Страны Европейского Союза и Европа в целом.

Современная жизнь и новая история стран мира

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 дек 2025, 01:40

🤡 Орбан опублікував глузливий ролик під саундтрек до "Мисливців за привидами", у якому похизувався тим, що начебто врятував Європу від війни, заблокувавши надання Україні активів РФ

У відео президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і канцлер Німеччини Фрідріх Мерц показані у ролі "дивних істот", про яких співається в пісні. А сам Орбан, а разом з ним й інші ультраправі політики — мисливці за привидами.

На початку відео Орбан зображує себе "героєм", до якого слід звертатися прем'єр-міністру Бельгії Барту Де Веверу у разі, "якщо по сусідству відбувається щось дивне".

🤮 Крім того, Орбан опублікував черговий пропагандистський пост, в якому заявив, що перемогти РФ "неможливо".

Орбан опублікував пост:
Изображение
"Ми пережили довгу та важку ніч.

Нам вдалося запобігти безпосередньому ризику війни. Ми не дозволили Європі оголосити війну Росії, використовуючи російські ресурси.

Цей план втягнув би Європу у війну та наклав би фінансовий тягар у розмірі 1000 мільярдів форинтів на Угорщину. Нам вдалося захистити угорські сім'ї від цього.

Водночас 24 держави-члени вирішили надати Україні військовий кредит на наступні два роки. Якщо Україна не зможе повернути кредит, ці європейські країни повинні будуть покрити його виплати.

На щастя, співпраця В3 знову активна: Угорщина, Словаччина та Чеська Республіка вирішили не сідати в цей потяг. Зробивши це, ми позбавили наших дітей та онуків тягаря цієї величезної € позики в 90 мільярдів. Частка Угорщини у військовій позиці становила б понад 400 мільярдів форинтів.

Погана новина полягає в тому, що в Брюсселі явно тривають приготування до війни. Угорщина залишається голосом миру в Європі та не дозволить використовувати гроші угорських платників податків для фінансування України. Тільки уряд патріотів може гарантувати мир і забезпечити, щоб угорські кошти не надходили до України. Якби в Угорщині був брюссельський уряд, він би штовхнув Угорщину на війну та витратив би все до останньої копійки на підтримку України. Ми не можемо і не дозволимо цьому статися!"

Польський дипломат опублікував відповідь на пост Орбана про те, як він "врятував Європу від війни", заблокувавши використання російських заморожених активів на користь України.

"Вітаю", — написав очільник МЗС Польщі Сікорський і знову "нагородив" Орбана орденом Лєніна
Изображение
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 дек 2025, 00:42

Упс, щось змінилося :rolleyes:

Угорський прем'єр Орбан заявив, що його країна “не зацікавлена в падінні України, оскільки це стало би серйозною проблемою для Угорщини”.

"Падіння України не тільки не є в інтересах Угорщини, а ми повинні досягти чудової угоди для того, щоб цього не трапилося", - сказав угорський прем'єр у промові, фрагмент якої виклав у соцмережі. Стабільність в Україні, мовляв, має велике значення для Угорщини, бо та постачає туди електроенергію та газ. Війна, за словами Орбана, щодня послаблює Україну, тож кожен, хто справді підтримує Україну, "повинен прагнути миру, і прагнути його зараз".
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 24 дек 2025, 01:46

23 грудня, британська поліція затримала в центрі Лондона шведську пропалестинську активістку Грету Тунберг.

Тунберг брала участь в акції на підтримку восьми активістів терористичної організації Palestine Action, які були ув’язнені після насильницьких протестів і наразі оголосили голодування. Акція під гаслом «В’язні за Палестину» відбувалася біля офісу страхової компанії Aspen Insurance у британській столиці. Пропалестинські активісти обрали цю компанію мішенню, стверджуючи, що вона надає послуги ізраїльському оборонному концерну Elbit Systems.

Під час протесту двоє антиізраїльських активістів розпилили червону фарбу на фасад будівлі.

Активісти оприлюднили відео затримання Грети Тунберг. На ньому Тунберг сидить із плакатом на підтримку забороненої у Великій Британії організації Palestine Action з написом: «Я підтримую в’язнів Palestine Action. Я проти геноциду». Видно, як поліцейський забирає плакат перед її затриманням.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 24 дек 2025, 01:50

Ей все эти задержания как награды.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 24 дек 2025, 02:03

Lis1980, Однозначно. Але ж і не затримувати не можна.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 04 янв 2026, 22:21

Берлін поринув у темряву: у столиці Німеччини масштабний блекаут, світло обіцяють повернути лише 8 січня, — ЗМІ

У південно-західній частині Берліна сталася масштабна аварія електропостачання — без світла залишилися близько 45 000 – 50 000 домогосподарств та понад 2 000 комерційних об’єктів.

Причина — пожежа на кабельному мосту через канал Тельтов, де були пошкоджені важливі високовольтні кабелі, що ведуть до електростанції в районі Ліхтерфельде.

Пожежу загасили, але пошкодження мережі серйозні, тому відновлення електропостачання виявилося складним.

Поліція розслідує інцидент за підозрою на навмисний підпал.

Ускладнює ситуацію зимова погода з низькими температурами й снігом, що затримує прокладання нових підземних кабелів.

Через відключення можливі перебої також з мобільним і стаціонарним зв’язком, опаленням і обслуговуванням критичної інфраструктури.

Ультраліве екстремістське угруповання, відоме як група "Вулкан", оголосило, що це його активісти навмисно підпалили кабельний мост через канал Тельтов у Берлін-Ліхтерфельде
Своє звернення вони надіслали у неділю, 4 січня 2026 року, до редакції місцевого радіо RBB24 (Rundfunk Berlin-Brandenburg, RBB).

"Метою акції були не відключення електроенергії, а радше завдання шкоди промисловості на основі викопного палива", - мовиться у посланні. За словами авторів листа, здійснений ними підпал слід розуміти як "акт самооборони та міжнародної солідарності з усіма, хто захищає Землю та життя". Автори також висловили сподівання, що видобуток викопного палива можна буде зупинити, і що цей їхній акт зробить в даному напрямку вирішальний внесок.

Також підпалювачі електрокабелів наголосили, що їм шкода простих берлінців, котрі опинилися без світла, але у них немає жалю до власників дорогих вілл, яких теж було знеструмлено.

Держбезпека та фахівці з тероризму, що ознайомилися з повною версією листа, в якому серед іншого описано технічні деталі підпалу, вважають його справжнім.

Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 05 янв 2026, 15:29

Диверсія занадто масштабна і професійна щоб списати на купку придурків. Проживаючі в Німеччині пишуть що німці массово клянуть Росію і що навіть ті хто раніше повторював про «Адін народ» і що Росія захищає в Україні свої законні інтереси - раптово радикалізувалися і кричать що тре протидіяти росії максимально.

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 06 янв 2026, 01:41

Влад Бевх писал(а): раптово радикалізувалися і кричать що тре протидіяти росії максимально.
Не..на..до... Найн!! ;)
Радикальные немцы как-то стрёмно.. ))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Автор темы
Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Из жизни разных стран»