Росcия vs Украина и НАТО - блеф или скоро война?

Локальные и региональные конфликты последних десятилетий

Будет ли большая война в ближайшие дни-месяцы?

Опрос закончился 24 фев 2022, 14:40

НЕТ. Это больше психологическое давление со стороны РФ. Не разгоняйте панику!
5
28%
НЕТ. Война уже идет с 2014 года. Будет обострение, но не в формате большой войны.
6
33%
ДА. РФ готова к такому варианту событий и скоро начнет. Но крепко получит по зубам.
6
33%
ДА. Ааа! Все пропало! Мы все умрем!
1
6%
ПОФИГ. Главное шашлыки весной.
0
Голосов нет

Всего голосов: 18

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 01 янв 2023, 22:56

Влад Бевх, Не бачив Ваш пост. Це ми про одне і те ж. Я трохи розширено))
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 02 янв 2023, 00:06

Warisdeath писал(а):
01 янв 2023, 22:52
Було - стало
Ого! :shok: :fire:
Жирная диванная свинья подтверждает.

Colonelcassad

Относительно Макеевки

Прилетело в ПТУ из HIMARSa.
В здание квартировались мобизованные.
Существенное кол-во убитых и раненых.
Вечером завалы еще разбирали.

После ударов по крупным складам боеприпасов и ГСМ, склады начали рассредотачивать, чтобы избежать большой потери мат.части в случае ударов. Это принесло свои результаты и результативных ударов по крупным складам у противника стало в разы меньше.

Казалось бы, аналогичный подход должен применяться и к вопросу скученного размещения личного состава в пределах эффективного огневого поражения противника. Но как видим, несмотря на несколько месяцев войны, некоторые выводы не делают, отсюда и необязательные потери, которых при принятии элементарных мер предосторожности связанных с вопросами рассредоточения и укрытия личного состава, могло и не быть.

Некомпетентность и неспособность воспринимать опыт войны продолжают оставаться серьезной проблемой.

Мир праху погибших. И надеюсь, что после этой истории выводы наконец будут сделаны.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 02 янв 2023, 00:14

Bikini писал(а):
02 янв 2023, 00:06
И надеюсь, что после этой истории выводы наконец будут сделаны.
Не будуть
Тому що
Bikini писал(а):
02 янв 2023, 00:06
Некомпетентность и неспособность воспринимать

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Bikini
Полковник
Полковник

Где Bikini » 02 янв 2023, 00:31

Warisdeath писал(а):
02 янв 2023, 00:14
Не будуть
Я бы не был столь категоричен. Они учатся, поэтому нельзя им давать время.
Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 02 янв 2023, 00:40

Bikini, Їм ніхто цей час і не дає. Тому, що знають, що вони вчаться.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 02 янв 2023, 02:28

Аналитики рассуждают, что мол Пригожин - бенефициар всего этого.. а почему не проще? Прилетело.. жертв много.. скрывать уже не получается.. и пошло-поехало..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 02 янв 2023, 02:46

И где русские в этой борьбе нанайских мальчиков?? Бурят или кто там Шойгу VS двух евреев и чечена.. ;)

А Ваньки в мешках и по посадкам.. Гойда!! ))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 02 янв 2023, 12:14

Гиркин вовремя смылся.. ;)

По Макеевке, коротко:

Информацию о поражении объекта получил в районе часа ночи 01.12.2023.
Объект, в котором располагалось N-ское подразделение, состоящее в основном из мобилизованных граждан РФ, был уничтожен почти полностью в результате детонации БК ,складированного в том-же здании. Уничтожена также практически вся военная техника, стоявшая впритык к зданию без малейшего признака маскировки.
По количеству жертв - до сих пор окончательных цифр нет, поскольку множество людей числятся пропавшими без вести (остались под завалами).
В любом случае - счет погибших и раненых идет на многие сотни (примерные цифры "200-х" имеются, но я их не стану озвучивать).

Меня ПРЕДУПРЕДИЛИ, что подобное может повториться В ЛЮБОЙ МОМЕНТ, поскольку это не единственное подобное (чрезвычайно плотное) расположение личного состава и техники в зоне поражения ракет "Хаймерс". И - да - это не первый такой случай, - в прошлом году таких было тоже немало. Хотя, как правило, все-таки с меньшим количеством жертв. Но наши генералы необучаемы в принципе, хотя сами - после летних "погромов штабов" - предпочитают держаться подальше от расположения вверенных войск - вне радиуса поражения ракет противника.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 02 янв 2023, 14:12

Lis1980 писал(а):
02 янв 2023, 12:14
Меня ПРЕДУПРЕДИЛИ, что подобное может повториться В ЛЮБОЙ МОМЕНТ,
Ай мАлАдцА :biggrin: хАроший мальчік.
Який яскравий наочний приклад, як руZкіє свАіх нє брАсАют :good:

Якщо ти не збрехав, що тебе попередили, то чому ж ти не попередив? Ти ж з ранку до ночі вєщаєш, пишеш, закликаєш до війни, критикуєш, стогнеш.

Насправді добре, що ніхто нікого не попередив, але ж, але ж)))
Еті загадачниє руzzкіє душі

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 02 янв 2023, 14:35

Ще вчора OSINT дослідники писали, що ймовірно 152 мм боєприпаси українського виробництва помічені на фронті, а сьогодні офіційне підтвердження

УкрОборонПром:
"152мм української люті на фронті"
Изображение Изображение

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 02 янв 2023, 16:01

:clown:
"63 российских военных погибли в результате удара в районе Макеевки", - МО росії.
Изображение

Напевно нулік забули дописати :wink:

Як зрозуміти вий на болотах. Чим пояснити?
Изображение Изображение

Вони там і винних шукають, і притягли систему ECHELON, яка начебто допомогла визначити де розмістили цих чмобіків.
Роман Бочкала повідомляє про склад:

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 02 янв 2023, 16:24

Скорее всего, на видео залп по Макеевке.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 02 янв 2023, 16:29

Warisdeath писал(а): "63 российских военных погибли в результате удара в районе Макеевки", - МО росії.
Не пятерых, не десятерых.. аж целых 63 признали!! Значит их ГОРАЗДО больше!! ;)

Поздравляю ВСУ и всех причастных!! Отличная работа!! Продолжайте в том же духе!!!!

Гойда!!!! ))))))
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 02 янв 2023, 16:49

Рыбарь..

О новогодней трагедии в донецкой Макеевке.

В 00.01 1 января 2023 года по зданию ПТУ в донецкой Макеевке был нанесен удар из РСЗО HIMARS (два снаряда перехвачены ПВО, четыре достигли цели). С середины декабря В ПТУ разместили 14444 полк. Да, все они были мобилизованными. Там же по чьей-то преступной наивности решили разместить склад с боекомплектом, который в результате удара сдетонировал.

* По нашей информации, всего в здании было около 600 человек.

* Погибших подтверждённых — порядка 70 человек. Разбор завалов продолжается. Оценочно безвозвратные потери достигают 110 человек.

* Раненых свыше 100 человек (согласно данным Оперативных сводок 136).

* Утрачены документы и средства связи, нарушено управление.

Мобилизованные утверждают, что ответственность лежит на командире полка полковнике Романе Еникееве. Мы с ними частично не согласны: вина полковника только в том, что он слепо выполнял указания вышестоящего начальства и не смог добиться расселения вверенной ему части в соответствии с реалиями фронта.

Вина в трагедии лежит на командовании 1 АК НМ ДНР — к сожалению, после гибели генерала Романа Кутузова в командовании объединением стали пренебрегать здравым смыслом и развединформацией в угоду некой военной науке и целесообразности.

На просторах Сети уже появились версии произошедшего — это и использование мобильных телефонов, и агентура противника на местах. Виноваты все, кроме руководства, решившего выбрать место максимально компактного проживания.

Удар по ПТУ — это далеко не первый случай на совести командования корпуса. 12 августа артиллерия противника отработала по КП, который был размещен в здании управления шахты Ленинская. И даже сведения разведки о готовящемся ударе не привели к каким-то выводам — в итоге, случилась трагедия.

Работы военной прокуратуре прибавится. Главное, чтобы происшествие не списали, назначив крайних, а размотали всю ниточку.
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Lis1980
Полковник
Полковник

Где Lis1980 » 02 янв 2023, 16:55

Гиркин.. )))))))

Почитал комментарии на свой пост по Макеевке у «Двух майоров». С удивлением осознал, что главный виновник произошедшей трагедии - я… потому что:
- все соврал, ничего не было;
- это военная тайна;
- потери сильно завышены;
- вообще предатель, не имеющий права осуждать высшее командование.
Теперь пристыжен и в печали… уеду в Гаагу!
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Warisdeath
Генерал-полковник
Генерал-полковник
Спонсор форума
Спонсор форума

Где Warisdeath » 02 янв 2023, 17:13

Lis1980 писал(а):
02 янв 2023, 16:49
Вина в трагедии лежит на
Класична російська традиція: знайти, хто винен. Причому пошук у них завжди без причин і наслідкив. Треба просто назначити винного, списати все на нього і забути. І так у них по колу всю їхню історію.

