Ковекс писал(а): ↑08 фев 2022, 12:10
Есть люди, которые себе так все и представляют...
Я Вам більше скажу. Є люди серед наших громадян, які це підтвердять і після цього там, у вас в Білорусі, ваші будуть доказувати, що у нас тут так і є, спираючись на наших загноблених

Та у нас на форумі є такий

Правда на конкретні питання де, коли і як їх гнобили за російську мову жодної відповіді ніхто ніколи не почув, але то таке )) Гноблять їх і все.
Вам камрад
Lumen вже відповів, а я трохи додам. Подивіться і послухайте наших депутатів, особливо з правлячої монобільшості. Вони не те що в побуті, вони в кулуарах ВР розмовляють російською. А депутати від ОПЗЖ дозволяють собі і з трибуни ВР виступати російською. Думаю, що це найкращий показник того, як їх всіх тут загнобили.
А самий найкращий показник - це наші воїни. У нас в ЗСУ, НГУ дуже багато російськомовних. Навіть серед добробатів є російськомовні. А захищають вони свою рідну українську землю.
Перейду на русский.
Так и скажите в Вашем коллективе, что украинцы в массе своей ещё бы очень долго наверное украинизировались, но 2014 год всё изменил. Огромная масса людей сознательно перешла на украинский язык. Подтверждаю своим примером. Я - русскоязычный гражданин Украины. Меня никто нигде и никогда не заставлял разговаривать по-украински. Свой выбор я сделал сам осознанно и сознательно. Я не хочу, чтобы по языковому признаку меня идентифицировали с россиянином (ментально мы однозначно разные, а вот по языку можно и перепутать). И таких нас миллионы.
Так що так, у нас іде українізація, але це дуже лагідний процес. Ніхто нікого не примушує, але свідомість перемагає.