Та наче ніхто не радіє. Принаймні, я не бачив радості.
Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
| Ссылка: | |
| BBcode: | |
| HTML: | |
| Скрыть ссылки на пост |
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Влад Бевх
- Генерал-майор

Цитата
(с)
пообщался на вых с оккупированным Бердянском:
ТЕЗИСНО (остальное спрашивайте)
- много муслимов
- работа мало но есть, пенсии хорошие
- на подвал кидают потому что СВОИ х и сдают, фсб-шникам даже делать ничего особо не надо
- уныние и печаль
- недвига дорогая потому что мало на рынке (сложности переоформления)
- додики 18лет что не выехали - пошли все на срочку и дальше как повезёт- может и попадут (на войну) а может и нет.
- цены дешевле чем у нас, но алкоголь дороже х2мин
- товары - гавно
- городской рынок *комунальный при Украине
перешел какому-то кавказцу, он там своих родственников заводит, местные селяне практически не торгуют на рынке
(Рулон Обоев 2,0)
Отдыхающих ноль.
Дотации пока есть но видимо скоро срежут (это уже догадки россиян, ибо в обычной российской провинции их кот наплакал. )
(с)
пообщался на вых с оккупированным Бердянском:
ТЕЗИСНО (остальное спрашивайте)
- много муслимов
- работа мало но есть, пенсии хорошие
- на подвал кидают потому что СВОИ х и сдают, фсб-шникам даже делать ничего особо не надо
- уныние и печаль
- недвига дорогая потому что мало на рынке (сложности переоформления)
- додики 18лет что не выехали - пошли все на срочку и дальше как повезёт- может и попадут (на войну) а может и нет.
- цены дешевле чем у нас, но алкоголь дороже х2мин
- товары - гавно
- городской рынок *комунальный при Украине
перешел какому-то кавказцу, он там своих родственников заводит, местные селяне практически не торгуют на рынке
(Рулон Обоев 2,0)
Отдыхающих ноль.
Дотации пока есть но видимо скоро срежут (это уже догадки россиян, ибо в обычной российской провинции их кот наплакал. )
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

