Після того, як президент Володимир Зеленський отримав негативний тест на COVID-19 і покинув лікарню “Феофанія”, в його палаті не виявили срібних ложок, виделок та ножів. Про це повідомила головна прибиральниця закладу Юлія Борщенко.
“Тут часто бувають високопосадовці, лікарня недешева все-таки, – розповідає прибиральниця. – Але зазвичай наші пацієнти, коли виписуються, щось забувають. Наприклад, після Кучми ми знайшли гітару, а після Януковича – колоду гральних карт з голими жінками.”
Натомість так, щоб щось пропадало, це рідкість.
“Можливо ніхто б і не помітив, що зникли столові прибори, але я їх добре запам’ятала. Їх купували, коли в нас Ющенко перебував. Я їх від меду тоді ледь відмила. Хороші були прибори, шкода, що дістали ноги“, – додає Юлія Борщенко.
За словами прибиральниці, Зеленський не був зразковим пацієнтом.
“Президент завжди ходив по помитому, – обурюється Борщенко. – Але це не найгірше. На другий день госпіталізації, коли Володимир Олександрович вже освоївся, він попросив собі в палату піаніно. Так і грав на ньому час від часу. Я не бачила, чим саме він там грав на піаніно, але фальшивив страшно.”
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...
Коли я стану тираном, то ще до того як мене повалять галицькі повстанці проверну парочку істино стратегічних реформ.
Адміністративну першочергово. Річ Космополита Ruthenia утилізувала би безсмислені радянські області, а замість них запиляла би великі історичні регіони: Гетьманщину, Лодомерію, Руське Королівство Святої Галичини, Шарукань, Київське Воєводство, Січ, Дике Поле ну і так далі.
Офіційною мовою документів зробив би гетьманський канцелярит, щоби чиновники писали папери пишним скорописом і з того казилися. Вклав би значне бабло у відповідний маскульт, ну там репчик щоби по радіо цим канцеляритом крутили про сучєк і бабло, і оце все для популяризації нового стандарту.
Освіту всю нахуй, замість неї середньовічні Сім Вільних Мистецтв з упором на логіку і риторику, щоби мугирі хоч трохи навчилися не жувати ротом кизяка і думати баняками.
Національним спортом зробив би стрілянину з мушкетів і самопалів по муляжах сарацинів, а також гру в тавлії, і щоби з дитячими гуртками в кожному мікрорайоні. Бойове "кун-фу неогопак" весь розігнати, просто за природний несмак і абсолютну антиісторичність.
В армії ввів би шляхецько-старшинську титулатуру, а перед тим випер би звідти всі совкові кадри, для цього достатньо дружньої британської антропологічної комісії. А ще продав би Таращу Нідерландам на добрива, на ці гроші науковці розробили б понятійну бомбу для армії. Щоби раз жубурнув в московита і він одразу перетворвався би на ідейного мєщєряка з чіткою національною свідомістю і без знання російської мови наглухо.
Знайшов би і зник усіх до одного уйобків які відповідають за кальянно-блатной русскоязичний контент провінційних fm хвиль, бо це спланована і масштабна диверсія, я вважаю.
Ввів би екзамен на громадянство, не надто складний, і платне виборче право. Хочеш голосувати і на щось впливати – пиздуй заробляй і плати за це гроші, діло відповідальне, хулі ну а шо?
Заснував би спецпідрозділ національної сатисфакції ім. Федіра Острозького, який міг би діяти таємно і абсолютно протизаконно по всій планеті, щось на ізраїльський манер. На цьому питання ватно-олігархічної змови закрилося б. Пиздиш щось на Україну, встромляєш якісь палки в колеса – хуяк, заболів і вмер або десь дівсь, хз де, загадка.
Фінансував би високе класичне мистецтво і для балансу крепко грів би сучасний файнарт. Тарасу Компаніченку призначив би пожиттєву стипендію обов'язково, фінансував би його діяльність взагалі безлімітно.
Але на цьому реформи певно й закінчилися би, бо галицькі повстанці.
Далі вже якось самі.
У войны, в отличие от мирной жизни, нет заднего хода. Стоит только начать, и дальше шестеренки провернут до конца, и от сделавших первые шаги ничего уже не зависит...