Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2
-
Lis1980
- Полковник

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
| Ссылка: | |
| BBcode: | |
| HTML: | |
| Скрыть ссылки на пост |
-
Lis1980
- Полковник

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Слухаю я і читаю всю цю маячню, яку назвали планом і для чогось знову почали обговорювати те, що вже стоп'ятсот разів було обговорено, і у мене виникає єдине питання. Ну, припустимо, що все це насправді існує і насправді змушують Україну до капітуляції, то поясніть мені, а це вже Америка стала великою після капітуляції країни, на яку жорстко напали і знищують в режимі он-лайн без зупинки, чи ще ні? Тобто, як всім нам відомо, все, що робить Трамп, це все для MAGA, тому я і питаю, наша капітуляція точно допомогає зробити America Great Again?
А нє, ще є одне питання. Якщо посилаються на наш корупційний скандал, і що нібито саме ця подія стала причиною для нашої капітуляції, то виходить так, що відома історія з сучим сином вже не працює? Нє?
Хоча...., а може в даному випадку сучий син - це путін?
Якщо так, то тоді пазли складаються і все логічно. Тільки це ніяк не знімає моє перше запитання.
А нє, ще є одне питання. Якщо посилаються на наш корупційний скандал, і що нібито саме ця подія стала причиною для нашої капітуляції, то виходить так, що відома історія з сучим сином вже не працює? Нє?
Хоча...., а може в даному випадку сучий син - це путін?
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Lis1980
- Полковник

Ничего не понял, но было интересно (с)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Влад Бевх
- Генерал-майор

(С)
Маю відчуття, що цим "планом з 28 пунктів" нас розводять, як кошенят. І це не стільки ІПСО Кремля або/та нестримний зуд рудого до Нобелівської премії миру, скільки "много ходов очка" місцевого розливу.
Слідкуйте за руками.
10 листопада вранці опубліковані плівкі Міндіча. Посеред всіх подій виринає інформація, що наступні плівки можуть свідчити про причетність колишнього міністра оборони до розкрадань у сфері оборонних закупівель.
10 листопада ввечері Умеров відбуває з візитом до Туреччини та ОАЕ, начебто, з метою "активізації переговорного процесу", зокрема, щодо обмінів полоненими.
12 листопада в The Times опубліковано інтерв'ю з заступником міністра ЗМ Сергієм Кислицею, де той стверджує, що переговори про обмін полоненими призупинені через відсутність прогресу з боку Росії.
15 листопада Умеров звітує, що після візитів в Туреччину та ОАЕ, якісь "сторони" погодились відновити переговорний процес щодо великого обміну полоненими. Проте немає підтверджень, що він взагалі зустрічався з російською стороною. Підтверджень від рашки про поновлення переговорів щодо обміну військовополоненими я не знайшла.
З 16 листопада починають курсувати чутки, що Умеров поїхав у США і відмовляється повертатися. Цікава приправа до новини: за деякими інсайдами, в поїздці Умерова супроводжував Поклад – заступник Малюка, який виконував роль свого роду "гаранта повернення" (інфа від Забеліної).
Достеменно відомо, що в цей перірд Маямі Умеров зустрічався з Віткоффом.
18 листопада виринає "мирний план на 28 пунктів" Віткоффа-Дмітрієва, який начебто буде настійливо пропонуватися Зеленському для затвердження.
План для України жахливий, але має певні сліди того, що не спецоперація Кремля, принаймні, не повністю, – зокрема, пункт про "Донбас в оренду" міг запропонувати виключно сам Віткофф. Дмітрієв такий пункт ніколи не узгодив би (інфа від радіо НВ).
При цьому, жодних офіційних стверджень, що саме цей план прийнятий і схвалений Трампом як базовий, немає, досі всі повідомлення про план – це зливи.
(Апд. Трамп начебто підтвердив. Проте суті це не міняє, ми це вже бачили неодноразово).
20 листопада проходить засідання фракції, де Зє зі складним та стурбованим лицем каже, що зараз тривають дуже важкі переговори і йому не до розбірок.
21 листопада з досить таки авторитетних джерел надходять інформація, що Умеров схвалив цей план і потребував виключити пункт про аудит, а натомість включити план про амністію "за будь-які дії під час війни".
Моя версія подій.
Знаючи, що Умеров щільно вмазаний в плівках Міндіча, Зє відправляє його подалі "зробити щось", що переб'є хайп. Умеров потикнувся активізувати масштабний обмін, але там глухо.
Тоді він зустрівся з Віткоффом і сказав йому, що наша сторона схвалює його план, ну хіба що оцей пункт змініть.
В цій історії я вірю в наступне:
Це не план Віткоффа-Дмітрієва, це план Віткоффа. Дмітрієв не допустив би жодної "оренди" землі, яку хйло вважає своєю. Віткофф давно вважає себе “архітектором великих угод” і фанатіє від ідеї залишити по собі “миротворчу спадщину”, тому це ідеальна мішень для маніпуляції.
Саме Умеров ініціював запуск цього плану, щоб у Бубочки був привід сказати всім, що на нього тиснуть США, йому складно, дуже складно, який там Міндічгейт.
