Аргентина

Современная жизнь и новая история стран мира

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Аргентина

Где Warisdeath » 28 мар 2025, 23:20

Мій експертно-економічний диван давно вже не писав про реформи в Аргентині.

А там Президент Мілей і його молода (перекреслено) команда – всі стоять із бензопилами та пиляють! Але не так «пиляють», як у нас – а «відпиляють» всі дурні регуляції, накопичені «невимовно тяжкою працею» попередніх соціалістичних урядів. Ось вам цікаві підсумки того, що в них на сьогодні вийшло!

- Скасування широкомасштабного регулювання орендної плати в Аргентині призвело до потроєння кількості орендних квартир у Буенос-Айресі та зниження цін на 30 відсотків.

- Нова політика відкритого неба та дозвіл власникам малих літаків на надання транспортних послуг всередині Аргентини призвели до збільшення кількості авіасервісів і маршрутів, що здійснюються всередині країни (а також при в'їзді та виїзді з неї).

- Дозвіл компаніям, таким як Starlink, на надання супутникового інтернету забезпечив зв'язок для великих районів Аргенттини, які раніше не мали такої можливості. Анонімні дані з одного міста у віддаленій північно-західній провінції Хухуй свідчать про зниження вартості зв'язку на 90 відсотків.

- Уряд скасував закон «Купуй Аргентину», аналогічний законам «Купуй Америку», а також скасував закони, які зобов'язували магазини розміщувати товари на полицях згідно з певними правилами, що визначають, які продукти, від яких компаній і якої національності, мають бути представлені в якому порядку та пропорціях.

- Безрецептурні ліки тепер можуть продаватися не лише аптеками, але й іншими підприємствами. Це призвело до зростання онлайн-продажів та зниження цін.

- Скасування схеми ліцензування імпорту призвело до зниження цін на одяг на 20 відсотків та на побутову техніку на 35 відсотків.

- Уряд скасував вимогу, щоб державні службовці купували авіаквитки лише на дорожчій державній авіалінії, а також заборону для інших авіакомпаній паркувати свої літаки на ніч в одному з головних аеропортів Буенос-Айреса.

- У січні Стурценеггер (це головний дерегулятор Аргенттини) оголосив про «революційну дерегуляцію» експорту та імпорту продовольства. Весь продовольство, сертифіковане країнами з високими санітарними стандартами, тепер може імпортуватися без додаткового схвалення або реєстрації з боку аргентинської держави. Експорт продовольства тепер має відповідати лише правилам країни-одержувача і не обтяжений внутрішніми регуляціями.

З одного боку – не перестаєш дивуватися, які неймовірні (перекреслено) дурні регуляції придумали їхні соціалісти (вони називаються пероністами) до сьогодні. З іншого боку – радуєшся, що Мілей не зменшує зусиль! Зрозуміло, що скасування кожного з цих регуляцій вдаряє по інтересах когось (локального бізнесу, профспілок, бюрократів, що сидять на хабарі за ліцензії, просто ледачих працівників)!

Але хочеться сказати: "Мілей – пиляй і далі своєю чарівною бензопилою!"

Изображение

PS Виявилося, що в Аргентині є провінція Хухуй — вирішив, що коли мені тут зовсім надоїсть, переїду туди жити! Там — судячи з назви — все має бути просто і легко!

Петро Чернишов (https://www.facebook.com/share/p/19utdutSHm/)
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Аргентина

Где Влад Бевх » 29 мар 2025, 01:24

Було б дуже просто жити на світі (в плані політики) якби працювало правило (скрути державу до мінімуму а чарівна рука ринку все виправить і витягне".
Це не працю.
Потужність економіки і рівень життя визначаються якістю роботи державних структур.
А ось від чого залежить їх якість - теми окремого довгого дискуссу.
Іх багато.
І ментальність народу (чиновники не з марсу прилітають) і наявність в державі складної ефективної системи проф організацій "цехів" ще з часів середньовіччя і відсутність скажених диких сусідів що винищуються все і потребують вкладати великі кошти в оборону и т д

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Аргентина

Где Warisdeath » 12 окт 2025, 01:37

Аргентинський президент Хав’єр Мілей перетворив презентацію своєї книги "La Construcción del Milagro" на рок-концерт у Буенос-Айресі, зібравши понад 15 тисяч прихильників

Сам Мілей закликав своїх прихильників не здаватися перед виборами 26 жовтня й пообіцяв масштабні реформи після 10 грудня, якщо його партія отримає більше місць у парламенті.

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Lis1980
Полковник
Полковник

Аргентина

Где Lis1980 » 12 окт 2025, 01:39

Стадион так стадион.. ;)
Походу тема стала рабочей )))))
Нда уж........
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Аргентина

Где Warisdeath » 12 окт 2025, 18:38

Хуан Домінго Перон – один із найвідоміших аргентинців у світі. Він тричі перемагав на президентських виборах (у 1946, 1951 і 1973 роках), а встановлений ним політичний режим вважають нетиповою диктатурою як для Південної Америки. Одні називають його лівим – своєрідною версією європейського соціалізму. Інші – правим, подібним до фашизму й корпоративізму, який наслідував приклади Муссоліні та Франко.

До всього, Перон сповідував «третій шлях» в умовах Холодної війни – тобто прагнув дистанціюватися як від США, так і від СССР. А за його першого президентства надзвичайно важливу роль відігравала дружина – Евіта Перон, справжня південноамериканська Попелюшка, на яку так хотіли бути схожими мільйони аргентинок.

Перонізм (хустісіалізм) донині зберігає впливові позиції в цій країні. Про його сутність на тлі історії Аргентини в новітню епоху – розповідаємо у відео

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Lis1980
Полковник
Полковник

Аргентина

Где Lis1980 » 22 окт 2025, 00:25

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Аргентина

Где Warisdeath » 23 окт 2025, 00:40

США намагаються обмежити вплив Китаю на Аргентину

Міністр фінансів США Бессент провів переговори з аргентинським колегою Луїсом Капуто про обмеження доступу Китаю до природних ресурсів країни, зокрема до урану та стратегічних мінералів. Вашингтон також наполягає, щоб американські компанії стали ключовими інвесторами в телекомунікації та інфраструктуру Аргентини.

На тлі цього Сполучені Штати та провідні банки Волл-стріт готують для Аргентини фінансовий пакет обсягом 40 мільярдів доларів. Половину з цієї суми становитиме валютний своп із Мінфіном США, іншу половину — кредитна лінія від банків.

Аргентина дедалі більше покладається на підтримку Вашингтона, оскільки уряд Хав’єра Мілея стикається з інфляцією, боргами та падінням песо. Мілея вважають близьким союзником Трампа, який бачить у стабілізації Аргентини стратегічну вигоду для Заходу.

Бессент заявив, що стабільна Аргентина відповідає інтересам США та допоможе зміцнити Західну півкулю. Водночас він публічно наголосив, що Вашингтон не хоче бачити "ще одну державу під проводом Китаю" у Латинській Америці.

Водночас Пекін залишається другим торговельним партнером Аргентини та головним покупцем її аграрного експорту. Китай активно фінансує телекомунікаційні проєкти, видобуток корисних копалин і будівництво атомної електростанції.

https://www.wsj.com/world/americas/the- ... a-e4551dd7

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Из жизни разных стран»