Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2024, 00:57

США наклали санкції на понад 100 компаній військово-промислового комплексу Росії

Міністерство фінансів США 12 червня внесло до санкційного списку понад 100 російських компаній, причетних до військово-промислового комплексу Росії.

Мінфін США констатує, що "Росія перетворилася на військову економіку, в якій компанії з усього спектру російської промисловості роблять свій внесок у військові зусилля Росії".

Юридичні особи, перераховані в останньому указі відомства, "працюють або працювали в оборонному та пов'язаних з ним секторах економіки Російської Федерації, виробництві, технологіях, транспорті та фінансових послугах".

Йдеться зокрема про російських виробників військової техніки – від безпілотників до кораблів – та компонентів до неї, компонентів вибухівки, боєприпасів, електроніки, а також заводи з ремонту військової техніки.

Окремо в указі Мінфіну США згаданий "Банк Точка", заснований у 2023 році для надання фінансових послуг "суб'єкту, що забезпечує амуніцією російських військовослужбовців", та російська компанія "Экодор", яка перевозить російські військові вантажі.

США також запровадили санкції проти "Московської біржі", вона зупинила торги доларом та євро.

Повний текст від Мінфіну США тут:

PRESS RELEASES
As Russia Completes Transition to a Full War Economy, Treasury Takes Sweeping Aim at Foundational Financial Infrastructure and Access to Third Country Support

Окрім того Міністерство фінансів США планує цього тижня значно розширити свою програму вторинних санкцій щодо Росії, розглядаючи будь-яку іноземну фінансову установу, котра здійснює транзакції з російською компанією, що потрапила під санкції, як таку, що працює безпосередньо з військовою промисловістю Кремля.

Цей захід розширить виконавчий наказ Білого дому, який у грудні минулого року надав Міністерству фінансів США повноваження застосовувати додаткові санкції до іноземних фінансових установ, якщо буде виявлено, що вони діяли від імені будь-якої з приблизно 1200 організацій, які, на думку уряду США, були частиною оборонного сектору Росії.

Після цьоготижневих змін ця кількість організацій зросте до понад 4500 та охопить майже всі російські організації, які вже були під санкціями, навіть якщо це було з інших причин, ніж пряма підтримка війни Росії проти України

"Вторинні санкції мають на меті розширити можливості США щодо запобігання їхнього обходу суб’єктами, які не мають жодного юридичного зв’язку зі США. Це означає, що США фактично можуть застосувати свої санкції до людей, які інакше не підпадають під дію законодавства США", – сказала експертка з питань торгівлі та санкцій аналітичного центру Center for a New American Security Емілі Кілкріз.

Пішли реакції:

Изображение
Изображение

:mail:
Я пам'ятаю, що про те, як #санкции_нам_на_пользу ми пишемо в темі російсьх чудес, але сьогодні залишив тут тому, що ці стосуються конкретно російського ВПК.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 13 июн 2024, 02:01

"Хитрый ушлый западэнец" :biggrin: "Банда Мадяра" :biggrin: "Закарпацкій князь." :biggrin:
О у скоморохів підгоріло від нашого Мадяра. :blum1: Послухайте. Там прекрасно все :mocking:
А читають, уважно читають. Читайте, дивіться, що з вашими хробаками на нашій землі відбувається.
Тут хорошо видно. Червоною лєнточкою обмотали)

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 14 июн 2024, 00:11

Вперше в історії війни. Сили спецоперацій ЗСУ уразили новітню станцію зв'язку росіян

Оператори третього полку ССО на одному з напрямків ідентифікували цифрову радіорелейну станцію Р-416ГМ армії РФ і завдали удару по ній новітньою зброєю.

"Унаслідок влучної роботи станцію Р-416ГМ уражено. Відтак, порушено зв'язок між командним пунктом та підрозділами армії терористів", — повідомили українські військові.

Російська армія взяла цей комплекс на озброєння у 2018 році. Пересувна станція розроблена для підвищення ефективності роботи підрозділів радіорелейного зв'язку в польових умовах

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 14 июн 2024, 23:49

OSINT-аналітик Бреді Афрік опублікував супутниковий знімок російського аеродрому Морозовськ (Ростовська область), який сьогодні вночі атакували дрони. На знімку видно знищений ангар, сліди пожежі та зникнення пʼяти Су-34.

Судячи із супутникових знімків, пошкоджено щонайменше частину аеродрому й ангар для літаків, всередині якого могли перебувати бомбардувальники.

Аналітик відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва Бреді Африк зазначив, що востаннє Україна атакувала цей аеродром у квітні 2024 року.

Як видно на супутникових знімках, з аеродрому Морозовськ зникли всі російські винищувачі.
Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 15 июн 2024, 01:08

Самолеты-неведимки.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 15 июн 2024, 01:23

Lis1980 писал(а):
15 июн 2024, 01:08
Самолеты-неведимки.. ;)
Ну так! Аналоговнєт :wink:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 15 июн 2024, 02:04

"Ребята, все очень серьезно..."

