Bikini, Або я не вмію доносити свою думку, або щось геть не так?
Я кажу виключно про мобілізацію. Про те, що за мобілізацію відповідають політичні/цивільні/владні інституції, але не військові. І мої слова про те, що тепер чомусь відповідати за це мають військові, стосуються мобілізації, а не ведення військових дій. Ось я про що.
Наша офісно-президентська влада витратила час на все що завгодно, а мобілізацію, майже, зірвала. По своїй дурості вони це зробили, чи свідомо, не знаю

але по факту мобілізаційний процес загальмував. А за те, що вони профукали, вони хочуть перекласти відповідальність на тих, хто за це не відповідає. Я про це говорив, а не про контрнаступ вдалий він чи ні. Тим більше, що особисто я не вважаю, що він не вдалий, але мова не про це, а мова про мобілізацію і про той законопроект, який з'явився в понеділок ввечері і наробив стільки галасу, що аж головком вимушений був брати на себе відповідальність і виходити спілкуватися із журналістами та суспільством. А так бути не повинно. Законопроект від уряду? Від уряду. Значить прем'єр має вийти і розповісти. Разом з міністром оборони. Далі в комітетах обговорили, внесли всі необхідні правки і на розгляд у ВР. Там теж обговорили, внесли всі конституційні та економічні правки, проголосували, прийняли і на підпис ВГК. Крапка. І не робити бозна що з такого важливого питання. А саме цікаве те, що у нас є закон про мобілізацію і він дуже гарно прописан, але ж наш гарант та юрист трохи начхав на нього.
А щодо воєнної пропаганди, так це взагалі зашквар. Наших очільників державниками назвати майже неможливо, а от піарниками, сценаристами, серіальщиками, кіношниками, артистами так тут беззаперечно. І раптом ці люди не виробляють ніяких продуктів в напрямку агітації, мотивації захисту держави. І знову питання: чому, з яких причин, з яких міркувань вони цим не займаються?
Взагалі, це абсурд і сором обговорювати питання мобілізації в такому ракурсі в час війни, яка триває і в той час, коли на кону стоїть питання існування держави як такої. І абсурд в тому, що між ВГК і головкомом все-таки не все так гладко у відношеннях. І в тому, що суспільство це відчуває. Та я сам на себе злюся за те, що ставлю під сумнів дії ВГК і його офісної команди. Це такий самий абсурд, як і все інше. Так не має бути апріорі. Але, на жаль, є.