П.С.
Мені здається, що це таким чином вони підстраховуються на той час, поки переведуть свою економіку на інші джерела, на інших постачальників, на інших покупців. Щоб не так боляче було для ЄС. І щоб цього скаженого розбурханого божевільного трохи присмирити.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Пыня приехал на стройку «Роскосмоса» и вот что из этого вышло
Скількі на ньому бронежилетів?
А може у нього водянка, чи цироз? Подивіться на його живіт, він з кожним разом все більше і більше.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Сбербанк заявил, что его чешская «дочка» не будет открывать свои отделения в понедельник, в связи с тем, что столкнулся с аномальным оттоком средств клиентов. ЦБ Чехии отказал в финподдержке, а сам Сбер поставить ликвидность не сможет.
Не відволікайте СБУ та поліцію повідомленнями про червоні лампочки
За останні дні мені дуууже багато люде пише про якісь мітки, хрестики, лампочки, червоне світло у вікнах і т.і.
Мені, як людини, яка трохи розуміється в техніці, дуже дивно все це чути.
1. Наприклад, хрестик на дорозі. Чим і кому він допоможе? Його неможливо розгледіти з літака, його не "бачать" ракети. І головне питання, яке я всім задаю: на що він вказує? Ви думаєте ворог не знає, де в Україні розташовані військові частини? Аеродроми? Ну серйозно? І ось хрестик на дорозі йому допоможе?
росія розробила власну супутникову навігаційну систему ГЛОНАСС - аналог GPS, яка складається з 24 супутників. Як можна співставляти супутники і якісь хрестики?
2. Теж саме стосується червоного або фіолетового світла з вікон, або червоних лампочок на висотних будівлях. Фіолетове світло використовують садівники, які на балконах вирощують квіти, або щось трохи веселіше. Це аж ніяк не допоможе ворогу.
3. Але найбільшу дурню я прочитав вчора, нібито потрібно відключити геолокація на телефонах, бо ворог так дізнається про скупчення людей. Зараз цю фігню вже спростували. Просто для розуміння - геолокаційні супутники висять на висоті 19000 км над Землею. В них нема ніяких приймачів інформації з мобільних телефонів. Ваш телефон не зможе так далеко передавати радіосигнал. Теоретично скупчення людей можуть вирахувати мобільні оператори. І вони це можуть зробити, навіть якщо в вас старий кнопковий мобільний без GPS. Але навіщо? Чим би це допомогло ворогу?
4. Чому не вимикають вуличне освітлення вночі? Це робиться, щоби ми могли бачити ворожі ДРГ, якщо вони тут будуть.
Але все ж таки навіщо всі ці хрестики ставлять? Навіщо запускають інформацію про фіолетове світло і червоні лампочки?
В мене є дві гіпотези.
1. Для підбурювання панічних настроїв і страху. "аааа!!! на мої будівлі хрестик, вночі мене разбомблять, аааа, потрібно здаватися путіну". Не розбомблять, і ми не здамося. Якби вороги реально хотіли використовувати якісь світлові сигнали, то використали б інфрачервоні чи ультрафіолетові. І ніхто не побачив би
2. Для перевантаження поліції і СБУ. Просто уявіть, скільки тисяч дзвінків вони зараз отримають на свої гарячі лінії. І якщо буде сигнал про справжню ДРГ, то серед сотень дзвінків про лампочки та хрестики, він може і не дійти кути треба.
Тому не панікуйте і не грузіть поліцію цією фігнею.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
«Переговоры пройдут или в нужном Украине направлении, или как русский военный корабль».
Арахамія
Війна між Україною та Росією перетинає кордони та спричинила серйозний інцидент на Майорці.
Минулої суботи о 12:35 співробітники Цивільної гвардії заарештували українського моряка, якого звинувачують у частковому затопленні розкішної яхти вартістю близько 7 мільйонів євро , яка базується в Порт-Адріано в Кальвіа.
На кораблі « Леді Анастасія » затриманий пропрацював близько десяти років. Власником судна є громадянин Росії Олександр Міджеєв , який обіймав посаду керівника російської вертолітної корпорації, яка в основному виробляє ці літаки для військових цієї країни. У 2016 році він отримав підвищення в корпорації, яка продає зброю по всьому світу. Тепер дві компанії утворюють холдинг під назвою "Ростех". Все це випливає із заяви в суді заарештованого українського моряка.
