Ирано-израильская война - быть или не быть?

Арабо-Израильские войны

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 июн 2025, 03:01

Представництво Ірану при ООН відповіло Трампу: «Жоден офіційний представник Ірану ніколи не благав на порозі Білого дому. Єдине, що огидніше за його брехню — це його боягузлива погроза "ліквідувати" верховного лідера Ірану. Іран не веде переговори під тиском, не приймає мир на умовах тиску — і вже точно не є підпалювачем війни, який чіпляється за залишки своєї актуальності».
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 19 июн 2025, 03:05

Трамп не виключає удару по Ірану, але рішення ще не ухвалено - Bloomberg

Президент США Дональд Трамп заявив, що Іран упустив можливість домовитися щодо своєї ядерної програми, але він відмовився сказати, чи планує США приєднатися до операції Ізраїлю, спрямованої на знищення цієї програми.

У коментарі журналістам біля Білого дому він зазначив:

«Можливо, зроблю це. Можливо, ні. Я маю на увазі — ніхто не знає, що я зроблю».

За словами Трампа, він закликав прем’єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу «продовжувати» операцію, однак не обіцяв підтримки з боку американських військових.

Президент США не виключив відновлення переговорів, але заявив, що час для них втрачено:
"Я сказав, що дуже пізно розмовляти. Є велика різниця між тим, що є зараз, і тим, що було тиждень тому".

Це перші коментарі Трампа після засідання Ради нацбезпеки у вівторок, на якому обговорювалися варіанти участі США.

На запитання про його реакцію на відмову верховного лідера Ірану Хаменеї виконати вимогу про капітуляцію, Трамп відповів:

«Я скажу так: удачі».

Трамп хоче переконатися, що потенційна атака дійсно досягне мети знищення ядерної програми Ірану, — Axios з посиланням на американських чиновників.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 19 июн 2025, 07:46

Я вся такая непостоянная.. )))))
Это можно понять из слов Трампа..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Батька Пиночет
Лейтенант
Лейтенант

Где Батька Пиночет » 19 июн 2025, 14:10

Lis1980 писал(а):
19 июн 2025, 07:46
Это можно понять из слов Трампа..
Зі слів цього утирка НІХРЕНА неможливо зрозуміти. Якийсь генератор випадкових фраз. А ви там самі розбирайтесь - що я хотів сказати і що сказав.
Коли журба мене огОрне і обіймЕ печаль,
Беру пістоль і - на коня!
Десь є і МІЙ москаль!
----------------
Особистий рахунок МОЇХ москалів і сєпарів - 12 штук. Уже - 14

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 19 июн 2025, 17:09

И таких же случайных действий генератор!! ))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 20 июн 2025, 02:13

Знищити головний ядерной обʼєкт Ірану повітряним ударом без використання ядерного заряду неможливо.
Сама «пробивна» бомба США - заглиблення на 60 м грунту середньої щільності.
А обʼєкт прикритий 90 м скельних порід + залізобетонні перекриття.
На американських авіафорумах обговорюють чи спрацює 5…6 бомб послідовно «в одну точку».
Висновок - малоймовірно.
Тре або нюку або висаджувати десант.
«І как с етім справітся наш герой?»

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 20 июн 2025, 21:29

Евреи будут не евреи, если не спровоцируют США ударить.. делов-то - пара пусков по американской базе со стороны Ирана.. ;)

Тем более опыт такого у евреев уже есть..
Операция «Сусанна»
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 21 июн 2025, 02:50

Росія в ООН вимагає від Ізраїлю припинити атаки на мирні ядерні об’єкти Ірану

Росія вимагає від Ізраїлю негайно припинити атаки на Іран, насамперед — на його ядерні об’єкти, що перебувають під захистом МАГАТЕ. Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя заявив, що Москва вважає удари Ізраїлю по мирних об’єктах на території Ірану «абсолютно неприпустимими та незаконними з погляду міжнародного права».

За словами Небензі, під ударами «досі залишаються мирні ядерні об’єкти Ірану, що може призвести до нової, небаченої досі ядерної катастрофи».

«Ядерні об’єкти не можуть бути цілями для атак. Ми вимагаємо від Західного Єрусалиму негайно припинити нальоти та атаки на Іран, насамперед — на ядерні об’єкти, що знаходяться під захистом МАГАТЕ», — заявив Небензя.

Він зазначив, що «чіткі заяви» іранської сторони про готовність відновити контакти з Вашингтоном за умови припинення ізраїльських атак знімають підозри щодо іранської ядерної програми.

Постпред Росії також підкреслив, що Москва поділяє позицію Генерального секретаря ООН, який закликає уникати інтернаціоналізації конфлікту між Ізраїлем та Іраном:

«Ми фіксуємо вкрай небезпечні спроби втягнути у це протистояння треті країни. <…> Поділяємо позицію Генсека щодо необхідності уникати інтернаціоналізації конфлікту», — сказав Небензя.

Москва звинуватила Захід у співучасті в «ізраїльській агресії»

Небензя заявив, що Рада Безпеки ООН повинна дати об’єктивну оцінку ситуації на Близькому Сході. За його словами, той факт, що «на кнопки запуску натискають» в Ізраїлі, не знімає відповідальності з США, Великої Британії, Франції та Німеччини.

