Не впевнений, але мені здається, що це єдина в історії людства перемога, в якій переможець сплачує переможеному, а підлеглі переможця бояться очі зайвий раз підняти як на самого переможеного, так і на його підлеглих, не кажучи вже про те, щоб висказати якесь незадоволення на їхню адресу.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
У листі конгресменам Єрмака презентували як «другу найбільш впливову особу в Україні після президента».
«Українську делегацію очолює пан Андрій Єрмак, керівник Офісу президента, головний радник президента України з питань національної безпеки. Пан Єрмак є найближчою довіреною особою президента і другою найбільш впливовою особою в Україні після президента. Він курує питання національної безпеки і є «правою рукою» (в оригіналі power broker – ред.) президента з внутрішніх та міжнародних питань», – йшлося у листі на адресу низки конгресменів.
Офіційна мета візиту вказана така: «Делегація хоче висловити вдячність найвищого рівня членам Конгресу США за відповідь на російську агресію. Делегація приїжджає до США з метою налагодження нових, стратегічних та передбачуваних відносин з Конгресом США».
Також, згідно з документом, делегація має на меті «поінформувати керівництво Конгресу про стан справ в Україні та поза її межами».
Хоч би відмазки якісь придумали більш-менш правдоподібні. Який виступ у Конгресі? Що ви мелете?
І знову ОПа робитить все сама. В цьому випадку, вони проігнорували МЗС.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
Да... так победил, что до сих пор дань платит
Но лохторат поначалу поверил в победу... это они сейчас задаются вопросами
Вот так и бывает... народу показывают одно и только спустя годы становится понятным, что это не совсем то, что на обертке
Победа в чеченской войне была очень важна ибо если бы чечня добились независимости - это вызвало бы парад суверенитетов и сама РФ развалились бы как СССР где таким же спусковым крючком стала Литва Латвия и Эстония. И собственно РФ могла бы и в перовой чеченской победить - но тут Лебедь решил пропиариться сделать себе на этом карьеру - к моменту подписания мира собственно войска РФ уже почти дожали чеченов. Вторая чеченская - другой расклад, после того как Грозный преваратили в руины - война перешла в стадию партизанской и Запад стал громко вопить о нарушении прав человека в чечне о зачистах и прочем - тогда руководство РФ было к такой критике очень чувствительно и было ВЫНУЖДЕНО решить вопрос по-другому чтобы одни чечены (кадыровцы) мочили других чеченов (сторонников независоимости Ичкерии).
То к чему это привело в ФСБ давно уже поняли и после ухода Путина будет третья чеченская война где вопрос будет решен окончательно.
Командир танка Т-62м Вас категорически приветствует.
Lis1980, Портников как всегда очень хорошо и очень умно!
Як розказав Климчук Vogue.ua, для президента був обраний популярний в східній Європі в XIX столітті крій "косоворотка". Для першої леді він створив вишиванку також за мотивами старовинного зразка, додавши квадратний виріз.
"Під час створення вишиванки для Володимира, за основу ми взяли національний костюм дніпропетровського регіону. Для сходу України бічний розріз на сорочці був досить типовим елементом. Він був дуже популярний в XIX столітті, але втратив свою актуальність після всього того, що з нашою країною зробив Радянський Союз", - зазначив Артем.
"Також ми використовували традиційні орнаменти регіону і характерний виріз на сорочці для жінок квадратної форми. Ми стилізували трохи візерунки, вишили їх хрестиком і ретязем, переосмислили дизайн і осучаснили вишиванку, хоча вона створена за мотивами історичних сорочок, які зберігаються в музеях ", - розповів Климчук.
Етнологиня, співробітниця Інституту народознавства НАН України Оксана Косміна пояснює: сорочки з косими комірами, відомі як народні російські косоворотки, носили й чоловіки в різних регіонах України.
«Різниця в тому, що розріз збоку, ще більш підкреслений тонкою смугою вишивки, як на фото Зеленського, візуально не сприймається як деталь української сорочки. Такий розріз більш характерний для російських і білоруських вишивок. З крою, з розташування орнаменту, з композиції вишивки не зчитується, що це автентична українська річ. Але так само це не російська сорочка. Я сказала б, це не дуже вдалий сучасний новотвір. Це сучасні сорочка і блузка, що годяться, скажімо, для прогулянки. Але на перших особах держави вони виглядають неоднозначно, не відповідно до дрескоду», — каже Оксана Косміна.
Етнофотографка Анна Сенік теж каже, що такі вишиванки в Україні досить поширені, тож їх не можна вважати суто російськими. «Сорочки на фото Зеленського — новороби, тобто зшиті нові сорочки. Це навіть не вишиванки, а сорочка і блузка, що за кроєм, формою та орнаментом їх нагадують. Стилізація під традиційну вишиту сорочку, а не відтворення якогось автентичного зразка», — зазначає Сенік.
«Такі сорочки найпоширеніші у Наддніпрянщині, Поліссі. Маю на увазі застібку, бо у вишивці лише рослинний орнамент. У дружини взагалі радше вишита блузка, а не вишиванка. Вишиванка у президента не гірша, ніж новороби з трояндами, які сьогодні вдягли більшість українців», — додала вона.
Официальный представитель МИД РФ Мария Захарова на своей страничке в Facebook прокомментировала поздравление украинского президента Владимира Зеленского с днем вышиванки, который отмечается на Украине 20 мая. Напомним, на соответствующем фото в своих соцсетях Зеленский вместо вышиванки надел косоворотку. Российская ГазетаRG.RU
І не знайдете. Не гайте час.
сама русня підтвердила, що це косоворотка.
І це не вишиванка. Це косоворотка, облямована стрічкою. Декоративною стрічкою.
І це не випадковість, і це не списується на те, що буцімто не знали.
Знали і свідомо наперли на себе. Це - меседж. І це чергове знущання. Це - вісміювання хАхлов, селюков, смішних недолугих українців. Це саме те, що він вміє робити професійно і робить це завжди з душею. Він на цьому зробив свою квнокварталівську кар'єру. Він це робить на посаді президента України, на якій він зовсім не випадково опинився. Він опинився на цій посаді саме з конкретним завданням: знищити, скривдити, розтоптати. А то, диви, захотіли незалежності, національної культури, історичну пам'ять вирішили відстояти, ідентифікацію, код нації. У стойло, назад. Кокошник, косоворотка, лапті, балалайка і тайга з ведмедями, от ваш код.
Ну чого Ви так? Слухав сьогодні Портникова (не те, що Ліс виклав), так він у такій симпатичній вишиванці, що я аж задивився.
До речі, відчув, що у Портникова теж такий настрій, як і у мене. Кепський. Мене це трохи підбадьорило)), але зовсім трішечки