Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 14 дек 2025, 23:31

Канешн обман.. везде обман.. ;)
Я дочь офицера, не все так однозначно (с) С 14 года помню..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 15 дек 2025, 22:01

На фото той підводний човен до враження і коментарій русні на подію.
Изображение
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 15 дек 2025, 22:33

Краснознамённый Черноморский флот по боевому составу уже приблизился к Краснознамённой Каспийской флотилии? :wink:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 15 дек 2025, 23:16

Подоляка пише:
Изображение

Изображение

Изображение

Соловйов теж пише
Изображение
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 дек 2025, 21:07

Безпілотний літальний апарат (БПЛА) зазнав аварії в селі Чубуклубала, розташованому між районами Кандира та Ізміт міста Коджаелі. За попередніми оцінками, БПЛА є російською серією «Орлан».

На зображеннях збитого безпілотника видно емблеми російської армії на його нижній частині, крилах та хвості. Безпілотники серії «Орлан» загалом відомі тим, що використовуються для розвідки та спостереження і не несуть жодного вибухового вантажу.

Изображение

Міністерство внутрішніх справ оголосило: «Сьогодні в межах мікрорайону Чубуклубала в Ізмітському районі Коджаелі було виявлено безпілотний літальний апарат (БПЛА) російського походження, який, як вважається, належить до типу «Орлан-10» та використовується для розвідки та спостереження. Розслідування цієї справи триває».

«Літак розбився в середу».

Ісмаїл Байхан, який знайшов дрон, сказав наступне:

«Минуло 3 дні, я бачив його в середу. Я почув звук, коли спускався з поля. Я зрозумів, що він ось-ось впаде. Він об щось вдарився і впав».

Я злякався і не міг підійти ближче. Було чути гудіння. Я нікому не сказав, щоб хтось не прийшов забрати це. Я боявся, що може статися щось погане, що це може бути бомба, тому не міг підійти ближче.

«Я нікому не розповідав, бо боявся. Коли ніхто не прийшов забрати, я сьогодні розповів сільському голові. Староста прийшов, перевірив, а також повідомив команди».

Изображение

Попереднє порушення в Чорному морі

15 грудня неідентифікований безпілотний літальний апарат, який порушив повітряний простір Туреччини над Чорним морем і був відстежений радаром, був збитий літаком F-16 турецьких ВПС . Після інциденту Міністерство національної оборони опублікувало заяву.

Міністерство національної оборони зробило таку заяву щодо інциденту:

«15 грудня 2025 року, після виявлення БПЛА, що наближався до нашого повітряного простору з боку Чорного моря, усі відповідні підрозділи негайно розпочали процес виявлення, ідентифікації та відстеження в рамках чинного законодавства та стандартних оперативних процедур».

Джерело: SavunmaSanayiST.com

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 дек 2025, 21:13

Держдеп США Рубіо: Трамп каже, і я перекладу, що він намагається донести: це не наша війна, це війна на іншому континенті

Ми витратили величезну кількість часу та енергії. І ми намагаємося з'ясувати, з чим може жити Україна і з чим може жити росія, визначити позиції обох сторін і подивитися, чи можемо ми підштовхнути їх до якоїсь угоди.

Війни зазвичай закінчуються одним із двох способів: капітуляцією однієї сторони або переговорним врегулюванням.

Ми не бачимо капітуляції найближчим часом з жодної сторони, тому лише переговорне врегулювання дає нам можливість завершити цю війну.

Переговорне врегулювання вимагає двох речей: щоб обидві сторони щось отримали і щоб обидві сторони щось віддали.

І ми намагаємося зрозуміти, що росія може дати і що очікує отримати, що Україна може дати і чого Україна може очікувати.

Зрештою, рішення буде за Україною і за росією. Не залежатиме від США.

Ось яку роль ми намагаємося відігравати, і саме тому відбувається так багато зустрічей.

Це не про нав'язування угоди комусь. Це про визначення того, чого обидві сторони очікують і потребують, і що готові віддати натомість, та з'ясування, чи можуть ці позиції перетнутися.

І, звісно, це вимагає багато часу і важкої праці.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 дек 2025, 21:20

Тобто про покарання агресора мова не йде взагалі. Про поразку нападника питання не стоїть.