«Слова, які вимовляють британські, французькі та німецькі дипломати у високих залах Радбезу ООН і Ради керуючих МАГАТЕ, не менш небезпечні, ніж найпотужніша зброя. Відвертий шантаж керівництва агентства з метою змусити його підготувати суперечливу, так звану всебічну оцінку щодо іранської ядерної програми, проштовхування ангажованої антииранської резолюції в Раді керуючих МАГАТЕ — усе це зробило ці країни фактичними співучасниками ізраїльської агресії», — заявив російський дипломат.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 03:53

Трамп заявив про успішну атаку ВПС США на ядерні обʼєкти Ірану
164532 - Ирано-израильская война - быть или не быть?
Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 04:01

Останні коментарі від NYT

ℹ️ Троє високопоставлених іранських чиновників, які побажали залишитися анонімними, заявили, що, на їхню думку, американські війська бомбардували Фордо та Натанз близько 2:30 ночі в Ірані.

ℹ️ Посадовець Міністерства оборони США підтвердив на умовах анонімності, що для удару по Фордо було використано кілька американських бомбардувальників B-2. Натомість наразі невідомо, чи були в ударах задіяні інші американські військові літаки.

ℹ️ Сенатор Ліндсі Грем привітав удар, заявивши у себе в дописі, що це було «правильне рішення».

ℹ️ Хоча атаки на Фордо і Натанз були очікуваними, Ісфахан був насправді більш складним і менш обговорюваним об'єктом. Тамтешні лабораторії працювали над перетворенням урану в форму, необхідну для виробництва зброї. Більшість ядерного палива, збагаченого до 60 відсотків, що майже відповідає збройовому, зберігалося в спеціальних контейнерах, глибоко в одній із численних лабораторій та сховищ. Їхнє місцезнаходження було відоме міжнародним інспекторам, принаймні до кількох тижнів тому. Неясно, чи Іран переніс ці запаси, як стверджували деякі іранські чиновники, впродовж останніх днів.

@in_factum

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 04:02

Корпус вартових Ісламської революції заявив, що США офіційно оголосили війну Ірану після ударів по Фордо.

Трамп:

Фордо більше немає

Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 04:05

Перше відео американської атаки на іранський ядерний об'єкт у Фордо.

Почалася масова евакуація цивільного населення з міст поблизу трьох ядерних об'єктів в Ірані, які були піддані бомбардуванню з боку США

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 04:06

Трамп наразі не планує нових ударів по Ірану, сподіваючись, що Тегеран піде на перемовини.

Трамп заявив, що Ізраїль став безпечнішим після американської атаки на Іран.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 04:11

Трамп: "Я звернуся з промовою до нації о 22:00 за місцевим часом з Білого дому у зв'язку з нашою дуже успішною військовою операцією в Ірані. Це ІСТОРИЧНИЙ МОМЕНТ ДЛЯ СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ, ІЗРАЇЛЮ І ВСЬОГО СВІТУ. ІРАН ПОВИНЕН ЗАРАЗ ПОГОДИТИСЯ ПРИПИНИТИ ЦЮ ВІЙНУ. ДЯКУЮ!

Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 22 июн 2025, 10:49

22-го июня.. ровно в четыре часа.. (с) ;))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 22 июн 2025, 16:37

Деталі операції "Midnight Hammer" від Голови Об'єднаного комітету начальників штабів США:

У п’ятницю опівночі за місцевим часом зі США злетіла велика група стратегічних бомбардувальників B-2. Частина сил пішла на захід у Тихий океан як дезінформаційна операція, відома лише обмеженому колу осіб у Вашингтоні та Тампі.

Основна ударна група — 7 літаків B-2 — рухалася на схід. Під час 18-годинного польоту було здійснено кілька дозаправок у повітрі, мінімум комунікацій.

О 17:00 за східним часом американський підводний човен випустив понад два десятки ракет Tomahawk по об'єктах в Ісфахані. Тим часом ударна група B-2 застосувала маскування та відволікаючі маневри, щоб приховати основний удар.

О 18:40 (02:10 за тегеранським часом) перший B-2 скинув дві бомби GBU-57 на об'єкт у Фордо. Загалом було скинуто 14 таких бомб — кожна вагою 13,6 тонни.

Мета — три об’єкти: Фордо, Натанз і Ісфахан — були вражені з високою точністю. Іранські винищувачі не піднімались у повітря, ППО не відкривала вогню. Ми повністю зберегли ефект несподіванки.

Загалом було застосовано 75 високоточних боєприпасів. Удар став першим бойовим застосуванням MOP. За попередніми оцінками, всі три об'єкти зазнали дуже серйозних руйнувань.

Усього участь у місії взяли понад 125 літаків, включно з B-2, винищувачами 4-го та 5-го покоління, літаками-заправниками, підводним човном і силами розвідки.

Це була найбільша бойова операція B-2 в історії США і друга за тривалістю з моменту 11 вересня 2001 року.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Войны Израиля»