@informnapalm
Від наших побратимів, які виконують бойові завдання на Курському напрямку, вчора міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm отримала доволі цікаві дані об'єктивного контролю. Деякими з них ми можемо поділитись сьогодні для більш широкої аудиторії.
Як розповіли нам військові, що вели спостереження з дронів, в селищі Махновка на Курщині вони фіксували як солдати КНДР виганяли з хат місцевих мешканців (росіян), щоб сховатись в їхніх хатах. При цьому місцеві літні люди лишались на холоді, а їх домівки ставали укриттям для північнокорейських вояків.
Ми декілька разів уточнювали ці дані, щоб упевнитись, що саме солдати Північної Кореї, а не якісь "російські солдати з Бурятії" зафіксовані на відеострімах, та нам чітко підтвердили, що помилки бути не може і якби це робили російські морпіхи, які б потрапили на відео, то ці дані були б представлені із вказівкою на них. Але в даному випадку мова йде саме про військових КНДР:
"Ми точно знаємо, що це були корейці, а не росіяни, не тільки по характерних зовнішніх ознаках, але і по інших розвідувальних даних. На стрімах, які ми переглядали, було добре видно, що це корейці, також ми знаємо, що вони діяли в тому районі та несли значні втрати. Можливо, щоб уникнути смерті від дронів, вони вирішили прикритись місцевим населенням і сховатись в їхніх хатах, а старих бабусь та дідусів вигнати на мороз",
- прокоментували військові нам це відео.
Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, спираючись на данні військового командування заявив, що 3-4 січня ЗСУ ліквідували в районі Махновки на Курщині до батальйону солдатів КНДР і морських піхотинців РФ.
Стежимо за ситуацією і надалі, це ще одна частинка пазлу по темі участі військових КНДР у війні РФ проти України. Нагадаємо, що вчора наші волонтери опублікували переклад статті з корейської про те, що родини загиблих в РФ солдат КНДР зобов’язують підписувати документи про нерозголошення () та називають участь у війні "священними військовими навчаннями". До чого готуються і чому навчаються військові КНДР, виганяючи росіян з їх домівок на Курщині? Питання риторичне.
Коментувати це відео ви також можете на нашому ютуб каналі:
Як розповіли нам військові, що вели спостереження з дронів, в селищі Махновка на Курщині вони фіксували як солдати КНДР виганяли з хат місцевих мешканців (росіян), щоб сховатись в їхніх хатах. При цьому місцеві літні люди лишались на холоді, а їх домівки ставали укриттям для північнокорейських вояків.
Ми декілька разів уточнювали ці дані, щоб упевнитись, що саме солдати Північної Кореї, а не якісь "російські солдати з Бурятії" зафіксовані на відеострімах, та нам чітко підтвердили, що помилки бути не може і якби це робили російські морпіхи, які б потрапили на відео, то ці дані були б представлені із вказівкою на них. Але в даному випадку мова йде саме про військових КНДР:
"Ми точно знаємо, що це були корейці, а не росіяни, не тільки по характерних зовнішніх ознаках, але і по інших розвідувальних даних. На стрімах, які ми переглядали, було добре видно, що це корейці, також ми знаємо, що вони діяли в тому районі та несли значні втрати. Можливо, щоб уникнути смерті від дронів, вони вирішили прикритись місцевим населенням і сховатись в їхніх хатах, а старих бабусь та дідусів вигнати на мороз",
- прокоментували військові нам це відео.
Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, спираючись на данні військового командування заявив, що 3-4 січня ЗСУ ліквідували в районі Махновки на Курщині до батальйону солдатів КНДР і морських піхотинців РФ.
Стежимо за ситуацією і надалі, це ще одна частинка пазлу по темі участі військових КНДР у війні РФ проти України. Нагадаємо, що вчора наші волонтери опублікували переклад статті з корейської про те, що родини загиблих в РФ солдат КНДР зобов’язують підписувати документи про нерозголошення () та називають участь у війні "священними військовими навчаннями". До чого готуються і чому навчаються військові КНДР, виганяючи росіян з їх домівок на Курщині? Питання риторичне.
Коментувати це відео ви також можете на нашому ютуб каналі:
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ну так, дуже зупинка цікавила при в'їзді до Харцизску
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

-
dnepr7
- Полковник

Так и есть - я от своих слов не отказываюсь.Батька Пиночет писал(а): ↑05 янв 2025, 10:37Забули, як він вихвалявся, що він виживе при будь-яких обставинах і при будь-якій владі?
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

