Завдяки неймовірним зусиллям фахівців НЕК "Укренерго", наших атомників та електриків вдалося повернути електропостачання на ЧАЕС, захоплене російськими солдатами, - заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.
"Тепер системи охолодження відпрацьованих ядерних збірок знову працюватимуть у штатному режимі, не від резервного харчування", - додав він.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
А життя дійсно непередбачуване)
Хіба міг я подумати, що колись буду посилатися на Подоляка, казати про нього "наш", та ще й в контексті проти русні?
Життя - біль і якийсь суцільний стрибок на гойдалках
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Дипломи російських університетів більше не визнаються світом
Про це стало відомо 13 березня.
Так, AACSB (Асоціація з розвитку університетських бізнес-шкіл), Business Graduates Association (Асоціація випускників бізнес-шкіл), AMBA (Асоціація MBA програм), EFMD (Глобальна мережа бізнес-шкіл, компаній та асоціацій, що займаються розвитком менеджменту) вирішили: видалити акредитацію у всіх університетах РФ.
"Здесь все такое вкусное, а мороженко такое ох#енное
Пацаны магазин хлопнули, принесли мороженое! Я его ел, бл*, такое ох*нное мороженое!»
Россияне сравнили уровень жизни Харькова и Челябинска по состоянию на начало 2022 года.
С учетом стоимости жизни Харьков жил на четверть лучше Челябинска.
Какое то заметное превышение российского уровня над украинским было только в сравнении Москва против Киева.
(с)
Из первой партии мобилизованных в "ДНР"-"ЛНР" на четвертый день войны - около 2000 человек - на данный момент в живых осталось примерно 50. И еще около 100 ранены (четверть из них - уже инвалиды соответственно).
Самое забавное в том, я уверен - что абсолютно все из этих 2000 в первый день войны, когда узнали что Россия бомбит Украину и русские войска вошли в нее - радостно подумали "Ура! Вот все и окончилось! Путин нас всех спас!"
Газманов не получил гражданства Израиля
А знаете почему?
Потому что если у тебя в роду из аидов только бабушка и ты просишь гражданства Израиля - как то довольно глупо в графе "вероисповедание" писать "православный"
я уверен - что абсолютно все из этих 2000 в первый день войны, когда узнали что Россия бомбит Украину и русские войска вошли в нее - радостно подумали "Ура! Вот все и окончилось! Путин нас всех спас!"
Ні. Неправда. Абсолютно не всі, і навіть не більшість.
Хто хотів защіщать рєспубліку ат бІндерАвцев, ті ще в 14-15 роках пішли. Інші ні. Зараз їх туди примусово притягнули. Кого витягли з квартири, кого з офісу, або з іншого робочого місця, кого з транспорту, з магазину, просто зупинили на вулиці. Багато з них за Україну. Збігти їм звідти нікуди і ніяк. Зараз вони виступають живою силою. Багато там тих, хто і в армії навіть не служив. А ще є ті, які сподіваються якимось чином перебігти на нашу сторону.
Знаю про що говорю. Доказів не буде. Але і промовчати не можу. Просто повірте, або ні. Стверджую, що слова автора про радість всіх 2000 це неправда.
Херсон
(с)
44 ЗА "ХЕРСОН - ЭТО УКРАИНА", 0 - ПРОТИВ. ПЕРВАЯ ПОПЫТКА УЧРЕДИТЬ "ХЕРСОНСКУЮ НАРОДНУЮ РЕСПУБЛИКУ" ПРОВАЛИЛАСЬ
Первая попытка российских оккупационных властей учредить "Херсонскую народную республику" провалилась. Абсолютное большинство депутатов Херсонского областного совета – 44 человека – проголосовали за сохранение Херсонской области в составе Украины. Об этом сообщает телеканал "Украина 24".
Голосование проходило в Zoom. Все, кто участвовали в голосовании, выступили против учреждения ХНР. Об этом сообщил Игорь Колыхаев, исполняющий обязанности городского головы Херсона. По его словам, некоторые депутаты облсовета не смогли выйти в Zoom для участия в голосовании, поэтому нельзя заявлять, что решение было принято единогласно.
12 марта депутат Херсонского областного совета Сергей Хлань сообщил, что в Херсонской области российские военные готовят референдум по созданию так называемой ХНР. По его словам, ко многим депутатам обратились с вопросом, готовы ли они сотрудничать с ними.
"Обращаюсь ко всем депутатам Херсонского областного совета. Уважаемые коллеги, я уверен, что вы понимаете последствия вашего решения. Создание ХНР превратит наш край в безнадежную дыру без жизни и будущего. Не дайте им ни одного голоса! Не дайте им никакой возможности легитимизировать ХНР, – призвал Хлань.
Напомним, 3 марта российские военные взяли Херсон под полный контроль. Здание мэрии занято, однако областной оперативный штаб продолжает работать, решая насущные проблемы местных жителей. Украинских военных и бойцов сил территориальной обороны в Херсоне нет, город полностью окружен российскими войсками. Около десятка улиц Херсона остаются без электроснабжения, вертолеты и техника ПВО в местном аэропорту разгромлены. В мэрию поступают сообщения о случаях мародерства в магазинах города со стороны российских военных.
При этом в Херсоне продолжаются антивоенные митинги, участники которых скандируют: "Херсон – это Украина".
Сергій Сергійович Saigon
3 ч. ·
Я опять живий.
Це дуже друга война. Про неї не хочеться пафосно писать... Єбать, полежте в холодній калюжі за пеньком часа чєтирі, зачістіть очєрєдну йобану ферму чи село, потікайте от танчіків, поховайтесь в сараях от градів, міномьотів і смєрчєй, потом зробіть засаду, потом опять потікайте от танчіків по болотам по коліно у воді, потом постріляйтесь с підарасами і попробуйте про це пафосно написать.
