Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 ноя 2025, 23:22

Делегація РФ провела в КНДР нові переговори щодо участі північнокорейців у війні проти України. У складі делегації були військові РФ та заступник міністра оборони.

«Переговори пройшли у дружній обстановці», йдеться в повідомленні північнокорейського інформаційного держагентства ЦТАК.

Південнокорейська розвідка (NIS) раніше повідомляла, що за результатами цих переговорів до Росії буде направлено до п’яти тисяч північнокорейських військових. З жовтня 2024 року КНДР надіслала близько 15 тисяч своїх бйців для участі у війні з Україною на боці Росії, а також допомогла Росії зброєю.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 08 ноя 2025, 01:18

КНДР помогает РФ воевать.. какой-то сюр.. вожди СССР бы от такого будущего прихуели бы.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 ноя 2025, 01:49

Lis1980, У вождів було 243 млн, а у цього вождя 140
:wink:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 08 ноя 2025, 01:51

Warisdeath писал(а):
03 ноя 2025, 23:38
Не знаю.
Все так виглядало в той вечір, як попередження ворога. Принаймні у мене було таке враження. Іншого пояснення я не знайшов для себе. Писали не ГУРівці, писали про них, акцент на Буданові. І все це виглядало, м'яко кажучи, дивно. Хіба про таке треба теревеніти перед початком і під час операції? Навіщо? Тільки щоб операцію зірвати. Я іншого пояснення не знаходжу.
Высадка ГУР на 2 вертолетах в Покровске

Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 08 ноя 2025, 08:00

dnepr7 писал(а):Высадка ГУР на 2 вертолетах в Покровске
Тоже сразу же вспомнил этот кин..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 ноя 2025, 02:01

Небезпечний рекорд. Росія нарощує удари КАБами по Україні, зробивши 200-км бомби новою загрозою — інфографіка NV

У жовтні росіяни запустили по Україні рекордні 5328 КАБів. У ГУР повідомили, що росіяни збільшили бойовий радіус КАБів до 200 км завдяки масовому виготовленню керованих модульних планувальних бомб (КМПБ), оснащених турбореактивним двигуном.

Видання The Guardian назвало цю загрозу новою перевагою РФ на полі бою, адже "реактивні" КАБи можуть вражати цілі далеко за межами лінії фронту.

Інфографіка: NV
165440 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 10 ноя 2025, 00:19

Пише Кіто Сан:
Нова (умовно) стратегія ворога, чому вона працює і що нам з цим робити.

Скажу непопулярну думку, але противник демонструє високу гнучкість саме на оперативно-тактичному рівні і за час війни перепробував вже багато різних підходів. На жаль, ми гнучкість не демонструємо і наша реакція майже завжди запізнюється.

Поточна тактика дуже цікава.
До цього противник використовував тактику постійного тиску на наші позиції силами малих піхотних груп. Пусті позиції займаються, там, де є активний спротив — розбирають артою і ФПВ, або ж просто обходять.
Контрдія з нашого боку — це кілл-зона. Ми не можемо опиратися тільки силами піхоти, бо її у нас немає. Значить будемо вбивати все, що рухається; тоді невелика кількість піхоти зможе тримати лінію.

Але досить швидко ворог адаптувався. І тепер замість тиску на наші позиції використовується тактика глибокої інфільтрації. Замість того, щоб займати позиції першої лінії, противник намагається просунутись набагато далі — у тил. Там групи маскуються і довгий час не виявляють себе. Продовжують накопичення до критичної маси.
Одночасно на лінії зіткнення створюються 2–3 точки ескалації, за які йде активне боданіє з обох боків. Дуже розумний хід. Бо такі точки стають ідеями-фікс і основними цілями для посередніх офіцерів і з'їдають весь час кращих.
Через якийсь час тилові групи проявляють себе і починають активно різати логістику. Але не всі — основна частина продовжує накопичення.
У цей момент наше командування мало б прийняти різкі та непопулярні рішення: відступ з «точок ескалації» або ж перехід до глухої оборони. Всі активні елементи починають планомірно зачищати тили. Це реально зробити, але...
Старшому начальнику вже місяць як доповідають, що ще трохи, ще 1–2 штурма і ... перейде під наш контроль. Тому доповіді розвідки ігноруються, групи продовжують йти вперед, потрапляють у засідки, несуть втрати. В певний момент противник проявляє себе повністю, накопичені сили починають активні дії. І закінчується це дуже херово.

Чому у них це виходить?