Я схильна вірити в зливи західних медій щодо заміни аудиту на амністію по настоянню Умерова. Умеров брехло, і ми знаємо, що він брехло. Окрім того, його ніщо не тримає в Україні. Родина в США, бабла напакував. Йому треба, щоб він спокійно жив у США, і його там не переслідували за корупцію. Йому глибоко начхати, що амністія для нього особисто означає також і прощення для нелюдів, які катували і нищили наш народ, бо ми йому – не рідня.
В сухому залишку станом на сьогодні:
Публікація наступних плівок Міндіча відкладена.
Зє – в червоному плащі на білому коні вчергове рятує Україну від капітуляції.
Слуги засунули язики в дупи, бо "неможна звільняти Єрмака, а то п̶у̶т̶і̶н̶ ̶н̶а̶п̶а̶д̶ь̶о̶т̶ Україна рухне".
Європейці намагаються зрозуміти, чи вже їхати розчакловувати Трампа, чи ще ні, бо той начебто офіційно план не підтверджував.
(Апд. Трамп підтвердив, пісенька та сама про "нема карт", отже, скоро хтось вагомий з європейців поїде на сеанс розчаклування).
Паралельно вкидається інфа (з якого джерела – невідомо), що нас начебто шантажують відмовою в розвідці та продажу зброї, що на нас тиснуть підписати все за тиждень, що Трамп точно все схвалив.
За пару тижнів, поки лицар-Зє в червоному плащі вчергове "боротиме гідру", можливо, ще й знайдеться спосіб по-тихому заткнути НАБУ і САП. А може, дискредитувати. А може, залякати. "Нам би день простояти і ніч протриматися", а там крива вивезе.
Розводняк в стилі «Хвіст вихляє собакою». Хто його придумав, – здогадайтеся самі.
А лошари в цій історії – ми з вами.
Маю відчуття, що цим "планом з 28 пунктів" нас розводять, як кошенят. І це не стільки ІПСО Кремля або/та нестримний зуд рудого до Нобелівської премії миру, скільки "много ходов очка" місцевого розливу.
10 листопада вранці опубліковані плівкі Міндіча. Посеред всіх подій виринає інформація, що наступні плівки можуть свідчити про причетність колишнього міністра оборони до розкрадань у сфері оборонних закупівель.
10 листопада ввечері Умеров відбуває з візитом до Туреччини та ОАЕ, начебто, з метою "активізації переговорного процесу", зокрема, щодо обмінів полоненими.
12 листопада в The Times опубліковано інтерв'ю з заступником міністра ЗМ Сергієм Кислицею, де той стверджує, що переговори про обмін полоненими призупинені через відсутність прогресу з боку Росії.
15 листопада Умеров звітує, що після візитів в Туреччину та ОАЕ, якісь "сторони" погодились відновити переговорний процес щодо великого обміну полоненими. Проте немає підтверджень, що він взагалі зустрічався з російською стороною. Підтверджень від рашки про поновлення переговорів щодо обміну військовополоненими я не знайшла.
З 16 листопада починають курсувати чутки, що Умеров поїхав у США і відмовляється повертатися. Цікава приправа до новини: за деякими інсайдами, в поїздці Умерова супроводжував Поклад – заступник Малюка, який виконував роль свого роду "гаранта повернення" (інфа від Забеліної).
Достеменно відомо, що в цей перірд Маямі Умеров зустрічався з Віткоффом.
18 листопада виринає "мирний план на 28 пунктів" Віткоффа-Дмітрієва, який начебто буде настійливо пропонуватися Зеленському для затвердження.
План для України жахливий, але має певні сліди того, що не спецоперація Кремля, принаймні, не повністю, – зокрема, пункт про "Донбас в оренду" міг запропонувати виключно сам Віткофф. Дмітрієв такий пункт ніколи не узгодив би (інфа від радіо НВ).
При цьому, жодних офіційних стверджень, що саме цей план прийнятий і схвалений Трампом як базовий, немає, досі всі повідомлення про план – це зливи.
(Апд. Трамп начебто підтвердив. Проте суті це не міняє, ми це вже бачили неодноразово).
20 листопада проходить засідання фракції, де Зє зі складним та стурбованим лицем каже, що зараз тривають дуже важкі переговори і йому не до розбірок.
21 листопада з досить таки авторитетних джерел надходять інформація, що Умеров схвалив цей план і потребував виключити пункт про аудит, а натомість включити план про амністію "за будь-які дії під час війни".
Моя версія подій.
Знаючи, що Умеров щільно вмазаний в плівках Міндіча, Зє відправляє його подалі "зробити щось", що переб'є хайп. Умеров потикнувся активізувати масштабний обмін, але там глухо.
Тоді він зустрівся з Віткоффом і сказав йому, що наша сторона схвалює його план, ну хіба що оцей пункт змініть.
Це не план Віткоффа-Дмітрієва, це план Віткоффа. Дмітрієв не допустив би жодної "оренди" землі, яку хйло вважає своєю. Віткофф давно вважає себе “архітектором великих угод” і фанатіє від ідеї залишити по собі “миротворчу спадщину”, тому це ідеальна мішень для маніпуляції.
Саме Умеров ініціював запуск цього плану, щоб у Бубочки був привід сказати всім, що на нього тиснуть США, йому складно, дуже складно, який там Міндічгейт.
