Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 20 июн 2025, 02:03

А інших коханих генералів в нас немає.
Пише Євгеній «Вольт»
Совковий генерал

Розкажу історію особистого спілкування з новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ, бригадним генералом Геннадієм Шаповаловим.

Було це чи то наприкінці 2016-го, чи на початку 2017-го. Війна вже йшла пару років, а зміни до законодавства вносити не було часу. Що казало законодавство? Посадові особи, в тому числі військовослужбовці, повинні здавати декларацію, вся інформація з якої знаходилася в публічному доступі.

Я в той час нещодавно отримав молодшого лейтенанта і був на посаді офіцера штабу механізованого батальйону, служив за контрактом. А я з Донецька. І майно у мене залишалося в окупованому Донецьку. І родичі.

Звісно, декларацію я не подав.

Хто відповідає за такі справи в бригаді? НШ. Тоді ще полковник чи підполковник Геннадій Шаповалов.

Що робить високе керівництво, коли хтось нахабно ігнорує його накази? Тисне на твоє керівництво, тобто на твого командира.

Зрозумівши, що питання саме не утрясе́ться, пішов я до Шаповалова.

Так і так, кажу, я з окупованого Донецька, у мене там залишилися майно, родичі. Місто захоплено ворогом. Якщо я здам декларацію, то вона буде оприлюднена, з усіма моїми персональними данними (в той час декларації публіковалися повністю) і у мене будуть проблеми.

Знаєте, що мені відповів Шаповалов?

Думаєте, зрозумів? Поспівчував? Чи нарешті уторопав, що в його посадові обов'язки не входить нагляд за поданням декларацій підлеглими?

Ні, совкові офіцери такого не роблять!

Шаповалов прилюдно, використовуючи нецензурну лайку, мені відповів, що я такий-сякий, мої проблеми його не ***ть, декларацію я повинен здати, і, взагалі, за**али його донецькі, на**я ми в армію прийшли, якщо не можемо здати декларацію!? — і кудись побіг.

Чесно, я тоді ледь стримався. Я не був професійним військовим, в армію прийшов не тому, що в інші місця не взяли, а тому, що моє місто захопив ворог.

На декларацію і полковника Шаповалова я поклав *уй.
А потім і зміни до законодавства вийшли — що декларації треба здавати тільки офіцерам-контрактникам, що займають майорські посади і вище. Я ж був на старлєєвській. Проблема відпала.

А я запам’ятав Гену Шаповалова як *удака. І тепер такий *удак буде керувати долею людей на посаді командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Звісно, на фоні всіх теперішніх подій ця ситуація - дрібниця, але таке відношення до всього. Просто пох, вмирайте, головне щоб суворо по статуту.

Співчуваю підлеглим і всій країні, в якій робляться такі призначення на посади.

P.s.
Тут "Гром" - свідок ціх подій нагодав, що саме тоді сказав мені Гена Шаповалов:
"У*обуй на свою оккупированую территорию!"

P.p.s.
Звісно, стикався я ним по службі не один раз, і не завжди цей опит був негативним, але запам'ятався він мені саме по цій історії.
164522 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 01:13

Ця Юля годинами безкоштовно піарилася, точніше її піарили, на центральних українських каналах, а тепер вона поянює, що війну не треба припиняти, поки росія не знищить Україну. А то це було одразу не зрозуміло.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 04:21

Ізраїль дочекався допомоги.
Зрозуміло, що якісь наслідки будуть, але напевно не такі вже і суттєві.

А ми? :hm:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 22 июн 2025, 11:17

Warisdeath писал(а):А ми? :hm:
Риторический вопрос....
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 16:43

Lis1980 писал(а):
22 июн 2025, 11:17
Риторический вопрос....
Та да))

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 17:17

Изображение

Коли не знаєш що сказати, то розповідаєш сам про себе

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 23 июн 2025, 01:48

@ButusovPlus
Російський військовослужбовець підлітає на кілька метрів після влучання українського FPV-дрону по будівлі у Донецькій області, де зберігались боєприпаси.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 23 июн 2025, 13:24

(С)
Цікаво, що Сирський жаліється журналістам, що в нього нема РЛС. Каже "на озброєнні Повітряних Сил в наявності – одиниці, а треба - сотні".

А чому не купуєте? Це ж не ядерна бомба, не Патріоти, не "залізний купол". Це простий прилад, який вільно продається на ринку. Чому не купуєте?

Умєров та Жумаділов знають про те, що у Сирського нема РЛС? Навіщо жалитися журналістам? Це ж якась явка з повинною.

Ще раз. В бюджеті 6.5 трлн грн в цьому році. Сирський чомусь взяв на зброю ЗСУ лише 488 млрд грн. А тепер нема РЛС?

(С)
Ну як же ж, країна більше року ВЛК-шила обмежено-придатних. Всі ресурси, всі сили були кинуті туди. МінОборони, комітетчики, вєніки, фєдіки, Кабмін, Мінцифри. Всі писали-переписували закони і пастанои, аудитили і перекритичнювали критичних, намагалися зняти бронь, встановлювали ліміти, "критерії" заднім числом,... то ж прокомунікувати щодо РЛС між головкомом і МО з Кабміном-комітетом якось забули, або забили.

І доречі, Шахеди не тільки в РЛС видно. В термокамери їх також чудово видно, за 12 км., якщо нема щільної хмарності. Але їх також "забули" купити і використовувати.
164538 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 23 июн 2025, 13:30

Warisdeath писал(а):
22 июн 2025, 04:21
Зрозуміло, що якісь наслідки будуть, але напевно не такі вже і суттєві.

А ми?
А нам в лице (устами Спаркл) в 2022 сказали - або Єрмак - або повноцінна допомога.
І повторили це зараз знову.
Нецікаво США вписуватися за режим московського крота.
164539 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 24 июн 2025, 03:18

Час еваків

#Чупік

Піхота вафлилась, вбивала і гинула. Трьохсоті не дочікувались еваку і тікали з позицій. Не тікали лише неходячі, ті хто втрапив в оточення і ті хто хотів дорожче продати своє життя.
Наказу відходити ясєн хєр ніхто не давав. Бо там жеж позиції, йобана. Ну і віднови еспешку, хулє. Логістика ще остаточно не вмерла. Періодично траплялись туманчики і пікапчики льотали на евак. 4 з 5 пікапів згоріли під час крайніх заїздів. Один з водіїв загинув, решта ж потрьохсочані сиділи на позиціях.
Воділа бетера суміжників виліз з палаючої машини і разом з ССБшніками поліз в бліндаж. Але поняв шо його забирать ніхто не буде. І поки начальство ССБ їх переконувало пройти і закріпитись далі - воділа поняв шо це хуйня і поночі втік з позицій і успішно дійшов до Констахи.

Сміливі воділи закончились. Старші машин кончились. Нада кудись їхать - машина ВНЄЗАПНО ламалась. Остався 1 смєлий воділа - Кум. На хамвіку гоцав. Але не заїхав ніразу, каже – мінамьот піздує дайбоже. Не заїду.
І всі такі зразу: та чьооо ти сссиш, там не можуть так плотно крить. І бла бла.
КБ каже - нада з ними поїхать. Нада чілавєк характєра. В цьому баті я був людиною новою і мене не шкода, є шанс заробити капітал поваги.
Ну поєхалі.
Ми по ночі зустрілись на точці еваку. Я кинув БМВ в кущах і поліз в хамві. Ну  поскакали. Їхали на ночніках. Туман був досить сильний. Дорога - пряма як срака. Але поки я відволікся на якісь важливі доповіді - воділа зробив 2 поворота і ми заїхали кудись. Куди - хуй його знає. По туману ми блукали неїзджаним полем і хіхікали шо ТМка може закінчити наші поневіряння і ржатиме вся бригада з двох дебілів що під Констахою ухуйкають машину на своїй же міні.
GPS не робив, куда їхать - хуй його знає. В'їхали в якесь село. Не те шо нада, но вроді їдем назад в Констаху. По дорозі побачив ІЧ світло камери. Дай думаю станем і спитаєм дорогу. Найшов чиєсь КСП. На мене глянули як на слабого і показали де ми знаходимся. Їхали ми в сторону Іванівського. Доїхали майже до Ступочок. А там зараз не прикольно)))

Вернулись в Констаху. Поржали. Туман вже проходив, тому ми рвонули проявляти характер. Дорога була єдина, по широкій дамбі. І тільки ми туди під’їхали - прямо на дорогу в 300м від нас падали міни. І то так бодро - кожні 30 секунд.

“Думаю нада розвертатись”. Машинка крутнулась і сіла на пузо. Заєбісь. Просто чудово. Міни падали ближче. Кожен розрив вже весело клацав осколками по броні. Подумки представив піший маршрут до Констахи і сумно позіхнув. Але воділа щось натицяв на коробці і машина вишкреблась. По дорозі пнули згорівшу тачку і 120й міномет що валявся на дорозі. Його вивозили з позицій на хамвіку сумідники, але хапанули пиздяк і хамві перевернувся.
Ми дніщем уєбались в казьоннік і тікали додому. Мінус 1 колесо від осколків. Ними ж нам відхуярило РЕБ.

Доїхали до констахи. Поки міняли колесо - наслухались хуйні від начальства що ми казли і саботажніки.

Тут якраз впав туман. І ми рвонули на третю спробу. Саботажніки. Ща я вам покажу саботажніка. По дорозі на дамбу знов пнули 120й міномет дніщем.

Залетіли на дамбу. Міномет стріляв, але на от’єбісь і хуй пойми куди. Хамвік ревів бєлугою і їхав далі. По рації вийшли на ССБшніків що сиділи на тій позиції і сказали приготуватись. Спершу їх було четверо. Але при переході від згорівшого бетера на цю позицію - один з них загинув. Всі троє були 300.
Хамві пер далі. Побачив на полі 2х тіпів що бігли в нашу сторону. Але до наших ще було ранувато. І на них не було скотчу.
Підари!!!
Я закричав і сказав воділі стати боком. Кулемета на хамвіку не було і я лише спромігся відкрити ляду і на от’єбісь, майже не цілячись, розрядив в пітухів пів магазину. Ті залягли. Я скомандував розвертатись, бо ми наче і на бронемашині, але можливості хуяритись з пєтухом не було. Та й піхота що ми везли не додумались постріляти з вікна.

https://t.me/choopeekwarstories

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 24 июн 2025, 03:21

Час еваків. Продовження

#Чупік

Машина тікала і потрапила під досить прицільний вогонь з міномету. Підари переносили вогонь все далі і далі по дорозі що ми мали їхати. Тому я зкомандував на розвилці повернути ліворуч, а не праворуч. І ми поїхали на іншу ділянку передової. До позиції Мата. Там була купа 300х і я подумав що чом би їх не забрати. Тим більше що там була санінструкторка роти яка наступила на ПФМку і лишилась без стопи. Ми під’їхали, розвернулись і почали їм бібікати. Я відкрив ляду і кричав щоб ці мавпи чухались швидше. З бліндажа вибігло 2 тіпа і хутко залізли в переповнений салон хамві. Я роздратовано кричав що мали б забрати санінструкторку, але вони сказали що вона на сусідній позиції, в півсотні метрів від цієї. Ми рушили туди, але поруч уєбав міномет і на дах нам уєбало 2 скида. Тому про те щоб забрати саніструкторку мови вже не йшло. На двох колесах хамві стрімко уйобував в Констаху. Зловили ще кілька ляпух з арти. Одним осколком поцарапало двері водія. Але загалом пригода пройшла добре.
Хоча був би кулемет…

Машинка поїхала на техобслуговування. І завтра мав бути ще один виїзд на евак. Потрібно було забрати ССБшніків і решту трьохсотих з Мати. Та й завести поповнення. Ті скупі сльози піхоти що лишались в підрозділі.

З трьох піхотинців яких я мав завести на позицію - офіцер (зам КР з ППП  замполь, карочє) пожалівся на здоровля і заліг в лікарню. Другий піхотрон прострелив собі стопу і уїхав на госпіталь, а потім в тюрму. На заміну нам дали тіпа який тільки виписався з госпіталя. Третій чувак знизав плечима і сказав “та я один хуй приїхав сюди помирати. Заєбало все.”
Такі люди нам потрібні.
Я похлопав його по плечу. Толковий хлоп. Буде вафлитись з пітухом.

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 25 июн 2025, 00:40

Війна росії з НАТО коштуватиме світові 1,5 трильйона доларів у перший рік війни

📌Bloomberg оцінює, що прямі витрати від руйнування в зоні бойових дій, вищі ціни на енергоносії через припинення поставок з росії та розпродаж на фінансових ринках можуть скоротити світове виробництво на 1,3% або 1,5 трильйона доларів у перший рік, майже стільки ж, скільки й наслідки повномасштабного вторгнення в Україну.

📌Війна на території НАТО залишається малоймовірною — не в останню чергу тому, що росія поки що не має для цього можливості і, ймовірно, не хотіла б війни на два фронти.

🚀росія випускає артилерійські снаряди, безпілотники та ракети зі швидкістю, яка незабаром перевищить потреби її військ в Україні.

📌 Вторгнення може розпочатися з інсценованого інциденту або гібридної атаки. Залізнична лінія москва-Калінінград, яка проходить через Вільнюс без зупинок, є однією з точок вразливості — литовська поліція цього місяця розшукувала росіянина, який вистрибнув з рухомого поїзда, коли той проходив через їхню територію.

📌росія може спочатку вигадати привід для зупинки поїзда москва-Калінінград у Литві.

📌 Тоді москва могла б ввести війська під приводом захисту росіян, які залишилися у скрутному становищі, фактично вторгнувшись до Литви.

Вона також могла б розпочати напади на Естонію та Латвію, розгорнути свій флот для встановлення контролю над Балтійським морем та ключовими островами в ньому, а також розірвати сухопутне сполучення балтійських країн з Польщею в Сувальському коридорі.
Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 25 июн 2025, 01:00

Иран тоже выпускал ракеты и беспилотники, в количестве, превышающем потребности.. ;)

Это не значит, что нужно расслабить булки.. просто Россия не далеко от него отстала..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 28 июн 2025, 01:41

Операція "труба" в Курській області все-таки труба))
Изображение Изображение

“Родіна всєгда кінєт тєбя, синок” :music:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 28 июн 2025, 04:08

О тут батл розгорівся!

Дніще :fp:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 30 июн 2025, 00:12

ЗСУ взяли в полон двох камерунців, які воювали на боці росії на Сіверському напрямку

Полонених звуть Метугена Уна-на Жан Пафе та Анатоль Франк. Стверджують, що їхали «робити шампунь» та «лікувати зуби».

Обидва чоловіки зрозуміли, для чого їх наймають і чому їм видали форму, але все ж підписали контракт.

Їм обіцяли виплату в розмірі 1,1 млн рублів — значно менше, ніж росіянам, але для Камеруну це пристойна сума.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»