Benchmade Rukus 610

Обсуждение холодного оружия

Автор темы
Влад Бевх
Генерал-майор
Генерал-майор

Benchmade Rukus 610

Где Влад Бевх » 11 мар 2026, 05:55

Ось він до мене і повернувся.
Benchmade Rukus.
"Підсадив" мене на хороші ножики знайомий десь у 2005 році приблизно.
Перший мій фолдер на кишеню на кожний день став CRKT M-16-04Zitel.
Швидко захотілося чогось кращого.
Другим ножем ЕДЦ став АК-47 від Колд Стіл. Другої генерації, з плашками з джитену і своєю версією аксіс локу. З сталлю aus8 на клинку. Прожив ніж на кишені майже рік і захотілося чогось більшого (по клинку) і з новомодної тоді сталюки порошкової металургії.
Купив Рукуса.
І цей ніж "закрив" всі мої потреби до робочого ножа. Робив їм все. Спочатку обережно (нову річ бережеш) потім все рішучіше і ось були моменти коли думав що дограюся - зламаю вістря - але ні , ніж витримав все.
І так - я його носив постійно. З усім одягом. На штанях ділового костюма він відчувається внаслідок ваги та габарита - а ось на джинсах чи карго взагалі без проблем. Але я не ношу штанці в обтяжку. В мене одяг досить вільного крою.
Сидиш працюєшь за компом, встав розмятися- порухатися - в мене на підвіконні кабінету стояв тріангл розкладений - заодно дістав Рукуса з кишені і кілька разів пройшовся по стрижням - файнам. Ножик в мене був завжди в хорошій гостроті.
А потім , через роки використання - загубив. Ніж вже на той час не виробляли і знайти по адекватний ціні не зміг.
Ну от тепер вирішив все ж купити знову - відносно хороша пропозиція на ОЛХ виникла.
Що сказати про ніж.
Я чудово розумію чому ніж випускався відносно недовго і був знятий з виробництва. І його попередник в лінійці Бенча "великий складаний ніж з преміум матеріалів" - Скірміш і його наступник - Дежавю - сдизайнерені значно розумніше.
Навіть китайці не роблять повнорозмірну підробку Рукуса а випускають в зменшеному варіанті .
Руксус - це великий важкий робочий ніж з самим вдалим на мою думку дизайном леза "під всі роботи". Не "заточений ломик" на кшалт Преторіанця від Медфорд чи RAO екстреми і не чисто під різ" як Мілітарі Спайдерко.
Руків'я Рукуса велике - товсте , довге і важке по конструкції (плашки не полегшені) . Якщо руків'я Соком Еліта я назвав компактизованим (відносно розмірів клинка) - то руків'я Рукуса можно вважати навіть перерозміренним. Можно було зробити трохи менше без втрати зручності. Але зробили з запасом. Під велику долоню чи під руку в робочій/тактичній рукавиці.
Ну ось.
Я знову зі старим другом .....
167132 - Benchmade Rukus 610

Вернуться в «Холодное оружие»