Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Где Влад Бевх » 20 июн 2025, 02:03

А інших коханих генералів в нас немає.
Пише Євгеній «Вольт»
Совковий генерал

Розкажу історію особистого спілкування з новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ, бригадним генералом Геннадієм Шаповаловим.

Було це чи то наприкінці 2016-го, чи на початку 2017-го. Війна вже йшла пару років, а зміни до законодавства вносити не було часу. Що казало законодавство? Посадові особи, в тому числі військовослужбовці, повинні здавати декларацію, вся інформація з якої знаходилася в публічному доступі.

Я в той час нещодавно отримав молодшого лейтенанта і був на посаді офіцера штабу механізованого батальйону, служив за контрактом. А я з Донецька. І майно у мене залишалося в окупованому Донецьку. І родичі.

Звісно, декларацію я не подав.

Хто відповідає за такі справи в бригаді? НШ. Тоді ще полковник чи підполковник Геннадій Шаповалов.

Що робить високе керівництво, коли хтось нахабно ігнорує його накази? Тисне на твоє керівництво, тобто на твого командира.

Зрозумівши, що питання саме не утрясе́ться, пішов я до Шаповалова.

Так і так, кажу, я з окупованого Донецька, у мене там залишилися майно, родичі. Місто захоплено ворогом. Якщо я здам декларацію, то вона буде оприлюднена, з усіма моїми персональними данними (в той час декларації публіковалися повністю) і у мене будуть проблеми.

Знаєте, що мені відповів Шаповалов?

Думаєте, зрозумів? Поспівчував? Чи нарешті уторопав, що в його посадові обов'язки не входить нагляд за поданням декларацій підлеглими?

Ні, совкові офіцери такого не роблять!

Шаповалов прилюдно, використовуючи нецензурну лайку, мені відповів, що я такий-сякий, мої проблеми його не ***ть, декларацію я повинен здати, і, взагалі, за**али його донецькі, на**я ми в армію прийшли, якщо не можемо здати декларацію!? — і кудись побіг.

Чесно, я тоді ледь стримався. Я не був професійним військовим, в армію прийшов не тому, що в інші місця не взяли, а тому, що моє місто захопив ворог.

На декларацію і полковника Шаповалова я поклав *уй.
А потім і зміни до законодавства вийшли — що декларації треба здавати тільки офіцерам-контрактникам, що займають майорські посади і вище. Я ж був на старлєєвській. Проблема відпала.

А я запам’ятав Гену Шаповалова як *удака. І тепер такий *удак буде керувати долею людей на посаді командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Звісно, на фоні всіх теперішніх подій ця ситуація - дрібниця, але таке відношення до всього. Просто пох, вмирайте, головне щоб суворо по статуту.

Співчуваю підлеглим і всій країні, в якій робляться такі призначення на посади.

P.s.
Тут "Гром" - свідок ціх подій нагодав, що саме тоді сказав мені Гена Шаповалов:
"У*обуй на свою оккупированую территорию!"

P.p.s.
Звісно, стикався я ним по службі не один раз, і не завжди цей опит був негативним, але запам'ятався він мені саме по цій історії.
164522 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»