Головна причина в тому, що ви, падлюки, вирішили знищити сусідню державу. Що ви приперлися на чужу територію, зі зброєю, розташувалися у чожому приміщенні і чомусь вирішили, що вам за це нічого не буде. А так не буває. Ви отримали те, на що заслуговуєте. Не більше і не менше. Здійснено рівно те побажання, яке ви бажали нам і досягнута рівно та ціль, яку ви хотіли досягти з нами. Все. Крапка. Сиділи б у себе вдома, були б живі.

Ссылка:
BBcode:
HTML:
Скрыть ссылки на пост
Показать ссылки на пост

Влад Бевх
Полковник
Полковник

Где Влад Бевх » 02 янв 2023, 19:18

Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
На позиції темно, вже у метрі від себе я нічого не бачу. А що коїться на землі — не зрозуміло геть. Сама чорнота.
«Лізь у окоп, я тут», — говорить мені хтось нижче рівня землі.
«Не бачу ні х ..я... Ви де?» — питаю, намагаючись намацати заглиблення ногою.

«Хапайся за руку», — каже голос, і я вже тримаюся за долоню його власника. Підковзуюся на мокрій глині, однак вчасно впираюся в підлогу прикладом і повертаю рівновагу. «З якого боку фронт?» — питаю. — «Не можу зрозуміти в цій темряві нічого».
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
«Отут», — відповідає голос і показує рукою, однак я її не бачу. Хлюпання в калюжі на дні окопа говорять про те, що добродій виліз назовні та пішов геть.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Чую десь збоку голос місцевого командира й питаюся в нього: «Де фронт? Куди стріляти, йоб твою мать!»
«Туди!» — відповідає він і починає швидко хлюпати по багнюці кудись у сторону дороги.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
«Ну охуєть блять. Ти щось зрозумів? Де кацапи?» — питаюся в товариша, який першим провалився в окоп. «Ну походу там», — каже він, і стукає долонею по стінці землянки. «Ну і нічка. В когось є теплак?» — питаюся в повітря.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
«У мене є! Ого ніхуя собі, тут є кулемет...» — відповідає мені хтось із сусіднього окопу й клацає затвором. Тут на нас навалюється ще одна людина, що майже впала до ями. Ми розуміємо, що втрьох тут не поміститися.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
«Друже, давай туди, бо тут не розвернемось», — кажу я й направляю людину в сторону тонесенької траншеї, що веде в інший окоп. Очі поступово звикають до мороку і я починаю бачити риси довколишніх об'єктів. В напрямку ворога — невисокий бруствер, а за ними — непроглядно темний ліс.

«Бачу!» — кричить людина з теплаком і кулеметом. — «Їх там дохуя!» Лунає довга черга. Я встаю на весь зріст, трасери добре позначають напрямок вогню. Починаю стріляти спершу туди ж, а потім трохи лівіше.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Моя гвинтівка FN FAL приємно лежить у руках і потужно бахає, однак я веду вогонь фактично всліпу. Трасер, який я забив на початку магазина, красиво пролітає між гілками метрів із 50, після чого раптово зникає з поля зору.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Стрілкотня стоїть неможлива, і я мимоволі радію, що восени приладнав до шолома активні навушники. Великий калібр бахає дай боже. У мого товариша калібр поменше — але також 7,62. Поки я опускаюся в окоп для перезарядки, він продовжує вогонь.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Спалахів від пострілів не вистачає, щоб підсвітити мені простір довкола шахти гвинтівки — магазин я поміняв, однак на гачок досилання набою натиснути чомусь не можу. Врешті перезаряджається товариш, чує мої матюки й підсвічує мені запальничкою.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Я попадаю куди треба й чую приємний брязкіт металу. Механізм затворної затримки це чудово, однак зараз я починаю сумніватися. Врешті після другого магазину мені вдається зробити все значно швидше, однак стрілкотня несподівано переривається.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
«Всьо, пизда їм» — каже людина з теплаком і кулеметом. Ми з товаришем сідаємо на ящик і переводимо дух. Бій тривав декілька хвилин. Закурюємо по сигареті: моя одноразка підло закінчилася, а папіросу в глині не скрутиш.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Ще кілька годин нічого не відбувається, аж поки знову не починає працювати кулемет. Ми по черзі вистрілюємо ще по магазину, і бій закінчується. Куримо ще по одній, вирішуємо по черзі дрімати, і вже скоро світає.

