Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий
Ответить

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 06 янв 2025, 00:50

Lis1980 писал(а):
06 янв 2025, 00:49
А я бы сильно не радовался нашему контрнаступу..
Та наче ніхто не радіє. Принаймні, я не бачив радості.
За это сообщение автора Warisdeath поблагодарил:
Bikini
Рейтинг: 8.33%
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума
За это сообщение автора Warisdeath поблагодарили (всего 2):
BikiniБатька Пиночет
Рейтинг: 16.67%
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 07 янв 2025, 00:07

Цитата
(с)
пообщался на вых с оккупированным Бердянском:
ТЕЗИСНО (остальное спрашивайте)
- много муслимов
- работа мало но есть, пенсии хорошие
- на подвал кидают потому что СВОИ х и сдают, фсб-шникам даже делать ничего особо не надо
- уныние и печаль
- недвига дорогая потому что мало на рынке (сложности переоформления)
- додики 18лет что не выехали - пошли все на срочку и дальше как повезёт- может и попадут (на войну) а может и нет.
- цены дешевле чем у нас, но алкоголь дороже х2мин
- товары - гавно
- городской рынок *комунальный при Украине
перешел какому-то кавказцу, он там своих родственников заводит, местные селяне практически не торгуют на рынке
(Рулон Обоев 2,0)
Отдыхающих ноль.
Дотации пока есть но видимо скоро срежут (это уже догадки россиян, ибо в обычной российской провинции их кот наплакал. )
163388 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2
За это сообщение автора Влад Бевх поблагодарили (всего 2):
WarisdeathBikini

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 07 янв 2025, 01:40

@informnapalm

🔤 Від наших побратимів, які виконують бойові завдання на Курському напрямку, вчора міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm отримала доволі цікаві дані об'єктивного контролю. Деякими з них ми можемо поділитись сьогодні для більш широкої аудиторії.

Як розповіли нам військові, що вели спостереження з дронів, в селищі Махновка на Курщині вони фіксували як солдати КНДР виганяли з хат місцевих мешканців (росіян), щоб сховатись в їхніх хатах. При цьому місцеві літні люди лишались на холоді, а їх домівки ставали укриттям для північнокорейських вояків.

Ми декілька разів уточнювали ці дані, щоб упевнитись, що саме солдати Північної Кореї, а не якісь "російські солдати з Бурятії" зафіксовані на відеострімах, та нам чітко підтвердили, що помилки бути не може і якби це робили російські морпіхи, які б потрапили на відео, то ці дані були б представлені із вказівкою на них. Але в даному випадку мова йде саме про військових КНДР:

"Ми точно знаємо, що це були корейці, а не росіяни, не тільки по характерних зовнішніх ознаках, але і по інших розвідувальних даних. На стрімах, які ми переглядали, було добре видно, що це корейці, також ми знаємо, що вони діяли в тому районі та несли значні втрати. Можливо, щоб уникнути смерті від дронів, вони вирішили прикритись місцевим населенням і сховатись в їхніх хатах, а старих бабусь та дідусів вигнати на мороз",
- прокоментували військові нам це відео.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, спираючись на данні військового командування заявив, що 3-4 січня ЗСУ ліквідували в районі Махновки на Курщині до батальйону солдатів КНДР і морських піхотинців РФ.

Стежимо за ситуацією і надалі, це ще одна частинка пазлу по темі участі військових КНДР у війні РФ проти України. Нагадаємо, що вчора наші волонтери опублікували переклад статті з корейської про те, що родини загиблих в РФ солдат КНДР зобов’язують підписувати документи про нерозголошення (https://informnapalm.org/ua/rodyny-zahy ... ndr-zobov/) та називають участь у війні "священними військовими навчаннями". До чого готуються і чому навчаються військові КНДР, виганяючи росіян з їх домівок на Курщині? Питання риторичне.

