В американському штаті Міннесота 14 червня невідомий застрелив членкиню палати представників штату Меліссу Гортман і її чоловіка. Ще один законодавець – член сенату штату Джон Гоффман – був поранений. Про це повідомила місцева поліція, повідомлення також підтвердив губернатор штату Тім Волц.
Губернатор назвав убивства політично вмотивованими. Убита Мелісса Гортман представляла Демократичну партію. Це відома в штаті політикиня, яка до січня нинішнього року була спікеркою Палати представників.
Стрілянина сталася в передмісті Міннеаполісу. Повідомляється, що стрілець був одягнений у поліцейську форму. Під час спроби його затримати він відкрив вогонь по поліціянтах і втік. Він втік і наразі перебуває на волі, поліція його розшукує.
Даних про особу підозрюваного поки що немає, проте поліція стверджує, що в автомобілі, який йому належить, знайшли текст із переліком політиків, яким він погрожував вбивством. Для людей із цього списку посилили охорону, а самого нападника продовжують шукати.
Президент США Дональд Трамп назвав те, що сталося, «жахливим актом насильства», заявивши, що, мабуть, вбивство було політично мотивованим. Таку саму оцінку висловила і міністерка юстиції Пем Бонді.
«Наша генеральна прокурорка Пем Бонді та ФБР розслідують ситуацію та переслідуватимуть усіх причетних за всією суворістю закону. Таке жахливе насильство не будуть терпіти у Сполучених Штатах Америки», — наголосив Дональд Трамп.
А что там у пиндосов?
-
- Генерал-полковник
- Спонсор форума
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Ссылка: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Скрыть ссылки на пост |
-
- Полковник
А что там у пиндосов?
Історичний момент. Конституція США це забороняє (збройним силам, не національній гвардії). За виключенням «придушення повстання». Але «повстання» має бути визнане вищою владою (якщо вона ще є) і активовано «закон про повстання».