А в России чудеса! № 2

Современная жизнь и новая история стран мира

Lis1980
Генерал-майор
Генерал-майор

А в России чудеса! № 2

Где Lis1980 » 29 авг 2026, 22:55

Bikini писал(а):Шиза :fp: :bt:

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А в России чудеса! № 2

Где Warisdeath » 29 авг 2026, 23:11

Наче до цих касаток хтось думав, що з психикою путіна все гуд. Він неадекват. Якщо хтось цього не бачив, то це дуже дивно.
Тоді добре що цей неадекват розповів про касаток і ведмедів. Завдяки цьому побачили його неадекватність.

Ну, хоч так)))
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А в России чудеса! № 2

Где Warisdeath » 30 авг 2026, 00:04

Изображение
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А в России чудеса! № 2

Где Warisdeath » 31 авг 2026, 00:05

На фасаде главного корпуса Волгоградского медицинского университета вновь появился барельеф Сталина. Его разместили рядом с профилями Карла Маркса, Фридриха Энгельса и Владимира Ленина — ASTRA.

Барельеф был частью первоначального оформления здания, построенного в 1953 году для Высшей партийной школы в Сталинграде. В 1961 году, во время кампании по десталинизации после XXII съезда КПСС, изображение Сталина и другие упоминания о нем на фасаде демонтировали. В 1963 году в здании открылся медицинский институт.

Вопрос возвращения профиля Сталина на фасад здания был поднят в 2023 году, когда начались реставрационные работы объекта культурного наследия.

В стране уже установлено более 110 памятников Сталину.

Изображение
Изображение
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

А в России чудеса! № 2

Где Warisdeath » 31 авг 2026, 00:08

Російська державна алмазодобувна компанія «Алроса», на яку припадає близько 90% усього видобутку алмазів у країні, завершила півріччя зі збитками вперше за шість років — The Moscow Times.

За січень–червень 2026 року «Алроса», яка на третину належить «Росімущєству», а ще на 25% — уряду Якутії, зазнала збитків у розмірі 9,5 млрд рублів (близько 110 млн доларів), як випливає з її звітності. Виручка компанії в річному вимірі скоротилася на 33%, валовий прибуток впав утричі, а показник EBITDA (обсяг прибутку компанії до вирахування відсотків за кредитами, податків та амортизації) — на 61%.

Стан "Алроси" зараз "важкий", констатують російські аналітики. Окрім чистого збитку, компанія працює в мінусі за грошовими потоками — іншими словами, надходження на її рахунки не покривають усі відтоки. За півріччя касовий розрив у «Алроси» склав 16,9 млрд рублів (197,6 млн доларів), а за останні 12 місяців — 33,2 млрд (близько 384 млн доларів).

«Протягом звітного періоду алмазно-діамантова галузь продовжувала відчувати тиск кількох факторів, таких як геополітична та макроекономічна невизначеність, тривалий цикл скорочення обсягів запасів алмазів і діамантів у секторі огранування та роздрібній торгівлі, а також зміцнення курсу рубля до долара, що призвело до скорочення виручки в першому півріччі 2026 року», — пояснює «Алроса» у звіті.

Компанія, яка займає 30% світового ринку алмазів і перебуває під західними санкціями з 2022 року, минулого року скоротила видобуток на 10 %, до 29,8 мільйона каратів. А цього року прогнозує спад ще на 13–16%, до 25–26 млн каратів.

Щоб скоротити витрати, минулого року «Алроса» зменшила зарплати співробітників, які безпосередньо не задіяні у видобутку, на 10%, деяких перевела на неповний робочий день, а крім того, призупинила роботу на двох родовищах. У червні «Алроса» вирішила законсервувати гірничі роботи на підприємстві «Севералмаз», яке забезпечує близько 10% видобутку алмазів у країні.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

А в России чудеса! № 2

Где Влад Бевх » 31 авг 2026, 22:01

169723 - А в России чудеса! № 2
Извини но придётся ещё немножко порушить твои представления о земном рае. Площадь с Индию но населения миллион человек. 99% местности это леса в которых не ступала нога человека. Лето жаркое и короткое. С октября начинается зима, до -50 C° и больше весь декабрь, январь и февраль. В городах в это время стоит жёсткий туман. Осень начинается в мае. В основном в середине. До 18 лет прожил в селе с населением ~2500 человек. Живу два года в городе Якутск. Получше чем село, интернет гораздо лучше, ну и все плюсы города( магазины и т. п.). Но а так сказать больше нечего, так как за пределами Якутии не бывал. Если есть какие-то вопросы спрашивай.

---------------
Гнус сильно донимает?
------------------
169724 - А в России чудеса! № 2
В деревне и в местах где много деревьев охуеть как, чуть с ума не схожу от них. А так в городе их не так много.
-------------------

Лол, в Колыме изза комаров скот домашний погибает, тупа в ноздри забиваются комарьё поганое, после чего погибают задохнувшись.

Вернуться в «Из жизни разных стран»