Соком Еліт

Обсуждение холодного оружия

Автор темы
Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Соком Еліт

Где Влад Бевх » 11 мар 2026, 06:02

Купив все ж …
Колись, на першому витку ножеманії не судилося. Мене років 19 назад на ножики знайомий «підсадив» , заказували з Ньюграхама. Мені після КолдСтіла АК47 захотілося складень побільше, від солідної фірми і з порошковоі сталі . Вибір був Спай манікс ХЛ та Бенч Рукус 610 - обидва на тридцятці і соком еліт на спм90. Прості часи були …. Соком ауто нам в Україну відмовилися слати. А мануал я не схотів. Бо мануальний Соком - це як безалкогольне пиво. Взяв тоді Рукус.
Ну от тепер все ж придбав Соком, після підробки і топової репліки …
Цікаво що якби не репліка від Грін Торн то мабуть би не купив. Бо форма клинка сучасного Соком Еліта з моєї точки зору набагато гірше естетично. Подивіться самі (третє фото, клинок Сокома двух попередніх поколінь) . Але рік з реплікою мене якось примирили з новим дизайном клинка…

По легенді Соком (первинний дизайн девяностих) - це ніж для вбивства 🙂 Для знищення ворога атакою кількома схемами що в методичках НАТО ще з часів Файрберна і Сайкса.
Там все просто і примітивно, гадаю всі дивилися. Скажемо атака сзаду - удар в зону нирок і атака по горлу з затисканням рота.
А то що цей ніж не ріже ....
"Це бойовий ніж! Він не має різати, він має бути страшним!".
Наскільки дизайн Соком Еліта відповідає легенді - питання вже інше. Мінімальна довжина клинка бойового ножа - тема окремого дискуссу. В мене на це своя думка.
Але Марфіоне зумів розкрутити свою продукцію у відповідності до легенди.
"Кожен тиловий щур вважає за потрібне мати на розгрузці фолдер від Мікротеч" (з американських військових форумів).
Ну і популярності Сокома посприяв типовий для Марфіоне дизайн (що проявився вже на його першому ножі UDT) - великий клинок на компактизованому руківі. Коли клинка багато а носити на кишені зручно - це звісно користувачам приємно. Хто не працює багато цим ножем.
167133 - Соком Еліт
167134 - Соком Еліт
167135 - Соком Еліт
167136 - Соком Еліт
167137 - Соком Еліт

Вернуться в «Холодное оружие»