Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Гоша, Знайшов.
"Маріуполь. Наші дні. 21 століття. Людям показують новини. "Свої" новини. Зі "своєю правдою". Ізолювали від усієї інформації та возять машину з телевізором, звідки віщають знамениті "правдоруби" з "Росії 1" та "Первого". І ворушить вусами Міхалков. У школі дітей навчають "історії Росії". Як це можливо!? Це якийсь сюр! Що ви коїте!?" – поділився враженнями від побаченого Андрій Бєдняков.
"Маріуполь. На зараз.Пропаганда
Для того, щоб маріупольці точно повірили в “життя покращилось” окупанти врубають пропаганду. Газети були (пішли на розтопку). Аби увімкнути телевізор - потрібна електрика. Але мраZота знайшла вихід. Пересувний телевізор від мсч росіїї.
Від вчора перший запрацював на Східному в Маріуполі. Тепер на фоні руїн і масових поховань маріупольцям розповідають про покращення та “злочини української армії” прямо тут.
Лють. Просто Лють", - написав Петро Андрющенко
"Маріуполь. Наші дні. 21 століття. Людям показують новини. "Свої" новини. Зі "своєю правдою". Ізолювали від усієї інформації та возять машину з телевізором, звідки віщають знамениті "правдоруби" з "Росії 1" та "Первого". І ворушить вусами Міхалков. У школі дітей навчають "історії Росії". Як це можливо!? Це якийсь сюр! Що ви коїте!?" – поділився враженнями від побаченого Андрій Бєдняков.
"Маріуполь. На зараз.Пропаганда
Для того, щоб маріупольці точно повірили в “життя покращилось” окупанти врубають пропаганду. Газети були (пішли на розтопку). Аби увімкнути телевізор - потрібна електрика. Але мраZота знайшла вихід. Пересувний телевізор від мсч росіїї.
Від вчора перший запрацював на Східному в Маріуполі. Тепер на фоні руїн і масових поховань маріупольцям розповідають про покращення та “злочини української армії” прямо тут.
Лють. Просто Лють", - написав Петро Андрющенко
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Ссылка: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Доповнення до Машовця.
Той пост, що вище Бікіні розмістив, у Мурлокотяна я так зрозумів за 25 травня, а тут Солонін розповідає за 26 травня, день. В принципі не дуже відрізняється, але тут з картами та прив'язкою до місцевості.
Той пост, що вище Бікіні розмістив, у Мурлокотяна я так зрозумів за 25 травня, а тут Солонін розповідає за 26 травня, день. В принципі не дуже відрізняється, але тут з картами та прив'язкою до місцевості.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Гиркин.
Изменения оперативной обстановки на Донецком фронте:
1. Лиман - гарнизон терпит поражение и постепенно отступает с большими потерями в живой силе, в том числе пленными. Однако на данный момент город полностью еще не взят.
2. Северодонецк - бои на окраинах. Южнее Лисичанска противник продолжает цепляться за свои сильно-укрепленные позиции в районе Золотое-Орехово, не смотря на то, что эта группировка практически уже попала в оперативное окружение. Вся группировка в районе Северодонецк-Лисичанск - теперь реально в "мешке", снабжение возможно только по простреливаемым дорогам. По всей видимости, сражающимся там частям Киевом уготована участь гарнизона Мариуполя в расчете на выигрыш времени. Способны ли сражающиеся там части ВСУ сражаться столь-же стойко после понесенных крупных потерь - скоро узнаем.
3. На подступах к Бахмуту (Артемовску) и дальних подступах к Соледару продолжаются бои без существенного продвижения ВС РФ и ВС ДНР. По этой линии (примерно) проходит вторая основная полоса обороны ВСУ, готовившаяся многие годы. Если не удастся ворваться на неё на плечах отступающего противника - ее потом вновь придется долго и с большими потерями "прогрызать".
4. В районе севернее и северо-западнее Авдеевки, где вчера части ВС ДНР сумели перерезать трассу Авдеевка-Константиновка, сегодня с утра осуществлялись массированные артиллерийские удары по позициям ВСУ. Две контратаки при поддержке бронетехники, предпринятые ВСУ сегодня в первой половине дня - успешно отбиты частями ВС ДНР с потерями для противника.
