Заява телеканалів медіахолдингу "Новини": "112 Україна", NewsOne і ZiK
Влада в особі президента України Володимира Зеленського ухвалила рішення щодо знищення трьох опозиційних телеканалів: "112 Україна", NewsOne і ZiK.
Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення щодо закриття трьох телеканалів. Діючи за прямою вказівкою президента, РНБО за надуманим приводом заборонила діяльність телеканалів медіахолдингу "Новини".
Ми розцінюємо це рішення РНБО та президента Зеленського як політичну розправу над невгодними ЗМІ.
Ми вважаємо, що влада, у якої немає ні найменшого приводу говорити про успіхи, залишає в ефірі тільки зручні канали, які будуть брехати народу України про "небачені раніше успіхи".
Телеканали "112 Україна", NewsOne і ZiK мають намір боротися за своє право мовити для українців, доносити правду до громадян і бути в ефірі.
Звертаємося до президента України: якщо ви закриєте невгодні телеканали, ситуація в країні від цього не покращиться, цифри в платіжках за газ не знизяться, вакцинування від коронавірусу не почнеться, безчинства радикалів не припиняться. Тому займіться справою, а не тим, чим ви займаєтеся.
А ми продовжимо говорити правду громадянам України.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
За даними джерел УП, як такого засідання РНБО не було і його давно не проводять: людям зазвичай дають документи, просять ознайомитися і розписатися.
2 лютого о 17:30 членам РНБО подзвонили з Офісу президента й запросили їх на Банкову, на 4-й поверх.
Кожному видали папку з документами, щоб члени РНБО розписалися.
За словами одного з членів Радбезу, "це було письмове опитування", обговорення не було.
Ніхто не оголошував і не акцентував на тому, що запроваджуються санкції проти каналів Медведчука.
Президент Володимир Зеленський своєї позиції з цього приводу членам РНБО не висловлював. Бланки збирав секретар Радбезу Олексій Данілов. Спікер парламенту Дмитро Разумков утримався від голосування за це рішення.
Опитані УП члени РНБО переконують, що закон дозволяє вводити санкції проти громадян України. Їх можливо буде оскаржити, але це буде досить проблематична процедура.
Щодо наступних кроків щодо санкцій, то опитаним членам РНБО "їх не повідомляли".
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Но каналы Медведчука закрыл Зе, а не По... что тому мешало, а?
Ми підтримуємо рішення РНБО, спрямоване на захист України від знарядь російської інформаційної війни – Петро Порошенко
Канали групи Медведчука стали відвертим знаряддям російської інформаційної війни проти України. І у цій війні Україна має право і повинна захищатися, використовуючи для цього всі наявні інструменти.
Свого часу я прийняв рішення заборонити в Україні російські телеканали і соціальні мережі, і був за це нещадно критикований. Але життя за ці роки довело правильність та ефективність того кроку. ВКонтакте та Однокласники, рівно як і російські телеканали перестали бути значущим каналом поширення дезінформації в Україні.
У жовтні 2018 року саме наша команда ініціювала і ухвалила постанову про обмежувальні заходи щодо проросійських українських телеканалів. Єдина причина, з якої постанова не була реалізована тоді, полягає в тому, що вона наклалася на початок виборчої кампанії. Закриття каналів під час виборів створило би фундаментальну проблему з їх визнанням як чесних та прозорих. Ми відклали це на поствиборчий період. Але вибори виграв пан Зеленський. І, до речі, всі три канали підтримували саме його.
Це — відповідь тим, хто всю ніч по команді Банкової волав «а чому ж це рішення не прийняв Порошенко». Тому що Порошенко навіть при розв’язанні складних політичних проблем дотримувався норм права, а воно прямо забороняє санкції проти українських фізичних та юридичних осіб, крім як за причетність до фінансування тероризму. Правова чистота рішень теж має значення, хай не для українських судів, але для Європейського суду так точно.