Зараз затриманий вказує, що власник корабля відповідає за виробництво зброї, з якою атакують його країну. Коли моряк побачив по телебаченню російську крилату ракету в багатоквартирному будинку, де були мирні жителі, йому було дуже погано. «Боєголовка не вибухнула, але зруйновано більше п’яти поверхів», – говорить він у своїй заяві перед суддею. Він зрозумів, що це крилата ракета, вироблена компанією його начальника, і був у гніві. З цієї причини він повернувся на корабель і, згадавши, що проживає в Києві в схожій квартир, вирішив помститися господареві, завдавши лише матеріальної шкоди, а не особистої.
Опинившись на кораблі, він відкрив великий клапан в машинному відділенні і другий в іншому відсіку, де живе екіпаж. Він закрив паливні клапани і відключив електрику, щоб не було витоків. Він повідомив трьох членів екіпажу покинути корабель, і вони почали кричати, що він божевільний. Він нагадав їм, що вони теж українці і що їхня батьківщина зазнала нападу. Він також сказав їм, що візьме на себе повну відповідальність. Вони намагалися зупинити витік води разом з працівниками Порт Адріано . Коли приїхала поліція, моряк сказав їм: «Власник цього корабля — злочинець, який заробляє на життя продажем зброї, а тепер вони вбивають українців .»
Цієї неділі заарештований був притягнутий до відповідальності, а суддя, дізнавшись, що він утопив яхту росіянина, побачивши як російська ракета вдарила в житловий будинок на Лобановського, 7 а - відпустив його з-під варти.
Якби вони вам помагали, ви би, бляді, цю тему взагалі не обговорювали би.
Вас ненавидить ВСЯ Україна. ВСЯ.
Європейський Союз надасть Україні летальну зброю загальною вартістю EUR450 млн та нелетальних вантажів на суму EUR50 млн, повідомив високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки політики Жозеп Боррель у неділю в Брюсселі.
"Оскільки повномасштабна війна триває, і ми хочемо зробити все, щоб підтримати Україну, ми вирішили використати наші можливості надати летальну зброю, летальну допомогу українській армії загальною вартістю EUR450 млн пакета підтримки та ще на EUR50 млн нелетальних матеріалів – палива, захисного обладнання", - повідомив він.
За словами Борреля, усе це буде покриватися за рахунок можливостей нашого Європейського фонду миру. "Це вперше в історії, як ми це робимо, і всі з цим погодилися, принаймні не перешкоджали цьому рішенню", - наголосив високий представник.
Він також подякував Польщі, яка запропонувала свої послуги з доставки цих матеріалів Україні.
"Президент Зеленський сказав, що переконаний: наступні 24 години будуть вирішальним часом для України, і прем’єр-міністр Борис Джонсон запевнив, що зробить все можливе для допомоги він зробить усе можливе, щоб допомогти забезпечити оборонну поміч з боку Великобританії та союзників", - йдеться у повідомленні пресслужби британського прем’єра.
Кіпр закрив повітряний простір для літаків РФ, - міністр транспорту Карусос
За його словами, NOTAM почав діяти з опівночі 28 лютого для закриття повітряного простору для російських літаків.
У Бундестазі закликали відключити від SWIFT всю фінансову систему РФ
Голова комітету Бундестагу із закордонних справ Норберт Реттген заявив про необхідність додаткового посилення санкцій проти РФ.
Як повідомляє "Європейська правда", про це він написав на своїй сторінці у Twitter.
Зокрема, політик закликав до енергетичного ембарго РФ, а також до повного відключення країни-агресора від платіжної системи SWIFT.
"Чи підтримуємо ми нафтогазовове рятувальне коло РФ чи ні? Я думаю, що було би правильно відключити Росію від SWIFT повністю, а не лише окремі банки",- пише він.
Рубль полетів униз: євро вже більше 130 рублів
Прийшов понеділок, почалися валютні торги – і курс російського рубля, як і очікувалося, стрімко полетів униз.
У перші ж хвилини торгів курс рубля до євро впав на 40%: за один євро дають уже більше 130 рублів.
Рубль падає через санкції, запроваджені всіма західними країнами проти резервів російського Центробанку та провідних російських банків.
Джерело: BBC