Так путін сказав, що "патєрі санітарниє". Чому він ходить і скиглить, що все серйозно, дивний якийсь? Санітарниє патєрі в санітарной зонє. Що не так?

А чуєте, вже навчився казати "в" Україні! Ще трохи і незалежність нашу визнають!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 15 июн 2024, 10:10

Так они и визнали - в 1991.. ;)
А потом передумали.. тормоза..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 15 июн 2024, 15:35

Самолеты СУ-57 не принимают участия в СВО, вообще - поэтому уничтожили их или нет - не влияет ни на что. По поводу СУ-34 5 штук - подтверждающих фото их поражения нет и значимость их для бомбовых ударов по фронту снижается каждый день - ибо после того как выяснилось что СУ-24 не вполне подходит для бомбометания ФАБов с УМПК - под эту задачу сейчас массово переоборудуют самолеты СУ-30 которых у РФ - тысячи ибо это их основной истребитель в ВКС. Миг-29 идут на списание модернизировать их не будут. Перспективы легкого одномоторного истребителя СУ-75 пока в тумане. Так что сейчас роли истребителя уйдут на СУ-35 - а все СУ-30 станут многофункциональными - они и до этого умели работать по земле а сейчас допилят электронику чтобы она с УМПК умела работать.

Из новинок авиации - ФАБ3000 с УМПК уже успешно опробирована на полигоне самолеты-носители под нее ТУ-22м3 летчики уже проходят переподготовку по их применению. Скоро это 3 тонные бомбы будут прилетать по всему фронту.

И секретная новость - ударов новых нет с помощью ракет АТАКМС потому что они закончились - их передали мизер.

Текущая задача ВКС готовятся к передаче Украине самолетов - ровняют под ноль все аэродромы всем чем можно - Искандерами Калибрами Х-69 и все прочим - чтобы этим самолетам неоткуда было взлетать.
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 16 июн 2024, 00:40

dnepr7 писал(а):под эту задачу сейчас массово переоборудуют самолеты СУ-30 которых у РФ - тысячи ибо это их основной истребитель в ВКС.
Бери выше.. миллионы!!!! )))))))

"ВКС РФ - около 80 Су-30СМ, и 19 Су-30М2 по состоянию на 2024 год."

Я даже не знаю как тебя назвать, "знаток".. ;)

Авиация РФ второй по уебищности род войск после флота - у них нет ничего, кроме понтов.. да и этих уже поубавилось.. из нескольких десятков самолётов в боеготовом состоянии ещё меньше.

Участие авиации РФ в боевых действиях - крайне мизерное. Сравни ту же авиацию США во Вьетнаме или Ираке или НАТО в Югославии - это даже не небо и земля!!

Нормальной авиации у РФ - нет!! Это факт!!
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 16 июн 2024, 01:14

Премьер Нидерландов Рютте: "То, что Путин вчера вышел с этим дерьмовым "мирным предложением" - знак того, что он паникует, это хорошие новости".

У Путина есть черта - упереться рогом и говновозить годами.. дедушка считает, что он бессмертный.. ;)

Только перспектив у войны уже нет.. обосравшись с "блицкригом", перспективы расстаяли как дым..

Но ебанутый старик упрямый - и это его, в конце концов, и погубит..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 16 июн 2024, 01:18

dnepr7, Дивно, що допис не закінчив девізами росії:
Изображение
та її ВКС:
Изображение

Не вистачає цих слів. Прям опус не завершений вийшов.
dnepr7 писал(а):
15 июн 2024, 15:35
Самолеты СУ-57 не принимают участия в СВО, вообще
Изображение
Посилання: https://t.me/rian_ru/166564
Изображение
Посилання: https://radiosputnik.ru/20240129/1924047239.html

Хтось із вас говорить неправду :rolleyes2:

:mail:
Співати таку хвалебну оду російській армії і вірити в неї, це треба мати ще той погляд на події. :ck:

Поясни в такому разі вчорашні слова її ВГК, тобто путіна:

"Мы призываем к тому, чтобы перевернуть трагическую страницу истории и постепенно восстанавливать отношения с Украиной и Европой. <...> Россия ведёт речь не о заморозке конфликта, а его окончательном решении". І багато ще чого він вчора наговорив.

Якщо у нього все так класно, то навіщо він оце все заявляв?

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 16 июн 2024, 01:23

Lis1980, :hi:
Зайшов на форум, нікого не було. Почитав. Поки писав відповідь Днепру, шукав лінки, робив скріни, дивлюся, а тут вже все без мене відбулося :drink:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 16 июн 2024, 01:55

Lis1980,
Очень неприятная смерть поджидала в Украине этого российского оккупанта
І треба було заради цього лізти до нас? Бухав би собі в своїх єбєнях і жив би спокійно. Та може і став би потопельником, хтозна, але ж то було б якось природньо. А так :ck:

До речі, а що там їхній автопром? Він же не спроможний впоратися з такою кількістю призів за кожну "санітарную патєрю". Чи якось справляється? Щось давно не чули про отримання Лади за сина-мужа-папу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 16 июн 2024, 08:50

Не бодро что-то.. ;)
От авторов блокбастера "Киев за три дня".. прошло два с половиной года.. ))))))

Обзорная Сводка на утро 15 июня 2024 года.