Я схильна вірити в зливи західних медій щодо заміни аудиту на амністію по настоянню Умерова. Умеров брехло, і ми знаємо, що він брехло. Окрім того, його ніщо не тримає в Україні. Родина в США, бабла напакував. Йому треба, щоб він спокійно жив у США, і його там не переслідували за корупцію. Йому глибоко начхати, що амністія для нього особисто означає також і прощення для нелюдів, які катували і нищили наш народ, бо ми йому – не рідня.
В сухому залишку станом на сьогодні:
(Апд. Трамп підтвердив, пісенька та сама про "нема карт", отже, скоро хтось вагомий з європейців поїде на сеанс розчаклування).
Розводняк в стилі «Хвіст вихляє собакою». Хто його придумав, – здогадайтеся самі.
А лошари в цій історії – ми з вами.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Такі самі відчуття. Не хотів це озвучувати тому що сам собі казав, що я в своїй недовірі до нашої влади вже все що завгодно їм приписую, що це вже схоже на моє тихе божевілля. А виявляється, що не тільки мені такі думки прийшли.
Цей план вперше з'явився у Стамбулі у 2022 році, після чого він став відомим як Стамбульські угоди. А далі його просто доповнювали, змінювали. А тексти ж є у кожної із сторін.
Фото з переговорів між Україною та росією у Стамбулі, 29 березня 2022 року

Пан Умєров присутній
-
Влад Бевх
- Генерал-майор

Том Купер написав великий пост-аналіз прорахунків української політичної і воєної влади і до чого це може призвести:
Привіт усім!
Для тих, хто, можливо, пропустив: Зеля вирішив нікого не звільняти. Читай: він і далі відірваний від реальності й налаштований продовжувати блукати наосліп — із наслідком, що Україна продовжить програвати цю війну.
Тепер, незалежно від того, скільки Дональд і я публікували про провали українського політичного й військового керівництва за останні півтора року, досі багато читачів запитують, у чому саме проблеми. Тож я попросив Френка підготувати щось на кшталт чекліста.
Без проблем: ось він.
I. ПРОВАЛИ ПЛАНУВАННЯ НА СТРАТЕГІЧНОМУ РІВНІ
1. Відсутність цілісної концепції мобілізації «на всю війну» (2022–2023)
Мобілізаційні хвилі були імпровізованими, реактивними та політично обмеженими.
Україна так і не створила сталий промислово-кадровий «конвеєр», здатний підтримувати тривалу позиційну війну.
Результат: серйозний дефіцит заміщення вже до середини 2023; обвал чисельності бригад до кінця 2024.
2. Надмірна залежність від натівських навчальних концепцій, не придатних до українських умов
Натовська доктрина бригадного маневру передбачає:
панування в повітрі
високу насиченість ISR
потужну логістику
домінування глибоких ударів
Україна не мала жодної з цих умов.
Результат: контрнаступ 2023 року зазнав доктринальної поразки ще до початку. (Додаткові масові помилки в ухваленні рішень — див. перелік нижче — далі не дали ЗСУ оговтатись).
3. Постійне неправильне оцінювання здатності Росії до відновлення сил
Планувальники в Києві вважали, що російські втрати 2022 року є стратегічно вирішальними.
РФ розширила армію до 1,3–1,5 млн до 2024 року.
Нездатність передбачити розширення сил призвела до:
недооцінки наступального потенціалу РФ
неправильних рішень з розподілу сил
відсутності підготовки ешелонованих рубежів
4. Відсутність багаторічного плану виробництва боєприпасів
Не було стратегічного внутрішнього виробництва:
артилерійських снарядів
двигунів для БпЛА
об’ємно-детонуючих боєприпасів
систем РЕБ
Україна залежала від непередбачуваних західних запасів.
Результат: Росія зберегла домінування в артилерії 7:1 – 15:1 (кінець 2023–2025).
5. Відсутність національної системи пріоритизації ППО
Розгортання NASAMS/IRIS-T/PATRIOT визначалось політично.
Критично важливі вузли (ПХЗ у Павлограді, ТЕС-5, залізничні вузли Дніпра) не були постійно прикриті.
Результат: РФ системно руйнувала українську енергетику та виробництво боєприпасів.
II. ПРОВАЛИ НА ОПЕРАТИВНОМУ РІВНІ
6. Провал у побудові оборонних ліній у глибину
Оборонні пояси (Куп’янськ, Бахмут, Покровськ) були:
неглибокими
не пов’язаними між собою
різними за стандартами між бригадами
Результат: після прориву одного вузла — руйнувався весь пояс (напр., Авдіївка, Очеретине, вісь Покровськ–Мирноград).
7. Неправильне використання елітних формувань (2022–2024)
Елітні ДШВ-бригади (46-та, 79-та, 80-та, 95-та) кидалися у виснажливі бої без оперативного сенсу.
Результат: катастрофічне виснаження; мобільний резерв «ВДВ-подібного» рівня зник до 2024 року.
8. Відсутність мобільного резерву
Не було оперативного резерву для закриття російських проривів.
РФ могла створювати локальні співвідношення сил 5:1–8:1.