Звісно, що для нас це не новина і ми це знали і без пана Рубіо. Просто добре, коли є підтвердження.

Після кожної заяви, після кожного дійства так і бачу, як Америка при Трампі і його команді стає все величніше та величніше. Прям на очах стає.

Мляяяя, хлопці, ну ви ж хотіли в ізоляціонізм, ну то й йдіть, нахрін вам це посередництво? Ну не виходить у вас, не виходить.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 дек 2025, 21:42

ССО на щось натякають :rolleyes2:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 19 дек 2025, 22:01

Warisdeath писал(а):Тобто про покарання агресора мова не йде взагалі. Про поразку нападника питання не стоїть.
Для этого нужна сама малость.. победить и покарать.. а это у нас не получается.

И вообще из этого текста имхо кажется, что Трамп и Ко готовятся умывать руки.. ну не шмогла я, не шмогла!! ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 дек 2025, 22:15

Lis1980, Я кажу не про нас. Ми самі знаємо що нам треба. Я кажу про посередників. Ще рік тому ті, хто зараз посередники, були союзниками і вважалися тими, що стоять на стороні світла і добра. Це було лише рік тому. А після того, як вони взяли курс на стати великими, і із союзників стали посередниками, вони перетворюютьсяч на тих, з кого насміхаються всі злочинці світу, а самі головні злочинці, збочинці і терористи крім насмішок, ще і ноги витирають.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 дек 2025, 22:17

Lis1980 писал(а):
19 дек 2025, 22:01
И вообще из этого текста имхо кажется, что Трамп и Ко готовятся умывать руки.. ну не шмогла я, не шмогла!! ;)
Я тому і сказав, що хочете ізоляціонізму, то ізолюйтеся. А не робіть із себе сміхотворисько

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 дек 2025, 22:21

Там хуйло проводив чергові побрихеньки. Зараз наші журналісти, експерти почнуть про це розповідати, хтось довго, хтось не дуже.
Ось тут коротко і про саме головне, тобто про нас.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 20 дек 2025, 21:57

Немного поцитировал кремлевского фюрера, в основном, то, что касалось войны и армии. Врал, как дышал. Отдельно доставило вранье про иноагентов

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 20 дек 2025, 22:28

Warisdeath писал(а):
20 дек 2025, 21:57
Врал, как дышал.
Это его абсолютно обычное состояние.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 26 дек 2025, 00:31

(С)
Новини про бойове застосування лазерів майже одночасно надійшли і щодо китайського лазера, поставленого своєму союзнику рашці, і щодо ізральського лазеру, поставленому своєму Цахалу.
Звертаю на це увагу так само, як роки тому звертав увагу на початок застосування КАБ-ів орками. Це може змінити і дуже в погану для нас сторону, ситуацію на фронті.
Зрозуміло що китай напхає цими лазерами рашку під зав'яку і за досить короткий період часу. Також зрозуміло, що ні про ізраільський, ні тим більше про американський лазер ми можемо навіть не мріяти.
Ми можемо почути знову про якийсь "Лазер Тризуб", але там ще до бойового застосування десь так як і у фламінгів.

Чому у ізраільського два випромінюача - хз. Можливо вони намагаються сконцентрувати в точці перетину і їм так легше, чим боротися з спалахуючою атмосферою, коли випромінювач один, але потужніший. Також заявлена потужність 100 кВт, невідомо чи то два по 50, чи кожен по 100.

Щодо китайського, кажуть він значно компактніший, хоча всеодно досить великий агрегат. Має дальність роботи півтора кілометра по крилатих ракетах і дронах. Балістику не бере. Щодо мінометних мін - даних не маю, але навряд.
Тим не менше, коли китай напхає цими пристроям рашку, у наших дронів почнуться великі проблеми, треба буде балістика, якої нема.
Наш Тризуб, чи щось інше (в щось інше навіть більше вірю) теоретично може бути, але це сильно теоретично. Треба вирішити дві задачі: перша - електромеханічна, з направленням і стабілізацією. Вона перша, бо без цього ніщо нікуди "не поїде". Друга - це сам випромінювач. Плюс-мінус щось таке є в наявності, на мінімалочках. Але поки що до потужностей китая ще далеко. Не виключаю що також доведеться зводити докупи кілька випромінювачів.

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»