Що об'єднує підозрюваного НАБУ Чернишова з елітними маєтками у Козині?
Відповідь на це питання є у матеріалах корупційної справи. Саме там ми побачили зв’язок експосадовця з компаніями та людьми, які офіційно стоять за будівництвом величезних маєтків на 8 гектарах із власним озером на березі Козинки.
Усе це заховане за високим парканом, але ми були б не ми, якби не змогли туди потрапити 🤫
І так, ми бачили багато, але масштаби цього будівництва справді вражають.
Про те, як Чернишов і його дружина «вийшли» з проєкту на мільйони $, і чому цей вихід виглядає фіктивним – у новому розслідуванні Марії Землянської, яке вже доступне для всіх:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Прямо зараз на засіданні комітету Юлія Володимирівна стверджує, що вона з дитинства за незалежність НАБУ і САП
А от про альтернативний законопроект це погано. Це затягування часу.
От же ж сучка з косою
"Зеленський був розлючений, – згадує один з членів його найближчого оточення. – Він буквально кричав: "Навіщо мені всі ви тут потрібні, якщо не можете вирішити одну справу – справу Чернишова?".
Після цього, кажуть співрозмовники, в Офісі президента було ухвалено стратегічне рішення – не чекати завершення процесу через ТСК. А просто пришвидшити все і перейти до прямого наступу".
З цього "бомбового" матеріалу УП можна зробити три очевидних висновки і один неочевидний.
1. Удару по НАБУ і САП завдали на замовлення особисто Зеленського. Бо одне діло - "боротьба з корупцією" взагалі, але до чого тут його найближче оточення?
2. Генпрокурор Руслан Кравченко для ОПУ - "свій" не на 100, а на 100500 відсотків. Його першим завданням було виконати брудну роботу, прикриваючи її пристойною ширмою. Але подальші події швидко викрили це лицемірство. Надалі це ляже тінню на всі його публічні висловлювання з будь-якого приводу. Індекс довіри - дві останні цифри зі "100" або "100500".
3. Покійний Портнов не просто "підтримував стосунки" з ОПУ (і своїм товаришем Татаровим), а був "мозковим центром" "вертикалі Зеленського".
+4. В найближчому оточенні Зеленського є люди, готові "зливати" журналістам чутливу інформацію, доступну лише дуже вузькому колу осіб. Ймовірно, вони намагаються бодай так дистанціюватися від цього скандалу. Отже, піклуються про своє окреме майбутнє "після Зеленського". І це для країни радше добре.
Таке враження, що Олена Трибушна розповідає про країну, в якій не йде війна
Мало того.. прошла весна, настало лето - спасибо Партии за это!! (с) или "под чутким руководством.. контролем.." отдает некой конкретикой в отношении страны..
Показуха, подхалимаж.. фу, блядь!!
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
А наша невгамонна дама з косою все працює і працює
Одне хочеться зрозуміти, а нахєра вони до неї ходять? Невже для керівників наших служб немає хороших журналістів? Причому у нас є хороші журналісти.
Українські супермаркети нарощують випуск власної продукції
Чи не першими у виробництві власних брендів в Україні були Fozzy Group із торговою маркою «Премія». Зараз у них налічується 28 таких марок, 24 з яких продаються у їхній мережі «Сільпо», та понад 2 тисячі товарів під цими марками.
Далі поступово почали зростати власні бренди інших магазинів — таких як Varus у 2010, АТБ у 2013, Novus у 2014. Та справжнє пожвавлення сталося після початку повномасштабного вторгнення. Лише за пів року продажі товарів власних брендів зросли на 13%, а вже у 2023 році Україна вперше увійшла до тридцятки країн із найбільшою часткою товарів під власними брендами.
У середньому на прилавках українських супермаркетів 14% торгових марок продовольчих товарів належать безпосередньо самим супермаркетам. Це ще далеко не німецький Lidl чи польська Biedronka, які мають до половини власних брендів, але вже за 2–3 роки в Україні ця частка може зрости до 20%.
У Європі цей показник становить 39%. Деякі мережі вже хочуть наздогнати європейський рівень. Так, Fozzy Group не розкриває точної частки власної продукції — зазначають лише, що вона десь між українським і європейським рівнем, — але вже декларують наміри зрівнятися з передовими західними супермаркетами.
Власні торгові марки є дуже прибутковими, оскільки супермаркетам не потрібно додатково платити за просування чи рекламу; також меншими є логістичні витрати. Крім того, заснування власних брендів допомагає сформувати унікальний асортимент товарів, який не можна знайти деінде.
У майбутньому супермаркети можуть частково відібрати частку ринку в добре знаних брендів, адже здатні запропонувати значно нижчі ціни. Наприклад, АТБ продає власну продукцію на третину дешевше за аналогічні товари. Водночас сила бренду досі працює — покупці насамперед обирають те, що їм знайоме.
Однак це потенційно може позначитися на якості. Попри зусилля українських супермаркетів підтримувати високий рівень продукції, контролювати виробництво сотень, а то й тисяч найменувань складніше, ніж компанії, що спеціалізується на кількох однорідних товарах.