Результат: швидкі обвали оборони в:
Лимані (2023)
Авдіївці (2024)
Торецку–Покровську (2025)
9. Нездатність інтегрувати артилерію, БпЛА та РЕБ у єдиний kill-chain
Українські бригади часто діяли:
фрагментовано у цілевказанні
з неузгодженими потоками ISR
з нестандартними протоколами БпЛА
Росія застосовувала єдину злагоджену «kill-web» (Орлан–ZALA–Леєр–Ланцет–артилерія).
Результат: українські бригади знищувались поодинці.
10. Логістичні коридори ніколи не були укріплені
Коридори М-04, М-18, Р-66, Р-85 та Бахмут–Костянтинівка були:
відкритими
вразливими
без альтернативних маршрутів
Результат: прогнозована російська інтердикція, що раз за разом рвала забезпечення ЗСУ.
ТАКТИЧНІ ПРОВАЛИ
11. Нездатність адаптуватися до багатошарової дронової переваги РФ
ЗСУ відставали на 9–14 місяців.
Україна використовувала різнорідні, нестандартизовані дрони; РФ застосовувала:
масово вироблені FPV
скоординовані з РЕБ барражуючі боєприпаси
автоматизовані «рої»
Результат: катастрофічні втрати техніки з 2023 року.
12. Окопні системи не були пристосовані для протидії планерним бомбам РФ
Не було укріплених бункерів чи глибоких укриттів для евакуації.
Бомби ФАБ-250/500/1500 з планерами руйнували фортифікації.
Результат: позиційна оборона ставала беззмістовною.
13. Надмірне використання «пікапних штурмових груп»
Ця «макґайвер-механізація» підставляла бійців:
відсутність броні
передбачувані маршрути
нульовий захист від FPV
Результат: надзвичайні втрати та швидке виснаження бригад.
ПРОВАЛИ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ
14. Надмірна фрагментація бригад
Бригади ділилися на «пожежні» компанійні групи.
Не було концентрації сил.
Результат: бригади швидше руйнувались і втрачали злагодженість.
15. Відсутність єдиної структури управління дронами та РЕБ
Різні внутрішні відомства та «волонтерські батальйони дронів» діяли окремо.
Не було централізованої доктрини.
Результат: нездатність оскаржити домінування РФ у електромагнітному спектрі.
16. Політичне втручання у військові рішення
Повторювані накази «тримати позиції будь-якою ціною»:
Сєвєродонецьк (2022)
Бахмут (2022–2023)
Авдіївка (2023–2024)
Покровськ (2024–2025)
Результат: знищення цілих досвідчених формувань.
17. Нереалістичні оцінки чисельності особового складу
Командири подавали завищені дані про боєготовність, щоб уникнути політичних наслідків.
Результат: плани бою будувались на фіктивних числах.
ПРОВАЛИ СИСТЕМИ КОМПЛЕКТУВАННЯ
18. Катастрофічна відсутність ротацій
Підрозділи перебували на фронті 180–300+ днів без відпочинку.
Результат: психологічний злам, стрибок дезертирства й втрата боєздатності.
19. Відсутність стратегічного резерву після 2023
Втрати мобілізованих перевищували можливості підготовки.
Результат: до 2025 року вся ЗСУ втратила злагодженість та оперативну спроможність.
20. Деградація корпусу досвідчених сержантів
Втрати серед сержантів 2022–2023 років знищили «кістяк» ЗСУ.
Нові сержанти були майже не підготовленими.
Результат: обвал тактичної спроможності малих підрозділів.
Сподіваюсь, це достатньо зрозуміло.
Єдиний висновок, який лишається додати: нині абсолютно очевидно, що поки Зеля/Єрмак залишаються при владі, нічого з цього не зміниться. Ні на йоту. Причина в тому, що цей режим довів свою повну нездатність вчитися на власних помилках і повну нездатність реформуватись (ані себе, ані систему управління, ані спосіб організації та командування Збройними силами).
Як і слід було очікувати, керівництво ЗСУ є так само «несприйнятливим до порад», як керівництво Імператорського флоту Японії наприкінці 1930-х — початку 1940-х. Чим це закінчилося, відомо.
Це веде до висновку, що подальша деградація спроможності України протистояти російському вторгненню є фактично зумовленою. Поточні оцінки «очікуваного часу до повного колапсу» ЗСУ варіюються від 4–6 до 8–10 місяців.
Привіт усім!
Для тих, хто, можливо, пропустив: Зеля вирішив нікого не звільняти. Читай: він і далі відірваний від реальності й налаштований продовжувати блукати наосліп — із наслідком, що Україна продовжить програвати цю війну.
Тепер, незалежно від того, скільки Дональд і я публікували про провали українського політичного й військового керівництва за останні півтора року, досі багато читачів запитують, у чому саме проблеми. Тож я попросив Френка підготувати щось на кшталт чекліста.
Без проблем: ось він.
I. ПРОВАЛИ ПЛАНУВАННЯ НА СТРАТЕГІЧНОМУ РІВНІ
1. Відсутність цілісної концепції мобілізації «на всю війну» (2022–2023)
Мобілізаційні хвилі були імпровізованими, реактивними та політично обмеженими.
Україна так і не створила сталий промислово-кадровий «конвеєр», здатний підтримувати тривалу позиційну війну.
Результат: серйозний дефіцит заміщення вже до середини 2023; обвал чисельності бригад до кінця 2024.
