Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 26 янв 2025, 03:20

Мешканці Рязані отримали список рекомендацій від мітрополіта що робити під час атаки дронів

А можна рекомендації від українців додати. Вони більш дієві. Для всіх, не тільки для рязанців.
Коли чуєте звук дрона одразу виходьте всі на балкони, або на вулиці і кричить: "Гойда!" :yes:
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 26 янв 2025, 20:55

Цитата

Итак, как утверждается, согласно «плану-графику», Трамп планирует провести телефонный разговор с Путиным в конце января-начале февраля. В начале февраля планируется обсудить план и с украинскими властями.

По итогам общения Вашингтона с Москвой и Киевом переговоры могут быть либо поставлены на паузу (если никаких точек соприкосновения найти не удастся), либо продолжиться (если таковые точки будут найдены).

Во втором случае предусмотрен следующий дальнейший график.

Зеленский должен отменить Указ, которым запрещается вести переговоры с Путиным.

В течение февраля-первой половины марта 2025 года, предлагается провести встречу Трампа с Зеленским и Путиным (трехсторонняя встреча или две двухсторонние встречи - решат отдельно). На ней должны утвердить основные параметры мирного плана, а затем продолжить работу над соглашением на уровне спецуполномоченных.

Пока идут переговоры и продолжаются боевые действия Трамп не блокирует отправку военной помощи Украине.

С 20 апреля 2025 года (Пасха, которую в этом году в один день празднуют все христианские конфессии) по всей линии фронта предлагается объявить перемирие. При этом должны быть выведены все украинские войска из Курской области.

В конце апреля 2025 года должна начать работу Международная мирная конференция, которая зафиксирует соглашение между Украиной и РФ о завершении войны при посредничестве США, Китая, ряда стран Европы и «глобального юга».

В конце апреля начнется обмен пленными по формуле «всех на всех».

До 9 мая предусмотрена декларация Международной мирной конференции о завершении войны в Украине на основе согласованных параметров.

После 9 мая Украине предлагают не продлевать действие режима военного положения и мобилизацию.

В конце августа в Украине проводятся президентские выборы, а в конце октября – парламентские и местные.

Предлагаемые параметры соглашения, которое должно быть заключено в рамках Международной конференции:

1. Украина не будет членом НАТО и декларирует нейтралитет. Решение о запрете принимать Украину в Альянс должно быть утверждено на саммите НАТО.

2. Украина станет членом ЕС до 2030 года. ЕС берет на себя обязательства по послевоенному восстановлению страны.

3. Украина не сокращает численность армии. США обязуются продолжать поддержку для модернизации ВСУ.

4. Украина отказывается от военных и дипломатических попыток вернуть оккупированные территории. Но официально не признает суверенитет РФ над ними.

5. Часть санкций против РФ будут отменены сразу после заключения мирного соглашения. Часть - на протяжении трех лет в зависимости от соблюдения Россией параметров соглашения. Будут сняты все ограничения на импорт российских энергоносителей в ЕС. Но он, на протяжении определенного времени, будет облагаться европейцами специальной пошлиной, средства от которой направят на восстановление Украины.

6. К участию в выборах в Украине должны быть допущены партии, выступающие в защиту русского языка и за мирное сосуществование с Россией. Должны быть прекращены на госуровне все действия против УПЦ и русского языка.

7. Как особо проблемный выделен пункт о европейском миротворческом контингенте после завершения военных действий. С одной стороны, этого требует Киев в качестве гарантии безопасности. С другой стороны, категорически против РФ. По данному пункту должны быть проведены отдельные консультации между всеми сторонами.