dnepr7, Не сподівайся, не виживеш.
Руzzкіє сваіх брасают. Завжди.
Таких, як ти, мобілізація, фронт, заградотряд.
Авдіївка. Ждуни дочекалися. Там їх приблизна кількість десь двісті. Всі баби й діди. Зустрічали з обіймами і поцілунками руzzкіх. Так і досі чекають щастя у зруйнованому місті. Вивезли на фільтрацію в Ясинувату і відправили назад. Видали російські паспорти, 10000 рублів. Ніхто не дозволив нікому виїжджати. Раз на тиждень привозять хліб, і ще щось поїсти, трохи ліків. На Новий Рік привезли йолку. І мандарини. Влаштували свято. Показали по телебаченню.
Вугледар. Приблизна кількість сто-сто п'ятдесят. Теж баби й діди. Теж обійми, поцілунки при зустрічі у підвалах з руzzкімі. Вивезли на фільтрацію у Волноваху і відправили назад. Видали російські паспорти і 10000 рублів. Нікому нікуди не можна їхати.
І не гребе руzzкіх, що у деяких з цих ждунів є родичі у Донецьку, або десь ще в динири-линири, чи в самій росії. Нікого не випускають.
Курахове. Не всі ждуни, були і залишенці. Називають цифри десь триста. Не всі старі. Декого розстріляли, просто так. Серед розстріляних були і ждуни теж. Інших погрузили в автобус, вивезли в Донецьк в якийсь гуртожиток на околиці, відібрали документи українські, а за російськими вивозять у Таганрог, або в Ростов. Назад наче ніхто не повернувся. Або ще чекають, або вже назад дорогі нєт.
Це зі свіжих. Про Маріуполь і все інше сам знаєш. Досі чекають житло.
Так що не вижив би. Єдине, що тебе врятує, це ЗСУ. Тому що у Дніпрі руzzкіх не буде. Так що ти виживеш, якщо не вб'є російська ракета, або російський шахед.
Руzzкіє сваіх брасают. Завжди.
Таких, як ти, мобілізація, фронт, заградотряд.
Авдіївка. Ждуни дочекалися. Там їх приблизна кількість десь двісті. Всі баби й діди. Зустрічали з обіймами і поцілунками руzzкіх. Так і досі чекають щастя у зруйнованому місті. Вивезли на фільтрацію в Ясинувату і відправили назад. Видали російські паспорти, 10000 рублів. Ніхто не дозволив нікому виїжджати. Раз на тиждень привозять хліб, і ще щось поїсти, трохи ліків. На Новий Рік привезли йолку. І мандарини. Влаштували свято. Показали по телебаченню.
Вугледар. Приблизна кількість сто-сто п'ятдесят. Теж баби й діди. Теж обійми, поцілунки при зустрічі у підвалах з руzzкімі. Вивезли на фільтрацію у Волноваху і відправили назад. Видали російські паспорти і 10000 рублів. Нікому нікуди не можна їхати.
І не гребе руzzкіх, що у деяких з цих ждунів є родичі у Донецьку, або десь ще в динири-линири, чи в самій росії. Нікого не випускають.
Курахове. Не всі ждуни, були і залишенці. Називають цифри десь триста. Не всі старі. Декого розстріляли, просто так. Серед розстріляних були і ждуни теж. Інших погрузили в автобус, вивезли в Донецьк в якийсь гуртожиток на околиці, відібрали документи українські, а за російськими вивозять у Таганрог, або в Ростов. Назад наче ніхто не повернувся. Або ще чекають, або вже назад дорогі нєт.
Це зі свіжих. Про Маріуполь і все інше сам знаєш. Досі чекають житло.
Так що не вижив би. Єдине, що тебе врятує, це ЗСУ. Тому що у Дніпрі руzzкіх не буде. Так що ти виживеш, якщо не вб'є російська ракета, або російський шахед.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Ой
Тут Пашок закликає зупинити війну
Паха, Паха, а як дихав, як дихав
Паха, Паха, а як дихав, як дихав
-
Влад Бевх
- Генерал-майор

Про це розповідається у книзі Боба Вудворда «Війна», який спілкувався із високопоставленими лицями уряду США.
Після рішення Гєрасімова відвести війська на лівий берег, у Херсоні знаходилося близько 30 000 військових ЗС РФ. Головне питання полягало у тому, як їх вивести, коли абсолютно все обстрілювалось українськими військами?
Тоді американській розвідці донесли, що ризик застосування ядерної зброї стає занадто високим, якщо при відході з Херсону Путін втратить головну частину професійної армії. Бо в результаті це могло б привести до великої деморалізації ЗС РФ.
І ось день Х — росіяни починають відступати. Згідно плану, ЗСУ мали б наступати по пʼятам і наносити масовані удари, що перетворило б переправу для росіян на тотальний жах. АЛЕ нічого не сталося — росіяни в листопаді спокійно відступили на лівий берег із мінімальними втратами.
Потім в українському просторі зʼявилося багато повідомлень про те, що росіян знищували тисячами, але все це виявилось фейком.
Ч.2. То чому ж росіянам дали спокійно відійти з Херсону?
Повідомляється, що перед самим відходом американська розвідка доповіла Байдену, що якщо ЗСУ почнуть обстрілювати війська РФ, 50% вірогідність того, що Путін застосує ядерну зброю.
Американці одразу ж сконтактувалися із Герасімовим і всіма головними чиновниками РФ. Герасімов сказав генералу Мілі, що якщо ми понесемо величезні втрати (маючи на увазі Херсон) ми застосуємо ядерну зброю. На що Мілі йому відповів, що такої поразки у РФ не буде.
Я не думаю, що ви понесете катастрофічні втрати, наприклад, втратите всю свою армію.
Після цього росіяни мали свого роду гарантію безпеки і вийшли на лівий беріг, переправивши всю свою техніку та особовий склад.
Головним фактором, чому Путін на той момент не застосував ядерну зброю, став безпечний вихід військ РФ і уникнення масового оточення.
Автор книги приходить до висновку, що саме страх американців перед ядерною зброєю змусив ЗСУ просто чекати і нічого не робити.
В кінцевому результаті, це призвело до того, що ніякої деморалізації не відбулося, ЗС РФ зберегли головну частину професійних солдатів та техніки, перегрупувалися і зараз захоплюють величезні шматки територій України.
-
Lis1980
- Полковник