Виникають інші питання. Чому Зеленський чекав аж два роки, коли проросійська істерія на каналах набрала небачених раніше обертів? І навіть заявляв, що не має прав та повноважень закривати будь-який канал. І чому рішення РНБО не стосується каналу «Наш», де російські пропагандисти атакують нашу армію і вимагають притягення до відповідальності наших воїнів?
Тим не менше політично ми підтримуємо рішення РНБО як таке, що направлене на захист України. Ми розуміємо, що воно стало прямим наслідком американських санкцій проти представників російської п’ятої колони, які проводили свої кампанії на зазначених телеканалах. Адже ще кілька тижнів тому один з радників офісу Президента України захищав ці телеканали, я цитую: «Вони не вороги й ми вітаємо їхню професійну діяльність».
Сподіваємося, що свою політичну позицію влада підкріпить солідним правовим обгрунтуванням, яке очевидно знадобиться в судах щоб захистити рішення і забезпечити його втілення в життя. Але для цього треба відсторонити всю проросійську команду Портнова, всіх цих татарових, смірнових, бабікових та іже з ними, які окопалися в офісі Зеленського і незаконно тиснуть на суди та правоохоронні органи.
Ми також застерігаємо владу від тиску на українські патріотичні телеканали, бо розуміємо, що прецедент з медіа Медведчука цікавить її не лише в контексті боротьби з російською пропагандою, але й з точки зору боротьби з будь-якою критикою на адресу Зеленського.
Протягом п’яти років президентства наша команда, навіть в умовах активної фази війни, неухильно дотримувалася стандартів демократії, гарантувала забезпечення прав громадян, в тому числі і фундаментального права на свободу слова. https://eurosolidarity.org/2021/02/03/m ... oroshenko/
Прессекретар Президента Юлія Мендель поінформувала, що вказане рішення РНБО ухвалено відповідно до статті 5 закону України «Про санкції», постанови Верховної Ради № 2589–VIII від 4 жовтня 2018 року та пропозицій Служби безпеки України, не має нічого спільного з наступом на свободу слова, а прийняте з метою захисту національної безпеки.
Сполучені Штати Америки підтримують зусилля України з протидії зловмисному впливу Росії з метою захисту свого суверенітету й територіальної цілісності, про це повідомило у Фейсбуці посольство США в Україні.
«США підтримують зусилля з протидії зловмисному впливу Росії, докладені вчора Україною на захист свого суверенітету й територіальної цілісності та відповідно до українського законодавства. Ми всі маємо працювати разом, щоб не давати застосовувати дезінформацію як зброю в інформаційній війні проти суверенних держав», - йдеться у повідомленні.
YES
Тут для многих стало сюрьпризом сближение Слуги народа с ОПЗЖ. А чему собственно тут удивляться? Обе силы с явно проукраинской позицией - ну в смысле так слово "проукраинский" понимают в Слуге народа. Вот думаю - а из Бойко нормальный будет президент?
сливать Зеленского и за счет этого всей этой гоп-компании из партии "Слуга народа" остаться у власти договорившись сейчас с Бойко - это ЛОГИЧНО. У Зеленского у него лично огромный анти-рейтинг. И так как до новых Президентских выборов еще далеко - то ждать никто не будет - товарищ Зеленский уйдет в отставку досрочно. И как когда-то Ельцин передал власть Путину - наш Зеленский передаст власть Бойко. Короче - хитрый план - многоходовка.
Опять мимо
Днепр, из вас Ванга как пуля сами знаете из чего )))
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
Гоша, А я тільки що прочитав про те, що мешканці Енергодара і Дніпрорудного Запорізької області залишилися без світла і водопостачання через аварію на Запорізькій ТЕС. І бігом сюди, щоб спитати, що там у вас? А Ви вже написали.
Так и вижу удивленное лицо ПетиПорошенко на картинке с текстом "а что, так можно было?" ))))))
"По заключению лингвистически-психологической экспертизы, материалы, которые распространяли в Telegram-каналах, были направлены на создание панических настроений, обострение и дестабилизацию общественно-политической и социально-экономической ситуации. Ключевой задачей исполнителей была дискредитация органов государственной власти, влияние на государственную политику, искусственное создание социальной напряжённости и протестных настроений среди граждан."