Вчора, після очєрєдного отступлєнія у нас тупо кончілись сили і ми фізічєскі не змогли продолжить роботу. Це був той случай, коли ти двоє суток не бачів тепла, не спав і не їв. Коли в руках немає сил держать автомат, в спині намає сил держаться рівно, а ноги не ідуть. Може я ахуєнно постарів, а може не був готовий до таких нагрузок. Руководство все поняло, комбат сказав шо чєлавєчєский рєсурс не безгранічний, поблагодарив за роботу і наградив группу сном.
Ладно, то все йобані соплі. Тепер по суті.
НЛАВИ дуже завісімі от позіциї. Вони мало годяться для сітуатівних засад на рускі танки і дуже чуткі до рук. Условія стрільби з комплєкса огранічують возможності по вибору міста засади. Часто, просто приходиться ждать желізного уєбана, підпускать на нужну дістанцию, вибігать на нього в лоб і хуярить.
На данний момєнт у NLAW нами виявлено 2 основні болячки:
1. Аккуумулятор.
Пахую які круті цифри по тємпєратурним рєжимам там написані. Три ракєти тупо не запустились із-за мінусової тємпєрвтури (-8)
Шо робить?
Отцепіть його зразу от контейнера, прозвоніть тестером на йомкость і напряженіє і всігда носіть за пазухой.
2. Бойовий прєдохранітєль.
Вчора і позавчора опєратори (разні люди) при його переведенні тупо зламали красну хєрню і не змогли привести комплєкс в бойове положення. Із за цього нам прийшлось хуярить Т-80 з "шайтан-труб" і "мух". Після 4 попаданій уєбану нічого не було і ми дружно дали в тапок)
Шо робить?
Все очєнь просто. Не нада клацать просто так бойовий прєдохранітєлі. Робіть це непосрєдствєнно перед пуском. Транспортний можете знять зразу, а красний тільки перед пуском.
Навєрно, це всьо... нє, не всьо.
Я гордий, шо служу в ЗСУ з простими людьми, без всякого пафоса роблящими роботу, яку раньше бачили тільки в бойовиках.
Тепер точно всьо.
В Росії розгортаються масові протести. Масові протести блогерок та блогерунів проти блокування Інстаграму. Підписуються петиції, здійснюється тиск на органи влади. Створюються ініціативні групи. Ходоки ходять до міністерств та відомства. Все як треба.
Росіяни вміють ефективно протестувати. Просто для цього потрібен привід, який зачепить їх за живе.
Геноцид у Маріуполі. Вбивства українських дітей. Звірства проти мирних громадян. Агресивна війна, в якій гинуть, до речі, вже тисячі росіян. Це все сприймається ініціативними запоребрікамі як частина природнього ландшафту їхнього життя. Зате позбавлення можливості світити своїми пиками та на них заробляти викликає щирий спротив та обурення!
В мене щодо цього є емоція. Та аналіз.
Емоція досить лінійна - хочеться к х&ям залити цю 1/6 частину суші напалмом та запалити сірник.
Аналіз, звичайно, менш фантастичний. Останній раз в історії з таким рівнем дегуманізації суспільства та нормалізації абсолютного зла людство стикалося у 30-ті. Я все частіше згадую «Банальність зла» Ганни Арендт, книгу, яка описує повний моральний крах німецької цивілізації, коли знищення мільйонів людей сприймалося та оцінювалося багатьма нормативними членами суспільства, порядними бюргерами, як засіб побудувати успішну кар’єру. Не більше, але не менше. В багатьох не було навіть якоїсь особливої ненависті до євреїв. Ну просто, щоби жити добре та отримувати чергові звання та медальки, треба було розробляти все більш ефективні методи втілення геноциду. Нічого особистого - просто бізнес. Просто хтонічне, абсолютне зло упаковане в затишний баварський будиночок зі штоленом на столі.
Путін справді тотожний Гітлеру. І це вже не літературний оборот, а просто медичний факт. Путін є глобальною загрозою, бо як і Гітлер він спирається на консолідоване суспільство просякнуте настільки тотальним злом, що воно є просто розлитою у повітрі побутовою буденністю. Це зло - як кисень, яким ми дихаємо, але якого не помічаємо. Воно - всюди.
Такі суспільства не здаються. Не бунтують. Принаймні проти зла, бо зло є їхнім коренем. Їхнім повітрям. Такі суспільства лікуються тільки повною поразкою, крахом, руйнацією. Засвоюють уроки після мільйонів жертв. Після спалення міст. Після злиднів та жахіть.
Ми - небесне воїнство, яка боронить світ від цього зла. Але на нас Путін не зупиниться. У своїй ненависті він шукає смерті, як колись шукав її інший навіжений з Бранау-ам-Інн.
А росіянам я від усієї душі побажаю спити цю криваву чашу до самого дна. Наші страждання неймовірні. Але ваша спокута прийде до вас через страждання стократні нашим! Хай це станеться скоріше!
Ні. Неправда. Абсолютно не всі, і навіть не більшість.
Хто хотів защіщать рєспубліку ат бІндерАвцев, ті ще в 14-15 роках пішли. Інші ні.
Я не написав що вони хотіли стріляти *бандер". Я написав що вони 24 02 2022 вирушили що все, зараз могутня російська армія розгромить Україну і вони будуть повноцінні росіяни. Що все вже закінчилося. А все лише почалося. Хоча для них так- закінчилося скоро .
Активіст проник на віллу дочки Путіна у Франції, змінив замки і запросив туди біженців.
Активіст на ім'я П'єр Афнер
"Ми атакували замок Путіна у Біарріці
Відео було розміщено на українському ТБ"