Коментувати це відео ви також можете на нашому ютуб каналі:
Bikini

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума
Батька Пиночет

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 08 янв 2025, 23:50

Ну так, дуже зупинка цікавила при в'їзді до Харцизску :wink:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума
Батька Пиночет

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

dnepr7
Полковник
Полковник

Где dnepr7 » 09 янв 2025, 16:57

Батька Пиночет писал(а):
05 янв 2025, 10:37
Забули, як він вихвалявся, що він виживе при будь-яких обставинах і при будь-якій владі?
Так и есть - я от своих слов не отказываюсь.
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 09 янв 2025, 23:30

dnepr7, Не сподівайся, не виживеш.
Руzzкіє сваіх брасают. Завжди.

Таких, як ти, мобілізація, фронт, заградотряд.

Авдіївка. Ждуни дочекалися. Там їх приблизна кількість десь двісті. Всі баби й діди. Зустрічали з обіймами і поцілунками руzzкіх. Так і досі чекають щастя у зруйнованому місті. Вивезли на фільтрацію в Ясинувату і відправили назад. Видали російські паспорти, 10000 рублів. Ніхто не дозволив нікому виїжджати. Раз на тиждень привозять хліб, і ще щось поїсти, трохи ліків. На Новий Рік привезли йолку. І мандарини. Влаштували свято. Показали по телебаченню.

Вугледар. Приблизна кількість сто-сто п'ятдесят. Теж баби й діди. Теж обійми, поцілунки при зустрічі у підвалах з руzzкімі. Вивезли на фільтрацію у Волноваху і відправили назад. Видали російські паспорти і 10000 рублів. Нікому нікуди не можна їхати.

І не гребе руzzкіх, що у деяких з цих ждунів є родичі у Донецьку, або десь ще в динири-линири, чи в самій росії. Нікого не випускають.

Курахове. Не всі ждуни, були і залишенці. Називають цифри десь триста. Не всі старі. Декого розстріляли, просто так. Серед розстріляних були і ждуни теж. Інших погрузили в автобус, вивезли в Донецьк в якийсь гуртожиток на околиці, відібрали документи українські, а за російськими вивозять у Таганрог, або в Ростов. Назад наче ніхто не повернувся. Або ще чекають, або вже назад дорогі нєт.

Це зі свіжих. Про Маріуполь і все інше сам знаєш. Досі чекають житло.

Так що не вижив би. Єдине, що тебе врятує, це ЗСУ. Тому що у Дніпрі руzzкіх не буде. Так що ти виживеш, якщо не вб'є російська ракета, або російський шахед.
Александр0061

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 янв 2025, 01:49

Ой :schead: Тут Пашок закликає зупинити війну

Паха, Паха, а як дихав, як дихав
За это сообщение автора Warisdeath поблагодарили (всего 2):
Александр0061Батька Пиночет

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 10 янв 2025, 19:23

❗️Чому росіянам дали спокійно відійти з Херсону із мінімальними втратами?

Про це розповідається у книзі Боба Вудворда «Війна», який спілкувався із високопоставленими лицями уряду США.

Після рішення Гєрасімова відвести війська на лівий берег, у Херсоні знаходилося близько 30 000 військових ЗС РФ. Головне питання полягало у тому, як їх вивести, коли абсолютно все обстрілювалось українськими військами?

Тоді американській розвідці донесли, що ризик застосування ядерної зброї стає занадто високим, якщо при відході з Херсону Путін втратить головну частину професійної армії. Бо в результаті це могло б привести до великої деморалізації ЗС РФ.

І ось день Х — росіяни починають відступати. Згідно плану, ЗСУ мали б наступати по пʼятам і наносити масовані удари, що перетворило б переправу для росіян на тотальний жах. АЛЕ нічого не сталося — росіяни в листопаді спокійно відступили на лівий берег із мінімальними втратами.

Потім в українському просторі зʼявилося багато повідомлень про те, що росіян знищували тисячами, але все це виявилось фейком.