30.000 - основная часть профессиональной армии РФ?? Позвольте спросить, у них армия 50 тысяч?? ;)Влад Бевх писал(а):у Херсоні знаходилося близько 30 000 військових ЗС РФ... якщо при відході з Херсону Путін втратить головну частину професійної армії...
А наши генералы не могли отдать приказ ебашить?? Война все спишет.. был бой.. мы стреляли.. ??
Залужному можно вопрос задать - какого хера!!?? ;)
Если нашей войной руководят из-за океана, то хреново.. тем более в свете последних событий там за океаном..
Но думается, все не так просто как нам рассказывают..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Це для якого такого хріна, з якого бісу так знецінювати роботу ЗСУ і ГШ України?
(Я книгу не читав, тому коментую те, що прочитав зараз. Якщо бути точним, то коментую чиїсь думки з інтернету. По нормальному, то взагалі не треба звертати уваги на інкогніто, але ми зараз живемо в дивовижному світі, то і самі робимо щось ненормальне, наприклад, як я зараз, коментую аноніма).
Почнемо з самого початку цього допису. А він починається такими словами:
Тобто, я так розумію, судячи з прочитаного, що за планом росіян вони мали вийти з Херсону. Більше того, вони мали вийти якось неспокійно. Ну так же? Але завдяки американцям вони вийшли більш-менш спокійно.
От зайшли вони в Херсон, посиділи, посиділи там, та й подумали, та нашо нам те Запоріжжя, Миколаїв і Дніпро? Ми Херсон собі записали у конституцію та й досить. Пішли ми назад.
А ЗСУ так, повз пробігали і ніяк не заважали їм. То росіяни самі вирішили піти на лівий берег.
Нікому не здається, що щось тут не так?
(Я книгу не читав, тому коментую те, що прочитав зараз. Якщо бути точним, то коментую чиїсь думки з інтернету. По нормальному, то взагалі не треба звертати уваги на інкогніто, але ми зараз живемо в дивовижному світі, то і самі робимо щось ненормальне, наприклад, як я зараз, коментую аноніма).
Почнемо з самого початку цього допису. А він починається такими словами:
І коли ми отримаємо відповідь на питання: "А вони збиралися відходити з Херсону?", тоді взагалі можна говорити про щось далі.
Тобто, я так розумію, судячи з прочитаного, що за планом росіян вони мали вийти з Херсону. Більше того, вони мали вийти якось неспокійно. Ну так же? Але завдяки американцям вони вийшли більш-менш спокійно.
От зайшли вони в Херсон, посиділи, посиділи там, та й подумали, та нашо нам те Запоріжжя, Миколаїв і Дніпро? Ми Херсон собі записали у конституцію та й досить. Пішли ми назад.
А ЗСУ так, повз пробігали і ніяк не заважали їм. То росіяни самі вирішили піти на лівий берег.
Нікому не здається, що щось тут не так?
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Нє, ще кілька слів додам. Зачепило.
А якщо мова про ЯЗ, то може навпаки було все настільки неспокійно і ЗСУ їх так вжарили, що сам Герсімов подзвонив Міллі і почав погрожувати, що якщо ми так опозоримося зараз і поляжемо там всі не залишимо собі хоч частину Херсонщини, то ми застосуємо ЯЗ. Може в такому розрізі розглянемо застосування/незастосування ЯЗ в Херсонській операції.?
Мляяяяя, ці операції будуть вивчати наступні покоління по крихтах, але зараз хтось намагається знецінити нас.
А якщо мова про ЯЗ, то може навпаки було все настільки неспокійно і ЗСУ їх так вжарили, що сам Герсімов подзвонив Міллі і почав погрожувати, що якщо ми так опозоримося зараз і поляжемо там всі не залишимо собі хоч частину Херсонщини, то ми застосуємо ЯЗ. Може в такому розрізі розглянемо застосування/незастосування ЯЗ в Херсонській операції.?
Мляяяяя, ці операції будуть вивчати наступні покоління по крихтах, але зараз хтось намагається знецінити нас.
-
Lis1980
- Полковник