* Прошедшая неделя характеризовалась конкретным предложением Верховного о возможном начале переговоров при условии вывода ВСУ с новых российских территорий, которое было незамедлительно отвергнуто Киевом и НАТО. Прогнозируя подобное поведение, в речи Верховного сразу было сказано, что в следующий раз предложения будут на совсем иных условиях России. Противник и его кураторы в очередной раз продемонстрировали недоговороспособность.

* Проект коммюнике распиаренного Зеленским саммита по Украине в Швейцарии также не содержит никаких тезисов о прекращении войны: только призывы общего характера.

* Тем временем Киев продолжает наносить военный и экономический ущерб России. На неделе показательным стал массированный налёт на военный аэродром в Ростовской области с единовременным применением до 70 БПЛА ВСУ. Под постоянными ударами всех доступных средств поражения находится Белгородская область, враг бьёт по мирному населению и предприятиям. После начала наступательных действий Армии России на Харьковском направлении ВСУ стянули резервы и, несмотря на потери, пока не дают возможности реализовать замысел по созданию буферной зоны.

* На Курском направлении также происходят ежедневные удары противника по гражданской инфраструктуре и мирному населению. Противник ожидает наступательных действий России на Сумскую область и эвакуирует население приграничья.

* В целом на фронте Армия России сохраняет инициативу и вынуждает противника стачивать резервы и мобилизовать в ВСУ все новых граждан. Однако, полный мобилизационный потенциал Украины насчитывает еще несколько миллионов штыков, пусть для этого и потребуется снижать возрастную планку.

* Наступательные действия ВС России ведут на Северском и Кураховском направлениях, у Часов Яра, западнее Авдеевки, на Запорожском фронте.

* Математика войны от нового министра обороны с точными расчетами и логически требуемыми действиями пока не проникла во все направления деятельности Армии России. Вновь удары по тыловым объектам врага комментируются словами «в ответ на», только на третий год войны уничтожаются очередные нефтебазы в Киеве. Тем не менее, многообещающая связка Белоусов-Дюмин на неделе озвучила планы по развитию производства БПЛА и средств окопной РЭБ с использованием производственных мощностей регионов. При этом противник давно с лихвой компенсирует диспаритет в артиллерийских снарядах FPV-дронами с системой ретрансляторов, что кратно повышает их дальность.

* В целом проблемным вопросом остаётся выбивание наших дорогостоящих систем ПВО на южном направлении, для чего, в том числе, задействуются американские ракеты ATACMS. Озвученная западными СМИ версия о том, что такие действия нацелены на заблаговременную подготовку к началу работы на Украине F-16 не лишены смысла: западный аналог ФАБ с УМПК – JDAM уже все чаще применяется ВСУ на Харьковском направлении. Каким-то переломным моментом сам факт передачи Украине F-16 ни в коем случае стать не может, но позволит сохранить Киеву совокупный паритет всех имеющихся на фоне сил и средств, что затянет войну.

* Показательным моментом стала реакция США на прибытие отряд кораблей Северного флота России на Кубу. После многочисленных заявлений самых разных наших спикеров о готовности к самым решительным шагам, Вашингтон не расценил визит наших кораблей на остров свободы как угрозу времен Карибского кризиса, хотя и направил свою авиацию и флот сопровождать действия русских моряков.

ИзображениеПрошедшая неделя в очередной раз подтвердила отсутствие у Киева и Запада намерений договариваться, а также нацеленность противника на максимальное затягивание войны, несмотря на людские, экономические и территориальные потери. Армия России сохраняет инициативу, но из-за изменившегося под влиянием технологий хода ведения боевых действий наши успехи носят тактический характер, ориентирований на истощение военной машины противника. Для решения проблем перехода ВС России на современный технологический уровень принимаются меры, но пока для перелома ситуации этого недостаточно.

Сводку составили: Два майора.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 17 июн 2024, 00:46

На форумі з безпеки у Чорноморському регіоні Black Sea Security Forum 2024, який проходить в Одесі, представили новий український морський дрон Stalker 5.0

Він має довжину близько 5 метрів, а ширину — 1,2 метра. Дальність ходу становить 600 км, у конфігурації камікадзе на борт можна встановити бойову частину масою 150 кг.

Дрон може розганятись до 75 км/год, крейсерська швидкість — 55 км/год.

Stalker 5.0. оснащений системою відеозв'язку та управління на основі Starlink. Вартість одного екземпляра близько €60 тисяч.

Изображение Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка: