Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 31 июл 2025, 23:12

Для лаптей.. но все-равно не поймут.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 01 авг 2025, 01:49

Lis1980 писал(а):
31 июл 2025, 23:12
но все-равно не поймут.. ;)
Звісно, що не зрозуміють.
Вони не зрозуміли коли Пригожин був у фаворі. А зараз так тим паче. Навіть слухати не будуть. А якщо і послухають, то зроблять все навпаки. І будуть з цим топором бігати ще агресивніше.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 01 авг 2025, 01:59

А ось і підтвердження.
Изображение

І ще одне
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Bikini
Полковник
Полковник
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 02 авг 2025, 00:46

Росія будує імперію дронів: до безпілотної індустрії вже залучено понад 900 компаній, - Defense News

Росія інвестувала щонайменше 3 мільярди доларів у розгортання масового виробництва ударних дронів, зокрема "Шахедів".

Зазначається, що з майже 900 компаній РФ, що займаються виробництвом дронів, 70% це малий або середній бізнес, який залучив підприємствами майже 7000 осіб.

У період 2022-2025 років Москва виділила мінімум 243 мільярди рублів або ж 3 мільярдів доларів виключно на розгортання індустрії виробництва дронів.

За даними видання у наступні три роки російське керівництво планує витратити на розгортання виробництва безпілотників усіх типів ще 112 мільярдів рублів або ж еквівалент 1,38 мільярда доларів. Варто зауважити, що ця сума названа без урахування відповідних затрат на дрони безпосередньо у воєнному бюджеті РФ.

Крім того, Росія свої затрати на індустрію БПЛА доволі часто маскує під умовно "цивільні" програми, наприклад на програми створення безпілотників для "сільського господарства".

Такий підхід дав відповідні результати: в період з 2023 по 2024 роки загальний обсяг виробництва безпілотників виріс мінімум у 2,5 раза, зокрема далекобійних дронів - мінімум у 5 разів.

Варто також відзначити, що на період 2025-2027 років РФ також закладає 21 мільярд рублів формально на "розгортання науково-дослідних центрів у сегменті безпілотних технологій", які будуть розподілені по всій території країни-агресора.

Окремо слід виділити масштабність розгортання виробництва в зоні "Алабуга", де буквально кілька десятків тисяч робітників залучено до процесу виробництва дронів-камікадзе "Шахед", вони ж "Герань-2".

Зараз за цей проєкт відповідає компанія "Альбатрос", котра раніше формально займалась "пристроями для сільського господарства".

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 03 авг 2025, 12:30

Коли у своїх спогадах про перші роки незалежності України я розповідаю колегам, як їздив до Санкт-Петербурга для інтерв’ю з мером цього міста Анатолієм Собчаком, як інтерв’ю було перерване його заступником Владіміром Путіним, який хотів обговорити із шефом якісь нагальні справи, але Собчак встиг сказати мені, що Україна може залишатися у своїх територіальних кордонах тільки в разі, якщо зберігатиме партнерські взаємини з Росією – і присутній при цьому віце-мер, якого я бачив уперше і востаннє аж до моменту, коли він став одним із вищих керівників Росії, – ствердно кивав головою, – багато хто може вважати це легендою або намаганням перенести мій сучасний досвід на події тридцятирічної давнини. Ну не міг же Путін ще тридцять років тому, коли ніхто навіть не уявляв собі його політичної кар’єри, мріяти про окупацію українських земель!

Але ось у Німеччині оприлюднили раніше закриті архіви міністерства закордонних справ країни, серед яких виявилася службова записка тодішнього генерального консула Німеччини в Санкт-Петербурзі Еберхарда фон Путткамера. І цей дипломат тепер – головний мій свідок. Адже у 1994 році він доповідає німецькому зовнішньополітичному відомству саме те, що тоді говорили мені Путін і Собчак. І називали Крим, східну Україну та північний Казахстан вічною частиною російської держави, яка ніколи не була для неї закордоном. Причому, як бачимо, Путін настільки впевнений у своїй правоті, що навіть не намагається приховати своїх поглядів на російські «території» від західного дипломата. Вже коли стане президентом Росії, ще на початку 2000-х, він без жодних обумовлень називатиме Україну штучною державою – і в розмовах з президентом США Джорджем Бушем-молодшим, і у розмовах із федеральним канцлером Німеччини Герхардом Шредером. А ті, у свою чергу, транслюватимуть цю позицію Путіна іншим західним лідерам.

Тож питання не в тому, коли ж Путін «з’їхав з глузду», повірив у те, що українського народу не існує, і почав думати про окупацію України. Відповідь є простою: він так думав завжди. Коли говорив про якісь там російсько-українські взаємини, про партнерство, про повагу до української державності – він просто брехав. Бо не мав тоді реальної можливості втілювати свої політичні погляди. Навіть після обрання президентом Росії така можливість з’явилася не відразу. Але майже одразу він почав серію спецоперацій, спрямованих на підкорення Української держави та дискредитацію її інституцій. Практично відразу він почав вимагати від нового голови «Газпрому» Алексія Міллера будувати систему газопроводів, яка дозволила б Росії обійтися без української газотранспортної системи. І це був не лише засіб тиску на українське керівництво, а й підготовка до можливих бойових дій – якщо в них виникне потреба.

Путін як особистість формувався у середовищі співробітників КДБ СРСР – справжнього шовіністичного осередку тодішньої імперії, особливо в її російській частині. Уже в 1980 роках радянські чекісти замислювалися про демонтаж комуністичного режиму з метою перетворення держави на нову Російську імперію – з приватною власністю і домінуванням російської нації. На Луб’янці зачитувалися романами Пікуля. Важко уявити, щоб у Санкт-Петербурзі, де народився і служив Путін, де формувались його майбутні соратники – такі як Микола Патрушев – шовіністичні настрої були менш поширені. Навпаки – це була столиця колишньої імперії, життя на тлі царських палаців і особняків знищеної аристократії. І чекісти мріяли зайти в ці особняки не просто як господарі, а як спадкоємці імперії, втраченої їхніми батьками. Прихід до влади за умов скорочення імперії на 14 республік був для них катастрофою. Повернення цих територій стало для них справою життя. Бо без повноти імперського простору влада і збагачення не були для них ані солодкими, ані достатніми.

А Собчак – що ж. Тези, які я почув від нього у Санкт-Петербурзі, він неодноразово озвучував публічно. Слова Путіна про «подарунок більшовиків Україні» – так президент Росії назвав східні регіони нашої країни під час промови в день анексії Криму – це пряма калька з інтерв’ю колишнього мера Санкт-Петербурга у 1990-х. Але тепер, коли минуло понад 30 років, я замислююся: хто ж все ж таки був чиїм учнем? Чи справді Путін перейняв у Собчака його шовіністичну програму, чи, може, це сам Собчак – чутливий до настроїв місцевих чекістів – уважно слухав вихідця з КДБ Путіна після того, як той став його заступником, а, можливо, й куратором у мерії Санкт-Петербурга? Чи був Путін справді учнем, чи вони вчили один одного?

Нещодавно я випадково натрапив у YouTube на програму, яка вийшла в останній день путчу серпня 1991 року. Коли в Москві забороняли КПРС, у Києві проголошували незалежність, а у Санкт-Петербурзі Собчак і Путін приймали американських бізнесменів. Ролі в цьому телевізійному репортажі були розподілені бездоганно. Собчак говорив про демократичну Росію, а Путін розповідав, якими привабливими будуть економічні проєкти, що їх північна столиця Росії запропонує американським гостям. Через тридцять років ту саму комбінацію Путін конструюватиме з представником Трампа Стівом Віткоффом, якого знову очікують у російській столиці наступного тижня. Він завжди діяв прогнозовано. І ніколи не відмовлявся від своїх реваншистських поглядів та оборудок . Саме тому я переконаний: від України він не відступиться за жодних умов. І не існує аргументу, який міг би переконати його відмовитися від претензій на нашу країну.

Путін сьогодні втілює в життя те, про що він і його колеги по КДБ мріяли вже понад тридцять років. І саме тому його потрібно зупиняти, а не домовлятися
з ним.

Віталій Портников

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 03 авг 2025, 17:33

Ничего нового.. это давно ясно - реваншизм как идея фикс!! Только некоторые.. или многие.. на Западе этого не понимают.. к сожалению ((
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 03 авг 2025, 23:45

Lis1980, Точніше буде якщо сказати, що на Заході є невелика кількість тих, хто розуміє, це така невелика кількість, що їх вплив майже нульовий. А всі інші навіть не уявляють, що це за таке утворення під назвою росія насправді є, а не те, що не розуміють.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 03 авг 2025, 23:55

Ага.. вот как раз об этом - несмотря ни на что, Трамп посылает Виткоффа в Москву..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 04 авг 2025, 00:08

Lis1980 писал(а):
03 авг 2025, 23:55
Трамп посылает Виткоффа в Москву..
Та да.
Не від путіна летять у Вашингтон, а від Трампа летить у москву.

Одна надія на путіна. Він майстер набекопорити. Щоб його тупа впертість його не підвела і в цей раз. І щоб він зробив все так, щоб ще більше поставити Трампа у незручне становище.
Давай, друг володья, не підведи, ти можеш!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 04 авг 2025, 01:28

Warisdeath писал(а):Не від путіна летять у Вашингтон, а від Трампа летить у москву
Трамп ну никак не хочет Россию нагибать.. это явно видно.. даже во фразе "я введу санкции, но не уверен подействуют ли они" - нет никакой четкости и жёсткости.. ;)

Трамп - человек из прошлого.. когда больше всего боялись страшных русских из Эсэсэсэр.. А сейчас на арене крэйзи Эсэсэсэр - такого лютого бреда даже впавшие в маразм коммуняки не генерировали!!

Да объясните уже, наконец, Трампу, что между СССР и современной РФ - просто бездонная пропасть.. это две огромнейшие разницы..

Впрочем, современные США и они же из прошлого - тоже далеко не тождественны.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 04 авг 2025, 01:41

Lis1980 писал(а):
04 авг 2025, 01:28
Трамп - человек из прошлого.. когда больше всего боялись страшных русских из Эсэсэсэр.. А сейчас на арене крэйзи Эсэсэсэр - такого лютого бреда даже впавшие в маразм коммуняки не генерировали!!
А його візаві, в сенсі путін, теж звідти. Та ще і заявляє про саму велику геополітичну катастрофу 20-го сторіччя. І намагається повернути все.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Где Влад Бевх » 04 авг 2025, 14:41

Lis1980 писал(а):
04 авг 2025, 01:28
Да объясните уже, наконец, Трампу, что между СССР и современной РФ - просто бездонная пропасть.. это две огромнейшие разницы..
Вы думаете они в сша дети и этого не знают?
Просто у Путина компромат на Трампа.

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2025, 00:19

Іпануті. Мляяяя, які ж вони іпануті.

Я розумію Каца. Які не є, але ж вони його співвітчизники. І прям чутно, що він про них каже з неприкритим співчуттям. Ну то нехай самі розбираються зі своїм мотлохом. Нам їх не шкода. Від слова зовсім. А їхнім співвітчизникам, які відчувають якийсь жаль до цих потвор, завжди треба нагадувати, що ВСІ вони сюди прийшли за своєю волею, за своїм бажанням. Вони своїми ніжками пішли до військкомату і своїми руцями підписали контракт на вбивство нас. Перша сторінка цього щоденника яскраво демонструє це. Так, вже з другої сторінки щось пішло не так. Але так їм і треба.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2025, 01:05

Влад Бевх писал(а):
04 авг 2025, 14:41
Просто у Путина компромат на Трампа.
Та ну. Ну який у хуйла може бути компромат на президента США?
Якби щось було, то ця людина не стала би навіть кандидатом у президенти США, а не те, що президентом, та ще і вдруге.

Про агента Краснова, то казочки для тих, хто любить казочки.

Просто Трампу дуже подобається стиль керування, який є у путіна, у Сі, навіть у Ина. Він така людина, яка тяжіє до автократії. Йому самому хотілося би так керувати. Але не повезло йому так, як цим. Він всього лише президент США))) А в США так нізя.

Ну і він, як і багато інших, ще досі думають, що з росії можна зробити щось людиноподібне схоже на цивілізацію. Не він перший і на жаль не він останній, хто до росії відноситься з придиханням.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 05 авг 2025, 01:21

Новокуйбишевський та Рязанський НПЗ призупинили роботу після ударів БпЛА 2 серпня, — Reuters

▪️За даними джерел Reuters, після атак дронів на Рязанському НПЗ було зупинено дві основні установки з переробки нафти — CDU-3 потужністю 8600 метричних тонн на добу та CDU-4 потужністю 11 400 тонн на добу.

▪️Два джерела Reuters в галузі повідомили, що первинна переробка нафти на російському НПЗ в Новокуйбишевську, який експлуатує нафтова компанія «Роснефть», зупинена з 2 серпня після атаки українських безпілотників минулого тижня.

▪️У понеділок на Санкт-Петербурзькій товарно-сировинній біржі вартість бензину Аі-95 встановила новий історичний рекорд — 77000 рубль за тонну. За день ціна зросла на 1,18%, а з початку року — на 28%. Бензин «Регуляр-92» подорожчав на 1,18% за день і майже на 30% з початку року, а його ціна на закритті торгів — 66 642 рубля за тонну — не дотягнула менше 5% до абсолютного максимуму, показаного у вересні 2023 року.

▪️Серед причин нестачі бензину — брак запасів у приватних АЗС, колапс в аеропортах, через який люди стали більше користуватися автотранспортом, а також часті ремонти НПЗ.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»