2. Надмірна залежність від натівських навчальних концепцій, не придатних до українських умов
Натовська доктрина бригадного маневру передбачає:
панування в повітрі
високу насиченість ISR
потужну логістику
домінування глибоких ударів
Україна не мала жодної з цих умов.
Результат: контрнаступ 2023 року зазнав доктринальної поразки ще до початку. (Додаткові масові помилки в ухваленні рішень — див. перелік нижче — далі не дали ЗСУ оговтатись).
3. Постійне неправильне оцінювання здатності Росії до відновлення сил
Планувальники в Києві вважали, що російські втрати 2022 року є стратегічно вирішальними.
РФ розширила армію до 1,3–1,5 млн до 2024 року.
Нездатність передбачити розширення сил призвела до:
недооцінки наступального потенціалу РФ
неправильних рішень з розподілу сил
відсутності підготовки ешелонованих рубежів
4. Відсутність багаторічного плану виробництва боєприпасів
Не було стратегічного внутрішнього виробництва:
артилерійських снарядів
двигунів для БпЛА
об’ємно-детонуючих боєприпасів
систем РЕБ
Україна залежала від непередбачуваних західних запасів.
Результат: Росія зберегла домінування в артилерії 7:1 – 15:1 (кінець 2023–2025).
5. Відсутність національної системи пріоритизації ППО
Розгортання NASAMS/IRIS-T/PATRIOT визначалось політично.
Критично важливі вузли (ПХЗ у Павлограді, ТЕС-5, залізничні вузли Дніпра) не були постійно прикриті.
Результат: РФ системно руйнувала українську енергетику та виробництво боєприпасів.
II. ПРОВАЛИ НА ОПЕРАТИВНОМУ РІВНІ
6. Провал у побудові оборонних ліній у глибину
Оборонні пояси (Куп’янськ, Бахмут, Покровськ) були:
неглибокими
не пов’язаними між собою
різними за стандартами між бригадами
Результат: після прориву одного вузла — руйнувався весь пояс (напр., Авдіївка, Очеретине, вісь Покровськ–Мирноград).
7. Неправильне використання елітних формувань (2022–2024)
Елітні ДШВ-бригади (46-та, 79-та, 80-та, 95-та) кидалися у виснажливі бої без оперативного сенсу.
Результат: катастрофічне виснаження; мобільний резерв «ВДВ-подібного» рівня зник до 2024 року.
8. Відсутність мобільного резерву
Не було оперативного резерву для закриття російських проривів.
РФ могла створювати локальні співвідношення сил 5:1–8:1.
Результат: швидкі обвали оборони в:
Лимані (2023)
Авдіївці (2024)
Торецку–Покровську (2025)
9. Нездатність інтегрувати артилерію, БпЛА та РЕБ у єдиний kill-chain
Українські бригади часто діяли:
фрагментовано у цілевказанні
з неузгодженими потоками ISR
з нестандартними протоколами БпЛА
Росія застосовувала єдину злагоджену «kill-web» (Орлан–ZALA–Леєр–Ланцет–артилерія).
Результат: українські бригади знищувались поодинці.
10. Логістичні коридори ніколи не були укріплені
Коридори М-04, М-18, Р-66, Р-85 та Бахмут–Костянтинівка були:
відкритими
вразливими
без альтернативних маршрутів
Результат: прогнозована російська інтердикція, що раз за разом рвала забезпечення ЗСУ.
ТАКТИЧНІ ПРОВАЛИ
11. Нездатність адаптуватися до багатошарової дронової переваги РФ
ЗСУ відставали на 9–14 місяців.
Україна використовувала різнорідні, нестандартизовані дрони; РФ застосовувала:
масово вироблені FPV
скоординовані з РЕБ барражуючі боєприпаси
автоматизовані «рої»
Результат: катастрофічні втрати техніки з 2023 року.
12. Окопні системи не були пристосовані для протидії планерним бомбам РФ
Не було укріплених бункерів чи глибоких укриттів для евакуації.
Бомби ФАБ-250/500/1500 з планерами руйнували фортифікації.
Результат: позиційна оборона ставала беззмістовною.
13. Надмірне використання «пікапних штурмових груп»
Ця «макґайвер-механізація» підставляла бійців:
відсутність броні
передбачувані маршрути
нульовий захист від FPV
Результат: надзвичайні втрати та швидке виснаження бригад.
ПРОВАЛИ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ
14. Надмірна фрагментація бригад
Бригади ділилися на «пожежні» компанійні групи.
Не було концентрації сил.
Результат: бригади швидше руйнувались і втрачали злагодженість.
15. Відсутність єдиної структури управління дронами та РЕБ
Різні внутрішні відомства та «волонтерські батальйони дронів» діяли окремо.
Не було централізованої доктрини.
Результат: нездатність оскаржити домінування РФ у електромагнітному спектрі.
16. Політичне втручання у військові рішення
Повторювані накази «тримати позиції будь-якою ціною»:
Сєвєродонецьк (2022)
Бахмут (2022–2023)
Авдіївка (2023–2024)
Покровськ (2024–2025)
Результат: знищення цілих досвідчених формувань.
17. Нереалістичні оцінки чисельності особового складу
Командири подавали завищені дані про боєготовність, щоб уникнути політичних наслідків.
