и Учитель переиграл всех, теперь Украина будет вынуждена забирать обратно Донбасс, который станет занозой и проводником интересов Кремля. Таким смотрящим за Украиной. Тайным агентом. Ну, и все такое. Педалируется тема нелояльного Киеву населения, которое станет российской пятой колонной. В общем, как всегда, очередная надпись на очередном рейхстаге.

Смысл тезисов в том, что теперь должен начинаться аккуратный разворот пропаганды от темы "Русские своих не бросают" и "От мертвого осла вам уши, а не Донбасс" к совершенно другой - обоснованию, почему Донбасс нужно вернуть в родную гавань, как брандер - начиненный взрывчаткой. Чтобы он там все разнес, как Бронн Черноводный спалил нафиг весь флот Станиса Баратеона.

Все это очень поэтично, но никакого отношения к реальности не имеет. Донбасс становится такой же военно-политической катастрофой Путина, как и Сирия. И там, и там Путин не сумел добиться исходных задач, которые и стали причиной для агрессии.

В Сирии Путин пытался принудить Турцию к согласию на первоначальный проект Турецкого потока в четыре трубы, и полностью провалил политическую задачу этой войны. Донбасс должен был стать основанием для полного и безоговорочного прекращения транзита через территорию Украины - а теперь обсуждаются параметры транзитного договора. Проблема путинского режима в том, что эти ребята не в состоянии держать язык за зубами. Они предельно откровенно заявляют свои цели, а потом, когда провал уже не скрыть, вынуждены делать вид, что всё идет по плану. С украинским транзитом ровно та же история - слишком откровенно была заявлена задача полного отказа от него, чтобы теперь пытаться выдать нужду за добродетель.

Стратегически Путин проигрывает всегда, всем и везде. Если вернуться к аналогиям "Игры престолов", то он повторяет историю Роба Старка - выигравшего несколько сражений, но проигравшего войну. И, кстати, закончившего очень даже печально. Если у человека нет стратегического мышления - то неудивительно, что результат выглядит именно так. Впрочем, откуда стратегическое мышление у человека, которого готовили профессионально лишь к одной работе - со стукачами. Чем он и занимался в период своей "разведывательной деятельности" в Восточной Германии. Что такого в ГДР нужно было разведывать - до сих пор загадка. Вряд ли для работы с сексотами КГБ тестировал и отбирал людей с таким мышлением - скорее, наоборот, оно было только помехой.

Поражение всегда выглядит одинаково. Гитлер, откатываясь назад, оставлял за собой выжженную землю. Путин занимается тем же самым - выжигает всё, где он потерпел поражение. Услужливая пропаганда ведет себя ровно так же, как и 70 лет назад, объясняя катастрофу стратегической необходимостью для будущего победоносного рывка вперед. Та же причина у кремлевской камарильи и на российском направлении - они сжигают страну, уничтожая ее, просто потому, что стратегически режим проигрывает. А потому ведет себя аналогично. Парадокс в том, что фюреры сами начинают верить в ту же ахинею, которой кормят народ. И даже сидя в бункере под бомбами, бредят о скорой победе. (с) Несмиян

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Современные события в Украине (в т.ч. АТО на Донбассе)»