1) Бо у них дуже багато піхоти і її не жалко.
2) Дуже висока мотивація, вміння терпіти і відсутність страху смерті. Вони мене, чесно, просто вражають своєю мотивацією. Тіпи херачаться в оточенні два місяці, поранені по три рази, ні їжі, ні води, і просять скинути голку, нитку та антибіотики, бо щоку розірвало уламком — буду шити. Це реальний пиздець, і я з них в шоці.
3) Їх піхота добре підготовлена. Про мотивацію написано вище.
4) Грамотне використання погоди і розуміння наших технічних обмежень.
5) Налагоджена система постачання з повітря.

З нашого боку

Брак піхоти і мала щільність оборонних ліній.

Але головне - відсутність реальних критеріїв ефективності роботи командирів, що відповідають об'єктивній ситуації на полі бою. Ми воюємо не для перемоги, а щоб тебе не виїбав старший начальник. Це вбиває нашу армію. І, можливо, вб'є країну. Ситуація погіршується з кожним місяцем.
Не маю жодного уявлення, що з цим можна зробити. Інколи просто опускаються руки.

Є ще одна дуже важлива причина, але про неї у наступному дописі.

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 10 ноя 2025, 00:41

Влад Бевх писал(а):Ми воюємо не для перемоги
А без війни за перемогу не буде перемоги..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 ноя 2025, 02:10

Порівняння з Польщею в цьому контексті не доречно від слова взагалі.
Знаємо, що вони обожнюють причепити себе до всього великого і могутнього, але ж це якраз і є тим, що причепити, а не бути насправді. Якщо вже їм так хочеться порівняння з гітлерівським бліцкригом у Польщі, то тоді нехай розповідають про Київ у лютому-березні 2022, а не про Покровськ восени 2025.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 ноя 2025, 02:17

Хто не в курсі про що мова, то десь Столтенберг розповідав якою була болючою темою для нього, коли він відмовив Зеленському у лютому 2022, коли той просив закрити небо.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 11 ноя 2025, 00:22

Побачив зараз, що я не дописав свою думку )) Та ще і вийшло так, що наче я захоплююся гітлерівським бліцкригом :pardon: :wink:

Хотів сказати, що хід думок у порівнянні з окупацією Польщі у них правильний. Вони підсвідомо все одно розуміють, що діють так само, як гітлерівці, або як Червона армія 17 вересня 1939 року. Тільки Калашніков не може про це говорити, а сам все розуміє, тому і згадує Польщу і порівнює скільки тоді поклали, але і результат був. А тут поклали, а результат геть не той.

Знає, падло, що окупант, тому і аналогії відповідні наводить.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 11 ноя 2025, 00:32

Ось і відео. Вороже, це вони виклали.

Дорога на Покровськ
Користуючись туманом лізуть у місто пачками — на мотоциклах, корчах і всякому металевому мотлосі.
Заходять зі сторони траси на Донецьк, у напрямку М-30.

Окупант і загарбник як він є

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 11 ноя 2025, 00:46

РФ почала призов резервістів, як офіційно заявляється, для охорони нафтопереробних заводів під Покровськом та інших важливих об'єктів.

Во многих субъектах Российской Федерации началась кампания по массовому набору добровольцев в подразделения резервистов, которые будут привлекаться к защите критически важных объектов. Об этом пишет "Коммерсант". По данным издания, кампания началась не менее чем в 20 регионах.

Недавно был принят закон, позволяющий призывать резервистов на специальные сборы и использовать их для защиты объектов не только в военное, но и в мирное время (формально нынешнее время считается мирным, поскольку официально боевые действия в Украине считаются "специальной операцией").

На время сборов резервисты, которых предполагается использовать прежде всего для борьбы с беспилотниками, получат статус военнослужащих со всеми положенными льготами.

Как ранее сообщал “Ъ”, формирование специализированных отрядов резервистов началось еще до вступления в силу соответствующих поправок к законодательству. Одними из первых о создании отряда БАРС-47, предназначенного для отражения атак БПЛА и диверсий, объявили власти Ленинградской области. А к середине ноября, по данным из открытых источников, аналогичные кампании стартовали как минимум в 19 субъектах РФ (см. карту).

165452 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2
Резервисты - это люди, добровольно подписывающие контракт о пребывании в мобилизационном резерве Минобороны. За само подписание контракта им положены выплаты и льготы. Новый закон предусматривает, что их могут призывать на сборы на срок до шести месяцев в течение года. Резервистам положены выплаты за время участия в сборах при сохранении среднего заработка по основному месту работы, а в случае гибели резервиста его семье причитаются выплаты и льготы, аналогичные установленным для военнослужащих.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»