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 26 янв 2025, 21:51

Влад Бевх писал(а):
26 янв 2025, 20:55
Цитата
Автор?
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 26 янв 2025, 22:51

Про найактуальніші теми дня ефір з військовим експертом, керівником Аналітичного центру дослідження армії, конверсії та роззброєння, письменником Валентином Бадраком

- Чи є на фронті ознаки втрати управління? Як вирішувати цю проблему?
- Суд над бойовими генералами, що це? Чи можна судити людей, які не мали шансів виконати поставлене їм завдання?
- В чому корінь проблеми СЗЧ та бусифікації? Чи можна врятувати ситуацію з мобілізацією?
- Чи вдасться Україні цього року зробити три тисячі ракет?
- Хто винен у поставках на передову бракованих мін, чи понесуть винні відповідальність за це?
- Корупція на армійських закупівлях, у чому вина самих військових, а в чому - політичної влади?

Ці та інші питання у відео:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 27 янв 2025, 00:05

Warisdeath писал(а): Автор?
Какая разница?? Хоть и пишут, что это фейк.. но предложения вполне правдоподобны.. если Трамп уломает Путина.. во что слабо верится, так как тот упрямый и как всегда набокапорит.. но наши на эти условия согласятся аж бегом - в них есть пряник в виде коммунизма ЕС и выделения денег, а также никакого сокращения армии..

Это жжжжж не спроста (с)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 27 янв 2025, 00:10

Lis1980 писал(а):
27 янв 2025, 00:05
Это жжжжж не спроста (с)
В цьому тексті абсолютно російські хотєлки. А про армію, то лише відмазка, щоб розбавити і відволікти увагу.
А чому я в цьому впевнений? Тому що в тексті йде мова про Курськ і жодного слова про окуповані наші території, наче цього факту не існує.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 27 янв 2025, 00:13

Это вам так кажется, что здесь рука Москвы.. это современный западный нарратив - оккупированные территории остаются за Россией.. Украина не может их освободить.. главное, прекратить войну..

Финский сценарий.. такое уже было..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 27 янв 2025, 00:26

Lis1980, Навіщо ми взагалі ведемо дискусію про фейковий документ?

Нам наша журналістка-американістка Юлія Забєліна сказала, що це фейк. Вона це стверджує під своїм ім'ям. Але ми ведемо дискосію над дописом аноніма. Навіщо? Цей вкид для того і зроблено, щоб тестувати нас, українців, і ми ведемося.

Ми живемо в світі, коли і автора знаєш, а все одно треба перевірити інформацію хоча би ще в трьох джерелах, а ми зараз займаємося фігнею, повелися на чий-то невідомий вкид.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 27 янв 2025, 00:28

Погодите.. месяц-два и все станет ясно..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 27 янв 2025, 00:35

Lis1980, Не стане.
Ясно одне, що війна не закінчиться і ніякі перемовини її не закінчать.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 27 янв 2025, 00:54

dnepr7, Відео для тебе і таких, як ти.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 27 янв 2025, 02:30

Warisdeath писал(а):
27 янв 2025, 00:35
Lis1980, Не стане.
Ясно одне, що війна не закінчиться і ніякі перемовини її не закінчать.
Я лично выступаю за то чтобы эта война продлилась до 2050 года как минимум. Противоречия сторон они фундаментальны и кто прав должно быть выяснено на поле боя в честной драке. И три года войны это только нормальная разминка мышцы разогреть перед нормальной мясорубкой.

Зёрна упали в землю, зёрна просят дождя
Им нужен дождь
Разрежь мою грудь, посмотри мне внутрь
Ты увидишь: там всё горит огнём
Через день будет поздно, через час будет поздно
Через миг будет уже не встать
Если к дверям не подходят ключи — вышиби двери плечом
Сталь между пальцев, сжатый кулак
Удар выше кисти, терзающий плоть
Но вместо крови в жилах застыл яд
Медленный яд
Разрушенный мир, разбитые лбы, разломанный надвое хлеб
И вот кто-то плачет, а кто-то молчит
А кто-то так рад, кто-то так рад
Ты должен быть сильным, ты должен уметь сказать
"Руки прочь, прочь от меня!"
Ты должен быть сильным, иначе зачем тебе быть?
Что будут стоить тысячи слов
Когда важна будет крепость руки?
И вот ты стоишь на берегу и думаешь: "Плыть или не плыть?" (с) песня группы КИНО
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Александр0061
Младший сержант
Младший сержант

Где Александр0061 » 27 янв 2025, 10:35

Шо, опять браги перебрал? Мышцы оно разминает. Я бы сказал какую ты "мышцу" разминаешь на диване, но тут приличное общество. Может и дамы заходят почитать.

