Из истории фотографии
-
Lis1980
- Генерал-майор

Из истории фотографии
Не, старание угодить - совсем другое.. Галлюцинации - это придумывание несуществующего.. как те клёпки на каске.. ;)
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
| Ссылка: | |
| BBcode: | |
| HTML: | |
| Скрыть ссылки на пост |
-
Александр Перижняк
- Лейтенант

-
Влад Бевх
- Генерал-майор

Из истории фотографии
Дивлячись яка версія ШІ платна (фул чи економ) чи для злидарів і як оператор вміє з нею працювати.
Ось картина «Ранок комсомольця»
Цілком на рівні масових радянських художників тридцятих.
Прикольний коммент.
«Даний ракурс можливий лише з Британської амбосади. В такому вигляді комсомолець там може бути як коханець посла чи військового аташе. НКВС підклали агента. «
Ось картина «Ранок комсомольця»
Цілком на рівні масових радянських художників тридцятих.
Прикольний коммент.
«Даний ракурс можливий лише з Британської амбосади. В такому вигляді комсомолець там може бути як коханець посла чи військового аташе. НКВС підклали агента. «
-
Александр Перижняк
- Лейтенант

Из истории фотографии
Немецкий офицер весьма эмоционально высказывается пленному американцу об интервенции на континенте Европа .
По моему это Италия.
Подскажите пожалуйста кто это ?
Он ещё был на кинохронике
По моему это Италия.
Подскажите пожалуйста кто это ?
Он ещё был на кинохронике
-
Lis1980
- Генерал-майор

Из истории фотографии
Нет, это не Италия, это на пути из Праги в Рокицани, 8 мая 1945 года, сдача в плен частей СС..Александр Перижняк писал(а):По моему это Италия. Подскажите пожалуйста кто это ?
Михаэль Кнайсль (родился 30 ноября 1891 года в Мюнхене; 29 марта 1947 года в Брно ) — немецкий оберштурмбаннфюрер СС. В период нацистской Германии и Второй мировой войны он, среди прочего, отвечал за ликвидацию заключенных в общежитии Кауниц в Брно, на территории Протектората Богемии и Моравии. Был приговорен к смертной казни и казнен через повешение 29 марта 1947 года.
Более подробно о нем здесь:
Там же и видео, откуда эти кадры..
На дурака не нужен нож,
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
Ему с три короба наврешь
И делай с ним, что хошь!
-
Александр Перижняк
- Лейтенант

Из истории фотографии
Lis1980, спасибо.
-
Александр Перижняк
- Лейтенант

Из истории фотографии
Lis1980, он такой .. как бы это сказать несколько эксцентричный...немного. Мимика такая.
На фото американские туристы в США вроде так ..флаги покрасили с помощью ИИ.
На фото американские туристы в США вроде так ..флаги покрасили с помощью ИИ.
-
Александр Перижняк
- Лейтенант

-
Александр Перижняк
- Лейтенант

Из истории фотографии
Немецкая полиция едет в Норвегию.
В темном кителе Маринекюстен полицай . Или нет скорее всего речная полиция.
Вассер шутц полицай
В темном кителе Маринекюстен полицай . Или нет скорее всего речная полиция.
Вассер шутц полицай
-
Bikini
- Полковник

Из истории фотографии
Принцесса Диана на учениях Королевского Гемпширского полка, 1988 год.

Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
-
Александр Перижняк
- Лейтенант

-
Bikini
- Полковник

Из истории фотографии
Немецкая публика смеется над пародией Чарли Чаплина на Гитлера в фильме «Великий диктатор». Фильм был показан Информационным отделом американской военной администрации 400 берлинцам, которые думали, что увидят «Китти Фойл». 14 августа 1946 года.

Есть много желающих убивать за деньги, но нет ни одного желающего умирать за деньги...
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Из истории фотографии
ФОТОГРАФІЯ ЯКА ЗМІНИЛА ІСТОРІЮ
«Автопортрет» – знімок британського фотографа Джозефа Байрона та перше відоме селфі в історії.
Фотограф
Джозеф Байрон
Self Portrait
У 1909-му, за 104 роки до того, як термін «селфі» потрапив до Оксфордського словника англійської мови і водночас — до лексикону спочатку американців, а потім і мешканців решти світу Джозеф Байрон піднявся на дах будівлі на П'ятій авеню в Нью-Йорку, щоб зробити автопортрет за допомогою камери і таким чином увійти в історію
Селфі, за визначенням того ж таки Оксфордського словника, не просто автопортрет за допомогою камери — подібні знімки робили і раніше
Кадр обов'язково має бути зроблений «з рук» - камера не повинна бути закріплена на стіні або стояти на штативі
Байрон тримає в руках досить важку за сучасними мірками камеру в дерев'яному корпусі з новаторським на той момент ширококутним об'єктивом - саме дослідження можливостей об'єктива і підштовхнуло фотографа до експериментів з автопортретами.