Результат: плани бою будувались на фіктивних числах.
ПРОВАЛИ СИСТЕМИ КОМПЛЕКТУВАННЯ
18. Катастрофічна відсутність ротацій
Підрозділи перебували на фронті 180–300+ днів без відпочинку.
Результат: психологічний злам, стрибок дезертирства й втрата боєздатності.
19. Відсутність стратегічного резерву після 2023
Втрати мобілізованих перевищували можливості підготовки.
Результат: до 2025 року вся ЗСУ втратила злагодженість та оперативну спроможність.
20. Деградація корпусу досвідчених сержантів
Втрати серед сержантів 2022–2023 років знищили «кістяк» ЗСУ.
Нові сержанти були майже не підготовленими.
Результат: обвал тактичної спроможності малих підрозділів.
Сподіваюсь, це достатньо зрозуміло.
Єдиний висновок, який лишається додати: нині абсолютно очевидно, що поки Зеля/Єрмак залишаються при владі, нічого з цього не зміниться. Ні на йоту. Причина в тому, що цей режим довів свою повну нездатність вчитися на власних помилках і повну нездатність реформуватись (ані себе, ані систему управління, ані спосіб організації та командування Збройними силами).
Як і слід було очікувати, керівництво ЗСУ є так само «несприйнятливим до порад», як керівництво Імператорського флоту Японії наприкінці 1930-х — початку 1940-х. Чим це закінчилося, відомо.
Це веде до висновку, що подальша деградація спроможності України протистояти російському вторгненню є фактично зумовленою. Поточні оцінки «очікуваного часу до повного колапсу» ЗСУ варіюються від 4–6 до 8–10 місяців.
-
Lis1980
- Полковник

Трамп считает, что Зеленский блефует и пытается добиться более выгодного соглашения, несмотря на проигрышную позицию — The Time.
Президент США полагает, что все козыри в руках Путина, а прекратить конфликт получится быстрее, если усиливать давление на Зеленского.
Издание отмечает, что во время перепалки с Зеленским в Белом доме Трамп повторял фразу: «У вас нет нужных карт на руках». С тех пор его видение ситуации не изменилось.
Президент США полагает, что все козыри в руках Путина, а прекратить конфликт получится быстрее, если усиливать давление на Зеленского.
Издание отмечает, что во время перепалки с Зеленским в Белом доме Трамп повторял фразу: «У вас нет нужных карт на руках». С тех пор его видение ситуации не изменилось.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Lis1980
- Полковник

Вице-президент США Вэнс заявил, что любая критика мирного соглашения Трампа – это непонимание реалий на земле.
"То, что можно добиться победы, увеличив поставки денег, оружия, а также усилив санкции, – это фантазия", – добавил он.
"То, что можно добиться победы, увеличив поставки денег, оружия, а также усилив санкции, – это фантазия", – добавил он.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Lis1980
- Полковник

Министр армии США, прилетевший в Киев с «мирным планом», опоздал на встречу и ругался матом.
Один из высокопоставленных европейских чиновников назвал тон встречи «тошнотворным», пишет Financial Times.
Дэниел Дрисколл заявил, что у россиян есть мощная промышленная база, и Украине придётся (!) заключить сделку — это лишь вопрос времени. Мол, страна находится в «очень плохом положении», и сейчас самое подходящее время для мира.
По словам присутствовавших европейских чиновников, обсуждение быстро зашло в тупик. Дрисколл также употреблял много ненормативной лексики. «Нам нужно покончить с этим дерьмом», — сказал американец.
Тем временем ведущие мировые СМИ пишут, что «мирный план» Трампа может сорвать выделение Украине репарационного кредита и больше похож на мафиозную сделку.
Один из высокопоставленных европейских чиновников назвал тон встречи «тошнотворным», пишет Financial Times.
Дэниел Дрисколл заявил, что у россиян есть мощная промышленная база, и Украине придётся (!) заключить сделку — это лишь вопрос времени. Мол, страна находится в «очень плохом положении», и сейчас самое подходящее время для мира.
По словам присутствовавших европейских чиновников, обсуждение быстро зашло в тупик. Дрисколл также употреблял много ненормативной лексики. «Нам нужно покончить с этим дерьмом», — сказал американец.
Тем временем ведущие мировые СМИ пишут, что «мирный план» Трампа может сорвать выделение Украине репарационного кредита и больше похож на мафиозную сделку.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Що маємо на цю мить. Трамп і Венс - який зараз активно залучений до переговорів з Україною - відповіли на критику плану з 28 пунктів:
Трамп, на питання журналістки: “Зеленському цей план не подобається? Йому він має сподобатись. А якщо ні - що ж, думаю їм просто треба воювати далі. … У якийсь момент йому доведеться щось-таки прийняти. Пам'ятаєте, в Овальному кабінеті, не так давно я сказав, що у нього немає карт? … Багато великих енергостанцій зазнали атак. Це м'яко кажучи. Думаю, у нас є спосіб досягти миру, і Зеленський повинен буде схвалити це”.