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 27 янв 2025, 20:02

dnepr7 писал(а): Я лично выступаю за то чтобы эта война продлилась до 2050 года как минимум.
Ты чего??!! Твоя любимая Рассея не вытянет до 50-го года.. она уже хромает на обе ноги.. погибели ей желаешь?? Молодец!! ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 27 янв 2025, 23:13

Аби щось бовкнуть

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 27 янв 2025, 23:24

Рязанський НПЗ припинив роботу після атаки українських безпілотників наприкінці минулого тижня - повідомляє Reuters, посилаючись на джерела.
Внаслідок атаки на заводі сталося загоряння нафтосховища, пошкоджено кілька об'єктів, зокрема залізнична естакада та установка гідроочищення, що використовується для видалення домішок з нафтопродуктів.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 28 янв 2025, 02:30

Цитата
КАТАСТРОФА МОБІЛІЗАЦІЇ

Очільник ГУР Буданов начебто заявив, що до літа на нас чекає катастрофа.

Не ясно, чи справді він це казав. Чи його слова перекрутили. Але, така оцінка дуже близька до реальності. І пов’язана ця катастрофа з мобілізацією, як способом комплектування Сил оборони України.

Взагалі, існує три способи комплектування війська. Перший: умовно назвемо його «республіканський». Це коли в країні воюють всі. Бо в цьому разі оборона країни це - res publica, тобто, спільна справа.

Звісно, всі воюють не одночасно, а по черзі. Якщо, у нас в країні 8 мільйонів чоловіків мобілізаційного віку, то кожен воює один рік. Тобто, я знаю, що через рік мене на війні замінить умовний Віталій Портніков. А його за рік замінить умовний Євген Кошовий. І так далі. Так вирішується проблема термінів служби.

Так ми уникаємо соціального вибуху, коли ті хто воює і їхні родини, починають ненавидити тих, хто живе звичайним життям у тилу.

При цьому, правлячий клас йде на війну першим, бо є взірцем і хранителем принципів, на яких тримається республіка.

Чи є у світі така практика? Є. Схожим способом формується армія у Швейцарії, де військовими резервістами є всі чоловіки країни без винятку: від водія автобуса до президента банку.

Схожа ситуація у Ізраїлі, де вся політична еліта пройшла через військо. І сьогоднішній прем’єр Нетаньяху до речі, теж (він служив у військовому спецназі). Окрема історія - це діти ізраїльських високопосадовців, які в масі своїй теж у війську. В якому батальйоні воюють діти наших міністрів – нагадувати не треба.

Але у такого «республіканського» способу є й мінуси. Нікуди не подінуться СЗЧ, аватари, відмовники. Крім того, рік – не такий й великий термін, щоб опанувати якісно одну з сучасних військових спеціальностей.

Тому, мені більше подобається наступний спосіб формування армії. Умовно назвемо його: «лібертаріанський». В цьому разі армія є добровільною і професійною. Воюють лише ті, хто хоче і може. І за великі гроші: 5-15 тисяч доларів зарплати на місяць в залежності від посади, військової спеціальності і досвіду. При цьому, командири частин і підрозділів самі набирають собі людей, вибираючи кращих з кращих (до побачення, ТЦК!). А бажаючі воювати, самостійно обирають собі частину.

Відтак, неефективні бригади просто будуть розформовані. А боєздатні бригади природнім шляхом виростуть в дивізії і корпуси. Також командири самостійно купують зброю і техніку для своєї частини. Відтак, підуть у минуле скандали з яйцями по 17 гривень та бракованими мінами. Бо хто захоче залишитися у командира, який не дбає про своїх бійців?

