Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 28 авг 2025, 01:32

Lis1980 писал(а):
28 авг 2025, 01:12
Глядя на снесённые города Донбасса, такое впечатление, что там прошли несколько дивизий против нескольких дивизий в обороне.. а там вот такое.. с одной стороны "две калеки, три чумы" и с другой не больше.. зато пустой город вокруг и ебаш - не хочу!! Не видно ни пехоты, не никакой более-менее массовки.. Зато декорации вокруг - Берлин 45-го..
Маріуполь знесли танками і авіацією. Авдіївку, Красногорівку теж і плюс пішли КАБи. А далі КАБи, ФАБи і різні Смерчі.
Днями на Костянтинівку скинули 11 КАБ-250 тільки за один день. То ж які будинки після цього там будуть? :sad:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 28 авг 2025, 01:44

Я вообще-то не совсем об этом.. закругляемся с темой..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 29 авг 2025, 23:12

Ох и рожи.. Шариковы, млядь!!
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 авг 2025, 02:21

Джессі жила на стоянці, де працював і де внаслідок ракетно-дронової атаки, яку здійснила росія 28 серпня, загинув її господар. Зараз вона залишилась сама, її підгодовують місцеві мешканці та рятувальники. Чоловік опікувався собакою Джессі. Нині тварина залишилася сама, блукає поміж руїн будинку, шукає свою людину і жалісно виє.

Анастасія приїхала до руїн будинку, щоб прихистити Джессі. Адже так само звали її собаку, яка померла. Жінка розповідає, що дізналася про Джессі з соціальних мереж.

"Я не витримала просто, у мене приватний будинок, двоє дітей. Але її не віддають, кажуть, що вона не може бути в будинку", — сказала Анастасія.

Вона пообіцяла приїхати завтра, а місцеві мешканці кажуть, що збудують для Джессі будку, та не відпустять її.

Клята руzня руйнує не тільки людські життя, а і життя тварин :sad:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 авг 2025, 04:18

Минуло вже два тижні після зустрічі Трампа і путіна на Алясці, але жодних практичних результатів досі немає. Хоча потім відбулася ще й зустріч Зеленського з європейськими лідерами у Білому домі, реальної підготовки до прямого діалогу між Києвом і москвою не видно. Тим часом сам Трамп демонстративно прагне «миротворчого іміджу» і навіть не приховує, що його мета — Нобелівська премія миру. Він уже хизується тим, що допоміг з угодою між Азербайджаном і Вірменією, яка фактично викинула росію з Південного Кавказу. Та одночасно конфлікт між Баку і москвою лише поглиблюється, і це теж стає частиною нової геополітичної гри.

Україна відновила системні удари по російських НПЗ і нафтопроводу «Дружба». Це б’є і по економіці рф, і по експорту. Ефект для росії вже відчутний: у багатьох регіонах бензин дорожчає чи зникає. А паралельно надходять ракетні новини. Україна презентувала нову крилату ракету «Фламінго» з дальністю у кілька тисяч кілометрів та бойовою частиною в тонну. США ж готуються передати модернізовані ракети ERAM, які можуть суттєво підсилити нашу протиповітряну оборону і вплинути на ситуацію на фронті. Про це та інше дивіться у новому випуску проєкту «Підсумки з Черником».

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 авг 2025, 04:25

Державний департамент США схвалив дві окремі угоди про продаж Україні військових товарів і послуг на 330 млн доларів.

Перша стосується забезпечення функціонування систем протиповітряної оборони Patriot, її вартість оцінюється в 179,1 млн доларів.

Друга стосується розширення послуг супутникового зв'язку для терміналів Starlink, її вартість оцінюється в 150 млн доларів.

Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 31 авг 2025, 20:48

Первое подтвержденное поражение заставы и 6 патрульных катеров ФСБ в Крыму новой украинской крылатой ракетой "Фламинго", — Милитарный.

Эта атака также была частью комбинированного удара по Крыму, в ходе которого были уничтожены, в частности, вертолеты Ми-8 и ударный Ми-24 в аэропорту Симферополя.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 31 авг 2025, 22:23

Bikini писал(а):
31 авг 2025, 20:48
Эта атака
Эхсперты вещают :clown:
#демилитаризация идет по плану! :ys:
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 31 авг 2025, 23:25

Сруться!
Обісріться, падлюки.

Буде тобі враже

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 01 сен 2025, 02:52

Львівський атентат
Віталій Портников

Вбивство Андрія Парубія відбулося просто у центрі Львова, в його частині, буквально переповненій символами попередніх розправ. Вулиця Бандери, вулиця Коновальця, вулиця Сергія Єфремова, вулиця Алли Горської. Перелік можна продовжувати, але й цих чотирьох імен достатньо. Це імена дуже різних людей, яких об’єднує головне – відчуття власної української ідентичності й готовність боротися за неї. І результат у всіх випадках був один і той самий – смерть.