Джей Ді Венс використав інші слова. Пізно у пʼятницю він написав:
“Будь-який план миру між Україною та Росією має: 1) Зупинити вбивства, зберігаючи суверенітет України; 2) Бути прийнятним як для Росії, так і для України; 3) Максимально зменшити шанси на відновлення війни. Критики мирних пропозицій, над якими працює адміністрація, або неправильно їх розуміють, або спотворюють ключові реалії на місці подій. Існує фантазія, що якщо ми просто дамо більше грошей, більше зброї чи більше санкцій, перемога ось-ось настане. Мир не здобудуть дипломати-невдахи чи політики, які живуть у світі фантазій. Його можуть досягти розумні люди, які живуть у реальному світі”.
Схоже, Венс написав твіт у відповідь на критику, якої у Вашингтоні сьогодні було багато. Попри те, що основними темами в медіа стали панібратська зустріч Трампа і Мамдані та відставка MAGA-конгресвумен Марджорі Тейлор Грін, “мирний план” Білого дому викликав помітний спротив серед республіканців та демократів у Конгресі.
Сенатор Мітч Макконнелл, колишній лідер республіканців у Сенаті: “Путін провів увесь рік, намагаючись виставити президента Трампа дурнем. Якщо чиновники адміністрації більше переймаються тим, щоб задобрити Путіна, ніж забезпечити реальний мир, тоді президентові варто знайти нових радників.”
Сенатор Роджер Вікер, голова комітету збройних сил Сенату: “Так званий “мирний план” має серйозні проблеми, і я дуже скептично ставлюся до того, що він принесе мир. Україну не можна змушувати віддавати свої землі одному з найзапекліших воєнних злочинців у світі - Путіну. Розмір і структура ЗСУ - це суверенне рішення українського уряду та народу. Гарантії для Путіна не повинні винагороджувати його злочинну поведінку чи підривати безпеку США або союзників”.
Сенаторка Джин Шагін, співголова комітету закордонних справ Сенату: “Ця угода про капітуляцію не підходить ні Америці, ні Європі, ні Україні. Вона написана Путіним і вигідна лише йому”.
Реакція була не лише словесною. Республіканець Браян Фіцпатрік почав процес, щоб винести на голосування санкції проти Росії в обхід спікера Палати представників. Автор законопроєкту в Сенаті Ліндсі Грем публічно привітав такий крок. Хоча втілення ініціативи все одно залежатиме від Трампа, це додатковий тиск на адміністрацію від Конгресу. І як продемонстрував приклад файлів Епштейна, інколи це може мати результат.
Razom for Ukraine та інші українські організації в США звернулись до Конгресу та лідерів думок з чітким закликом: публічно і приватно вимагати, щоб будь-яка угода містила непохитні гарантії безпеки для України, а Білий дім враховував волю українського суспільства.
Протягом вихідних у різних містах США планують провести демонстрації на підтримку України. Наступний тиждень, так виглядає, теж буде дуже непростим.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

ССО дроном збивають Мі-8 в Ростовській області.
-
Lis1980
- Полковник

На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Країни Європи представили альтернативний мирний план щодо припинення війни РФ проти України. Контпропозиція лідерів Європи складається з 24 пунктів.
Європейський план завершення російсько-української війни публікує газета .
Відмінності від плану США
Згідно з документом, отриманим The Telegraph, альтернативний європейський план закінчення війни в Україні суттєво відрізняється від 28-пунктової пропозиції США.
Зокрема, серед ключових відмінностей європейського плану — відсутність обмежень щодо чисельності українських Збройних сил.
Також європейський план не забороняє Україні приєднуватися до НАТО. Остаточне рішення залежатиме від "консенсусу в межах альянсу".
Повна версія плану
опублікувала повний текст європейського мирного плану:
1. Після припинення війни будуть створені заходи для надійного миру та безпеки.
2. Росія та Україна зобов’язуються дотримуватися припинення вогню у повітрі, на суші та на морі.
3. Обидві сторони негайно починають переговори щодо моніторингу дотримання перемир’я третіми сторонами.
4. Контроль за припиненням вогню здійснюватимуть союзники України під керівництвом США, переважно дистанційно з використанням супутників, БПЛА та інших технологій.
5. Створюється механізм подання звітів про порушення режиму припинення вогню та обговорення заходів для виправлення ситуації.
6. Росія поверне всіх викрадених українських дітей, процес контролюватимуть міжнародні партнери.
7. Сторони конфлікту обмінюють усіх військовополонених (принцип "всіх на всіх"). Росія звільняє всіх цивільних затриманих.
8. Територіальні переговори відбуватимуться за поточною лінією бойового зіткнення.
9. Після забезпечення стійкості припинення вогню сторони вживають заходів для гуманітарного полегшення ситуації, включно з пересуванням членів сімей через лінію фронту.
10. Суверенітет України поважають і підтверджують. Україну не примушують до нейтрального статусу.
11. Україна отримує юридично підкріплені гарантії безпеки, включно зі США, за аналогією зі Статтею 5 Уставу НАТО.
12. На ЗСУ та оборонну промисловість України не накладаються жодні обмеження.
13. Гарантами безпеки Києва виступає група європейських країн та інших зацікавлених держав, Україна має право розміщувати на своїй території сили союзників.
14. Вступ України до НАТО можливий за згодою всіх членів альянсу.
15. Україна стає членом Європейського Союзу
16. Україна готова залишатися без’ядерною державою та дотримуватися Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯО).
