Китай - общая тема. История, современность, повседневность, новости

Современная жизнь и новая история стран мира

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Китай - общая тема. История, современность, повседневность, новости

Где Warisdeath » 25 янв 2026, 22:29

Щось дуже серйозне відбувається у військовому керівництві Китаю. Державні ЗМІ КНР повідомили про чергову зачистку у китайському військовому керівництві, включаючи всемогутнього 75-річного генерала Чжана Юся, особливо наближеного до Сі Цзіньпіна.

Розслідування щодо високопоставлених військових чиновників стосується підозр у серйозних порушеннях дисципліни та закону, а також порушеннях законів партії, включаючи віце-голову Центральної військової комісії Китаю (ЦВК) Чжана Юся та члена ЦВК Лю Чжень, повідомило в суботу Міністерство національної оборони Китаю.

Чжан є одним із 24 членів Політбюро Центрального комітету КПК та віце-головою Центральної військової комісії (ЦВК), а Лю є начальником штабу Об’єднаного штабного департаменту ЦМК.

@berezoview

WSJ повідомляє, що в Китаї було затримано за держзраду найближчого соратника Сі Цзіньпіня - генерала Чжана Юся

Заступник голови Центральної ради КНР Юся підозрюється в зливі інформації про китайську ядерну програму США, корупції та продажу посад.

Також в Міноборони КНР підтвердили розслідування щодо начальника Обʼєднаного штабу ЦВС Лю Чженьлі.

За інформацією китайських джерел, ці події спричинили справжню турбулентність всередині Китаю, адже Сі Цзиньпін отримав інформацію, що соратники Чженьлі та Юся можуть повести війська на Пекін та провести заколот. Джерела знайомі з ситуацією називають цей момент найбільш напруженим з самого моменту створення КНР.

Наразі всі військові перебувають в стані підвищеної бойової готовності та розгорнуті в своїх пунктах тимчасової та постійної дислокації.

Изображение
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Из жизни разных стран»