Саме тому я завжди підкреслюю: російсько-українська війна – це насамперед війна за ідентичність. Багато наших співвітчизників цього вперто не усвідомлюють, вважаючи, що Росія бореться за територію, проти свободи й демократії або що це просто манія Путіна. Але насправді Росія завжди воювала за одне й те саме: щоб в Україні не залишилося людей, які б відчували себе українцями й намагалися нагадати про це іншим. У Росії щиро переконані (й були часи, коли ця впевненість майже відповідала дійсності), що таких свідомих українців меншість. І що достатньо їх знищити, щоб усі інші відчули себе «нормальними русскими».

Коли більшовики встановили контроль над Україною, вони методично винищували тих, хто пам’ятав, що він українець і що українці – самостійний народ із власною цивілізацією. Водночас намагалися прибрати і тих яскравих діячів еміграції, які могли зберігати цей вогонь українства. Приблизно те саме відбувалося й після Другої світової війни. Коновалець і Єфремов – це одна епоха, Бандера і Горська – вже інша, але наміри залишалися незмінними. І, як не дивно, навіть проголошення української незалежності не змінило цього підходу. Для Кремля Україна залишалася декорацією. Вигаданою країною, сенс якої лише в тому, щоб місцеві еліти могли її обкрадати й не ділитися з Москвою. А для зручності такого підходу вигадали мову, культуру і навіть власну історію, зазіхаючи на «російський» Кієв та князя Владіміра.

Тому ідея прибирати тих українських політиків, яких у Москві вважають «надто українськими», – це не нова ідея, пов’язана з нинішньою війною. Це давня ідея. Коли Путін розповідав, що Зеленський злякався націоналістів і тому не пішов на домовленості з ним – тобто на капітуляцію України, він щиро вірив, що достатньо позбутися цих «націоналістів», і тоді наступний президент зробить усе, що йому накажуть у Кремлі. Бо й сам він нібито цього прагне, тільки боїться «злощасної меншості».

Але Кремлю потрібні ще й убивства, що роз’єднують. Парубія у Москві завжди сприймали як яскраву постать, політична й національна безкомпромісність якої могла відлякувати тих, хто сприймає Україну лише як територію, а не як цивілізацію. І вбити таку людину – це не лише позбутися ще одного носія українства, але й дати можливість висловитися тим, хто переконаний, що саме українство і стало причиною війни. Адже якби українці «не були радикалами», «не дратували хижака», «не зазіхали на святе» своєю мовою, то, можливо, війни й не було б. Перед великою війною ми ж чули чимало таких голосів.

Політичний конфлікт між спікером і новим президентом, свідками якого ми всі були, пов’язаний насамперед із тим, що Андрій Парубій прекрасно розумів: жодних домовленостей між Зеленським і Путіним не буде. Зеленський дратував Путіна вже самим фактом того, що називав себе президентом «неіснуючої вигаданої держави». А те, що такі як Парубій намагалися наповнити цю державу цивілізаційним змістом, з точки зору Путіна – подвійний злочин.

Саме тому це вбивство нагадало про справжні реалії війни. Це – ідеологічна війна, яка не завершиться на полі бою. І терор може залишатися дієвим інструментом, навіть якщо гаряча фаза бойових дій колись і завершиться. Чому? Легко зрозуміти на близькосхідному прикладі. До останніх років в Ізраїлі завжди були чутні голоси тих, хто вірив у можливість домовленостей із палестинськими арабами, у дві держави, у співіснування. Я й сам належу до таких оптимістів. Але ще в часи навчання у Москві мої палестинські однокурсники відверто мені казали: «Всі євреї мають піти з нашої землі. Ми маємо жити в Хайфі й Тель-Авіві, а не вони». Це говорили комуністи, а не якісь ісламісти. І у цьому була відповідь: євреї хочуть домовитися, а араби хочуть одного – щоб єврейської держави взагалі не існувало. Якщо немає сил знищити її війною, то є терор, який нагадуватиме людям у цій державі, що спокою їм не буде.

Тепер із росіянами й українцями те саме. Російське керівництво, яке цілком віддзеркалює глибинні переконання власного народу, хоче, щоб тих, хто не визнає «исконные русские земли русскими», на цих землях просто не було. Якщо не вдається завоювати все – треба отруїти життя тим, хто там залишився, щоб вони не могли нормально жити й будувати. Тому до терору наступних десятиріч нам потрібно бути психологічно готовими, якщо ми хочемо залишитися на українській землі, а не перетворитися на вигнанців з неї.

І я б сказав, що єдиними ліками від такого терору можуть бути зміни всередині самої Росії. Але хто знає, чи дочекаємося ми колись цих змін.

І, звісно, потрібно усвідомити: такий терор буде забирати не лише випадкові жертви на зруйнованих залізницях, підірваних дискотеках чи у житлових будинках. Він забиратиме найкращих. І до цього теж слід бути готовими.

31.08.2025

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»