«Автопортрет» – знімок британського фотографа Джозефа Байрона та перше відоме селфі в історії.
Фотограф
Джозеф Байрон
Self Portrait
У 1909-му, за 104 роки до того, як термін «селфі» потрапив до Оксфордського словника англійської мови і водночас — до лексикону спочатку американців, а потім і мешканців решти світу Джозеф Байрон піднявся на дах будівлі на П'ятій авеню в Нью-Йорку, щоб зробити автопортрет за допомогою камери і таким чином увійти в історію
Селфі, за визначенням того ж таки Оксфордського словника, не просто автопортрет за допомогою камери — подібні знімки робили і раніше
Кадр обов'язково має бути зроблений «з рук» - камера не повинна бути закріплена на стіні або стояти на штативі
Байрон тримає в руках досить важку за сучасними мірками камеру в дерев'яному корпусі з новаторським на той момент ширококутним об'єктивом - саме дослідження можливостей об'єктива і підштовхнуло фотографа до експериментів з автопортретами.

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Из истории фотографии
6 травня 1937 року, небо над Лейкхерст Нью-Джерсі. Над головами людей просто у повітрі відбувається катастрофа
Дирижабль «Гінденбург» весь у вогні, осяяв нічне небо, створюючи неповторну сцену хаосу та руйнування
Але 1937 року доля «Гінденбурга» прийняла незворотній напрямок. Ця катастрофа стала точкою неповернення, поклавши край всій епосі дирижаблів на довгі роки і навіть сьогодні.
Фотограф Сем Шере був свідком цієї трагедії і зумів сфотографувати її у всій її жахливій красі.

Дирижабль «Гінденбург» весь у вогні, осяяв нічне небо, створюючи неповторну сцену хаосу та руйнування
Але 1937 року доля «Гінденбурга» прийняла незворотній напрямок. Ця катастрофа стала точкою неповернення, поклавши край всій епосі дирижаблів на довгі роки і навіть сьогодні.
Фотограф Сем Шере був свідком цієї трагедії і зумів сфотографувати її у всій її жахливій красі.

Я знаю про всі негаразди своєї країни, але не вважаю можливим під час війни ганьбити її ні в публічних постах, ні в публічних місцях. Я - не помічник ворогу.
-
Warisdeath
- Генерал-полковник

- Спонсор форума

Из истории фотографии
"Стрибок до свободи"
15 серпня 1961 року. 19-річний унтер-офіцер НДР Ханс Конрад Шуман був направлений на перехрестя вулиць Ruppiner Straße і Bernauer Straße охороняти розпочате двома днями раніше будівництво Берлінської стіни. На цьому етапі стіна була всього лише парканом з колючого дроту. Під приводом перевірки загородження Шуман прим’яв дріт в одному місці ногою. Його дії привернули увагу, і з західного боку йому закричали: “Перестрибуй!”- а поліцейська машина, що під’їхала, зупинилася в 10 метрах і відкрила двері, чекаючи його.
19-літній фотограф Петер Ляйбінг, відряджений до стіни з боку ФРН, півтори години стежив за нервовим солдатом. “Я не зводив з нього очей більше години. У мене було відчуття, що він збирається стрибнути. Це був свого роду інстинкт … Я навчився це робити на скаковому дербі в Гамбурзі. Потрібно зробити фото в той момент, коли кінь відірветься від землі, але до того, як він перетне бар’єр… І цей момент прийшов. Я натиснув кнопку затвора, все було скінчено”.

Фотографія Ляйбінга виграла Overseas Press Club Award в номінації “Краща фотографія” 1961 року. Конрад Шуман оселився в західному Берліні. Після падіння стіни він перебрався до рідної Баварії. Але батьки, брати і сестри уникали Конрада, засуджуючи його вчинок. Мучений депресією Ханс Конрад Шуман 20 червня 1998 повісився в саду свого будинку.
15 серпня 1961 року. 19-річний унтер-офіцер НДР Ханс Конрад Шуман був направлений на перехрестя вулиць Ruppiner Straße і Bernauer Straße охороняти розпочате двома днями раніше будівництво Берлінської стіни. На цьому етапі стіна була всього лише парканом з колючого дроту. Під приводом перевірки загородження Шуман прим’яв дріт в одному місці ногою. Його дії привернули увагу, і з західного боку йому закричали: “Перестрибуй!”- а поліцейська машина, що під’їхала, зупинилася в 10 метрах і відкрила двері, чекаючи його.
19-літній фотограф Петер Ляйбінг, відряджений до стіни з боку ФРН, півтори години стежив за нервовим солдатом. “Я не зводив з нього очей більше години. У мене було відчуття, що він збирається стрибнути. Це був свого роду інстинкт … Я навчився це робити на скаковому дербі в Гамбурзі. Потрібно зробити фото в той момент, коли кінь відірветься від землі, але до того, як він перетне бар’єр… І цей момент прийшов. Я натиснув кнопку затвора, все було скінчено”.

Фотографія Ляйбінга виграла Overseas Press Club Award в номінації “Краща фотографія” 1961 року. Конрад Шуман оселився в західному Берліні. Після падіння стіни він перебрався до рідної Баварії. Але батьки, брати і сестри уникали Конрада, засуджуючи його вчинок. Мучений депресією Ханс Конрад Шуман 20 червня 1998 повісився в саду свого будинку.