Общее: противник активно пополняет свои потрепанные части резервистами и (в меньшей степени) боевой техникой. Во многих кадровых частях и соединениях ВСУ кадровый состав выбит уже на 40-50, а где-то и 60 %, что не может не сказываться на их эффективности и устойчивости. Вместе с тем, артиллерия противника продолжает работать очень точно, массированно и эффективно, отмечается применение артиллерий ских систем НАТО (155-мм гаубиц). У меня по-прежнему сохраняется впечатление, что противник придерживает свои оперативные резервы как для удержания второй полосы обороны, так и для запланированных а лето попыток перейти в контрнаступление и вырвать инициативу из рук российского командования.
В любом случае - до стратегического поражения ВСУ в битве за Донбасс - еще далеко.
Изменения оперативной обстановки на Донецком фронте:
1. Лиман - гарнизон терпит поражение и постепенно отступает с большими потерями в живой силе, в том числе пленными. Однако на данный момент город полностью еще не взят.
2. Северодонецк - бои на окраинах. Южнее Лисичанска противник продолжает цепляться за свои сильно-укрепленные позиции в районе Золотое-Орехово, не смотря на то, что эта группировка практически уже попала в оперативное окружение. Вся группировка в районе Северодонецк-Лисичанск - теперь реально в "мешке", снабжение возможно только по простреливаемым дорогам. По всей видимости, сражающимся там частям Киевом уготована участь гарнизона Мариуполя в расчете на выигрыш времени. Способны ли сражающиеся там части ВСУ сражаться столь-же стойко после понесенных крупных потерь - скоро узнаем.
3. На подступах к Бахмуту (Артемовску) и дальних подступах к Соледару продолжаются бои без существенного продвижения ВС РФ и ВС ДНР. По этой линии (примерно) проходит вторая основная полоса обороны ВСУ, готовившаяся многие годы. Если не удастся ворваться на неё на плечах отступающего противника - ее потом вновь придется долго и с большими потерями "прогрызать".
4. В районе севернее и северо-западнее Авдеевки, где вчера части ВС ДНР сумели перерезать трассу Авдеевка-Константиновка, сегодня с утра осуществлялись массированные артиллерийские удары по позициям ВСУ. Две контратаки при поддержке бронетехники, предпринятые ВСУ сегодня в первой половине дня - успешно отбиты частями ВС ДНР с потерями для противника.
Общее: противник активно пополняет свои потрепанные части резервистами и (в меньшей степени) боевой техникой. Во многих кадровых частях и соединениях ВСУ кадровый состав выбит уже на 40-50, а где-то и 60 %, что не может не сказываться на их эффективности и устойчивости. Вместе с тем, артиллерия противника продолжает работать очень точно, массированно и эффективно, отмечается применение артиллерий ских систем НАТО (155-мм гаубиц). У меня по-прежнему сохраняется впечатление, что противник придерживает свои оперативные резервы как для удержания второй полосы обороны, так и для запланированных а лето попыток перейти в контрнаступление и вырвать инициативу из рук российского командования.
В любом случае - до стратегического поражения ВСУ в битве за Донбасс - еще далеко.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Непогано зкстрілися))
Так, нам важко, дуже важко, але довгострокова перспектива вимальовується гарною.
Хотите инсайд о том, что происходило на форуме в Давосе?
Хочу сказать, что говорили в основном только об Украине, но вот в каком контексте? Я решил рассказать вам обо всём, что я увидел и услышал на Международном экономическом форуме в Давосе.
Что говорят о россии и чем были особенны американцы – узнаете в блоге:
Так, нам важко, дуже важко, але довгострокова перспектива вимальовується гарною.
Хотите инсайд о том, что происходило на форуме в Давосе?
Хочу сказать, что говорили в основном только об Украине, но вот в каком контексте? Я решил рассказать вам обо всём, что я увидел и услышал на Международном экономическом форуме в Давосе.
Что говорят о россии и чем были особенны американцы – узнаете в блоге:
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Кроме последней фамилии в лозунге "Верьте в ЗСУ и Залужного". А то совком пахнуло

Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Бутусов повідомив, що йому заборонили відвідувати військові частини на передовій. Він вважає це "оголошенням війни з боку деяких людей в ОПУ". І загрожує, повернувшись із фронту, почати розповідати про провали влади під час підготовки оборони.