Крім того, щоб командири не розслаблялись, дозволяється широке залучення приватних військових компаній, яким нарізається ділянка фронту або конкретне завдання. А страхові компанії отримують великий ринок для страхування військових ризиків.

В цьому способі ставка робиться на найсильніших рисах характеру українців: свободі, мережецентричності, креативності.

Вже бачу ці заперечення: де взяти стільки грошей? Де взяти стільки добровольців?

По-перше, грошей в бюджеті вистачає. Подивіться скільки їх витрачається на утримання сотень державних структур, з їхніми величезними витратами і зарплатами. Мінекономіки, МінАПК, Міненергетики, Мін’єд, численні «правоохоронні» органи і т.д. Не кажучи вже про те, як неефективно використовує більшу частину власних коштів Міністерство оборони.

Окрема історія - з виплатами за загибель військового. Замість того, щоб платити родині 15 мільйонів гривень за смерть погано навченого бійця, може за ці гроші найняти кілька професіоналів? І найголовніше – зберегти людині життя?

Щодо кількості добровольців, то по-перше, їх треба набагато менше, ніж бусифікованих. Бо з власного військового досвіду можу сказати: один вмотивований з ножем - страшніший за десять невмотивованих на танку.

Ну, а для бажаючих воювати мільйонами в стилі радянських генералів, прошу взяти в руки калькулятор. І переконатися, що навіть якщо ми мобілізуємо все чоловіче, жіноче населення України та дітей, нас все одно кількісно менше за орків. А якщо ми робимо ставку на професійних воїнів, то для нас відкритий весь світ. Мільйони людей.

Ну і останнє в цій частині. Сучасне поле бою – це складна система, яка потребує не лише мотивації, а й унікальних навичок володіння сучасною зброєю. Якщо ми робимо ставку на «автомат-лопати», то нам не вистачить і двадцять мільйонів бусифікованих, які безславно загинуть під КАБами.

Якщо ми робимо ставку на оцифровку поля бою, новітні зразки озброєння, то нам не страшний будь-який ворог, оскільки ми будемо його технічно переважати і знищувати ще на підході (привіт від маркіза Пісарро).

Але для цього, повторюсь, потрібен не заляканий, принижений солдат, який потрапив у військо через бусифікацію. А професійний, ефективний і досвідчений воїн, який роками шліфує свою майстерність і вільний у виборі покупця своїх військових компетенцій.

Звісно, є ще один спосіб комплектування війська - державницький. Це та хуйня, яка у нас відбувається зараз. Це коли держава примусом жене у армію тих, хто не зміг відкупитися або сховатися. Це коли про «конституційний обов’язок захищати вітчизну» нам говорять ті, хто сам цей обов’язок не виконує. Це коли командири часто не бережуть життя підлеглих, кидаючи їх на непідготовлені штурми або залишаючи у оточеннях. А навіщо дбати про людей? ТЦКшники ж нових наловлять!

І в такій державницькій системі військовий – це не професіонал екстра-класу, який має свободу і права, і який виконує надскладну роботу. В такій системі військовослужбовець – це мобілізаційний ресурс. Ресурс! Витратний матеріал... Розходнік... Хто ж берегтиме витратний матеріал?

Наостанок. У мене немає ілюзій, що наша влада раптом прозріє, збере речі і піде на війну, вибравши республіканський варіант. Тим більше, у мене немає ілюзій щодо варіанта лібертаріанського. Бо держава створена зовсім не для захисту людей. Вона створена для їх використання у якості ресурсу.

То ж, думаю, що влада і надалі робитиме ставку на мобілізацію/бусифікацію. І як результат, у нас й далі розпадатимуться бригади і сипатиметься фронт. І ми й надалі будемо втрачати території, а найголовніше – втрачатимемо людей.

Аж поки не трапиться катастрофа. Яку Україна або переживе, відштовхнувшись від дна. Або знову на століття кане у небуття історії.

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»