Ч.2. То чому ж росіянам дали спокійно відійти з Херсону?

Повідомляється, що перед самим відходом американська розвідка доповіла Байдену, що якщо ЗСУ почнуть обстрілювати війська РФ, 50% вірогідність того, що Путін застосує ядерну зброю.

Американці одразу ж сконтактувалися із Герасімовим і всіма головними чиновниками РФ. Герасімов сказав генералу Мілі, що якщо ми понесемо величезні втрати (маючи на увазі Херсон) ми застосуємо ядерну зброю. На що Мілі йому відповів, що такої поразки у РФ не буде.

Я не думаю, що ви понесете катастрофічні втрати, наприклад, втратите всю свою армію.

Після цього росіяни мали свого роду гарантію безпеки і вийшли на лівий беріг, переправивши всю свою техніку та особовий склад.

Головним фактором, чому Путін на той момент не застосував ядерну зброю, став безпечний вихід військ РФ і уникнення масового оточення.

Автор книги приходить до висновку, що саме страх американців перед ядерною зброєю змусив ЗСУ просто чекати і нічого не робити.

В кінцевому результаті, це призвело до того, що ніякої деморалізації не відбулося, ЗС РФ зберегли головну частину професійних солдатів та техніки, перегрупувалися і зараз захоплюють величезні шматки територій України.
163450 - Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война? № 2

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 10 янв 2025, 21:38

Влад Бевх писал(а):у Херсоні знаходилося близько 30 000 військових ЗС РФ... якщо при відході з Херсону Путін втратить головну частину професійної армії...
30.000 - основная часть профессиональной армии РФ?? Позвольте спросить, у них армия 50 тысяч?? ;)

А наши генералы не могли отдать приказ ебашить?? Война все спишет.. был бой.. мы стреляли.. ??

Залужному можно вопрос задать - какого хера!!?? ;)

Если нашей войной руководят из-за океана, то хреново.. тем более в свете последних событий там за океаном..

Но думается, все не так просто как нам рассказывают..
За это сообщение автора Lis1980 поблагодарил:
Александр0061
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 янв 2025, 23:18

Це для якого такого хріна, з якого бісу так знецінювати роботу ЗСУ і ГШ України?

(Я книгу не читав, тому коментую те, що прочитав зараз. Якщо бути точним, то коментую чиїсь думки з інтернету. По нормальному, то взагалі не треба звертати уваги на інкогніто, але ми зараз живемо в дивовижному світі, то і самі робимо щось ненормальне, наприклад, як я зараз, коментую аноніма).

Почнемо з самого початку цього допису. А він починається такими словами:
Влад Бевх писал(а):
10 янв 2025, 19:23
Чому росіянам дали спокійно відійти з Херсону із мінімальними втратами?
І коли ми отримаємо відповідь на питання: "А вони збиралися відходити з Херсону?", тоді взагалі можна говорити про щось далі.

Тобто, я так розумію, судячи з прочитаного, що за планом росіян вони мали вийти з Херсону. Більше того, вони мали вийти якось неспокійно. Ну так же? Але завдяки американцям вони вийшли більш-менш спокійно.

От зайшли вони в Херсон, посиділи, посиділи там, та й подумали, та нашо нам те Запоріжжя, Миколаїв і Дніпро? Ми Херсон собі записали у конституцію та й досить. Пішли ми назад.

А ЗСУ так, повз пробігали і ніяк не заважали їм. То росіяни самі вирішили піти на лівий берег.

Нікому не здається, що щось тут не так? :mad:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 янв 2025, 23:28

Нє, ще кілька слів додам. Зачепило.

А якщо мова про ЯЗ, то може навпаки було все настільки неспокійно і ЗСУ їх так вжарили, що сам Герсімов подзвонив Міллі і почав погрожувати, що якщо ми так опозоримося зараз і поляжемо там всі не залишимо собі хоч частину Херсонщини, то ми застосуємо ЯЗ. Може в такому розрізі розглянемо застосування/незастосування ЯЗ в Херсонській операції.?