Цього тижня він заявив, що російські війська перерізали трасу Бахмут-Лисичанськ (що потім спростував голова Луганської ОВД Гайдай).
Також Бутусов закликав ухвалити законопроект про право розстрілювати чиновників, які провалили підготовку України до війни - у відповідь на ідею нардепа Безуглої узаконити розстріли солдатів.
А вчора Бутусов закликав владу дати команду на відступ із Лисичанська та Сєверодонецька, які Росія намагається оточити. Також він публікував відео з-під Сєверодонецька. Після цього Мар'яна Безугла зажадала СБУ розібратися з Бутусовим.
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума

Юрій Бутусов
Деякі недолугі керівники сьогодні видали вказівку щодо заборони мені відвідувати військові частини на передовій на фронті.
Це рішення заважає моїй роботі по запису інтерв’ю з нашими воїнами на фронті, на передових позиціях, де я зараз знаходжусь, та по об’єктивному висвітленню важкої обстановки на Донбасі.
Я розумію, що таким чином мені вирішили помститись за замітки про відповідальність влади за підготовку до війни та про загрозливу ситуацію на Донбасі. Усі воіни на фронті чудово розуміють, що ніяких секретів я у своїх постах не викладав, а навпаки сприяв вирішенню кількох загрозливих ситуацій. В тому числі завдяки особистій присутності. Людям на фронті потрібна правда, підтримувати їх треба особистою присутністю на передовій там, де небезпечно, та розумінням реальних проблем.
Я вважаю таке «оголошення війни» з боку деяких людей в ОП дуже шкідливою та небезпечною помстою, та намаганням усунути мене від об’єктивного висвітлення обстановки, та провокуванням розколу у суспільстві. І це небезпечно через відсутність об’єктивного погляду на ведення бойових дій на Донбасі.
Тому вимагаю від керівництва ОП негайно переглянути свої вказівки, і відмінити це абсурдне розпорядження.
Інакше я повернусь з фронту для висвітлення політичної ситуації, і витрачу час на демонстрацію ваших численних помилок та бездіяльності. Я про офіс нічого не писав три місяці, і бачу, вам здалось, що вас тут хтось лякається. Війна - це більш важлива справа зараз ніж політика, але якщо якщо ви негайно не відміните свою ганебну вказівку, то я почну дещо писати про політику теж, і займусь тими, хто не вилазить три місяці з бункеру та з кабінету, та заважає висвітлювати війну там, де вона відчувається найважче. Звичайно, інформації у мене з фронту менше не стане, але буде більше часу на аналітику.
Чекаю негайноі відміни розпорядження.
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
«Война поднимает много вопросов, таких как: можно ли бороться с насилием насилием?» - Шольц 

Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Сухопутные войска показали работу украинских артиллеристов, освоивших французские САУ CAESAR
Прибытие на позицию, …50 сек – «До боя», дальность – 22 километра, 4-5 выстрелов в минуту, 55 сек "Отбой", и исчезли!
Результат – два танка оккупантов, два БМД, грузовик с боекомплектом отправились вслед за российским военным кораблем.
Прибытие на позицию, …50 сек – «До боя», дальность – 22 километра, 4-5 выстрелов в минуту, 55 сек "Отбой", и исчезли!
Результат – два танка оккупантов, два БМД, грузовик с боекомплектом отправились вслед за российским военным кораблем.
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Зеленский заявил, что Украина не может восстановить территориальную целостность полностью военным путем — только дипломатическим.
"Если мы решим идти по такому (военному) пути, то потеряем сотни тысяч людей", — объяснил украинский президент.
"Если мы решим идти по такому (военному) пути, то потеряем сотни тысяч людей", — объяснил украинский президент.
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
Скрыть ссылки на пост |
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Warisdeath,
Доброго, все нормально живий працюю
Доброго, все нормально живий працюю

-
- Полковник
Скрыть ссылки на пост |
-
- Старший прапорщик
- Забанен: Бессрочно
-
- Полковник
Russian army