17. Територіальні питання обговорюються з Росією і вирішуються після повного припинення вогню.
18. Після погодження територіальних питань Росія та Україна зобов’язуються не змінювати їх силою.
19. Україна відновлює контроль над Запорізькою АЕС за участі США та над Каховською ГЕС, буде створено механізм передачі контролю.
20. Україна отримує безперешкодний прохід по Дніпру та контроль над Кінбурнською косою.
21. Україна та її партнери здійснюють економічне співробітництво без обмежень.
22. Україна буде повністю відновлена та отримає фінансову компенсацію, включно з використанням російських активів, які залишатимуться замороженими до відшкодування збитків.
23. Санкції проти Росії можуть поступово пом’якшуватися після досягнення стабільного миру та автоматично відновлюватися у разі порушення мирного договору.
24. Розпочнуться окремі переговори щодо європейської архітектури безпеки за участю всіх держав ОБСЄ.
Європейський план завершення російсько-української війни публікує газета .
Відмінності від плану США
Згідно з документом, отриманим The Telegraph, альтернативний європейський план закінчення війни в Україні суттєво відрізняється від 28-пунктової пропозиції США.
Зокрема, серед ключових відмінностей європейського плану — відсутність обмежень щодо чисельності українських Збройних сил.
Також європейський план не забороняє Україні приєднуватися до НАТО. Остаточне рішення залежатиме від "консенсусу в межах альянсу".
Повна версія плану
опублікувала повний текст європейського мирного плану:
1. Після припинення війни будуть створені заходи для надійного миру та безпеки.
2. Росія та Україна зобов’язуються дотримуватися припинення вогню у повітрі, на суші та на морі.
3. Обидві сторони негайно починають переговори щодо моніторингу дотримання перемир’я третіми сторонами.
4. Контроль за припиненням вогню здійснюватимуть союзники України під керівництвом США, переважно дистанційно з використанням супутників, БПЛА та інших технологій.
5. Створюється механізм подання звітів про порушення режиму припинення вогню та обговорення заходів для виправлення ситуації.
6. Росія поверне всіх викрадених українських дітей, процес контролюватимуть міжнародні партнери.
7. Сторони конфлікту обмінюють усіх військовополонених (принцип "всіх на всіх"). Росія звільняє всіх цивільних затриманих.
8. Територіальні переговори відбуватимуться за поточною лінією бойового зіткнення.
9. Після забезпечення стійкості припинення вогню сторони вживають заходів для гуманітарного полегшення ситуації, включно з пересуванням членів сімей через лінію фронту.
10. Суверенітет України поважають і підтверджують. Україну не примушують до нейтрального статусу.
11. Україна отримує юридично підкріплені гарантії безпеки, включно зі США, за аналогією зі Статтею 5 Уставу НАТО.
12. На ЗСУ та оборонну промисловість України не накладаються жодні обмеження.
13. Гарантами безпеки Києва виступає група європейських країн та інших зацікавлених держав, Україна має право розміщувати на своїй території сили союзників.
14. Вступ України до НАТО можливий за згодою всіх членів альянсу.
15. Україна стає членом Європейського Союзу
16. Україна готова залишатися без’ядерною державою та дотримуватися Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯО).
17. Територіальні питання обговорюються з Росією і вирішуються після повного припинення вогню.
18. Після погодження територіальних питань Росія та Україна зобов’язуються не змінювати їх силою.
19. Україна відновлює контроль над Запорізькою АЕС за участі США та над Каховською ГЕС, буде створено механізм передачі контролю.
20. Україна отримує безперешкодний прохід по Дніпру та контроль над Кінбурнською косою.
21. Україна та її партнери здійснюють економічне співробітництво без обмежень.
22. Україна буде повністю відновлена та отримає фінансову компенсацію, включно з використанням російських активів, які залишатимуться замороженими до відшкодування збитків.
23. Санкції проти Росії можуть поступово пом’якшуватися після досягнення стабільного миру та автоматично відновлюватися у разі порушення мирного договору.
24. Розпочнуться окремі переговори щодо європейської архітектури безпеки за участю всіх держав ОБСЄ.
-
Lis1980
- Полковник

Нужно ещё несколько планов.. мало планов!!
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Lis1980, Та там вже Reuters опублікував ще одну версію, вона трохи відрізняється від тієї, що в The Telegraph

-
Lis1980
- Полковник

Мало!! Все-равно мало!! Где план Китая?? Зимбабве?? И Берега Слоновьей кости?? ))))))
Зато какая бурная деятельность!!.. эти западные жалкие политиканчики с такой же прытью свое ВПК раскочегаривали бы.. а так забегали, засуетились как запахло перспективой вернуться от реальных дел к привычной говорильне..
Ну и отдельное троекратное дякую Трампу.. а то дед капслоком строчит, что не благодарят..
Жалкое зрелище.. (с)
Зато какая бурная деятельность!!.. эти западные жалкие политиканчики с такой же прытью свое ВПК раскочегаривали бы.. а так забегали, засуетились как запахло перспективой вернуться от реальных дел к привычной говорильне..
Ну и отдельное троекратное дякую Трампу.. а то дед капслоком строчит, что не благодарят..
Жалкое зрелище.. (с)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!