После уничтожения дамбы и выхода ВСУ на рубежи огневого поражения переправ, находится в Херсоне было бы самоубийством.. ни снабжения, ни эвакуации.. командованием ВС РФ было принято единственно правильное решение в этой ситуации - уйти и не удерживать Херсон..Warisdeath писал(а):А ЗСУ так, повз пробігали і ніяк не заважали їм. То росіяни самі вирішили піти на лівий берег.
Да, в этом полностью заслуга ВСУ.. но вот почему им реально дали уйти - тут много неясностей.. невозможно было гасить уходящих всеми силами?? Не давали россияне?? Успешно проведенная россиянами операция по уходу?? Запретили гасить?? Кто??
Дюнкерк??....
Вот поэтому и всплывает эта тема..
Для меня три основных непонятных темы этой войны.. - отсутствие должной обороны юга, вот этот уход противника из Херсона и контрнаступ, когда долбили в одно и то же место, причем известное заранее..
Это всё просто вызывающе идет вразрез с азами военной науки..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Lis1980
- Полковник

Я вас разочарую - не будут.. В этой войне вообще нет достойных изучения операций стратегического или полу-стратегичечкого уровней.. причем с обеих сторон!! Может пока нет..Warisdeath писал(а):Мляяяяя, ці операції будуть вивчати наступні покоління по крихтах
Много изучают операции Ирано-Иракской войны?? ;) У нас аналогично..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Загуглив.
Перший допис від Цаплієнко. Далі пішли перекази. До нас на форум дійшов переказ переказів.
Перший допис від Цаплієнко. Далі пішли перекази. До нас на форум дійшов переказ переказів.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

-
Lis1980
- Полковник

И да, пусть свидетели "запрета гасить" поведают в некоторых подробностях как ВСУ могли бы сорвать эвакуацию россиян?? Какими силами располагали?? Какие средства поражения были?? Как нейтрализовали бы противодействие противника?? Я не думаю, что это сильно секретная информация.. это уже было и прошло..Lis1980 писал(а): невозможно было гасить уходящих всеми силами?? Не давали россияне??
А пока только эмоциональные выбросы наблюдаю я.. ;)
Напомню, что Вермахт так и не смог, имея если не полное превосходство, но преобладание в воздухе, прервать сообщение защитников Сталинграда с большой землёй через Волгу.. ну да, а ВСУ должны были вспенить воду из тысячи стволов, чтобы ни одна лайба не сдрыснула, и утюжить с пикирования в режиме нон стоп.. вот только были ли у ВСУ тысячи стволов и ревущие "лаптежники" - очень большой вопрос..
А самое главное - планировалось ли это вообще!!?? С привлечением соответствующих сил и средств??
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Lis1980
- Полковник

Для этого надо, чтобы, например, один нынешний посол в Лондоне не писал бы никакущие статьи обо всем и ни о чем, а издал бы мемуары, что планировалось и как.. и почему получилось или не получилось.. и другие товарищи рангом пониже аналогично..Warisdeath писал(а):А я Вас.
Будуть.
А пока изучать нечего, в силу отсутствия материалов для изучения.. после войны может быть.. хотя, повторюсь, я очень и очень в этом сомневаюсь.. ((
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!