Там подробно написано, что высказывались негативно о Зеленском, Ермаке, Тимошенко, партии "Слуга народа" и другим лицам.. Соответственно, это "рука Москвы", сеющая панику и раздрай в украинское общество. Телеграмм- каналами занялось СБУ.. ;)
Эх, Петя, Петя.. слов нет.. )))))))))))))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Это, камрады, пишите здесь негатив о величайшем, картинки постите, а к админу постучат.. ;) тьху-тьху-тьху..
Вроде хорошо, что медведчуковских прижали, даже отлично!! Но прижали бы их, если бы они попутно со своей прокацапской риторикой НЕ поносили величайшего?? Вот в чем вопрос. В мотивации.
Тут упоминают, мол Люся Арестович неожиданно разразился накануне парочкой постов об "проукраинском" Бойко.. мысль посетила - а не для отвлечения и усыпления ли это было сделано?? Заметьте, к чему он это вдруг взял и написал.. и у нас в стране, где о происходящем знает каждая кухарка за неделю ДО, никто даже не заикнулся о возможном.. ни одного инсайда!! Н И Ч Е Г О!! Даже наоборот, поползли слухи о коалиции сн с опзж.. вон даже наш форумный Нострадамус увидел во сне Бойко президентом!! )))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Lis1980, Вже хвилин через п'ять-десять після того, як вщухли емоції від новини про санкції на ці канали, включився мозок і полетіли питання за питанням. Погортайте пару-трійку сторінок, як ми тут вночі обговорювали. І ключові питання, які нас цікавили у цій події це:
- мотиви;
- підстави;
- юридичне обгрунтування.
Спостерігаємо. Буде цікаво
Суд в Англії зобов’язав Коломойського сплатити Приватбанку додатково 1 мільйон фунтів стерлінгів
Суд задовольнив клопотання Приватбанку щодо додаткового платежу в рахунок відшкодування витрат банку та зобов’язав Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова разом із іншими компаніями-відповідачами здійснити додаткову виплату 1 мільйона фунтів стерлінгів на користь банку до 15 березня 2021 року.
Про це повідомляє пресслужба Приватбанку.
"Таким чином, загальна сума виплачених коштів банку відповідачами разом із процентами становить понад 12 млн фунтів стерлінгів (що складається із проміжних виплат у розмірі 4,4 млн фунтів стерлінгів в рахунок юридичних витрат приватбанку, понесених в суді першої та апеляційної інстанції, та повернення 7,5 млн фунтів стерлінгів, сплачених банком відповідачам у грудні 2018 року)", – йдеться в повідомленні.
Відповідачів також зобов’язали сплатити витрати Приватбанку у розмірі близько 35 тис фунтів стерлінгів, понесених у зв’язку із поданням такого клопотання.
Апеляційний суд зобов’язав відповідачів сплатити Приватбанку витрати, понесені щодо слухання 2018 року та кошти, витрачені Банком на апеляцію, та здійснити проміжну виплату у розмірі 3,4 млн фунтів стерлінгів таких витрат на рахунок до 12 листопада 2019 року.
Загальна сума зобов’язань відповідачів щодо витрат Банку буде визначена на слуханнях, що відбудуться у період з жовтня 2021 року до лютого 2022 року.
ТЭС от АЭС на удалении друг от друга порядка двух километров.Официоз будет брехливый.Это как на шахте, заменяли силовой кабель,который опускается в нору.Произошел зверский пожар.Обвинили сварщика,не соблюдение ТБ.Насчитали штраф несколько лимонов.Хлопец через неделю застрелился.А все кто там работали,говорят,что кабель завели не стандартный,тоньше.Кстати,шахта принадлежит,частичноДТЕК. Ахметка не сильно стремится влаживать деньгу в ремонты и реконструкции.
Вот вам официоз и то,что на самом деле.