В Таганроге в цеху авиационного завода вероятно повредили ремонтировавшийся там А-50, который должен был быть готов к лету. Фактически в РФ осталось всего три боеготовых самолета ДРЛО этого типа - ПВО Украины не фиксирует ни их присутствие в небе, ни Ил-22.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
На Авдеевском направлении противник контратакует большими силами, идут встречные бои на линии Бердычи-Тоненькое. ВСУ смогли отбить часть Бердычей, Тоненького и Орловки..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
"В пресс-службе российского оборонного ведомстве уведомили, что за минувшие сутки российскими военнослужащими были заняты более выгодные позиции в Авдеевском секторе".
Перевожу с конашенковского на русский - получили пизды и немного отступили.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Пишу як вірний Української Греко-Католицької Церкви:
- папи римські - категорія змінна, Бог і Церква - категорії вічні;
- папа франциск нічого нового у своєму інтервʼю не сказав, він - кончена лівацька тварюка, з відкритою антиукраїнською позицією;
- моя Церква та Блаженійший Святослав мають зробити чіткі заяви, що засуджують антиукраїнську політику та дії папи римського франциска;
- вважаю, що час проголошення Патріархату Української Греко-Католицької Церкви приходить…
Слава Ісусу Христу!
З Богом ми покажемо силу, і Він знищить гнобителів наших…
Командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
А ще Z-пабліки пишуть, що на Санкт-Пітербург летіли три БпЛА. Два були збиті над Новогородською областю. Один зумів долетіти до Ленінградської області. Імовірно, об'єктом атаки було велике нафтове підприємство.
ХЗ? Але там цілий день щось палає біля Пулково. Навіть писали, що було оголошено план "ковьор".
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Сторінку Миколи Олещука перейменовано на "Командувач Повітряних Сил ЗС України". І фото каналу змінено.
Чергові зміни?
Жизнерадостный алтайский уроженец Нахтигаль Олег Максимович 1999 г.р. приехал на Донбасс и 20/02/24 весело скончался на поле боя от многочисленных осколочных ранений. Издержки денацификации
Війська НАТО могли б здійснювати підтримку безпосередньо на території України, оскільки це не порушувало б жодних міжнародних правил, заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю Чеському телебаченню .
Коментарі Павла про подальшу підтримку України під час його інтерв’ю в п’ятницю прозвучали через кілька днів після його зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, який нещодавно порушив тему відправки західних військ в Україну.
За словами Павла, має бути чітке розмежування між розгортанням бойових підрозділів і можливим залученням військ до деяких «допоміжних» заходів, з якими НАТО вже має досвід.
«Слід пам’ятати, що після анексії Криму та окупації частини Донбасу, яка була по суті агресією, хоча й у значно менших масштабах, ніж сьогодні, на території України діяла навчальна місія НАТО, до складу якої свого часу входило більше понад 15 країн і нараховувала близько 1000 осіб», – нагадав колишній голова Військового комітету НАТО Павел.
«З точки зору міжнародного права та Статуту ООН, ніщо не завадить військам країн-членів НАТО, а також, наприклад, цивільним особам, допомагати в роботі в Україні», – наголосив Павел.
На запитання, чи підтримав би він залучення військ НАТО для безпосередньої підтримки України на її території, Павел не відповів «ні».
«Я б точно не відмовлявся від дискусії з цього приводу. Якби ми могли домовитися з союзниками про те, що, наприклад, замість того, щоб навчати українських військових на території країн-членів НАТО і переправляти тисячі військових, скажімо, до Польщі чи Чехії, було б набагато доцільніше переправляти кілька десятків інструкторів на українську територію і там навчати українських військових», – сказав він.
Він також нагадав, що після початку російського вторгнення в Україну Москва заявила, що кожен, хто надасть будь-яку допомогу Україні, буде законною мішенню.
«Сьогодні ми постачаємо Україні не тільки стрілецьку зброю, ми постачаємо їй танки, можливо, незабаром ми будемо постачати їй літаки, ми постачаємо їй крилаті ракети середньої дальності, а атаки на територію НАТО не було. Росія добре знає, що це було б порушенням закону набагато більшого калібру, ніж те, що вона робить зараз», – сказав Павел, додавши, що Росія усвідомлює силу НАТО.
За словами Павла, західні союзники повинні мати мужність захищати свою діяльність законним шляхом, «тому що допомога в навчанні та обслуговуванні обладнання в суверенній країні не є бойовими», пояснив він.
Павел зробив подібні коментарі після зустрічі з Макроном тиждень тому, 5 березня.
На прес-конференції двоє лідерів обговорили необхідність знайти всілякі шляхи допомоги Україні, а одним із варіантів Павел назвав навчання українських військових на місцях.
«Навіть якщо на її (українській) території буде навчальна місія, це не є порушенням жодного міжнародного правила. І від нас залежить, яку форму допомоги ми виберемо для надання Україні, доки ми будемо залишатися в цьому ліміті небойової участі», – сказав президент Чехії.
Це робить Павла одним із небагатьох європейських політиків, які підтримують дискусію Макрона про введення військ в Україну.
Кілька лідерів ЄС відкинули коментарі Макрона про відправку західних військ в Україну; Спочатку Павел не виявляв підтримки – але якщо це не військова акція, а акція підтримки, як її описує Павел, підтримка з боку європейських країн могла б бути більш реалістичною.
В Госдуму России внесли законопроект о признании недействительным решения Верховного совета СССР о включении Крыма в состав Украинской ССР в 1954 году. Документ опубликован на сайте ведомства.