Мляяяяя, ці операції будуть вивчати наступні покоління по крихтах, але зараз хтось намагається знецінити нас.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 10 янв 2025, 23:30

Warisdeath писал(а):А ЗСУ так, повз пробігали і ніяк не заважали їм. То росіяни самі вирішили піти на лівий берег.
После уничтожения дамбы и выхода ВСУ на рубежи огневого поражения переправ, находится в Херсоне было бы самоубийством.. ни снабжения, ни эвакуации.. командованием ВС РФ было принято единственно правильное решение в этой ситуации - уйти и не удерживать Херсон..

Да, в этом полностью заслуга ВСУ.. но вот почему им реально дали уйти - тут много неясностей.. невозможно было гасить уходящих всеми силами?? Не давали россияне?? Успешно проведенная россиянами операция по уходу?? Запретили гасить?? Кто??

Дюнкерк??....

Вот поэтому и всплывает эта тема..

Для меня три основных непонятных темы этой войны.. - отсутствие должной обороны юга, вот этот уход противника из Херсона и контрнаступ, когда долбили в одно и то же место, причем известное заранее..

Это всё просто вызывающе идет вразрез с азами военной науки..

dnepr7
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 10 янв 2025, 23:34

Warisdeath писал(а):Мляяяяя, ці операції будуть вивчати наступні покоління по крихтах
Я вас разочарую - не будут.. В этой войне вообще нет достойных изучения операций стратегического или полу-стратегичечкого уровней.. причем с обеих сторон!! Может пока нет..

Много изучают операции Ирано-Иракской войны?? ;) У нас аналогично..
Александр0061
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 янв 2025, 23:52

Загуглив.
Перший допис від Цаплієнко. Далі пішли перекази. До нас на форум дійшов переказ переказів.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 10 янв 2025, 23:58

Lis1980 писал(а):
10 янв 2025, 23:34
Я вас разочарую - не будут..
А я Вас.
Будуть

Історики і спеціалісти досі вивчають Пунічні війни, війни Олександра Македонського і інші Хрестови походи з Першою і Другою світовими війнами. То війну 21-го сторіччя вивчати точно будуть.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 11 янв 2025, 00:01

Lis1980 писал(а): невозможно было гасить уходящих всеми силами?? Не давали россияне??
И да, пусть свидетели "запрета гасить" поведают в некоторых подробностях как ВСУ могли бы сорвать эвакуацию россиян?? Какими силами располагали?? Какие средства поражения были?? Как нейтрализовали бы противодействие противника?? Я не думаю, что это сильно секретная информация.. это уже было и прошло..

А пока только эмоциональные выбросы наблюдаю я.. ;)

Напомню, что Вермахт так и не смог, имея если не полное превосходство, но преобладание в воздухе, прервать сообщение защитников Сталинграда с большой землёй через Волгу.. ну да, а ВСУ должны были вспенить воду из тысячи стволов, чтобы ни одна лайба не сдрыснула, и утюжить с пикирования в режиме нон стоп.. вот только были ли у ВСУ тысячи стволов и ревущие "лаптежники" - очень большой вопрос..

А самое главное - планировалось ли это вообще!!?? С привлечением соответствующих сил и средств??
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 11 янв 2025, 00:12

Warisdeath писал(а):А я Вас.
Будуть.
Для этого надо, чтобы, например, один нынешний посол в Лондоне не писал бы никакущие статьи обо всем и ни о чем, а издал бы мемуары, что планировалось и как.. и почему получилось или не получилось.. и другие товарищи рангом пониже аналогично..

А пока изучать нечего, в силу отсутствия материалов для изучения.. после войны может быть.. хотя, повторюсь, я очень и очень в этом сомневаюсь.. ((
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Ответить