Чую десь справа від себе жахливе хропіння. Пригинаючись, іду через траншею до сусіднього окопу й штовхаю спляче тіло: «Не спи! На твоє хропіння кацапи збіжуться». Повертаюся назад. Куримо ще і ще.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Кулеметник застрибує до окопу сплячого й виявляє там ще один кулемет, але той не працює — сильно заклинив затвор. «Шкода», — говорить він і біжить назад до себе.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Я дивлюся на ліс позаду наших позицій та чітко бачу за ним щось схоже на заміський будинок. Заплющую очі, дивлюся туди знов: тепер бачу щось схоже на промисловий комплекс. Питаюся в людей довкола — вони теж бачать якісь споруди, але бути їх там не повинно.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Потім я бачу елеватор, майже як у Києві біля Контрактової. «Вертикальні лінії стовбурів і горизонтальні лінії гілок створюють таку ілюзію, а туман і сиве небо додають деталей», — пояснює хтось.
Починається новий бій.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Я стріляю лише одиночними, цілей чітко не видно — лише щось рухається між деревами. Чи то вороги, чи то лише друзки від дерев, зачеплених кулями. Хвилин за 15 я вистрілюю вісім магазинів. Заряджаю останній, дев'ятий, і сідаю на ящик. В мого товариша лишається лише два.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Якби ми знали, що потрапимо цієї ночі на нуль, взяли б собою коробки з набоями. Та чого гріха таїть, і поїсти б взяли. Наших калібрів ні в кого нема і нам їх ніхто не принесе. Стрілкотня припиняється, і якийсь час ми мовчки куримо. Багато ми ще навоюємо з трьома магазинами?
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Врешті, у мене є пістолет, але це вже буде якась пародія.
Чуємо виходи, і над нашими головами проносяться снаряди, розсікаючи повітря зі звуком космічного винищувача з «Зоряних війн». Другий залп. Третій.

Звуки видають станковий протитанковий гранатомет. Жоден постріл не влучає, однак СПГ це дуже небезпечно. Пряме влучання в окоп може вбити всіх людей у ньому — таке вже бувало. Дуже підла зброя.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Мінометники ще не навелися, аби подавити ворожі розрахунки. Серце б'ється трохи сильніше, і доводиться застосувати старий трюк, аби зберегти ясність розуму.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Уявляю поцілунок — у губи, в шию. Згадую відчуття пружних грудей у своїх руках. Ковзання пальців довкола сосків. Обійми, запах тіла. Солодке відчуття проникнення. Ясність розуму відновлено.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
19 ч
Але робити все одно нема чого. Гранати все ще свистять над головами, стріляти кудись нема сенсу. Врешті чую виходи і через півхвилини — розриви наших мін. «Лишився ще один розрахунок, насипайте!» — кричить хтось у рацію. Знову виходи, знову розриви. Нарешті тиша.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
18 ч
Мої черевики повністю покриті глиною — на стопах наче велетенські шматки лайна, а не взуття. Дупа, ноги й шолом, на диво, чисті, однак вся спина та руки перемазані. Знімаю брудні рукавички, аби дістати з кишені серветку та висякатись. Під нігтями навіть немає грязюки — ну й диво!
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
18 ч
Сигарети скінчилися, як і набої, за винятком останнього магазину. Запитую в рацію, чи нема в кого часом калібру .308 або ж 7,62×51. Хтось шуткує, що треба мати з собою ножик. Ще хтось перепитує: «Який калібр, 7,62×пффффф?.. Ходи до мене, тут цілий цинк!»
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
18 ч
В цей час лунає млява стрілкотня. Очевидно, «м'ясної хвилі» вже не буде, однак і хорошого теж нічого нема. Знизивши профіль, рухаюсь перебіжками між окопами. Врешті, чую голос свого останнього співбесідника по рації. Питаю: «Друже, де той цинк?» Відповідає: «А оно під деревом».

Щасливий, біжу до ящика, однак розчаровано зітхаю. Це радянський 7,62×54. «Ну, 7,62 на “покемон”, а тобі що треба було?» — певно, мужик почув «на 51» як «на “покемон”». Шкода.
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
18 ч
Біжу назад до свого окопа й чомусь думаю про дивну долю прізвиська радянського ПКМ. Більшість знайомих військових, які кличуть цей кулемет «покемоном», геть не знають, хто такі покемони. Я обираю тебе, Слоупок!
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
18 ч
Знову перерва. Через один окоп снідають ССОшники, яких також терміново перекинули на цю ділянку. Ліземо поспілкуватися й попросити сигарет — у них з собою повні торби добра. Також у них американські карабіни M4A1.
Показать ответы
Iuliia
@Iuliia_zh
·
10 ч
В ответ
@dmrachnik
Автор змушує додумувати, а що ж там далі…
Dmitry 🇺🇦 Mrachnik
@dmrachnik
·
10 ч
В ответ
@Iuliia_zh
А далі я намагався відчистити себе від глини

Вернуться в «Локальные и региональные конфликты»