Авторы законопроекта – депутат-единоросс Константин Затулин и его однопартиец сенатор Сергей Цеков. Они требуют признать решение о передаче Крыма "незаконным, несоответствующим основополагающим принципам правового государства и международного права" и заявляют, что оно было принято "без учета волеизъявления российского народа". Единороссы также называют это решение "политическим преступлением".
В пояснительной записке авторы законопроекта заявляют, что он направлен на "очищение правового наследия Российской Федерации <…> от ничтожных актов, не имевших правовых оснований, но порождавших беззаконие, политические преступления на почве злоупотреблений властью".
"Признание недействительным решения 1954 года о передаче Крымской области Украинской ССР выбивает почву из-под пропаганды сегодняшних властей Украины, активно внедряющих в сознание собственного населения и всего мира тезис об оккупации Крыма Россией в 2014 году. Союзникам киевского режима на Западе станет гораздо сложнее поддерживать эту лживую версию и, соответственно, претензии по возращению украденного у России Крыма Украине", – считают Затулин и Цеков.
Как отмечает Sota, Затулин предложил признать передачу Крыма недействительной в третий раз за семь лет. В последний раз он выступил с таким предложением в феврале 2024 года.
ССО разом з HIMARS знищили новітній російський комплекс РЕБ “ПАЛАНТИН”. Запорізький напрямок
Цей комплекс дозволяє не тільки придушувати різний зв’язок у смузі фронту завширшки до 1000 км, а й боротися з безпілотниками на відстані до 20 км. Він може координувати роботу інших комплексів РЕБ.
Комплекс завершив військові випробування та надійшов на озброєння окупантів у 2019.
Lis1980, Нє, живий. То вони розіграли постановочне шоу, начебто для пошуку зрадників поруч з собою.
Цікаве порівняння з Ізраїлем.
Ігаль Левін хорошо підмітив))
Вот такие листовки украинцы разбрасывают на одном из направлений.
Забавно, если мы на своих листовках, которые разбрасывают в Газе, пишем цитаты из святых писаний, то украинцы жахают на головы русских голых анимэшек.
Если в израильской листовке или есть прямой призыв не лезть, бо убьет, или через святые тексты ему же и объясняется, что тем, что он посмел поднять руку на евреев, этим сам же и накликал на себя гнев Божий, то украинцы предлагают русским просто скрыться в лесу с 2D тян.
Если серьезно, то на самом деле верный подход, в прошлом такое уже применялось, и это работает. Такие фантики вражеские солдаты с большей долей вероятности утаскивают в карманы, нежели занудные пафосные призывы.
Кстати, эти листовки сбросили вперемешку с ударами дронов. Сразу двумя руками погладили оккупантов — и заботливой, и убивающей. Все по науке.
@yigal_levin
Lis1980, Зайшов на його сторінку. То, виявляється вони нас розігрували От же ж довбні. Там таку маячню написав, типу "вот так работает ИПСО", ну і багато різної дурні. І наче весь день українські ЗМІ тільки про нього і писали.
Які вони кончені. І дуже примітивні.
Але ж цей дурачок не розуміє, що сьогодні він грався, а завтра все стане реальністю
Ю. Касьянов
"З весни минулого року ми стали аутсайдерами у війні технологій. Якщо спочатку в нас не вистачало (як і зараз не вистачає) традиційних озброєнь, боєприпасів, натомість були масово мавіки, дрони для скидів, фпв-дрони, а "чмобіки млинці з лопати їли", то тепер ми втратили ініціативу.
Противник застосовує шахеди, ланцети, КАБи, фпв-дрони з тепликами, фпв-дрони з автонаведенням, фпв-дрони з управлінням по оптоволокну; дрони ворога безперервно моніторять наші тили, радіотехнічна (РТР) розвідка пеленгує наші "Патріоти"; ворог навчився оперативно реагувати на ситуацію, створивши РОК - "розвідувально-вогневий контур", коли за даними агентурної або технічної (РТР) розвідки в район знаходження цілі (нашої цілі) вилітає дрон (кілька дронів), які дообнаружівают цілі (наш "Патріот", наприклад), і по ньому негайно завдають удару, і всю цю війну знімають у прямому ефірі...
Імперія вкладає величезні гроші в нову зброю, в розробкі, дає гроші виробникам на розширення виробничої бази, укладає контракти на виробництво на рік, на два, на три вперед.
У нас нічого цього немає. Щасливі ті, хто законтрактувався хоча б на місяць. Високі технології замінюються гучним піаром і нескінченними журналами обліку журналів, засмітившими армію під час війни.
За три-чотири місяці ми ризикуємо остаточно втратити здатність чинити опір чим-небудь ще, крім стрілецької зброї. Перетворимося на відчайдушних людей, на яких ведуть полювання машини з фільму "Термінатор".
Треба негайно вживати радикальних заходів. Дилетанти і мародери від технологій мають поступитися місцем професіоналам і патріотам."
Всеми комплексами Пэтриот управляют американцы или немцы.
От навіщо секрети розкривати так голосно? Там же ж Байден з Трампом особисто присутні, щоб бачити все на власні очі. А інколи до них ще й Шольц приєднується.
Повідомляють про аварійну посадку літака в Іваново. Борт із палаючим двигуном близько 12:40 помітили в районі Богородського цвинтаря — поряд із аеродромом Сєвєрний.
Підтверджень нема, але пишуть наче Іл-76.